Det store spørgsmål over alle andre ved en VM-slutrunde er: Hvem vinder? Svaret skal ret sikkert findes blandt favorit-inderkredsen af hold. Ingen nation, som ikke på forhånd var blandt de fem-seks mest tiltroede ved slutrundens start, har nemlig nogensinde vundet et VM. I nedenstående artikel i BetXperts VM-serie fokuserer Torben N. Sørensen på holdenes chancer og på, hvor man efter hans mening kan finde værdi i spil på den kommende VM-vinder.

Der har været megen skriveri om det forestående VM (og fra min side for meget, vil nogle sikkert hævde) og godt nok for det, men man kommer næppe udenom, at det hotte emne over alle andre ér og bliver: Hvem vinder VM?

Og jeg kommer ikke udenom det, I know, jeg bliver nødt til også at give mit bud på den kommende VM-vinder.

Inden jeg begiver mig videre til det og hvorfor, jeg har det bud, jeg har, samt ikke mindst hvordan chancerne holder sig op imod odds, dog først et par overordnede betragtninger... eller nej... ikke betragtninger... nærmere faste holdepunkter, som altid synes at være til stede ved en VM-slutrunde, det i hvert fald hvis man skal tro historikken:

Det bliver en af favoritterne, der vinder.

Og hvordan kan jeg sige det? Fordi, det altid er tilfældet. For at finde den eneste gang, et hold udenfor inderkredsen af blot en håndfuld (fem) forhåndsfavoritter har vundet, skal vi tilbage til 1954 og ”Das Wunder von Bern”, hvor et undertippet vesttysk mandskab tog sig af verdensmesterskabet med en 3-2-finalesejr over den store turneringsfavorit Ungarn med blandt andet legendariske Ferenc Puskas. Men selv da, kigger vi lidt efterfølgende nøgternt på tingene og på slutrunden for 64 år siden i Schweiz, så måtte Tyskland på forhånd vurderes som et af de fem-seks stærkeste hold, så noget totalt chok var det ikke. Og det var det egentligt heller i den herostratisk berømte finale fire år tidligere i 1950 på Maracana i Rio de Janeiro, hvor Uruguay tog fusen på Brasilien. Brasserne var ganske vist storfavorit inden finalekampen, men Uruguay måtte retteligt vurderes tilhørende verdenstoppen (sandsynligvis Top 4) i de år, så noget nøgternt megachok var the "Maracanazo" (bortset fra for brasserne naturligvis) strengt taget ikke.

Regn med Top 5-6 – resten vinder ikke

Lader man øjnene glide ned over listen af VM-vindere gennem tiderne, sammenholder med presseforventninger og odds, så er det altid et hold fra en gruppe på fem-seks toptiltroede nationer, der vinder. Resten må nøjes med at være med (og i enkelte tilfælde nå finalen, men aldrig vinde).

Sådan er det ikke til alle større landsholdsturneringer, og det behøver jeg ikke fortælle en dansk læsergruppe om. I 1992 var Danmark et af de to mindst tiltroede hold i EM-slutrunden (sammen med Skotland), men gik alligevel hen og vandt. Og at det ikke var en enlig outsidersvale beviste Grækenland 12 år senere i Portugal 2004, hvor EM-slutrunden endda var blevet udvidet til 16 nationer. Grækerne var sammen med Letland mindst tiltroede nation blandt de 16, men vandt som bekendt alligevel.

Men ikke til VM. En VM-slutrunde er lige dén kamp længere, og med et par stærke sydamerikanske deltagere smidt ind, der gør, at outsiderne har hårdere vilkår.

Gamle, og forældede, tommelfingeregler

En anden statistisk detalje, som tidligere blev tillagt stor vægt, er, hvor slutrunden spilles. Indtil for nyligt (dvs. indtil for otte år siden) havde man tre klare tommelfingerregler, hvor den kommende VM-vinder ville komme fra.

