Tiden er kommet til, at nogle af verdens bedste Counter-Strike hold rejser "Down Under" for at spille årets IEM Sydney turnering. 16 hold fra hele verden skal kæmpe om en præmiepulje på $250.000 og en sejr til dette års Intel Grand Slam sæson. Med blot seks hold fra verdens top 10 er der åbnet op for en turnering, hvor de små hold også kan få plads til at skabe en overraskelse.

Årets IEM Sydney bliver på mange måder en spændende turnering. For det første er danske Astralis ikke med, hvilket åbner op for at vi endelig kan se andre hold vinde en stor turnering. Ganske rigtigt, Astralis tabte for nyligt BLAST Pro Miami, men det viste os blot, at Astralis skal have en dårlig dag og modstanderen en god, før Astralis kan tabe.

Derudover er mægtige Na'Vi heller ikke blandt deltagerne. I mit hoved vil S1mple og co. blive savnet i den type turneringer, hvor de altid står for en stor del af de fede highlights. 

Til gengæld får vi til denne turnering et bredt felt af hold: Fra storfavoritterne Team Liquid og Faze til den store gruppe af hold, der alle kan udfordre favoritterne: MiBR, Fnatic, NiP, Renegades og NRG. Derudover får vi også en mulighed for for alvor at få set nærmere på danske Heroic, som har fået den unge, talentfulde Stavn til deres hold, på karrigans nye Mousesports og på et BIG-hold, som stadig mangler at bevise, at de hører til i verdenstoppen. Slutteligt står ViCi, MVP PK, Chiefs, eUnited, Grayhound og BOOT-d[s] alle klar til at tage en overraskende sejr og definere, hvilke af storholdene der klarer sig langt, og hvem der flopper.

Odds på IEM Sydney hos Danske Spil her

Odds på IEM Sydney 2019

Markedet er generelt enige om, at Team Liquid er at betragte som største favoritter, men det er også tydeligt, at FaZe Clans sejr i BLAST Pro Miami har en indflydelse, da de ligger som tætte konkurrenter til favoritværdigheden. Hernæst følger et segment af hold, der ligger tæt i omkring odds 7-9 - det drejer sig om MiBR, Renegades, Mousesports og NRG. Herefter stiger oddsene til at være tocifrede, og bookmarkerne giver ikke fnatic, NiP, BIG og Heroic store chancer for at vinde IEM Sydney 2019.

Odds på vinderen af IEM Sydney 2019 Bedste odds Bookmaker
Team Liquid  4,00
FaZe Clan

5,50

MiBR ​​​​7,50
Renegades 8,50
Mousesports  8,50
Fnatic 11,00
Heroic 26,00
eUnited 34,00
ViCi Gaming 75,00
Grayhound ​​​​101,00
Chiefs eSports Club 150,00
MVP PK 201,00
BOOT-d[s] 350,00

Odds på IEM Sydney 2019 er senest er opdateret den onsdag 24. april klokken kl. 17:00.

Turneringeringstruktur

Turneringen er delt ind i to stadier: et gruppestadie og et slutspil.

Gruppestadiet: 30. april til 2. maj

  • To grupper med hver otte hold
    • Gruppespillet er et dobbelt knockoutformat
    • Alle otte hold starter i den øvre knockoutgruppe. Taber man en kamp, ryger man i den nedre knockoutgruppe. Taber man en kamp i den nedre knockoutgruppe, er man ude af turneringen
  • Første kamp i de to øverste knockoutgruppe er en bedst af et map (BO1)
  • De resterende kampe er bedst af tre maps (BO3)
  • Tre hold fra hver gruppe går videre til slutrunden
    • De tre hold fra hver gruppe er henholdsvis vinderen og andenpladsen fra den øvre knockoutgruppe samt vinderen af den nedre knockoutgruppe.
    • Vinderne af de øvre knockoutgruppe ryger direkte i slutspillets semifinale
    • De fire resterende hold skal mødes i en kvartfinale

