Optaktsturen er kommet til Gruppe D: Spanien, Japan, Marokko og Honduras. Endnu en gruppe (ligesom C) hvor der nok kun er kamp om andenpladsen...

BetXpert ser frem mod OL 2012 i London. Officiel åbningsdag er 27. juli, men faktisk tyvstarter mændenes fodboldturnering dagen inden, dvs denne torsdag.

Vi har sat os for nøje at gennemgå de 16 deltagende fodboldhold. Efter Gruppe A, B og C er turen kommet til den sidste gruppe, D: Spanien, Japan, Marokko og Honduras.

Bortset fra førstepladsen som spanierne (selv om de mangler nøglespiller Thiago) bør snuppe i deres jagt på at føje OL-guld til de VM- og EM-titler A-landsholdet er indehaver af, er D en ret åben gruppe. Japan er næstfavorit, men kan muligvis godt presses af de kreative marokkanere - og måske også af lilleputten Honduras der kommer med 3 træningskampssejre i træk.

Lad os først liste oddsene og derefter se nærmere på de fire Gruppe D-hold.

Vinder-odds

Spanien: 1,25 Danbook, Sportingbet

Japan: 8,0 Unibet*, 7,5 Betsafe

Marokko: 12,5 Unibet*, 12,0 NordicBet*

Honduras: 25,0 Nordicbet*, 20,0 Unibet*, MermaidBet

Top 2-odds

Spanien: 1,02 Unibet*, NordicBet*, Ladbrokes

Japan: 2,0 Unibet*, NordicBet*

Marokko: 2,5 Unibet*, NordicBet*, Ladbrokes

Honduras: 4,5 Ladbrokes, 3,6 NordicBet*


GRUPPE D

Spanien
Japan
Marokko
Honduras

Overblik

Spaniens OL-mandskab bygger på det hold der vandt guld ved sidste sommers U21-EM. Et sammenspillet mandskab der har bevist sit værd, og som fortjener at være blandt de to topfavoritter til OL-titlen.

Men det er nok også fortjent at de spanske vinder-odds er lidt højere end de brasilianske. Den spanske trup er imponerende, men ikke helt på niveau med Brasiliens, hverken mht bredde og stjernenavne. Spanien tabte desuden for nyligt til Senegal (spanierne manglede dog nogle vigtige spillere).

Det spanske niveau bør dog være rigeligt til at vinde denne gruppe - også selv om modstanderne såmænd ser hæderlige ud. Men man skal have med at spanierne må undvære en absolut nøglespiller i Barcelona-kreatør Thiago.

Gruppens næstfavorit Japan slog faktisk for nyligt Mexico i en træningskamp (ligesom Spanien gjorde, i øvrigt). Det var en ret heldig sejr, og generelt ser japanerne ret vakkelvorne ud i defensiven. Men sejren viser at Japan er farlig. Måske endda for Spanien - omend der nok skal en del japansk held til.

Marokko bugner af talent på den offensive midtbane og fløjene - kreative og målfarlige folk (og så kunne det endda have været endnu bedre hvis Belhanda og Taarabt havde været med...). Til gengæld ser det tyndt ud helt i front, i forsvaret og på målmandsposten. Glimrende talenter, såmænd, men enten spiller de ikke ret meget hos deres respektive klubber, eller også spiller disse klubber på ret lavt niveau.

Men uden chance for at gå videre er Marokko bestemt ikke. Jeg vil ikke afvise at der er værdi i odds 2,5 (Unibet*) for at marokkanerne lander i top2 i Gruppe D.

Man skal dog ikke glemme gruppens sidste land.

Honduras med den uimponerende trup (primært folk fra den hjemlige liga) er fortjent favorit til at tage sidstepladsen i gruppen, men når mellemamerikanerne kan slå Egypten, Forenede Arabiske Emirater og Gabon i træningskampe, bør de også have pæne chancer for at drille Marokko, og måske også Japan.


SPANIEN

Kan Spanien føje OL-guld til den imponerende slutrunde-sejrsrække? A-holdet er forsvarende verdens- og europamester efter triumfer i 2008, 2010 og 2012 (med 4-0-finalesejr over Italien 1. juli). Og nu er det så måske de unges tur.