  • Hvis VM-slutrunden blev afholdt i Europa, ville det blive en europæisk nation, der vandt (kun én undtagelse – Brasiliens sejr i 1958 i Sverige)
  • Hvis VM-slutrunden blev afholdt udenfor Europa, ville en sydamerikansk nation vinder (holdt stik hver gang).
  • Vinderen skulle findes blandt tidligere VM-vindere samt værtsnationen.

Men dén holder efter VM-2010 i Sydafrika og VM-2014 i Brasilien ikke længere vand. I 2010 vandt Spanien verdensmesterskabet for første gang, og det endda uden for Europa. Og for fire år siden vandt Tyskland – og det i Sydamerika.

Jeg tror imidlertid, der er en god forklaring på, at tidligere tiders statistiske tommelfingerregler ikke længere holder, og forklaringen er simpel. Fodbolden er i alle aspekter gået hen og blevet global. At slutrunden afholdes det ene eller det andet sted, er simpelthen ikke så afgørende for holdene og spillerne, som det tidligere har været, de er nemlig alligevel vant til at gøre sig på verdensscenen, så at sige (at jeg så i denne artikel alligevel kun vil gøre indskud på europæiske hold som kommende VM-vinder, er en anden ting...).

Favorit-gruppen

Kigger man på det gennemsnitlige oddsmarked, finder man fire hold i favorit-inderkredsen, Brasilien, Tyskland, Spanien og Frankrig, og forhåndsvurderingerne (markedets gennemsnitsodds, that is) fortæller, at disse fire med odds mellem fem og syvenhalv gange pengene bliver rangeret forholdsvis lige. Det er sandsynligt, at den kommende VM-vinder skal findes fra denne firkløver-inderkreds.

Udvider vi kredsen en smule til også at omfatte holdene mellem odds 10 og 20, finder vi yderligere tre mandskaber, Argentina, Belgien og England.

Disse syv, samt lidt hurtigt sporadisk omkring også lidt flere hold, vil jeg fokusere på i min følgende gennemgang.

Brasilien

Selvfølgelig kan Brasilien vinde VM. Brasserne er altid inde i den hotte forhåndsfavorit-kreds, og de har stort set også altid spillermaterialet til at kunne vinde, hvis tingene klikker for dem. Men... jeg tror ikke på dem i Rusland, eller mere præcist, til de odds omkring lige godt fem gange pengene, man kan få for en brasiliansk VM-triumf, ja der synes jeg, betalingen er for sølle. Brasilien sluttede ganske vist som suveræn etter i den sydamerikanske VM-kvalifikation, men det er efterhånden meget lang tid siden, Brasilien har imponeret, endsige vundet noget trofæ.

På hjemmebane for fire år siden sluttede brasserne af med to ydmygende nederlag på 1-7 til Tyskland og 0-3 (bronzekampen) til Holland, i 2010 røg de ud til Holland i kvartfinalen, og i 2006 røg de i kvartfinalen til Frankrig. Og kigger vi på de tre seneste sydamerikanske mesterskaber, Copa America, så hedder de seneste vindere Chile, Chile og Ururuay med hver gang kvartfinalen som endestation for Brasilien.

Meget simpelt: Jeg synes, Brasilien er blevet odds-overvurderet (minimum syv gange pengene ville i min bog være mere passende), og det pænt markant. Men ikke noget unormalt i det. Det er en nærmest gudgiven ting før hver stor slutrunde, at der er ekstrem minusværdi i oddsene på to af verdens to mest populære fodboldnationer, og VM-slutrunden i Rusland er ingen undtagelse (den anden nation kommer jeg til længere nede i denne tekst).

Tyskland

Odds 5,70 (NordicBet*) kan man få på, at Tyskland genvinder VM-titlen, og det, synes jeg, virker godt betalt. Ved nærmere blik endda overordentligt godt betalt. Jeg for min part kan ganske enkelt ikke finde én eneste årsag til, at tyskerne skal odds-belønnes højere end brasilianerne, og i min bog skal de også være et skridt foran de næstkommende, Spanien og Frankrig.