Slutspillet: 3. maj til 5. maj

  • Enkelt knockoutformat
  • Kvartfinale 1 står imellem nr. 3 fra gruppe A imod nr. 2 fra gruppe B. Kvartfinale 2 står imellem nr. 3 fra gruppe B imod nr. 2 fra gruppe A. Kvartfinalerne er BO3
  • I semifinalen mødes vinderne af gruppe A og gruppe B vinderne af kvartfinalerne i en BO3
  •  Finalen er en BO5

Se en grafisk opstilling af turneringsformatet og kampprogrammet her

Holdgennemgang

Herunder følger en gennemgang af de 16 hold med et udlæg af deres styrker og svagheder. Ved map-gennemgang vil der efter navnet bliver noteret antal gange, kortet er spillet og sejrsstatistikken på kortet. Det vil bliver noteret som følgende ex. Overpass ([antal gange spiller], [sejrsprocent]). 

Placeringen på HLTVs verdensrangliste er seneste opdateret den 24. april kl. 17:00.

De store favoritter

Team Liquid

Spillere: nitr0 - NAF EliGE - Stewie2K - Twistzz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 2

Team Liquid kommer ganske fortjent ind til turneringen som store favoritter. De er det højst rangerede hold og har vist gode takter siden tilføjelse af Stewie2K i stedet for TACO.  I år er det blevet til en sejr i iBUYPOWER Masters 2019 og i det første gruppespil i ESL Pro League Sæson 9 America. Derudover er det blevet til to andenpladser i årets to første BLAST Pro Events. Det ser ud til, at det lidt skuffende exit fra årets første Major er glemt, og at Liquid stadig er et af verdens bedste hold. 

Hvis vi ser på deres mapstatistikker ved både LAN og online over de sidste tre måneder, er der er tydeligt billede af deres map-pool. (Jeg vælger at inkludere online turneringer for at få et ordentligt billede, i det Liquid ikke har spillet særligt mange LAN-turneringer i de seneste tre måneder.) Liquid har et perma-ban på Train, som de ikke har spillet én eneste gang de seneste tre måneder. Liquids styrke ligger klart på Dust2 (8, 75%) og Overpass (10, 75%). Af  de resterende kort har Liquid en sejrsprocent på 50% eller over; Nuke (3, 66,7%), Mirage (4, 50%), Inferno (4, 50%) og Cache (2, 50%).

Hold øje med: Liquid er et meget stabilt hold, og de plejer ikke at have nogle problemer med markant lavere rangerede hold (læs underdogs). Hold derfor øje med sejre på rundehandicappet til Liquid mod de forskellige underdogs. Der kan gemme sig værdi, hvis linjen ligger mellem -2,5 og -5,5.

FaZe Clan

Spillere: rain - GuardiaN - NiKo - AndreN - olofmeister

Placering på HLTVs verdensrangliste: 4

FaZe Clan overraskede for nyligt de fleste og vandt BLAST Pro Series Miami foran hold som Astralis, Liquid og Na'Vi. Starten bød på nederlag til Liquid og en uafgjort imod MiBR, FaZe formåede alligevel at slå Cloud9, Na'Vi og Astralis (16-5!?) og derefter Liquid med 2-0 i en meget overbevisende BO3-finale.  Ved eventet fortsatte Niko sit verdensklasseniveau, samtidig med at de andre stjerner også viste noget af fordums styrke. FaZe kan være inde i en positiv formkurve, og de vil være fulde af selvtillid til dette event.

Der kan ikke være nogen tvivl om, at FaZe styrke ligger i deres firepower, men det begynder at ligne, at Niko og deres træner YNK har fået noget strategisk dybde spillet ind på holdet. En sejr i BLAST Pro skal dog ikke ændre på, at FaZe har været ekstremt svingende de sidste tre måneder. FaZe styrke er, at de regelmæssigt spiller samtlige syv maps. Deres mest spillede map er Dust2 (12,  75%) efterfulgt af Mirage (11, 45,5%). De har en relativt dårlig sejrsstatistik på Mirage, men de har dog vundet fire ud af de seneste fem gange, de har spillet kortet. Herefter følger Train (7, 57,1%), Inferno (6, 50%), Overpass (6, 66,7%), Cache (5, 60%) og Nuke (4, 25%).