Faktisk har de allerede vundet noget, de unge - nemlig sidste sommers U21-EM. Og dét guldhold udgør i det store og hele også OL-mandskabet - dog forstærket af venstreback Alba der gjorde det så flot ved det nylige A-EM. Til gengæld må een af sidste sommers absolutte hovedpersoner, Barcelonas Thiago ("den nye Xavi") melde fra pga en skade.

Alba er den eneste A-stamspiller der er med til OL for Spanien; holdet råder over to andre EM-spillere, Mata og Javi Martinez, men de var kun reserver i Polen/Ukraine. Men alligevel ganske imponerende at Spaniens OL-hold kan byde på to af målscorerne i EM-finalen: Alba og Mata.

Spanien har altså et sammenspillet mandskab der har bevist sit værd, og som fortjener at være blandt de to topfavoritter til OL-titlen. Men det er nok også fortjent at de spanske odds er lidt højere end de brasilianske. Den spanske trup er imponerende, men ikke helt på niveau med Brasiliens, hverken mht bredde og stjernenavne.

Det vil så vise sig om der er mere sammenhæng på det spanske hold.

Kvalifikation

Spanien er med til OL i kraft af førstepladsen ved sidste sommers U21-EM (i Danmark). I indledende gruppespil blev det 1-1 mod England, 2-0 over Tjekkiet og 3-0 over Ukraine. I semifinalen blev det 3-1 over Hviderusland og i finalen 2-0 over Schweiz.

Spaniens - og turneringens - topscorer med 5 mål blev Adrián som også kom på Turnerings Hold (23 spillere), sammen med målmand de Gea, forsvarer Vilà, midtbanespillerne Ander Herrera, Javi Martínez og Thiago samt hængende angriber Mata. Herrera og Mata scorede hver 2 mål, Thiago nettede 1 gang.

Træner

46-årige Luis Milla har været spansk U-træner siden 2008 (før det var han assistent for Michael Laudrup i Getafe) og stod også i spidsen for det hold der vandt sidste års U21-EM, og som er fundamentet for indeværende OL-mandskab.

Ved U21-EM stillede Milla med en slags 4-3-2-1-formation, uden en decideret højrekant. Således (så vidt jeg husker) i finalen med en midtbane bestående af Javi Martinez og Ander Herrera som de defensive og Thiago som den mere offensivt anlagte spilfordeler, og fremme med Mata som fritliggende, hængende angriber, Munain som venstrekant og Adrian som centreforward.

Træningskampe

13. juli: Spanien-Senegal 0-2

18. juli: Spanien-Mexico: 1-0 (Javi Martinez)

Opstilling mod Senegal: De Gea (Diego Mariño 46'); Montoya (Azpilicueta 63'), Botía, Íñigo Martínez, Domínguez; Oriol Romeu (Tello 46'); Isco (Rodrigo 46'), Ander Herrera (Illarramendi 55'), Koke, Muniain; Adrián (Álvaro Vázquez 74'). 4-1-4-1.

Spanien manglede altså Alba, Thiago og Mata.

Fravær

11 af U21-EM-truppens spillere er også med til OL - herunder stort set alle stamspillerne. Dog med to undtagelser:

Venstreback Vilà (der kom på Turneringens Hold ved EM) og den hurtige Barcelona-kantspiller Jeffrén (han startede ikke inde i alle kampene, men i nogle af dem - og var banens bedste som indskifter i semifinalen).

Af U21-EM-spillere der ikke er med ved OL, kan også fx nævnes Romas Bojan og Sevillas Capel, men ingen af dem spillede en markant rolle sidste sommer.

Holdet

Spaniens tre overage-spillere er: Javi Martinez, Mata og Adrián - alle 24 år, og alle blandt nøglespillerne ved sidste sommers U21-gevinst.

I det hele taget bygger OL-holdet på holdet fra U21-EM, men det er dog forstærket af venstrebacken Jordi Alba der med fuld spilletid og stor succes deltog ved A-EM i juni (i øvrigt sammen med Javi Martinez og Mata; disse spillede dog en meget lille rolle), plus nogle interessante talenter, herunder Barcelonas Tello og Chelseas Romeu.

