Spiludbydernes brancheorganisation, DOGA, vil forsøge at få en aftale i stand med tv-selskaberne om at reducere i antallet af spilreklamer.
Meget er blevet skrevet og sagt om bookmakernes brug af reklamer, og Skatteministeriet har bedt branchen om at udarbejde et adfærdskodeks sammen med Spillemyndigheden, som skal sikre en forøget brugerbeskyttelse.
Det kodeks er udbyderne i fuld gang med at udarbejde, og nu løfter spiludbydernes brancheorganisation, DOGA, lidt af sløret for, hvad der kan forventes af ændringer.
Fra flere sider er både indhold og antallet af spilreklamer blevet kritiseret, men fremover kan danskerne måske se frem til at blive mødt af færre tv-reklamer om spil.
Tv-stationerne skal også være med på den
"Vi kigger på et adfærdskodeks for hele branchen, og der kigger vi på selve reklamens indhold, men også på omfanget af reklamer," siger direktør i DOGA, Morten Rønde, ifølge DR og tilføjer
"Der er to parter i markedsføringen. Der er os, annoncørerne, og så er der tv-stationen, der bringer reklamen. Hvis vi skal have begrænset reklamerne, skal vi også have tv-stationerne med på den. Vi vil prøve at få en aftale i stand om reduktion af antallet af reklamer."
Tidligere på måneden gav Morten Rønde i et interview med BetXpert udtryk for, at han grundlæggende velkommer, at branchen tildeles et større ansvar for at forebygge og forhindre ludomani - så længe der udstikkes nogle klare retningslinjer, som udbyderne kan følge.
Danske Spil: Drop spilreklamer under kampe
I slutningen af januar gik Danske Spil offentligt med et af sine ændringsforslag til branchens brug af reklamer: det skal være forbudt at reklamere, fra en kamp fløjtes i gang, til den er slut.
Det forslag mødte spontan modstand fra Unibet, mens DOGA uden at forholde sig til substansen konstaterede, at der ikke var enighed i branchen om at bakke Danske Spils forslag op.
Til gengæld var der blandt politikere stor opbakning til forslaget, hvor flere oppositionspartier udtrykte sig i positive vendinger, mens Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, ifølge Jyllands-Posten kaldte det for "et positivt udspil".