Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
CHANCEVURDERINGER
1X2: 53-28-19
Over/Under: 40-60
MATCH-UPS
Spaniens målmand Casillas er fremragende – hvis ikke Verdens allerbedste, så i den absolutte top. Frankrigs Lloris er dog også vældigt, vældigt dygtig – senest var han med diverse flotte redninger sit holds bedste mod Sverige.
Spaniens forsvar versus Frankrigs angreb:
Spanien har kun lukket eet mål ind i de første tre EM-kampe, men det hænger i høj grad sammen med Casillas. Midterforsvaret med Piqué og Ramos er langt fra uigennemtrængeligt (Puyol mangler virkelig), og fysisk stærke og farlige Benzema kan blive svær at holde. Det skal dog med at Benzema trods fint spile stadig ikke har scoret ved dette EM.
Spaniens backer: Til venstre er Alba ung og urutineret (og nok bedre fremad end bagud), og til højre er Arbeloa lidt langsom. Arbeloa kan – som han havde i Real Madrids CL-kampe mod Bayern – få problemer med Frankrigs formstærke venstrekant Ribéry. Og i den anden side kan Alba (der nok er hurtig, men ikke desto mindre blev overløbet af Italiens Maggio) få det svært mod den lynhurtige Menéz.
Frankrigs forsvar versus Spaniens angreb:
Frankrig har kun lukket 12 mål ind i de seneste 24 kampe – men heraf blev 2 indkasseret i seneste kamp, mod Sverige. I forhold til dén kamp mangler karantæneramte Mexés – nok forsvarets svageste indtil videre. Og på den led ligner Koscielny en fortstærkning. Men han og Rami har meget lidt samspilserfaring, og Torres ligner en mand der kan volde meget ravage i det franske forsvar – også selv om han ikke er så farlig en angriber som den fraværende Villa.
Frankrigs backer: Til højre bliver det en fascinerende duel mellem Debuchy der har gjort det flot, både defensivt og især offensivt, og Iniesta der er fantastisk når det stikker ham. Kan Debuchy holde den fikse spanier stangen? Og kan og vil Iniesta trække tilbage og bakke op når Debuchy foretager sine hurtige raids på højreflanken?
Til venstre vakler landstræner Blanc mellem Evras rutine og Clichys speed. Uanset hvem han vælger, ligner Spaniens højrekant David Silva en giftig herre i denne kamp, med sin teknik og sit overblik. Arsenals Koscielny er dog typisk vældigt god til at komme ud og bakke sin venstreback op.
Midtbane versus midtbane
Spaniens defensive midtbane består af fysisk stærke og kølige Busquets samt Alonso der er langsom, men har et godt overblik og en fremragende sparketeknik. Og så er der Xavi der støber de offensive kugler sammen med Iniesta og Silva. Man kan stort ser altid give ham bolden – og vide at han vil gøre noget fornuftigt og ofte fremragende med den.
Nøglen for Frankrig ligger altså i at dæmme op for Xavi – men kan det lade sig gøre?
Den bedste midtbaneindsats fra Frankrig ved dette EM har været mod Ukraine. Her stod Diarra for det muskuløse oprydningsarbejde, Nasri for det offensive – og Cabaye var den fleksible der både dækkede af bagude og var yderst farlig når han stødte med frem. Cabaye er en type som Spanien ikke rigtigt har – en målfarlig og defensivt kompetent boks-til-boks-midtbanemand. Men hvis den franske midtbane skal kunne tage kampen op med Spaniens, kræver det at Nasri tager del i de defensive pligter. Alternativt skal han smides af til fordel for en mere defensivt indstillet spiller – men det koster jo så offensivt.
DOMMER
Nicola Rizzoli
Italien, 40 år
Har givet i snit 3,69 gule kort (og 0,09 rødt kort) per kamp i sine 54 internationale kampe.
Kilde: worldreferee.com
Kampe ved dette EM:
England-Frankrig: 2 gule (begge til England)
Portugal-Holland: 3 gule (1 til Portugal, 2 til Holland)
Bemærk at gule kort ikke overføres til semifinalen. Der er altså kun karantæne i semifinalen i tilfælde af rødt kort i denne kamp (og ditto: kun karantæne i finalen i tilfælde af rødt i semifinalen).
INDBYRDES
De to lande mødtes senest i en træningskamp i marts 2010 – i Paris. Spanien vandt 2-0 på mål af Villa og Ramos.
I forhold til dengang mangler Spanien angriber Villa og forsvarsstyrmand Puyol. Frankrigs hold ser meget anderledes ud i dag: 8 startere fra dengang er ikke med ved EM: Ciani, Sagna, Escudé, L. Diarra, Toulalan, Gourcuff, Henry, Anelka. Tilbage er Lloris, Evra og Ribéry (plus Malouda der blev skiftet ind).
Se BetXperts statistiksektion:
http://www.betxpert.com/statistik/fodbold/em-fodbold/hold?mode=h2h&oFK=825599&sportFK=1&ttFK=50&participant1=6723&participant2=6720
SPANIEN
Læs mere om holdet: http://www.betxpert.com/em-2012/hold/spanien
Spanien vandt alle sine tre testkampe op til slutrunden, 2-0 over Serbien (26/5), 4-1 over Sydkorea (30/5) og 1-0 over Kina (3/6). Spillet var dog meget svingende, dx så spanierne decideret uskarpe ud mod Kina (bortset fra Iniesta), men det kan hænge sammen med at Del Bosque eksperimenterede meget i offensiven.