På målmandsposten har Spanien Manchester United-keeper de Gea. Han har haft sine problemer i England (nogle drops hér og dér), men har også demonstreret sine kvaliteter, og han må regnes som een af de absolut bedste målmænd ved denne slutrunde. Når han har selvtillid, og det har han på dette landshold, er han fremragende.

I forsvaret har man fået venstrebacken Alba (for nyligt skiftet fra Valencia til Barcelona) der ganske vist har en A-EM-slutrunde i benene, og ganske vist ikke kender dette hold så godt som sine forsvarskollegaer, men alligevel må regnes som en forstærkning (selv om Vilà også gjorde det godt). Den hurtige og angrebsivrige back indledte A-EM med at være lidt usikker defensivt, men spillede sig op og scorede et smukt mål i finalen.

På højrebacken har man stadig den faste starter ved U21-EM, Montoya (Barcelonas B-hold), men en del tyder på at førstevalget denne gang er Azpilicueta (fast mand hos Marseille og typisk en solid back). Sidste sommer var han mest reserve på landsholdet, men siden har han været fast mand hos Marseille, og landstræner Milla har givet ham anførerhvervet. Azpilicueta er typisk ret solid, men har slet ikke Albas offensive kvaliteter.

I midterforsvaret hed makkerparret ved U21-EM Botía (1,88) og Domínguez (1,89 - kan også spille venstreback), og det gør det nok også denne gang - selv om tilkomne Iñigo Martínez trods sine kun 1,81 meter er en dygtig centralforsvarer.

Midtbanen:

Alternativet er at skubbe Athletic Bilbaos stærke Javier Martínez (1,9) derned; han kan sagtens spille midterforsvarer. Han spiller dog mest defensiv midtbane for sit klubhold, og jeg mener også det var den rolle han udfyldte i sidste sommers U21-EM (og da han i sidste måneds A-EM fik 25 minutter som indskifter mod Irland).

Skulle det være, har OL-truppen andre dygtige defensiv-midtbanefolk, nemlig Atlético Madrids Koke og Chelseas Romeu. Men ingen af dem har Martínez´ fysiske styrke, og de er til dagligt mest reserver på deres respektive klubhold. Kan de holde tempoet (det har knebet for Romeu for Chelsea, i hvert fald)?

Nej, det sandsynligste er nok at den defensive midtbane, som ved U21-EM, kommer til at bestå af Bilbao-parret Martinez og den ganske målfarlige boks-til-boks-spiller Ander Herrera.

Rollen som "Xavi" - altså manden med overblikket og teknikken (også sparketeknikken); ham man altid kan give bolden og vide at den forvaltes fornuftigt - tilfalder nok, som ved U21-EM, Xavis Barca-holdkammerat Thiago. Endnu en gut der ikke spiller ret meget førsteholdsbold til dagligt, men det afholdt ham ikke fra at være fremragende ved sidste sommers U21-EM.

Malagás offensive midtbanemand Isco (20 år) er et talent, men er nok som udgangspunkt med som indskifter.

OPDATERING: Thiago kommer ikke med til OL - han er skadet.

Angrebet:

10´eren - helt bogstaveligt; han bærer nummeret - bliver Chelseas Mata (målfarlig og et flot blik for spillet) der typisk vil ligge som hængende angriber. Han var også med til A-EM i sidste måned. Uden at få ret meget spilletid (nåede dog at score i finalen), men det indebar en ekstra måneds intens træning, og en lang sæson (Champions League etc) kan muligvis godt mærkes i benene. Omvendt kan udsigten til muligt OL-guld nok sætte ham op.

På venstrekanten har man jo ikke Jeffrén, men man har stortalentet Munain (de to kæmpede om pladsen ved sidste sommers U21-EM) fra Bilbao. Og der er Barcelona-reserven Tello der kan spille i begge sider.

På centreforward-pladsen har man Adrían der til dagligt mest ligger til venstre hos Atlétic Madrid (der jo har Falcao som frontmand), men som altså godt kan udfylde midterrollen - det viste han med sin topscorerstatus ved U21-EM.

Reserve er nok Rodrigo (9 mål i 22 kampe, heraf 11 fra start, for Benfica i 2011(12).

