Årets andet BLAST Pro Series event skydes i gang fredag den 12. april i Miami, USA. Endnu engang skal vi se seks af verdens bedste hold duellere i 5 bedst-af-en kamp efterfulgt af en bedst-af-tre finale. Astralis er tilbage som store favoritter - denne gang imod Cloud9, FaZe Clan, Team Liquid, MiBR og Natus Vincere. CS:GO-eksperten Jacob 'M1xtur' tager her et kig på de deltagende hold og deres chancer for triumf i Miami.

Tre måneder af året er nu gået, og vi har fået set alle de nye og gamle konstellationer af hold lidt i sømmene. Én af de mest definerende observationer, man kan gøre sig, er, at Astralis stadig er verdens ubestridte bedste hold. Der er ikke engang nogen tæt på. 

Dog formåede Team Liquid ved sidste BLAST Pro Series i Sao Paulo at drille Astralis en smule, da de slog dem 16-13 på Dust2 i en bedst-af-tre kamp. Team Liquid blev herefter udraderet på Inferno og Overpass. Altså, ingen kan pt. slå Astralis. I hvert fald ikke i en bedst-af-tre.

Ved sidste BLAST Pro Series i Sao Paulo hed holdene Astralis, Team Liquid, FaZe Clan, ENCE, MiBR og NiP. NiP og ENCE er nu byttet ud med Cloud9 og Natus Vincere. Både Team Liquid og Cloud9 er amerikanske hold, som vil se frem til at nyde det amerikanske hjemmepublikum.

Det skal noteres, at denne optakt er skrevet inden information om, hvorvidt der spilles med Cache eller Vertigo i map-poolen ved dette event.

Før vi for alvor dykker ned i, hvem der kan udfordre mægtige Astralis, synes jeg, vi skal kigge på lidt på vinderodds for turneringen:

BLAST Pro Series 2019 Miami - vinderodds

Bookmakernes odds bærer præg af, at Astralis er kæmpe favoritter. Alle andre odds end Astralis ligger derfor godt over 5. Samtlige bookmakere har yderligere Team Liquid som de nærmeste konkurrenter. Herefter bliver det mere rodet, hvordan bookmakerne vurdere de resterende hold. Danske Spil* har Na'Vi som 3'er, hvorimod Bet365* giver højere odds på MiBR. Samtlige bookmakere er enige om, at Cloud9 er det hold med mindst chancer for at tage trofæet i Miami.

Odds på vinderen af Blast Pro Series 2019 Miami Bedste odds Bookmaker
Astralis

1,70

Team Liquid

5,50

Na'Vi 11,00
FaZe Clan  13,00

Odds på Blast Pro Series 2019 Miami er senest er opdateret den 2. april klokken kl. 19:04.

De deltagende hold

Astralis - de bedste nogensinde?

Spillere: Xyp9x - dupreeh - gla1ve - device - Magisk

Placering på HLTVs verdensrangliste: 1

Februar 2018.  Astralis rammer den laveste ranking, de har haft siden 2016. Kjaerbye laver skifter til North, og Astralis signer Magisk. Astralis ligner et hold, der ikke længere kan betragtes som et af verdens bedste hold. De færreste havde forestillet sig, at netop dette skulle kickstarte en revolution i CS:GO-verdenen.

Et år senere, og Astralis er nu verdens ubestridte bedste hold. Det kan ikke engang diskuteres. Mange mener endda, at Astralis nu må betragtes som de bedste nogensinde. Et statement, der kun bliver mere tydeligt, når man tænker på, at Counter-Strike-scenen aldrig har været stærkere, end den er i dag.

Meget af Astralis' succes kan tilskrives de ting, der sker på og udenfor serveren. På serveren har Astralis implementeret en ekstremt kontrolleret, strategisk og kalkulerende stil. Det startede med en meta-ændring i forhold til brugen af granater. Et dobbelt-kill med HE granater på Mirage mod FaZe Clan kickstartede en ny æra for brugen af granater. Siden da har Astralis perfektioneret deres struktur, positionering og rotation i defensiven.  Specielt Magisk har været en vigtig brik i dette. Med Kjaerbye var der uenigheder om, hvem der skulle spille hvor. Kjaerbye ville gerne have en større rolle på et hold, hvor dev1ce er "stjernen". Med Magisk fik Astralis en spiller, hvis primære rolle var at holde sin plads. Og det har han gjort til perfektion. Han gjorde det endda godt nok til at blive MVP ved majoren i Katowice. 

Udenfor serveren er Astralis forgangsmænd for en ideel opbygning af organisation. Sportspsykologer, fysiske trænere og ekspertise indenfor elitesport er hevet ind for at skabe et miljø med fokus på at få det absolut maksimale ud af alle træningspas og kampe. Yderligere har Astralis vist CS:GO-verdenen, at det nogle gange er bedre at melde afbud til én turnering, hvis det betyder, man er bedre forberedt på den næste.