Hold øje med: FaZe slog Liquid på to ud af tre maps ved den seneste BLAST Pro Series i Miami. De vandt på Mirage og Dust2, men tabte på Nuke. FaZe kan vise sig at blive en lille torn i øjet for Liquid ved dette event igen.

Odds på IEM Sydney hos bet365 her

De nærmeste udfordrere

MiBR

Spillere: TACO - coldzera - FalleN - fer - felps

Placering på HLTVs verdensrangliste: 6

MiBR har været svære at blive kloge på, siden det gamle SK Gaming hold fandt sammen igen. De startede sæsonen med en semifinale i Majoren, og siden er det blot gået ned ad bakke. Én forklaring kan være, at de ganske simpelt ikke har haft tid til at få trænet nok. Over de seneste måneder har de været i Polen, Kina, Brasilien, Kina igen, Miami, Burbank (også USA,) og nu skal de rejse til Sydney for dette event. Med rejsetid fra USA til Sydney og alt medie og presse der er omkring dette event, kan de umuligt have nået at få mange timers træning ind, og det er derfor en risiko, at MiBR igen falder igennem. Man må dog ikke negligere deres individuelle styrke. Ved den seneste BLAST Pro viste de små glimt af, hvad de kan, når alt spiller på dagen, men IEM Sydney kommer til at kræve mere end blot én god dag.

De seneste tre måneder har MiBR prøvet lykken på samtlige syv maps ved LAN-turneringer. Tre maps står ud som de mest spillede; Train (11, 63,6%), Inferno (8, 37,5%) og Overpass (7, 28,6%). Som det kan ses på sejrsprocenterne, formår MiBR på to ud tre maps ikke at vinde specielt mange af deres kampe på deres mest spillede maps. Af de resterende fire maps ser deres statistik ud som følgende; Mirage (5, 40%), Dust2 (4, 50%),  Cache (3, 100%),  Nuke (3, 33,3%). Deres sejrsprocenter tegner et tydeligt billede af et hold, der har haft det svært på stort set alle maps. 

Hold øje med: De fleste bookmakere har MiBR som favorit efter Liquid og FaZe, på trods af at MiBR har tabt til blandt andet NRG, Renegades og NiP i løbet af de seneste tre måneder. Hold derfor øje med værdi på kampe mod de tre nævnte hold, da en gentagelse af et nederlag på ingen måde er usandsynligt.

Renegades

Spillere: jks - AZR - jkeam - Gratisfraction - Liazz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 7

Renegades har, kun overgået af ENCE, i min optik været den største positive overraskelse i 2019. Et hold, der mangler en egentligt stjernespiller, men som alligevel klarer sig rigtig godt i de store turneringer. Renegades gør op for manglen af en spiller som Dev1ce, S1mple eller Niko med ekstremt flot holdspil. Siden den asiatisk Minor i januar har Renegades vist, at man ved effektive trade kills, gennemtænkt brug af granater og hurtige rotationer kan følge med selv verdens bedste hold, selvom man måske ikke er i blandt verdens bedste spillere. I 2019 er det blandt andet blevet til sejre imod NiP (x2), ENCE (x2), FaZe (x2), NRG og MiBR. Derudover formåede Renegades som de eneste at tage et map på Astralis ved Majoren i Katowice.

I følge statistikkerne står to maps ud som de mest spillede og dem med højest sejrsprocent. De to maps er Mirage (11, 81,8%) og Inferno (10, 70%). Derudover er Renegades også komfortable på Train (7, 57,1%) og Dust2 (6, 66.7%). Renegades har til gengæld ikke spiller hverken Cache (3, 33,3 %), Nuke (2, 50%) eller Overpass (1, 0%) specielt meget, men AZR har udtalt, at de har trænet Nuke meget, hvilket der også må være indikationer på, når man tør udfordre Astralis på netop det map.