Trup

David De Gea (Manchester United), Diego Marino (Villarreal), Jordi Alba (Valencia/Barcelona), Cesar Azpilicueta (Marseilles), Alberto Botia (Sporting Gijón), Alvaro Dominguez (Borussia Monchengladbach), Inigo Martinez (Real Sociedad), Javi Martinez (Athletic Bilbao), Martin Montoya (Barcelona); Cristian Tello (Barcelona), Ander Herrera (Athletic Bilbao), Isco (Malaga), Koke (Atletico Madrid), Juan Mata (Chelsea), Oriol Romeu (Chelsea); Adrian Lopez (Atletico Madrid), Iker Muniain (Athletic Bilbao), Rodrigo (Benfica)


JAPAN

Jeg har en meget lille viden om den japanske liga og har derfor svært ved at bedømme det japanske hold. Men jeg kan konstatere at der - som i A-sammenhæng - er tale om et af Asiens bedste hold.

Dette mandskab landede sidst i sin pulje i Toulon-turneringen i maj, men slog undervejs gruppeetter Holland, og japanerne ser ud til have diverse målfarlige spillere (selv om de mangler den talentfulde Bolton-fløj Miyachi).

Til gengæld så defensiven meget vakkelvorn ud i Toulon, og det vil vise sig om de to tilkomne overage-spillere kan tætne hullerne. I en nylig træningskamp mod stærke Mexico lykkedes det faktisk at vinde, men det var en heldig sejr. Der blev satset på en defensiv taktik med hurtige kontraangreb - men det var næppe meningen at Mexico skulle have så mange chancer.

Altså tilsyneladende stadig en usikker defensiv (det hjælper næppe at man, så vidt jeg kan se, er taget til OL uden venstrebacks og med sådan cirka 4 højrebacks) - men også stadig en farlig offensiv.

Hvorom alting er, viser sejren over Mexico at Japan er farlig. Måske endda for Spanien - omend der nok skal en del japansk held til.

Kvalifikation

Japan har nået OL via den asiatiske kvalifikation. I en indledende kval-runde i marts 2011 blev det 4-3 over Kuwait, og i gruppespillet i september 2011 til marts 2012 vandt japanerne deres gruppe foran Syrien (2-1-sejr hjemme, 2-1-tab ude), Bahrain (2-0-sejr hjemme, 2-0-sejr ude) og Malaysia (2-0-sejr hjemme, 4-0-sejr ude).

Dermed kvalificerede Japan sig sammen med Sydkorea og Forenede Arabiske Emirater der vandt de to andre grupper.

Japanske topscorere i gruppespillet blev Higashi og Otsu med hver 2 mål.

Træningskampe

Japan deltog i Touloun-turneringen i maj. Her blev det til en sidsteplads i pulje med Holland (3-2-sejr), Tyrkiet (0-2-tab) og Egypten (2-3-tab). Usami scorede 2 mål, Saito, Ibusuki og Ogihara hver 1.

Siden har japanerne spillet følgende træningskampe:

11. juli: 1-1 hjemme mod New Zealand

18. juli: 1-0 over Hviderusland i Nottingham

21. juli: 2-1 over Mexico i Nottingham. Mål af Higashi og Otsu.

En ret så imponerende sejr over Mexico (der vandt Toulon-turneringen). Det var dog også temmelig heldigt. Mexico sad på både spil og chancer, men brændte de fleste og gav to mål væk, på en dum afleveringsfejl af Herrara i 39. minut og på en kontra i 86. minut. Japan trak sig bevidst tilbage, men det var næppe meningen at mexicanerne skulle have så mange chancer som tilfældet var.

Træner

51-årige Takashi Sekizuka har stået i spidsen for Japans U23-hold siden 2010. Før det var han klubtræner i den japanske liga.

Fravær

Japan er taget til OL uden angriber Ibusuki der ellers var med i Toulon og scorede mod Holland. Tre andre startere mod Holland, venstreback Higa, forsvarer Oiwa og Utrecht-midtbanespiller Takagi, mangler også (Oiwa er dog på standby-listen).

Det er også værd at bemærke at fløj-stortalentet Miyachi (ejet af Arsenal, udlejet til Bolton for hvem han spillede 12 kampe for i foråret) heller ikke er med. Han manglede dog også i Toulon, men eftersom han i maj fik debut for A-landsholdet, kunne hans tilstedeværelse nok have styrket holdet.