Tyskerne har altid den der udefinerlige "Turnier"-mentalitet, og de leverer næsten altid varen, det også selvom spillet måske ikke lige kører for dem i den enkelte kamp. Man skal tilbage til 1938(!) for at finde en tysk slutrunde, hvor Die Mannschaft ikke mindst er nået til kvartfinalen (eller de otte sidste, afhængig af turneringsform), en nærmest uhyrlig statistik.

Ydermere har tyskerne holdet (læs: spillerne) til at vinde, Bundestrainer Joachim Löw og spillerne kender hinanden, der lader til at være ro på de indre linjer, og frem for alt véd de, hvad der kræves. Tyskland er i min bog VM-slutrundens berettigede favorit, og odds 5,70 på tyskerne ser jeg som et værdispil.

Spanien

Spanien er interessant set fra et betting-perspektiv. Det interessante er, at Spanien ikke blot er havnet i en gruppe, hvor det sammen med de iberiske naboer Portugal ikke bør volde store problemer at gå videre (de to øvrige hold i gruppen er Marokko og Iran). Og lige så vigtigt, så vil Spaniens gruppe B i ottendedelsfinalen blive parret med den svage gruppe A, som sandsynligvis vil producere enten Rusland eller Uruguay som Spaniens modstander. Kigger vi på en normal-fordeling af udfald hedder Spaniens mest sandsynlige modstander i ottendedelsfinalen Rusland, og russisk hjemmebane eller ej, så ligner det rent guf for spanierne.

Dermed vil man kunne få Spanien at se i en kvartfinale, uden at holdet (bortset fra i den indledende gruppe mod Portugal) er stødt ind i kompetent modstand – en potentiel enorm turneringsfordel. Fra en kvartfinale og frem vil der så ikke være lette modstandere tilbage, og en sandsynlig kvartfinale-modstander kunne ligne at være Argentina, en matchning, hvor Spanien bør tilskrives som minimum en fifty/fifty chance.

Turneringsprogrammet favoriserer Spanien, og jeg kan godt se spanierne gå dybt i Rusland. Der er i forhold til for fire år siden ikke overgearet store forventninger til det spanske hold, og det, tror jeg, de spanske spillere har det godt med. Det er snært, men jeg kan godt finde smal værdi i odds 7,00 (Danske Spil*) på Spanien som kommende verdensmester.

Frankrig

På papiret har Frankrig et lige så godt mandskab, som Brasilien, Tyskland og Spanien, så det er ikke på dén front, at franskmændene får problemer. Spørgsmålet er mere, om Frankrig kan udvise samme turnerings-indstilling som eksempelvis Tyskland. Det kan være, jeg tager fejl her, men jeg synes, Frankrig ligner et mere skrøbeligt hold end Tyskland (som jeg bruger som primær-sammenligning, idet det ligner at være holdet, man skal slå).

Ydermere har Frankrig ikke fået nogen superlodtrækning. Okay, franskmændene bør komme videre fra gruppe C med Danmark, Peru og Australien, men ottendedelsfinale-parringen med gruppe D indeholdende Argentina og Kroatien ser alt andet end nem ud.

Jeg har, som man vil se lidt længere denne i denne artikel, en vis portion tiltro til Kroatiens muligheder i denne slutrunde, og jo mere jeg kigger på en potentiel ottendedelsfinale Frankrig-Kroatien, jo mere lige, synes jeg, et sådant opgør ser ud. Frankrig har et godt hold med masser af potentiale, vedgået, men alt i alt finder jeg odds på 7½ gange pengene på Frankrig som VM-vinder værende et godt stykke fra at indeholde værdi.