Hold øje med: Renegades er gode, og de vil i mine øjne være favoritter mod de fleste hold i turneringen. Dette skylded blandt andet, at de er gode på maps, som de fleste ikke lægger veto på. (Mirage og Inferno). Deres lidt snævre map-pool gør dog også, at deres BO3 ofte går ud i alle tre maps, når de møde top 20-hold. I 2019 er seks ud af ni kampe mod top 20-hold gået over 2,5 maps. 

NRG

Spillere: daps - tarik - Brezhe - Ethan - CeRq

Placering på HLTVs verdensrangliste: 11

Efter et skuffende 0-3-exit fra Majoren i februar valgte NRG efterfølgende at skifte fugLy ud med tarik, og siden da har de vist fine takter. Den nye roster er kun for alvor blevet presset af højere rangerede hold ved StarSeries i-League Season 7, hvor de blandt andet slog North, MiBR, BIG og Vitality, men samtidig tabte til Na'Vi og af to omgange til fnatic. Et højdepunkt var 16-0 imod North på Train. Siden da er NRG ikke for alvor blevet presset af højtrangerede hold, men de ligner et hold, der kan drille favoritterne.

NRGs map-pool er relativt bred, hvor kun Nuke (4, 25%) står ud med en sejrsprocent under 50%. NRG ser skarpe ud på Dust2 (2, 100%) og Train (3, 100%), men vi har desværre ikke set dem spille de maps særligt ofte. Derudover har NRG fin sejrsprocent på Mirage (8, 75%), Cache (6, 50%),  Inferno (6, 50%) og Overpass (5, 60%). Den dybe map-pool gør, at NRG kan tage et godt udgangspunkt i Veto-processen. Dust2 er et ofte brugt veto, men NRG bruger ofte deres første veto på et fjerne modstanderholdets bedste map. Én vigtig brik at have - specielt mod lavere rangerede hold med mere snæver map-pool.

Hold øje med: NRG har en tendens til at spille tætte kampe med højtrangerede hold. 70% af alle de maps, NRG har spillet imod hold i top 20, er endt med over 25,5 runder. Hold øje med den linje imod højtrangerede hold.

fnatic

Spillere: Xizt - JW - twist - KRIMZ - Brollan

Placering på HLTVs verdensrangliste: 9

Fnatic har siden deres pinligt tidlige exit fra Majoren været i en meget negativ spiral af dårlige resultater og skidt spil. Først ved StarSeries i-League Season 7 så vi, hvad fnatic for alvor kan, når alt spiller for dem. Her smed de kun to maps inden finalen og slog blandt andet NiP, NRG (x2), Vitality og North. Na'Vi var for stor en mundfuld i finalen, hvor de tabte 3-0 i en BO5-finale. Senest spillede fnatic ESL Pro League Season 9 kvalifikation, hvor de tabte 0-2 til G2, slog Windigo 2-1 og igen tabte til Na'Vi 2-1 - denne gang dog med et enkelt map vundet. Én positiv ting var dog, at JW spillede på sit gamle niveau igen, og det stortalentet Brollan fik for alvor vist verden, at han kan følge med de store drenge, når det gælder.

Fnatics dårlige periode kommer for alvor til skue, når man kigger på deres sejrsprocent på LAN i de sidste tre måneder fordelt på de syv maps. Her ligger fire under 50%. Hvis vi tager dem i rækkefølge af mest spillede maps, ser det således ud: Inferno (9, 44,4%), Overpass (9, 44,4%), Mirage (8, 75%), Nuke (7, 42,9%), Cache (4, 100%), Dust2 (4, 25%), Train (2, 50%). Fnatic lægger ofte veto på Train, men har en tendens til ofte at vælge deres veto ud fra modstanderens styrke. Dust2 står ud som det map, hvor fnatic er dårligst og vil derfor ofte søge imod Mirage og Inferno ved deres map-pick. 

Hold øje med: Det er ekstremt svært at forudsige, hvordan fnatic kommer til at klare sig. Der er stadig mange ubekendte i forhold til deres form. Det hele kommer til at afhænge af de første par kampe, da fnatics selvtillid stadig må hænge lidt i en tynd tråd.