Ser vi bare på 2019, så har Astralis spillet 32 maps fordelt på 19 kampe. Af dem har de vundet 28 maps. Det er blevet til tre tabte maps til Team Liquid og et map til én af majorens overraskelser, Renegades. Astralis er derfor i formidabel form og ser ikke ud til at stoppe lige foreløbigt. Ser man på sejrsstatistikkerne fordelt på de syv forskellige maps over de sidste seks måneder, tegnes der et uhyggeligt billede, hvor Astralis blandt andet er ubesejret på Nuke og Cache (de har dog kun spillet Cache to gange, da Cache er Astralis perma-ban). Over 80 i sejrsprocent på Inferno og Dust2 og 75 % på både Mirage og Overpass. Train er pt. Astralis ringeste map, dog stadig med en sejrsprocent på 68,8 %. Her til skal det nævnes, at Astralis ikke har tabt på Train i hele 2019. Det er derfor tydeligt, hvorfor Astralis endnu engang er store favoritter.

Team Liquid

Spillere: nitr0 - NAF - EliGe - Stewie2K - Twistzz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 2

Team Liquid ligner i øjeblikket et af de eneste hold, der for alvor kan udfordre Astralis. De to hold har spillet syv maps imod hinanden i 2019, hvoraf Liquid har vundet tre. Det er blevet til to sejre på Dust2 og en enkelt på Overpass. 

Generelt er Liquid rigtig gode på netop Dust2 og Overpass, og det er også generelt disse maps, Liquid søger imod. Liquid har dog nogle store svagheder i Nuke og Train - to maps, de blot har spillet syv gange over de sidste seks måneder.

Liquids by far mest spillede map er Inferno, og det er også et sted, de ofte tager kampen hen. I 2019 er det dog kun blevet til én sejr i fire kampe på netop Inferno. 

Liquid formåede at spille sig i finalen ved sidste BLAST Pro-event i Sao Paulo efter en ekstremt tæt kamp med ENCE på Overpass. ENCE er ikke med denne gang i Miami, men til gengæld er stærke Natus Vincere (Na'Vi) kommet med. Både MiBR og FaZe er skygger af dem selv for tiden, så Astralis' modstander i finalen skal med stor sandsynlighed findes imellem Na'Vi og Liquid.

Liquid får denne gang et hjemmepublikum i ryggen, som måske kan hjælpe dem til at have den ekstra kant til at udfordre Astralis mere end sædvanligt. Man må formode, der også er nogle publikummer, der vil heppe på Cloud9, men Team Liquid har i noget tid nu været det amerikanske hold, de fleste holder med.

MiBR

Spillere: FalleN - coldzera - fer - TACO - felps

Placering på HLTVs verdensrangliste: 8

MiBR startede 2019 godt ud med den nye konstellation hvor de spillede sig i en semifinale i årets første major. Her måtte de se sig slået 2-0 af Astralis. Ikke dårligt, når man tænker på, det var deres første event sammen i lang tid. Der var nogle ting, der skulle ordnes, men generelt en rigtig fin turnering for et hold, der blot havde haft cirka én måned til at forberede.

Herefter er det så kun gået ned ad bakke. MiBR drog til Kina for at spille WESG World Finals som kæmpe favoritter. Her slog de AGO (endte i finalen) relativt komfortablet på to maps. Herefter slog de et sammensat hold Viva Algeria 2-0. I kvartfinalen skulle MiBR så møde Windigo, som de tabte 2-1 til i en meget rodet kamp. Ja, Windigo er gode og ender med at vinde turneringen, men det er et hold, som MiBR til hver en tid bør kunne slå, med de spillere og den erfaring de har. En undskyldning kunne være, at MiBR skulle spille BLAST Pro på hjemmebane i Sao Paulo tæt på, og de derfor hellere ville træne op til dette.

Da tiden så kom til BLAST Pro Sao Paulo, dukkede MiBR op og lavede fejl efter fejl. De spillede ustruktureret, tog dumme beslutninger både som hold og individuelt, og de lignede på ingen måde et hold, der hører til i verdens top 10. MiBR formåede ikke at vinde et eneste map på hjemmebane, og fik maksimalt 13 runder i et map mod NiP på Train.

Senest er MiBR netop røget ud af StarSeries i-League Season 7 med en 1-3-score. Fordelt på fire bedst-af-3 kampe formåede MiBR blot at vinde tre maps. To af dem kom imod asiatiske Panda. MiBR er derfor et hold, der er midt i en meget negativ spiral, og der skal ske et eller andet, før vi kommer til at se MiBR være med i verdenstoppen igen.

Natus Vincere

Spillere: Edward - Zeus - flamie - s1mple - electronic

Placering på HLTVs verdensrangliste: 4

Na'Vi var et af få hold, der kunne slå Astralis i 2018, hvor de blandt andet vandt BLAST Pro i København på trods af Astralis' store favoritrolle. Med verdens bedste CS:GO-spiller, s1mple, er Na'Vi altid god for super underholdende kampe. 

