I 2018 blokerede Spillemyndigheden adskillige hjemmesider og Facebook-grupper, der brød spilleloven. Blokeringerne kom efter en omfattende undersøgelse af 742 hjemmesider - mere end dobbelt så mange som året forinden.
I 2018 foretog Spillemyndigheden langt flere undersøgelser af potentielt ulovligt spil på hjemmesider end nogensinde før. I alt blev 742 hjemmesider undersøgt, og det var over dobbelt så mange som det hidtil højeste antal - 328 året forinden. Det oplyser Spillemyndigheden i en rapport.
Undersøgelsen førte blandt andet til, at 22 sider blev identificeret som værende i strid med lovgivningen, og heraf blev 18 blokeret.
Samtidig blev seks hjemmesider udpeget som udbydere af skinbetting, og med hjælp fra byretten i Frederiksberg fik Spillemyndigheden pålagt danske teleudbydere at blokere for dem også.
Samarbejde med Facebook skal bremse ulovligt spil
Spillemyndighedens arbejde med at udsøge hjemmesider der tilbyder eller promoverer ulovligt spil sker blandt andet i samarbejde med Skattestyrelsens antisvindelenhed.
I rapporten noterer Spillemyndigheden, at der er et stigende problem med udbud af ulovligt spil i lukkede Facebook-grupper. I 2018 fik Spillemyndigheden lukket fire Facebook-grupper på den baggrund og samtidig indledt et samarbejde med Facebook.
Det betyder, at arbejdsgangen fremadrettet er blevet væsentlig forkortet, fra når Spillemyndigheden identificerer en gruppe med ulovlig aktivitet, og til Facebook eventuelt lukker gruppen ned.
Forventer at blokere flere sider i 2019
Spillemyndigheden noterer i rapporten, at der har været et fald i antallet af hjemmesider, der udbyder ulovligt spil, siden spillemarkedet blev liberaliseret i 2012.
Alligevel har ejere af flere sider, der udbyder ulovligt spil, ignoreret henstillinger fra Spillemyndigheden, som derfor forventer at blokere for flere sider i 2019.
Spillemyndigheden forventer desuden, at arbejdet med at begrænse skinbetting vil fortsætte i det nye år i tråd med den politiske aftale fra juni 2018, som i 2019 vil blive implementeret i spilleloven.
Bruger
Er skinbetting udelukkende et e-sports fænomen?
Bruger
I denne her historie kan du læse lidt mere om det: https://www.betxpert.com/artik…
Størstedelen af de blokerede sider er ikke skinbetting-sider, men derimod almindelige spiludbydere, som har udbudt spil ulovligt i Danmark.
I rettens kendelse er det forklaret sådan her: "For alle hjemmesiderne gælder, at de er affattet på dansk eller indeholder
mulighed for at vælge Danmark under personlige detaljer ved oprettelse af
spilkonto. Hjemmesiden primeslots.com (bilag 11) indeholder dog kun
mulighed for dansk kundesupport, hvilket flere af de andre hjemmesider
også indeholder (bilag 10, 12, 13, 14 og 19). Endvidere indeholder flere
hjemmesider mulighed for betaling i danske kroner og/eller med dankort
(bilag 2, 3, 9 og 15). "
Mvh
Markus, BetXpert
Bruger
T
Bruger
T
Mvh
Markus, BetXpert