Mousesports

Spillere: karrigan - chrisj - woxic - frozen - ropz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 21

Mousesports valgte tilbage i slutningen af januar at ryste posen med spillere fuldstændigt efter et katastrofalt exit allerede i Minoren, der resulterede, i at de missede årets første Major. På dette tidspunkt hed spillerne oskar, chrisJ, suNny, STYKO og ropz ,og med en placering som nr. 5 i verden var det langt fra optimalt. I starten af marts meldte mousesports så ud, at deres nye hold blev med tre nye spillere; danske karrigan fra FaZe Clan, woxic fra Hellraisers og det kun 16 år gamle stortalent frozen fra NoChance. Siden da er det kun blevet til 12 maps fordelt på ECS Season 7 Europe og ESL Pro League Season 9 Europe. 

Med kun 12 maps spillet giver det ikke meget mening at dykke ned i sejrsprocenter. De kun har spillet fem forskellige maps, og de ikke har mødt meget højtrangerede hold. De har slået North, OpTic, ex-Space Soldiers og fnatic (dog et ekstremt udmattet fnatic, der lige var fløjet fra Kina til Sverige). Den eneste kamp, de har tabt, var imod Vitality. Ud fra de 12 kampe er der dog indikationer af styrke på Train (3, 100%), Mirage (2, 100%) og Inferno (2, 100%), men det er selvfølgelig nemt at have en høj sejrsstatistik, når man kun har spillet to gange imod hold, som de bør slå, med de spillere de råder over. Man skal dog ikke tage fra dem, at de har vundet ni ud af 12 maps spillet, selvom de er et næsten helt nyt hold.

Hold øje med: IEM Sydney bliver Mousesports første store event med det nye hold. Ved nye hold ses ofte en "honeymoon"-periode, hvor de rider på en bølge af ny motivation. Dét sammenlagt med, at ingen vil vide, hvad de skal forvente, kan betyde, Mousesports kan blive én af de store overraskelser.

NiP

Spillere: f0rest - GeT_RiGhT - dennis - Lekr0 - REZ

Placering på HLTVs verdensrangliste: 8

NiP møder op til dette event med dennis tilbage i deres opstilling. Den seneste måned har holdet ellers haft den svenskerAWP-spiller draken med på holdet. Med draken fik NiP en decideret AWP-spiller, og det lignede for en tid, at de var faldet ind i mere specifikke roller i stedet for den lidt flydende tilgang, som de ellers er kendte for. Med dennis tilbage skal holdet nu endnu engang finde tilbage til deres gamle spillestil og finde deres gamle flow tilbage. De fik lov til at spille sammen under ESL Pro League Season 9 Europe, hvor de endte på sidstepladsen efter nederlag til FaZe og det nyligt opstartede devils.one. Det blev dog til en sejr over Heroic, som også deltager ved her ved IEM Sydney.

NiP har en meget klart optegnet map-pool, hvor Cache (2, 50%) og Inferno (2, 0%) står ud som de to maps, NiP ikke ynder at spille på LAN. Mirage (15, 46,7%) er deres klart mest spillede map efterfulgt af de resterende fire maps; Train (8, 50%), Overpass (8, 50%),  Nuke (7, 57,1%) og Dust2 (6, 33,3%), som de spiller regelmæssigt og har ok statistik på. 

Hold øje med: NiP har i 2019 tabt til blandt andet FaZe, Renegades (x2), MiBR og Liquid. De har generelt haft det rigtig svært imod de højere rangerede hold, og med ændringen fra draken til dennis kan det blive endnu svære.

BIG

Spillere: gob b - tabseN - tiziaN - nex - XANTARES

Placering på HLTVs verdensrangliste: 19

BIG har, meget modsat Renegades, været én af årets største skuffelser. Siden oktober sidste år er de stille og roligt faldet fra nr. 7 i verden til nr. 19. I mellemtiden er smooya blevet skiftet ud med XANTARES fra Space Soldiers, men det har ikke ændret meget. BIG røg ud med 0-3 ved Majoren, formåede ikke at kvalificere sig til DreamHack Dallas og røg ud allerede i gruppespillet ved StarSeries i-League Season 7 med 2-3. En skuffende start på 2019, det ikke ser ud til, at de er på vej ud af, men som dog førte til en kvalifikation til denne turnering. De ligger lige i kanten af de nærmeste udfordrere, blot fordi de generelt er gode imod de mindre rangerede hold, men pt. ligner de ikke et hold, der kan mere end kradse i lakken hos Liquid og FaZe.

