Otte hold er tilbage ved VM, og odds hos bookmakerne udvikler sig løbende. Med kun otte hold tilbage er odds på de resterende naturligvis generelt faldet, men man kan stadig score sig 26 gange pengene på Sverige, skulle man være til det. Mest markante oddsudvikling siden starten på VM er, at England (sammen med Frankrig) nu fremstår som VM’s næstfavorit efter Brasilien. Derudover... ja, jeg har i denne artikel i BetXpert’s VM-serie leget med at sætte et foreløbigt verdenshold baseret på spillernes præstationer under denne slutrunde.

De otte kvartfinalister i Rusland er fundet, og det er tid til at gøre noget fodboldstatus i denne VM-serie, inden vi startende i morgen vil bevæge os over til mere direkte bettingorienterede emner for en stund (jeg har fra og med fredag, weekenden over og frem til mandag noget virkelig guf i posen for BetXpert’s gruppe af hardcore-bettere, promise!).

VM-slutrunden er i Rusland nu delt op i to distinkte halvdele, "den hårde" halvdel bestående af Uruguay, Frankrig, Brasilien og Belgien, og den "den lette" halvdel med Sverige, England, Rusland og Kroatien.

Holdenes vej til finalen har stor indflydelse på, hvad priser bookmakerne er ude med på den kommende verdensmester:

Odds på VM-vinderen

Land

Bedste odds Bookmaker
Brasilien 3,85 Danske Spil
Frankrig 5,25 Unibet
England 5,25 Danske Spil
Belgien 7,00 Bet365
Kroatien 7,00 Bwin
Uruguay 17,00 Bet365
Rusland 21,00 NordicBet
Sverige 26,00 888sport

Odds er senest opdateret den 4. juli klokken 08.50.

Se, det er jo ikke af afspejling af de otte kvartfinalisters niveau, kvalitet eller styrke. Eller rettere, det er det, men med en meget væsentlig faktor inkorporeret, nemlig den potentielle vej til finalen. Forestillede man sig et alle-mod-alle-gruppespil, alternativt en forestående lodtrækning i morgen til kvartfinalerne, så ville Brasilien for det første indtage en endnu klarere favoritrolle, end tilfældet allerede er, og odds på især Belgien, men også på Frankrig og Uruguay ville være lavere end nu. Top-rangeringen de otte hold imellem ville for mig at se således være 1. Brasilien, 2. Frankrig og 3. Belgien.

Men sådan er det ikke. Lige nu er England (sammen med Frankrig) bookmakernes næstfavorit, og det er naturligvis, fordi englænderne er at finde i"den lette"  turneringshalvdel.

Mit (foreløbige) verdenshold

Nu med alle ottendedelsfinalerne færdigspillet er også et godt tidspunkt til stoppe op og lave en anden fodboldbetragtning af, hvad vi har set under VM-slutrundens første tre uger. Jeg har, delvist for min egen fornøjelses skyld og delvist fordi den slags altid inspirerer til livlig debat (hvilket hermed er en invitation til at byde ind i debat), kreeret mit eget helt personlige verdenshold af spillere blandt de 32 slutrundenationer, det set ud fra præstationerne i holdenes foreløbige tre eller fire kampe.

Man har oplevet adskillige forskellige taktikker brugt af de 32 mandskaber og deres trænere, men det mest forekommende er trods alt stadig en klassisk 4-4-2, hvilket jeg så har brugt som en slags udgangspunkt for mit hold. Og her kommer holdet, fuldstændigt subjektivt:

Målmand: Kasper Schmeichel, Danmark.
Det kan godt være, at jeg har taget nationalbrillerne på her, men jeg synes, Schmeichel Jr. fortjener pladsen. Kasper Schmeichel har vel ikke begået én eneste fejl under slutrunden, og der er blevet scoret på ham (når der ses bort fra straffesparkskonkurrencen mod Kroatien) blot to gange, det ene på straffespark. Schmeichel ragede i dén grad kastanjerne ud af ilden mod Peru, og at han har reddet to straffespark i slutrunden, trækker naturligvis yderligere op. Og i den afsluttende afgørelse fra 11 meterpletten mod Kroatien skal man heller ikke glemme, at Schmeichel reddede to af fem spark, hvilket normalt er nok for et hold til at vinde en straffesparkskonkurrence.

Reserver: Yann Sommer, Schweiz og Danijel Subasic, Kroatien.

Centerforsvar (anfører): Thiago Silva, Brasilien.
Ikke så meget at sige her. Den brasilianske anfører simpelthen udstråler soliditet, og det er meget lidt, Brasiliens defensiv har givet væk under hans ledelse. Nu tror jeg, Brasilien på det tidspunkt ville have tabt alligevel, men havde Thiago Silva ikke været ude til semifinalen for fire år siden mod Tyskland, så ville det næppe være blevet med så ydmygende en udstilling, som tilfældet blev.