Holdet

Japans har umiddelbart kun to overage-spillere: den 28-årige højre wingback Tokunaga fra FC Tokyo og den 23-årige midterforsvarer Yoshida (1,89 meter høj. 16 A-landskampe; 2 mål) fra Venlo i Holland.

Forsvaret råder over endnu en udlandslegionær (plus højreback Hiroki Sakai der netop er skiftet til Hannover): Gotoku Sakai der var fast højreback for Stuttgart i foråret.

Gode navne, men 3 højrebacks? Måske Tokunaga er tiltænkt en plads længere fremme på banen.

De andre forsvarere er midterforsvarerne Yamamura (1,86) og Suzuki (1,.81). Altså umiddelbart ingen venstrebacks...

Målmændene er henholdsvis 1,87 (Gonda) og 1,85 (Ando)- og spiller begge i den hjemlige liga. Ando stod i Toulon-turneringen, men da han kun er reserve hos Kawasaki Frontale til dagligt, og Gonda (ikke med i Toulon) er førstekeeper for FC Tokyo, kunne det være sidstnævnte der får førstetjansen ved OL.

På midtbanen er der fx offensivmanden Usami (hængende angriber eller fløj) der i sidste sæson spillede for Bayern Münchens andethold. En anden offensivspiller, Kiyotake er netop skiftet fra Japan til Nürnberg.

Ah ja - og så er der defensivmidtbanemand Muramatsu der også kan spille højreback. Hvormed vi vist er oppe på fire af slagsen...

De målfarlige offfensiv-midtbanefolk Higashi og Otsu skal også nævnes. Begge scorede 2 mål i kvalifikationen og nettede i træningskampen mod Mexico.

Blandt truppens centreforwards ser Nagai interessant ud. Han har scoret 9 mål i 13 U22- og U23-kampe.

Trup

Målmænd: GONDA Shuichi (FC Tokyo), ANDO Shunsuke (Kawasaki Frontale)
Forsvarere: TOKUNAGA Yuhei (FC Tokyo), YOSHIDA Maya (VVV Venlo), YAMAMURA Kazuya (Kashima Antlers), SUZUKI Daisuke (Albirex Niigata), SAKAI Hiroki (Hannover 96), SAKAI Gotoku (VfB Stuttgart)
Midtbanespillere: KIYOTAKE Hiroshi (1 FC Nuremburg), MURAMATSU Taisuke (Shimizu S-Pulse), HIGASHI Keigo (Omiya Ardija), YAMAGUCHI Hotaru (Cerezo Osaka), OGIHARA Takahiro (Cerero Osaka), USAMI Takashi (Hoffenheim)
Angribere: NAGAI Kensuke (Nagoya Grampus), OTSU Yuki (Borussia Monchengladbach), SAITO Manabu (Yokohama F. Marinos), SUGIMOTO Kenyu (Tokyo Verdy)

Standby: Hayashi, Oiwa, Yonemoto, Yamazaki


MAROKKO

Marokko er blandt Afrikas bedste hold og dermed ikke et mandskab man skal kimse ad. Holdet gik ikke videre fra Toulon-turneringens indledende gruppespil, men 2 uafgjorte plus et knebent nederlag mod Mexico må betragtes som hæderligt.

Holdet bugner af talent på den offensive midtbane og fløjene - kreative og målfarlige folk (og så kunne det endda have været endnu bedre hvis Belhanda og Taarabt havde været med...). Til gengæld ser det tyndt ud helt i front, i forsvaret og på målmandsposten. Glimrende talenter, såmænd, men enten spiller de ikke ret meget hos deres respektive klubber, eller også spiller disse klubber på ret lavt niveau.

Men uden chance for at gå videre er Marokko bestemt ikke.

Det skal i øvrigt med at der pt er Ramadan, den muslimske fastemåned – relevant for Marokko. Det er op til den enkelte spiller om han vil faste, men ifølge træner Verbeek vil alle Marokkos spillere gøre det. Spørgsmålet er så hvad betyder for deres indsats (jeg tvivler under alle omstændigheder på at de vil undlade at drikke vand i forbindelse med kampene).