BIGs sejrsprocent på de syv maps på LAN over de seneste tre måneder viser også et relativt klart billede af et hold i krise. Nuke er perma-ban, og de har ikke rørt det map siden november, og så har de under 50 i sejrsprocent på fire maps (Overpass (5, 20%), Mirage (5, 20%), Inferno (3, 33,3%), Cache (5, 40%)). BIG står med en meget snæver map-pool. Kun Dust2 (4, 50%) og Train (4, 50%) har en nogenlunde sejrsprocent. 

Hold øje med: BIGs negative formkurve ser ikke ud til at stoppe lige foreløbigt, og de kunne være et af de større hold, der kan tabe til underdogs. Hold derfor øje med kampe imod eksempelvis ViCi, Heroic eller eUnited.

Heroic

Spillere: friberg - es3tag - mertz - stavn - blameF

Placering på HLTVs verdensrangliste: 18

Heroic er med ved årets IEM Sydney som det eneste danske hold. I februar ramte Heroic et all-time low som nr. 37 i verdens, men de har siden da arbejdet sig op som nr. 18. Én af de ting, jeg personligt glæder mig til at se, er et af Danmarks største CS:GO-talenter "stavn" spille på den helt store scene. Heroic har primært spillet online i 2019 (46 maps), og de har derfor ikke spillet specielt meget på LAN (ni maps). De få LAN-maps, de har spillet, har dog været imod hold som FaZe, NiP, Na'Vi og North. Heroic kvalificerede sig til IEM Sydney ved at vinde GG.bet invitational over blandt andet OpTic, Winstrike og forZe.

Heroic har et perma-ban i Cache, og det er derfor et map, vi nok ikke kommer til at se Heroic spille under denne turnering. Hvis vi ser på samtlige kampe (både online og LAN) over de seneste tre måneder står Mirage (15 46,7%) og Overpass (15, 66,7%) ud som de mest spillede maps. Herefter følger Nuke (11, 72,7%) og Inferno (10, 60%) - to maps, hvor de blandt andet har slået Na'Vi på LAN. Dust2 (5, 80%) er et map, de ikke spiller ofte, men hvor de alligevel har formået at slå FaZe på LAN. Yderligere har Heroic formået at slå NiP på LAN på Train (4, 25%)

Hold øje med: Heroic bør ikke kunne udfordre mange af de store hold, men kan sagtens gå ud og tage et enkelt map. I Heroics kampe mod de højere rangerede hold er mit tip at holde øje med odds på o/u 2,5 maps. Der er en god chance for, at Heoric eksempelvis tager et map mod FaZe eller de andre favoritter.

Underdogs

I den følgende del kommer en lille udlægning af de hold der, baseret på HLTVs verdensrangliste, må betragtes som underdogs. På grund af deres placering på verdensranglisten møder disse hold sjældent hold i top 20 i verden, og de spiller markant flere onlineturneringer og kvalifikationer end favoritterne. Sejrsprocenterne skal derfor tages med et gran salt, da sejrene ofte er kommet imod markant lavere rangerede hold end favoritternes sejre.

ViCi

Spillere: advent - zhokiNG - aumaN - Kaze - Freeman

Placering på HLTVs verdensrangliste: 33

ViCi har haft et lidt svingende 2019. De formåede at kvalificere sig til årets første Major gennem en anden plads i Minor-gruppen og derefter en sejr i Minor play-in. En kvalifikation, der blandt andet kom på grund af to sejre over North. Ved Majoren formåede de at slå fnatic og Cloud9 i en BO1 og at tage et enkelt map mod NiP i en BO3, men røg ud af turneringen med en 2-3-score. Siden da har den eneste egentlige succes været kvalifikationen til netop IEM Sydney, samt at de formåede at slå Na'Vi 2-1 i første kamp ved StarSeries i-League Season 7. Yderligere har Freeman netop offentliggjort, at han forlader ViCi efter IEM Sydney, og spørgsmålet er, om det betyder, han vil give den en ekstra skalle, eller om han blot vil have turneringen overstået inden et nyt kapitel starter?