Reserve: Diego Godin, Uruguay.

Centerforsvar: Yerry Mina, Colombia.
Nu gled Colombia ud efter en tæt straffekonkurrence i går aftes mod England, men at Colombia overhovedet kom dertil, kan de takke primært én mand for, nemlig den store 23-årige centerforsvarer Yerry Mina. Det var nemlig Minas i alt tre mål som banede vejen for, at Colombia ikke blot kom videre fra det indledende gruppespil, men også til forlænget spilletid mod England. Smid Mina frem på dødbolde, og sigt efter hans hoved = resultat: mål. Jeg kan godt forstå, FC Barcelona har signet ham til næste sæson.

Reserve: Pepe, Portugal.

Højre back: Mario Fernandes, Rusland.
Den nationaliserede brasilianer tilføjer det russiske hold noget teknik, noget taktisk snilde, og en for russerne uvurderlig koldblodighed, når der skal holdes på bolden. Fernandes var god i alle gruppekampene, men især mod Spanien skabte han den ro og de fremstød på højrekanten, som skulle til, for at russerne ikke skulle blive totalt overspillet.

Reserve: Benjamin Pavard, Frankrig.

Venstre back: Lucas Hernandez, Frankrig.
Med Benjamin Pavard i højresiden og Lucas Hernandez til venstre har Frankrig to defensivt pålidelige backs i verdensklasse. Man ser måske ikke Lucas Hernandez så meget offensivt, men han laver meget sjældent fejl hverken i mand-mod-mand-situationer eller i opspillet.

Reserve: Jordi Alba, Spanien. 

Defensiv midtbane: Paulinho, Brasilien.
Det er meget vanskeligt at komme udenom Brasiliens nøglespillere, og en stor del af den succes, Tites hold har i Rusland, må tilskrives den defensive midtbane. Paulinho er måske ikke verdens hurtigste fodboldspiller, men han er en fremragende balancespiller på midtbanen, som læser spillet godt. Desuden har han teknikken og blikket også for offensive aktioner.

Reserve: Casemiro, Brasilien.

Højre midtbane: Willian, Brasilien.
Inden Brasiliens ottendedelsfinale mod Mexico ville Chelsea-kanten Willian egentlig ikke have været at finde blandt mine 11 (eller 23) udvalgte, men i den kamp var han ren og skær verdensklasse. Det kan være vanskeligt at rubricere Willian som decideret højrekant, og i så fald højre wing eller bare højre midtbane...? ... og mod Mexico så vi, at han flakkede lystigt rundt på hele banen og gjorde livet surt for det mexicanske forsvar.

Reserve: Paul Pogba, Frankrig.

Venstre midtbane: Ivan Perisic, Kroatien.
Måske ikke den mest iøjnefaldende spiller på Kroatiens normalt fem mand store midtbane, men en vigtig brik. Perisic har været mindre offensiv under VM, end man har set ham hos Inter, men skaber en fin balance på Kroatiens venstrekant mellem "offensive aktioner" og fornuftige "no-risk-beslutninger".

Reserve: Isco, Spanien.

Offensiv spilfordeler: Luka Modric, Kroatien.
Verdensklasse og ekstremt højt bundniveau. Modric træffer sjældent en forkert beslutning, og hos Kroatien har han en mere fremtrædende rolle end på klubholdet Real Madrid, hvor han typisk spiller 10-15 meter længere tilbage på banen. Et klassemål mod Argentina og en millimeter-præcis afgørende pasning til Ante Rebic sent i den forlængede spilletid mod Danmark er kampafgørende aktioner, som kun få spillere magter. At Modric så efterfølgende brændte straffesparket på Kasper Schmeichel trækker da fra, men slet ikke nok til at koste ham pladsen på holdet.

Reserve: Coutinho, Brasilien.

Centerforward: Edinson Cavani, Uruguay.
Hvis man scorer to kasser af den slags, Edinson Cavani gjorde mod Portugal, så kan man tilgives meget. Ren og skær verdensklasse fra Cavanis side, og hans sammenspil med Uruguays anden store offensivstjerne, Luis Suarez, synes bare at blive bedre og bedre.

Reserve: Romelu Lukaku, Belgien.

Hængende angriber: Kylian Mbappe, Frankrig.
Kun 19-årige Kylian Mbappe har i dén grad stemplet ind under denne slutrunde, hvor mange har sammenlignet ham med ingen ringere end den unge Pele. Det er naturligvis en helt anden tid, men dén holder, som jeg ser det, vand. Hvis ikke før, så fik Mbappes to mål mod Argentina åbnet fodboldverdenens øjne for teenagerens teknik og hurtighed.