Na'Vis spillestil er og bliver styrke. Det er ikke super kompleks taktik, perfekte rotation eller logisk økonomisk beslutning, der står ud hos Na'Vi, men derimod deres vilde firepower. Individuelt er der ingen i verden, der kan følge med s1mple, og yderligere har electronic et ekstremt højt topniveau. Med en relativt bred map-pool hvor kun Nuke og Cache står ud som "dårlige" maps, kan de udfordre de fleste hold. 

Ét problem for Na'Vi er deres generelle tendens til at skulle bruge en kamp eller to, før de for alvor komme i fart under en turnering. Med BLAST Pro's format er der ikke plads til en langsom start, så s1mple og co skal være klar fra start, hvis de vil spille sig i finalen. Som før nævnt er det min vurdering, at finalisterne skal findes imellem Astralis, Liquid og Na'Vi.

FaZe Clan

Spillere: AdreN - olofmeister - GuardiaN - Niko - rain

Placering på HLTVs verdensrangliste: 5

FaZe Clan er ligesom MiBR ikke inden i en særligt god kurve. Det blev til en kvartfinale ved årets første major, hvor man tabte 2-0 til Na'Vi. Siden da har FaZe spillet BLAST Pro Sao Paulo, hvor det kun blev til én sejr, og den kom imod hjemmebanefavoritten MiBR. FaZe spiller pt. StarSeries i-League, hvor det er blevet til to sejre imod de undertippede Vici og paiN, men også til nederlag imod Renegades. 

Når man kigger på FaZes roster, burde de spille som et af verdens bedste hold, men noget går galt. Stjernerne spiller på ingen måde op til deres topniveau, og ikke engang tilføjelsen af den ellers meget strategiske og kontrollerende træner YNK har ændret på problemerne. Det store problem kunne ligger i, at holdets største stjerne Niko også spiller som in-game-leader. Niko er ikke kendt som en specielt stratigisk in-game-leader, og det tager samtidig fokus fra hans generelle spil. FaZe er i håbløst mangel på en ny in-game-leader, og før de får det, tror jeg ikke, de kommer til at kæmpe for top tier-titler.

Cloud9

Spillere: automatic - RUSH - Golden - vice (på trial) - CajunB (med som stand-in ved denne turnering)

Placering på HLTVs verdensrangliste: ikke-rangeret pga. roster ændringer

Cloud9 har siden deres major-sejr for over et år siden haft det svært. Udmiddelbart efter sejren mistede de Stewie2K og Tarik, og også Skadoodle smuttede. Siden har svenske Flusha, franske Kioshima og amerianske Zellsis været forbi holdet, som nu stiller til start med bice på prøve og CajunB som stand-in.

Med de store ændringer og den korte forberedelsestid bør Cloud9 ikke kunne udfordre nogle af de tre favoritter (Astralis, Liquid og Na'Vi), men måske de kan udfordre de to hold i dårlig form (MiBR og FaZe). 

Turneringsstuktur

BLAST Pro Series følger en fast struktur til alle deres turneringer.

Gruppestadiet

  • Hvert hold spiller mod hinanden i en kamp, der består af bedst af 1 map.
    • Her åbnes altså op for, at man kan spille på den klassiske 1X2 og en 12 Draw No Bet.
  • En sejr giver 3 point og en uafgjort giver 1 point.
  • De bedste to hold går videre til finalen.

Finalen

  • Spilles som en bedst af 3 maps-kamp

Odds på Blast Pro Series Miami hos bet365

Kampprogram og map-picks

Fredag den 12. april: (spilles uden publikum)

Runde et:

  • 21:00: MiBR vs. Na'Vi - BO1
  • 21:00: Astralis vs. Cloud9 - BO1
  • 21:00: Liquid vs. FaZe - BO1

Runde to:

  • 22:30: Cloud9 vs. Liquid - BO1
  • 22:30: FaZe vs. MiBR - BO1
  • 22:30: Astralis vs. Na'Vi - BO1

Lørdag den 13. april: (spilles med publikum)

Runde tre:

  • 16:00: Cloud9 vs. FaZe - BO1
  • 16:00: Astralis vs. MiBR - BO1
  • 16:00: Liquid vs. Na'Vi - BO1

Runde fire:

  • 17:20: Astralis vs. Liuid - BO1
  • 17:20: Cloud9 vs. MiBR - BO1
  • 17:20: FaZe vs. Na'Vi - BO1

Runde fem:

  • 18:40: MiBR vs. Liquid - BO1
  • 18:40: Cloud9 vs. Na'Vi - BO1
  • 18:40: Astralis vs. FaZe - BO1

Finaler:

  • 20:00: BLAST Pro Series Stand-off
  • 21:00: Finale - BO3