ViCis map-pool bærer præg af et perma-ban på Cache, som de ikke har spillet på LAN i over seks måneder. Ser vi på de seneste tre måneder, så har ViCi spillet Inferno (8, 62,5%) mest efterfulgt af Train (6, 16,7%), Overpass (6, 33,3%), Mirage (4, 50%), Dust2 (3, 33,3%) og Nuke (2, 50%). Generelt ligner ViCi et hold med en lidt snæver map-pool, som vil komme til at lide under deres perma-ban på Cache.

Hold øje med: ViCi vil, på baggrund af deres placering på verdensranglisten, nok være bookmarkernes favorit mod hold som MVP PK og Grayhound. Det er begge hold, de har tabt til i løbet af 2019, så der kan være potentiel værdi i spil på nederlag til ViCi.

MVP PK

Spillere: zeff - XigN - HSK - xeta - stax

Placering på HLTVs verdensrangliste: 41

MVP PK skiftede i marts solo og glow ud med HSK og Jinx. I slutningen af marts skiftede de så Jinx ud med stax, som de også stiller op med ved dette event. Siden da her de vist rigtig gode takter, men de er dog heller ikke for alvor blevet udfordret af top 25-hold. MVP PK gik igennem kvalen til IEM Sydney uden at smide ét eneste map, og de har derudover vundet Cobx Master, hvor også Grayhound og BOOT-d[s] deltog. MVP PK kunne sagtens blive overraskelsen ved dette års IEM Sydney.

MVP PK har primært spillet online de seneste tre måneder, så i den følgende statistik inkluderer jeg både online- og LAN-kampe over de seneste tre måneder. MVP PK har en relativt bred map-pool med sejrsprocent på over 50 % på seks ud af syv maps. Det eneste map, der ikke har en høj sejrsprocent, er Cache (1, 0%), som må betragtes som deres perma-ban. Med højest sejrsprocent ligger Inferno (10, 80%) og Train (5, 80%). Herfter følger Nuke (4, 75%), Overpass (4, 75%), Dust2 (3, 66,7%) og Mirage (8, 50%). 

Hold øje med: MVP PK har vist rigtig god form på det sidste, og de ser ud til at være stabile mod hold omkring samme rangering som dem. Hold derfor øje med odds på eksempelvis kampe mod BOOT-d[s] og Grayhound, da der potentielt kan findes værdi på disse kampe.

eUnited

Spillere: food - MarKE - vanity - moose - Cooper-

Placering på HLTVs verdensrangliste: 35

eUniteds deltagelse ved IEM Sydney kom på en lidt speciel baggrund. Vinderen af den mordamerikanske kvalifikation var Swole Patrole som food, MarKE og vanity spillede for på det tidspunkt. En stor roster-ændring, hvor netop de tre spillerede skiftede til eUnited, gjorde, at pladsen ved IEM Sydney også blev flyttet fra Swole Patrole til eUnited. Siden skiftet har eUnited formået at kvalificere sig til DreamHack Open Rio, hvor de røg ud efter to nederlag til henholdsvis Furia og Avangar. Derudover er det også blevet til en andenplads ved ESL Pro League Season 9 America-kvalifikationen. Her slog de blandt andet Renegades, som dog stillede med to stand-ins.

Igen er jeg nødt til at inkludere både online- og LAN-lampe over de seneste tre måneder for at få et ordentligt billede af eUniteds map-pool. eUniteds map-pool bærer præg af at være bred og med en sejrsprocent over 50% på fire ud af syv maps. I rækkefølge af mest spillede maps ser det således ud; Inferno (12, 41,7%), Mirage (11, 72,7%), Overpass (8, 75%), Nuke (6, 66,7%), Train (5, 40%), Cache (3, 66,7%) og Dust2 (3, 33,3%).