Kvalifikation

Marokko er nået til OL i London ved at blive nr 2 ved De Afrikanske Mesterskaber for U23-hold i november/december 2011. I indledende gruppespil blev det til en andenplads efter (men med samme pointtal som) Senegal (0-1-tab), foran Nigeria (1-0-sejr) og Algeriet (1-0-sejr).

I semifinalen blev det 3-2 over Egypten og i finalen (lidt uheldigt) 1-2 mod Gabon.

Holdets (og turneringens delte) topscorer blev midtbanemand Barrada med 3 mål; Labyad scorede 2. Barrada kom også på Turneringens Hold, sammen med forsvarer Bergdich og angriber Mokhtar (plus angriber Bidaoui på "bænken").

Træner

56-årige Pim Verbeek overtog ansvaret for Marokkos U23-hold i 2010. Hans lange trænerkarriere tæller et ophold i Feyenoord (1989-91) og Gladbach (2004)), og senest har han været landstræner i Sydkorea og Australien.

Træningskampe

Marokko deltog i Touloun-turneringen i maj. Her røg holdet ud med en tredjeplads i indledende gruppespil, i pulje med Frankrig (2-2), Mexico (3-4-tab) og Hviderusland (0-0).

Midtbanemand Labyad blev holdets topscorer med 2 mål.

Fravær

Marokko mangler offensivmanden Mokthar (fra FC Eindhoved fra den næstbedste række i Holland) der kom på Turneringens Hold i kvalifikationen og også var med i Toulon.

Værre er dog fraværet af kreatør Belhanda (født i 1990), nøglespiller hos Montpellier der vandt det franske mesterskab i sidste sæson. Belhanda deltog ikke i kvalifikationen eller Toulon, men skulle have været med til OL - og ville have forstærket holdet - hvis han ikke var blevet ankelskadet.

Endnu en fraværende offensiv-profil der kunne have pyntet på holdet, er QPRs Taarabt (født i 1989).

Holdet

Marokko er taget til OL med kun 2 overage-spillere: offensive midtbanemand 29-årige Kharja (70 A-landskampe og 11 mål) og den 25-årige fløj Amrabat (1 mål i 9 A-landskampe). Begge var med Marokkos A-hold (Kharja var anfører) til De Afrikanske Mesterskabet i januar i år.

Amrabat (netop skiftet fra Kayserispor til Galatasaray) og Kharja er er dygtige folk (selv om Kharja mest var reserve hos Fiorentina i 2011/12 - han er nu skiftet til Al-Arabi) der booster offensiven. '

Denne tæller fx også den målfarlige 19-årige fløj Labyad der netop er skiftet til Sporting fra PSV, og Brescias (netop rykket op i Serie A) offensivmand El Kaddouri der dog er helt ny på holdet - han er først for nyligt blevet spilleberettiget for Marokko (spillede tidligere for Belgiens U-hold).

Der er desuden Getafes Barrada der gjorde det flot i kvalifikationen (og er fast mand i Primeraen).

Masser af kreative kræfter, men der mangler måske en decideret bomber.

Der er El Hasnaoui, men han har kun scoret 13 mål i 59 kampe for hollandske De Graafschap (8 i 33 kampe i sidste sæson), og så er der Bidaoui der nettede een gang i 19 kampe i sidste sæson for Lierse i Belgien.

På den defensive midtbane er der vist kun Fettouhi fra Istres (andenbedste række i Frankrig) og Najah (reserve i PSV), så her ser det umiddelbart tyndt ud. Fettouhi er dog tilsyndeladende anfører for Marokkos OL-hold, så helt dårlig er han næppe.

I forsvaret kender jeg umiddelbart kun midterforsvarer El Kaoutari - et stort talent der dog mest var reserve for Montpellier i sidste sæson. Derudover er der fx venstreback Jebbour (reserve hos franske Rennes), midterforsvarer Feddal (Espanyols B-hold) og venstreback Bergdich (fast mand hos Lens, i den næstbedste franske række).

Dvs, nogle talentfulde gutter, men enten får de ikke ret meget spilletid eller også spiller de på ret lavt niveau.

Det gælder også målmændene: Amsif (1,87. Reserve os Bundesliga-klubben Augsburg) og Bounou (Atlético Madrids B-hold).