Argentina

Trods aldrig at nå spillemæssigt ophidsende højder var Argentina tæt på at løbe med VM-trofæet for fire år siden. Men det blev, som vi ved, forhindret af den tyske indhopper Mario Götzes mål syv minutter før den forlængede spilletids udløb. Med til historien hører imidlertid, at Argentina ikke kun havde en relativ nem vej til finalen, de også nærmest sneg sig dertil. En relativ overkommelig gruppe (med Nigeria, Bosnien/Hercegovina og Iran), en 1-0-sejr over Schweiz i forlænget spilletid i ottendedelsfinalen, så en 1-0-sejr over Belgien i kvartfinalen, og derefter i semi'en sejr i straffesparkkonkurrence mod Holland efter 120 minutters målløs fodbold... ikke ligefrem goals galore fra Argentinas side.)

Det store problem, som mange iagttagere har gjort opmærksom på i nu årevis, er, at Lionel Messi ganske vist er en mildest talt fremragende world class-fodboldspiller, men at kemien Messi/Argentina aldrig har fungeret.

Kigger man på spillertruppen, er der lige præcis nul tvivl om det argentinske holds kvalitet, men faktum er, at ikke noget rigtigt synes at fungere. Spillet sejler ofte underligt rundt uden nogen rigtig overordnet plan, og man bør ikke glemme, at det var på et hængende hår, at Argentina overhovedet kvalificerede sig til slutrunden i Rusland.

Får argentinerne det til at svinge i Rusland, så vil de blive farlige for hvem som helst, og normalt ville jeg studse over et så højt odds som godt 10 gange pengene på argentinerne som VM-vinder, men ikke denne gang. Jeg synes, der er for mange usikkerhedsmomenter omkring holdet til, at det indeholder værdi.

Belgien

Der er ligesom en forståelse af, at skal det være for Belgiens gyldne generation af spillere født i femåret omkring 1987-92, så er det nu. Potentialet er der, og spiller for spiller står Belgien ikke tilbage for mange hold, det heller ikke hvad angår bredden på bænken. Det store spørgsmål, man plejede at stille omkring Belgien var, hvornår dette hold ville få sit gennembrud (læs: vinde en større titel). Efterhånden melder spørgsmålet sig mere, om dette hold nogensinde vil få sit gennembrud.

Det kan imidlertid komme i Rusland. Der er ganske vist nye skadesproblemer hos anfører Vincent Kompany, men det er der jo stort set altid. Det vigtige hos Belgien i forhold til tidligere slutrunder er imidlertid at finde på trænerbænken. Efter nogle grumme trænerfejltagelser har belgierne nu den fornuftige spanier Roberto Martinez til at styre de mange stjerner og lægge den rigtige taktik, og det giver Benelux-nationen plusser i min bog.

Jeg ser ikke for alvor Belgien være dårligere end nogle af de mere odds-tiltroede nationer (Tyskland undtaget), så det odds 12,00 (Unibet*), man kan score sig på belgierne, ser jeg havende værdi. I vurderingen ligger også, at Belgiens lodtrækning ikke er skræmmende. Holdet bør uden de store problemer gå videre fra, hvad der ligner et ret let gruppe G (med England, Tunesien og Panama), og i ottendedelsfinalen ligner Polen at blive den logiske modstander, hvilket kunne være værre. I kvartfinalen venter så et potentielt møde med Brasilien... og mens jeg er stensikker på, hvilket af de to hold, oddsmarkedet vil udskrige til favorit, så er mere usikker på, hvad en objektiv cv vil sige om den sag...

England

Jeg kunne simpelthen ikke modstå fristelsen til også at give England en selvstændig omtale i denne gennemgang, sorry. BetXpert-brugere, der kender mig, vidste garanteret med det samme, hvilken anden nation, jeg refererede til, da jeg længere oppe i denne artikel under afsnittet med Brasilien skrev: ”Det er en nærmest gudgiven ting før hver stor slutrunde, at der er ekstrem minus-værdi i oddsene på to af verdens to mest populære fodboldnationer, og VM-slutrunden i Rusland er ingen undtagelse.” Den anden nation er naturligvis England.

