Selvom coronapausen nu så småt er ved at være slut, betyder det ikke, at Danske Spil* har i sinde at øge antallet af reklamer for spil i fjernsynet.
Coronapandemiens stærke og klamme greb om sporten bliver lige så stille svagere og svagere, efter at flere og flere fodboldligaer åbner op igen. Det betyder samtidig, at folk med hang til spil atter får en bedre og større palet af spilmuligheder. Derfor kan det som spiludbyder være fristende at sende en masse tv-reklamer, så man kan lokke kunderne tilbage i butikken.
Direktør: Ikke flere reklamer end normalt
En sådan strategi skal man dog ikke forvente at se hos den statsejede bookmaker, Danske Spil*. Det siger spiludbyderens administrerende direktør, Niels Erik Folmann.
”Det gør vi bestemt ikke (skruer op for mængden af reklamer, red.). Jeg tror også, at den menneskelige faktor spiller ind. Når man ikke har set vores reklamer i lang tid, så tror jeg, man lægger endnu mere mærke til dem,” lyder det til B.T.
Niels Erik Folmann er blevet stillet spørgsmålet om mængden af reklamer, fordi centerlederen for Center for Ludomani, Michael Bay Jørsel, frygter et øget antal reklamer efter coronapausen.
Danske Spil-repræsentanten kan dog berolige med, at man har tænkt sig at bruge færre reklamekroner end i 2019.
”Teoretisk kan jeg godt forstå det (frygten for en større mængde af spillereklamer, red.), fordi branchen gerne vil gøre noget ud af sig selv. Men vi skruer ikke op. Vi bruger tværtimod et mindre millionbeløb på reklamer i forhold til 2019. Vi trykker i stedet på nogle andre knapper som outdoormiljø og printmedier.”
”Fjern spillereklamerne fra jordens overflade”
Michael Bay Jørsel har tidligere på året i et interview med BetXpert ikke lagt skjul på, at han ser spillereklamer som én af de væsentligste årsager til ludomaniproblemer.
”Hvis man vil spillernes ve og vel, så kæmper man for at fjerne spillereklamerne fra jordens overflade. Hvis ikke det kan lykkes, så er den næstbedste løsning en markant reducering af disse reklamer. De er nemlig med til at afstedkomme, at flere og flere, også helt unge, begynder at spille. Antallet af spillereklamer er jo gået grassat. Grassat!”