Trup

Målmænd: Mohamed Amsif (FC Augsburg, Germany), Yassine Bounou (Atletico Madrid, Spain)

Forsvar: Mohamed Aberhoune (MA Tetouan), Zakarya Bergdich (Racing Lens, France), Abdelhamid El Kaoutari (Montpellier, France), Zouhair Feddal (Espanyol, Spain), Yacine Jebbour (Stade Rennes, France), Abdelatif Noussair (FUS Rabat)

Midtbane: Abdelaziz Barrada (Getafe, Spain), Omar El Kaddouri (Brescia, Italy), Driss Fettouhi (Istres, France), Rayane Frikech (Angers, France), Houcine Kharja (Fiorentina, Italy), Imad Najah (PSV Eindhoven, Netherlands)

Angreb: Nordine Amrabat (Kayerispor, Turkey), Soufiane Bidaoui (Lierse, Belgium), Soufian El Hassnaoui (De Graafschap, Netherlands), Zakarya Labyad (Sporting Lisbon, Portugal)

Standby: Yassine El Houasli (Raja Casablanca), Mehdi Bellaaroussi (COD Meknes), Ali Bemammer (MAS), Adnane Tighadouini (Vitesse Arnhem, Netherlands)


HONDURAS

Honduras´ trup ser ikke ud af ret meget. Der er Premier League-venstrebacken Figueroa, der er en offensivmand fra den næstbedste spanske række, og der er nogle MLS-spillere, inklusive den ganske målfarlige angriber Bengtson (lige skiftet til MLS) - men ellers er det folk fra den hjemlige liga.

Men Honduras skal have kredit for at have kvalificeret sig (Nord- og Mellemamerika er ikke den sværeste kval, men der er dog fx USA og Mexico) og for at have vundet tre ud af tre træningskampe mod andre OL-deltagere.

Honduras er fortjent favorit til at tage sidstepladsen i gruppen, men når mellemamerikanerne kan slå Egypten, Forenede Arabiske Emirater og Gabon i træningskampe, bør de også have pæne chancer for at drille Marokko, og måske også Japan.

Kvalifikation

Honduras er nået til OL via andenpladsen i den Nord- og Mellemamerikanske kval-turnering (afholdt i USA i marts-april i år).

I indledende gruppespil blev Honduras nr 2 efter Mexico (0-3-tab), foran Panama (3-1-sejr) og Trinidad & Tobago (2-0-sejr). I semifinalen blev det 3-2, via forlænget spilletid (1-1 i ordinær kamp), over El Salvador. I finalen 1-2, via forlænget spilletid (1-1 i ordinær kamp), mod Mexico.

Honduras´ topscorere blev Hernández, Lozano og Rodas med hver 2 mål.

Træner

52-årige Luis Fernando Suárez har været A-landsholdstræner i Honduras siden 2011 (før det var han bl.a. succesrig klubtræner i Columbia og landstræner i Ecuador som han førte til 1/8-finalen ved VM-2006) - og har altså også ansvaret for OL-mandskabet.

Træningskampe

Siden kvalifikationen har Honduras spillet disse kampe:

11. juli, mod Gabon (i Østrig): 2--0-sejr

16. juli, mod Forenede Arabiske Emirater (i Østrig): 2-1-sejr

19. juli, mod Egypten (i Frankrig): 1-0-sejr

Holdet

De tre overage-spillere er: den 29-årige venstreback Figueroa fra Premier League-klubben Wigan (85 A-landskampe; 2 mål), den 25-årige defensive midtbanemand Espinoza fra Kansas City (25 A-landskampe; 3 mål) og den 25-årige angriber Bengtson fra New England (netop skiftet fra den hjemlige liga; har fået 2 kampe, som indskifter) der har scoret 8 mål i 22 A-landskampe.

Der er yderligere een spiller fra MLS i USA: den 19-årige, højrebenede fløj Najar fra D.C. United, og så er der den 19-årige angriber/kantspiller Lozano der i 2011/12 (2 mål i 23 kampe, heraf 12 fra start) spillede for Alcoyano i den næstbedste spanske række.

Angriber Hernandez (2 mål i kvalifikationen) ser også interessant ud.

Ellers er de øvrige spillere i OL-truppen, dvs 13 mand, fra den hjemlige liga i Honduras. Og jeg må erkende at mit kendskab til dem er lig nul.

Trup

Wikipedia