Gennemsnitsbetalingen for England som kommende VM-vinder hos de forskellige bookies har lagt sig omkring odds 18, og det er i vanlig stil før hver større slutrunde ca. halvdelen af, hvad oddset burde være. Lægger man lidt misforstået engelsk begejstring til side og tager et seriøst kig på, hvad England har at komme med – spillermaterialet – så ser det nemlig sløjt ud. Harry Kane er i min bog en verdensklasser-spiller, ikke nogen debat der, men derefter... hvem er egentlig den næste i den engelske trup, som kommer bare en smule tæt på...?

Uden at gå i detaljer, så har England et mandskab, der tilhører den bedre del af mellemklassehold ved slutrunden, og de bliver ikke trukket op i den vurdering af træner Gareth Southgate, som jeg på sin sæt vis vis faktisk har megen sympati for, men som ikke har verdens nemmeste arbejdsbetingelser med det aldrig ophørende tunge krav fra den engelske offentlighed og presse.

Noget godt er der dog at sige om Englands VM-chancer, nemlig holdets lodtrækning. Gruppe G har deltagelse af stærke Belgien, men Tunesien og Panama bør være hurdler, England kan klare. En ottendedelsfinale (sandsynligvis mod Colombia eller Polen) er potentiel løselig for englænderne, men vil vel ret beset næppe være mere end en fifty/fifty-kamp (mod Colombia måske endda lidt mindre end det). Uanset kan England med lidt held godt nå til kvartfinalen, men kigger man så på de mulige modstandere der, ja så synes festen at stoppe. For nogle vil 18 gange pengene for en engelsk VM-triumf sikkert lyde fristende (jeg har været længe nok i gamet til at vide dét), men for mig er det en latterlig lav betaling. Et sted mellem 30 og 40 gange ville være en mere objektiv vurdering af Englands reelle chancer.

Danmark og de andre outsidere

De næste hold på oddslisten er at finde mellem 20 og 50 gange pengene, og i dette segment finder vi fem mandskaber – Portugal (gennemsnitsodds 25), Uruguay (30), Kroatien (33), Colombia (43) og Rusland (48). Og siden vi her på BetXpert er danske, kan jeg da også tage de næste to på listen med – Polen (67) og Danmark (99). De resterende 18 slutrundenationer står alle til mere end 100 gange pengene.

Lad mig løbe disse nationer igennem: Regerende europamester Portugal med Cristiano Ronaldo i spidsen er et turneringshold, man ikke skal undervurdere, og jeg er på nippet til at finde værdi på portugiserne. Deres lodtrækning er fin, og Portugal kan således snildt være at finde fremme i kvartfinalerne, hvor sandsynlige modstandere bliver hold som Frankrig eller Kroatien. Det kan tænkes, at jeg kommer til at fortryde, men jeg finder odds 25 på Portugal lige en tand smalt nok til at gøre indskud på dem, men det er ikke med meget, min vægtskål vipper til den negative side.

Uruguay har med Luis Suarez og Edinson Cavani til at lave målene og Diego Godin til at holde styr på tropperne bagude et kompetent hold. Ydermere har uruguayanerne haft det held at havne i gruppe A med værterne Rusland, hvilket med Egypten og Saudi-Arabien som de to øvrige hold i gruppen nærmest betyder en motorvej til knockout-fasen. Her ligner den sandsynlige modstander i ottendedelsfinalen at blive Portugal og det i en kamp, som snildt kan ende med at blive forbudt for børn. Uruguays mandskab er en hård modstander for alle hold, og odds på omkring 30 gange pengene på dem er ikke en unfair betaling. Ligesom med Portugal slutter min værdi-vægtskål dog med at veje imod for indskud på Uruguay, men igen ligesom med Portugal, så ikke med meget.

Kroatien... venter jeg lige med... se til slut i denne artikel.

