Spillemyndigheden vil blokere for internetadgangen til såkaldte skinbetting-sider, hvor mindreårige gambler for tusindvis af kroner. Men det krav vil Teleindustrien ikke efterkomme, så det skal afgøres ved en retssag senere på måneden.
Skins (se faktaboks) fra computerspillet Counter Strike bliver brugt af mindreårige til gambling på forskellige onlinekasino-sider, hvor børn og unge kan spille blackjack, roulette og coinflip om deres skins. Hjemmesiderne er typisk udenlandske, anonyme og har ikke tilladelse til at udbyde spil i Danmark.
Spillemyndigheden har tidligere fortalt, at de ikke kunne slå ned på disse skinbetting-sider, men det har nu ændret sig, erfarer mediet Esportsmagasinet, der fortæller, at Spillemyndigheden har kontaktet teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien, med henblik på at få dem til at blokere for skinbetting-sider, hvor man bruger et login til den digitale spilleplatform Steam.
Og den henvendelse bekræfter Spillemyndigheden over for BetXpert.
"Spillemyndigheden ønsker, at der skal blokeres for skinbetting-sider, hvor man bruger Steam-login. Vi har i Teleindustrien forståelse for, at man ønsker at håndhæve spilleloven, men vi ønsker, at det er en dommer, der tager stilling til eventuelle blokeringer," siger Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, til Esportsmagasinet.
"Vi skal sikre os, at det faktisk er omfattet af lovgivningen, at der skal blokeres for sider med skinbetting, selvom siderne ikke er på dansk, de ikke bruger dansk valuta, de ikke har dansk kundehåndtering eller modtager danske betalingskort. Jeg vil da heller ikke lægge skjul på, at jeg er noget bekymret for, hvor mange sider det potentielt kan handle om på globalt plan, hvis det eneste kriterie for blokering er, at det handler om skinbetting, og at man anvender et Steam-login," fortsætter direktøren.
Ifølge Spillemyndigheden skal sagen behandles ved Retten på Frederiksberg den 23. januar.
Spillemyndigheden oplyser til BetXpert via specialkonsulent Katja Arabelle Antabi, at de ikke ønsker at udtale sig nærmere om sagen, da den er verserende, og de holder kortene tæt til kroppen. Det er derfor ikke muligt at få oplyst, hvilke skinbetting-sider der er tale om, antallet af sider, eller i hvilke lande de forskellige sider er registreret.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har til Berlingske tidligere fortalt, at han er tilbageholdende med blokeringsløsningen af skinbetting-siderne, da han mener, at internettet skal være frit.
Den britiske spillemyndighed har tidligere advaret forældre om skinbetting.