Hold øje med: En potentiel kamp imod Renegades kunne godt have lidt for høje odds på Renegades på baggrund af deres sidste møde, som eUnited vandt 2-0. Det kommer med stor sandsynlighed ikke til at gentage sig, da Renegades stiller i stærkeste opstilling.

Grayhound

Spillere: Sico - dexter - erkaST - malta - DickStacy

Placering på HLTVs verdensrangliste: 46

Grayhound, anført af den evigt gode meme DickStacy, skiftede for godt halvanden måned siden Sterling ud med Sico, og siden da har de vist gode takter på den australske CS:GO-scene. Det er blandt andet blevet til en andenplads ved ESEA MDL Season 30 Australia, en 1.-2. plads ved ESL Australia & NZ Championship Season 8, en gruppesejr i ESL Pro League Season 9 Asien og selvfølgelig en direkte kvalifikation til IEM Sydney 2019. Det er dog efterhånden noget tid siden, Grayhound har spillet imod hold fra top 20 i verden, og de kan komme til at få det hårdt ved IEM Sydney.

I 2019 er det blot blevet til 14 maps på LAN, så får at få et bedre overblik, inkluderes onlinekampe også her. Grayhound har formået helt at undgå Train. Ellers spiller de de resterende seks maps godt fordel; Mirage (16, 43,8%), Inferno (11, 81,8%), Nuke (11, 72,7%) , Overpass (10, 70%), Dust2 (8, 100%) og Cache (5, 80%). Sejrsprocenterne skal selvfølgelig tages med et gran salt, fordi mange kampe er imod relativt lavtrangerede hold, og der er er stor forskel på, hvordan nogle hold spiller LAN sammenlignet med online.

Hold øje med: Grayhound er gode på Dust2, og sammenlagt med en stærk Inferno vil de for det meste stå stærkt på minimum ét map. De bør dermed som minimum kunne udfordre de andre underdogs.

BOOT-d[s]

Spillere: spalshske - Benkai - alecks - bobosaur - d4v41

Placering på HLTVs verdensrangliste: 82

BOOT-d[s] havde ingen officielle kampe fra 23. december 2018 til d. 21. marts 2019. I den tid skiftede holdet ImpressioN og moxie ud med bobosaur og d4v4i. Siden da her der ikke været den store succes at skrive hjem om udover selvfølgelig kvalifikation til IEM Sydney og kvalifikation til ESL Pro League Season 9.

Igen ser vi på et hold, der kun har spillet få kampe på LAN (fire) inden for de seneste tre måneder, og derfor inkluderes  onlinekampe i udlægningen af deres map-pool. BOOT-d[s] spiller generelt ikke Overpass (0) og har også kun spillet Cache (2, 100%) og Train (4, 50%) sjældent. Som klart mest spillede map er Mirage (14, 64,3%) efterfulgt af Dust2 (9, 44,4%), Inferno (9, 66.7%) og Nuke (6, 83,3%).

Hold øje med: BOOT-d[s] kommer til at få det svært mod næsten alle hold. Derfor kan det give mening af holde øje med værdi på 0-2-nederlag - specielt mod eksempelvis MVP PK og Grayhound.

Gruppeinddeling og første kampe

Gruppe A:

  • Team Liquid
  • NiP
  • BOOT-d[s]
  • eUnited
  • mousesports
  • MVP PK
  • BIG
  • Renegades

Første kampe:

  • Liquid vs. BOOT-d[s]
  • Mousesports vs. BIG
  • NiP vs. eUnited
  • MVP PK vs. Renegades

Gruppe B:

  • FaZe
  • Fnatic
  • Chiefs
  • Heroic
  • ViCi
  • Grayhound
  • NRG
  • MiBR

Første kampe:

  • FaZe vs. Chiefs
  • ViCi vs. NRG
  • fnatic vs. Heroic
  • Grayhound vs. MiBR