Odds over 40 (gennemsnitligt odds 43 på markedet) på Colombia lyder umiddelbart fristende, og oven i købet fremstår Colombia som favorit i deres gruppe H, der også har deltagelse af Polen, Senegal og Japan, men visse ting peger imod. Potentialet i Colombias trup er med James Rodrigues, Radamel Falcao og Carlos Bacca som de mest iøjnefaldende profiler til stede, men jeg savner stabilitet hos colombianerne, og netop stabilitet har man brug for under en VM-slutrunde, hvor det ikke nytter noget at spille overdådigt i én kamp for så derefter at ryge ud efter en halvhjertet indsats i den næste. Med det sagt, er oddset dog interessant højt. Colombia i en eventuel ottendedelsfinale-parring med England lyder heller ikke som et dårligt scenarie for colombianerne, men, forsætter vi ud af tangenten med logiske resultater, så ligner det derefter at kunne blive Tyskland, som kommer til at stå på programmet, og så er jeg ikke sikker på, krukken længere bærer vand. Det sagt, er odds 43 dog meget, og ligesom med Portugal og Uruguay ligner det en ganske fair betaling, som dog igen, og igen kun marginalt, bliver vejet værende for let på min indskuds-vægtskål.

Rusland tager jeg egentligt kun med her, fordi det er værtsnationen. For sandt at sige tror jeg ikke på russernes chancer overhovedet. Det bør kunne lade sig gøre for Rusland at snige sig videre til cup-fasen (sandsynligvis på en andenplads i gruppe A efter Uruguay), men i en ottendedelsfinale mod enten Spanien eller Portugal tror jeg ikke på russernes chancer. Kigger man på, hvordan det russiske landshold har spillet, ikke kun på det seneste, men faktisk meget længe, ja så er det jo rent ud sagt forfærdeligt.

Polen... tjae, jeg er lidt i tvivl her. Jeg kan egentligt godt lide det polske mandskab, der da også vandt Danmarks kvalifikationsgruppe, men som de to opgør mod danskerne afslørede i to vidt forskellige kampforløb, så har det polske hold både stærke og svage sider. Polen bør være stærk nok til at kunne klare sig videre fra gruppe H med Colombia, Senegal og Japan, men derefter ligner i ottendedelsfinalen den mest sandsynlige modstander at blive Belgien, og det bliver en hård opgave. Sandsynligvis også for hård.

Og så har vi Danmark, som det sidste hold før odds 100-mærket. Det er jo sådan set gået udmærket ret længe for de rød/hvide. VM-kvalifikationen blev sluttet godt af, hvilket også var en nødvendighed, og selvom man skal passe på med at tage sigte efter venskabs- og optakskampe, så er det da alt andet lige betryggende, at forsvaret ikke slipper mål ind. Men... jeg kan ærligt talt ikke se Danmark drive det til det helt store i Rusland. Jeg håber bestemt, jeg tager fejl, men jeg er ikke engang sikker på, at Danmark klarer sig videre fra den indledende gruppe C. Årsagen til det skal egentlig ikke så meget findes hos Danmark som hos dark horse Peru, som jeg finder, bliver voldsomt undervurderet rundt omkring, det både af medier og bookmakere. Dét sagt, så kan Danmark naturligvis snildt gå videre fra gruppespillet, og sker det, ligner det en ottendedelsfinale mod Argentina. Intet er umuligt, men jeg ville ikke ofre penge på en kommende dansk VM-titel.

Så er der resten – og dem tror jeg simpelthen ikke på. Vi vil med garanti få flere gedigne overraskelser at se i Rusland – ligesom man i Brasilien for fire år siden så Costa Rica gå til kvartfinalen – og hold som eksempelvis Schweiz, Peru og Mexico er da bestemt gode hold, bevares, men seriøse kandidater til VM-titlen er der ingen af blandt de 18 nationer, som der i ovenstående ikke er blevet plads til en selvstændig omtale af.

Kroatien

Ah, ja, jeg var ikke ved at glemme det... Kroatien. Jeg har et bud, et godt bud, synes jeg selv, på en potentiel giftig og undervurderet outsider i Rusland. Om dette bud kan vinde, er yderst tvivlsom, men holdet har på papiret spillerne og klassen til at kunne gå dybt, og jeg taler Top 4 dybt, og oddset er attraktivt. Jeg taler om Kroatien.