Reserve: Ante Rebic, Kroatien:

Træner: Tite, Brasilien.
Ikke så megen debat her. Det er naturligvis nemmere at være succesfuld som træner for et hold spækket med verdensklassespillere, end det er for Panama eller Saudi-Arabien, men under Tite fremstår Brasilien som et megasolidt mandskab i perfekt balance. Jeg kalder Tites system "4-4-2", men da spillere som Willian og Neymar vandrer lystigt over hele banen, smuldrer tal-kombinationerne ofte. Hvad der til gengæld ikke smuldrer, er den faste 2+2-blok foran målmand Alisson, hvor Thiago Silva og Miranda i centerforsvaret med Paulinho og Casemiro på den defensive midtbane fremstår som "familiens faste holdepunkt", der altid er til at stole på. Dét udgangspunkt og den stabilitet, de fire spillere skaber, giver resten af holdet friere tøjler til offensivt at gøre tingene vanskelige for modstanderne. For dét, Tite er lykkedes med, er at have skabt defensiv soliditet, uden(!), at det er gået udover Brasiliens farlighed fremover banen.

Afsluttende skal jeg nævne, at der selvfølgelig er adskillige flere spillere end blot ovenstående, som kunne fortjene plads på listen eller i hvert fald en rosende omtale... Miranda (Brasilien) og José Maria Gimenez (Uruguay) til centerforsvaret, Ivan Raktic (Kroatien) til midtbanen, Dries Mertens og Eden Hazard (Belgien) samt Neymar (Brasilien) til angrebet... men listen skal jo slutte et sted, og det bliver så her.

Mit ovenstående og foreløbige verdenshold har jeg "udtaget" udelukkende på basis af spillernes indsats under denne VM-slutrunde og ikke noget som helst andet. Og man må gerne se det som et lille forsøg på at få gang i en lidt alternativ, og naturligvis klar personlig og dermed subjektiv, fodbold-hygge-debat her på BetXpert. Så hvordan ser dit, kære BetXpert-bruger, VM-hold ud?

Artiklen er den otteogtredivte ud af 51 i BetXperts VM-serie af Torben N. Sørensen og Toke, der kan læses mere om her. Alle artikler i serien kan læses her, mens BetXperts store VM-sektion med analyser af holdene kan læses her

Liste over foreløbige VM-væddemål:

Frankrig – Australien (AH -1,75), 2 (1,75) / +0,75 unit
Argentina – Island (AH -1,5), 2 (1,85) / +0,85 unit

Peru – Danmark (AH +0,25), 1 (1,85) / -1 unit
Tyskland – Mexico (AH -1,5), 2 (1,67) / +0,67 unit
Brasilien – Schweiz (AH -1,5), 2 (1,74) / +0,74 unit
Tunesien – England (AH +1,5), 1 (1,62) / +0,62 unit

Frankrig – Peru (AH -1), 2 (1,86) / void
Argentina – Kroatien (AH -0,5), 2 (1,78) / +0,78 unit
Brasilien – Costa Rica (AH -1,75), 2 (1,85) / -0,5 unit
Nigeria – Island (AH 0), 2 (1,96) / -1 unit

Serbien – Schweiz (AH -0,25), 2 (1,68) / + 0,68 unit
Sydkorea – Mexico (AH +1), 2 (2,30) / void
Tyskland – Sverige (AH -1,5), 2 (1,58) / +0,58 unit
England – Panama (AH -1,75), 2 (1,95) / -1 unit
Japan - Polen (AH +0,25), 1 (1,60) / -1 unit

Senegal – Colombia, 2 (1,90) / +0,9 unit

Gruppe C: Peru går videre (2,90) / -1 unit
Gruppe E: Schweiz går videre (2,10) / +1,10 unit
Gruppe F: Mexico går videre (2,00) / +1,00 unit

Gruppe H: Polen går videre (1,60) / -1 unit

Frankrig – Argentina, under 2,5 mål (1,52) / -1 unit
Kroatien – Danmark, under 2,5 mål (1,51) / +0,51 unit
Brasilien – Mexico (AH -1,5), 2 (1,60) / -1 unit
Brasilien – Mexico, under 2,5 mål (1,97) +0,97 unit
Belgien – Japan, under 2,5 mål (2,00) / -1 unit
Colombia – England (AH +0,5), 1 (1,77) / +0,77 unit
Colombia – England, under 2,5 mål (1,53) / +0,53 unit

VM-vinder: Tyskland/Spanien/Belgien/Kroatien (2,32)

Foreløbigt resultat (efter 27 bets): +1,95 units (ROI 107,2%)