Man kan score sig odds 35,00 (Danske Spil*) for en VM-titel til kroaterne, og det er et bet, man efter min mening kan indgå i sindsro om værdi. Hvis man samtidig holder sig for øje, at det fremme ved en eventuel semifinale jo er lovligt at trade tilbage/gardere sig, hvilket odds 35 vil give rig mulighed for, så er indskud på kroaterne interessant.

Lad mig klargøre, hvorfor jeg finder indskud på Kroatien har værdi. Årsagen er spillertruppen og dens kvalitet.

Keeper Danijel Subasic er en solid og rutineret sidste skanse hos Monaco, som sluttede toer i Ligue 1 efter Paris SG, og centerforsvaret styres af Liverpools suveræne Dejan Lovren, der efter min vurdering mere og mere nærmer sig ren verdensklasse. Midtbanen nærmest bugner af folk, som gør de fleste af landstræner Zlatko Dalic’ kolleger misundelige. Ivan Rakitic (FC Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Inter), Marcelo Brozovic (Inter), Nikola Kalinic (Milan), Milan Badelj (Milan), Mateo Kovacic (Real Madrid)... der er nok af kvalificerede folk at vælge imellem. Fremme har man Mario Mandzukic (Juventus) og Andrej Kramaric (Hoffenheim), så heller ikke der har Kroatien problemer.

Spiller for spiller bør Kroatien efter min beskedne mening indrangeres som hold nummer syv blandt slutrundedeltagerne i Rusland. Det efter de seks mest odds-tiltroede mandskaber Brasilien, Tyskland, Spanien, Frankrig, Argentina og Belgien, fair nok, men så heller ikke efter andre. Og så er det, at 35 gange pengene på Kroatien begynder at virke interessant...

Tager vi et blik på Kroatiens VM-lodtrækning, så kunne den være værre. I gruppe D med Argentina, Island og Nigeria bør Kroatien kunne gå videre på en af gruppens to første pladser. Ottendedelsfinalen vil i så fald komme til at stå mod etteren eller toeren fra gruppe C, hvilket ligner at blive Frankrig og Danmark/Peru.

Antager vi, det bliver Frankrig (det mest sandsynlige scenarie), okay, så står Kroatien overfor en vanskelig modstander, men ikke en modstander, hvor kroaterne vil være uden chancer. Jeg gætter på, at der er mange landstrænere i Rusland, som ikke har lyst til at møde Kroatien, og Frankrigs Didier Deschamps er formentlig én af dem. Frankrig skal ret beset være favorit i en sådan ottendedelsfinale, men jeg er ikke sikker på, at Les Bleus’ favoritstatus objektivt vurderet skal være ret stor. Skulle det lykkes for Kroatien at gå videre fra ottendedelsfinalen ligger det til en kvartfinale mod formentlig Portugal eller Uruguay, ikke ovenud skræmmende. En kroatisk semifinaleplads, hvorfra alt med et så rutineret og godt besat mandskab som det kroatiske kan ske, ja, jeg synes ikke, det lyder fuldstændigt ude i hampen...

Tyskland/Spanien/Belgien/Kroatien vinder VM 2018 til odds 2,32 kombineret hos Nordicbet*, Danske Spil* og Unibet*

Var jeg tvunget til kun at lave ét pick, ville det blive Tyskland, men da jeg finder værdi på fire nationer, gør jeg, afpasset for odds, indskud på alle fire. De fire er Tyskland (odds 5,70, NordicBet*), Spanien (7,00, Danske Spil*), Belgien (12,00, Unibet*) og Kroatien (35,00, Danske Spil*). Med (i runde tal) 41% af indskuddet placeret på Tyskland, 33% på Spanien, 19% på Belgien og 7% på Kroatien giver det et samlet slut-odds på 2,32 i fald, en af de fire vinder VM.

Artiklen er den tolvte ud af 51 i BetXperts VM-serie af Torben N. Sørensen og Toke, der kan læses mere om her. Alle artikler i serien kan læses her, mens BetXperts store VM-sektion med analyser af holdene holdene kan læses her.