Det gjorde han så også i første EM-gruppekamp mod Italien (1-1) – her stillede Spanien nemlig op uden en decideret centreforward. I stedet bestod den forreste spanske kæde af tre små, kvikke teknikere: (fra højre:) Silva, Fabregas og Iniesta – der skiftedes til at støde frem som den forreste.
Bortset fra at Fabregas faktisk scorede Spaniens mål (64. minut) på Silvas fine frispilning, så fungerede det ikke synderligt godt med tre midtbanefolk i front. Ingen af dem har angriberens fysiske styrke eller instinkt for hvornår der skal løbes i dybden. Der kom anderledes gods i Spaniens dybdespil da Fernando Torres blev skiftet ind, og han kom frem til nogle store chancer - men brændte dem så også...
Det gjorde han ikke da han chancen fra start i anden gruppekamp, mod Irland der fik tæv med 4-0. To mål af Torres (det første efter blot fire minutter), 1 af Silva, 1 af indskiftede Fabregas (der snarere end jublende, så sur ud – nok fordi han synes han fortjener en startplads).
Offensiv havde altså en bedre dag mod Irland end mod Italien – men var dog også oppe mod en noget nemmere modstander. Og det er værd at bemærke at irerne med lidt held godt kunne have scoret en gang eller to. Spaniens forsvar var bestemt ikke dirkefrit.
Det var det heller ikke i sidste gruppekamp mod kroaterne der indledningsvist spillede meget kompakt og defensivt, men som var temmelig farlige da de først åbnede op for posen og vovede sig længere fremad. Men igen viste keeper Casillas sig som en uhyre vigtig mand for Spanien. Offensivt var der fine ting fra især Silva, og Torres kom frem til et par gode chancer – men spanierne havde det generelt svært mod et godt kæmpende og kompakt kroatisk hold. Indtil Navas (oplæg ved Fabregas og Iniesta) altså fik scoret til sidst hvor Kroatien satsede.
TRUPNYT FOR SPANIEN
Spanien undgik gule kort mod Kroatien og skulle have alle mand klar.
Og mon dog ikke Del Bosque stiller med samme startellever som i de seneste to kampe. Torres scorede ikke mod Kroatien, men kom frem til nogle gode chancer, og alt andet lige (også selv om Fabregas er god, og han scorer jo typisk – men det gør han også som indskifter) er det spanske angrebsspil noget farligere med en decideret angriber end med 3 midtbanefolk i front (som mod Italien i første kamp).
Bud på Spaniens opstilling:
Casillas – Arbeloa, Piqué, Rasmos, Alba – Busquets, Alonso – Xavi – Silva, Iniesta - Torres
FRANKRIG
Læs mere om holdet i EM-optakten: http://www.betxpert.com/em-2012/hold/frankrig
Frankrig der ellers (trods en stjernespækket offensiv) har haft ret svært ved at score, havde tur i offensiven i træningskampene før EM. Det blev 3-2 over Island (hvor Frankrig, med en reservespækket opstilling, var bagud 0-2), 2-0 over Serbien og 4-0 over Estland.
Især centreforward Benzema og venstrekant Ribéry var i hopla – men der var også fine indsatser af indskiftere som Giroud og Menez – førstnævnte lagde med en hælaflevering op til sidstnævntes mål mod Estland.
Defensiven (der generelt er vældigt solid: kun 4 indkasserede mål i 10 kvalkampe) lukkede kun de to islandske mål ind, men kunne – især pga nogle blundere af Mèxes – godt have indkasseret flere, herunder mod Estland.
Første gruppekamp, mod England, endte 1-1. Her havde den franske offensiv det ret svært mod en stædig engelsk defensiv, men fik alligevel skabt diverse interessante situationer – blandt via en fremragende kamp af højreback Debuchy der gik meget med frem (og flere gange tog fusen på Ashley Cole på den engelske venstreback), men også Benzema, Ribéry og Nasri (godt mål) lavede gode ting.
I forsvaret var der nogenlunde styr på sagerne – bortset fra da et frispark (tåbeligt begået af venstreback Evra der gik i ryggen på en modstander) førte til Lescotts hovedstødsmål (Diarra dækkede skidt op på Gerrards frisparksindlæg).
Det skal siges at Frankrig startede kampen meget nervøst – de første 20 minutter må have gjort landstræner Blanc nervøs. Men derefter var det franskmændene der kunne og ville mest.
Det var også tilfældet i anden gruppekamp mod Ukraine. Kampen blev afbrudt kort efter start pga voldsom regn og tordenvejr, men kom i gang igen – og trods en våd og svær bane var Frankrig meget overlegen og burde have vundet med mere end de 2-0 det blev til på mål af Menéz og Cabaye (der virkelig imponerede – endnu mere end mod England hvor han også var god).
Frankrig kom dermed op på 23 kampe i træk uden at tabe (16 sejre og en samlet målscore på 39-10).
Men i sidste gruppekamp mod Sverige (der ellers kun havde æren at spille for) gik det galt. Svenskerne vandt fortjent 2-0.
Frankrigs bedste var målmand Lloris samt offensivfolkene Ribéry og Benzema. Højreback Debuchy og defensiv-midtbanemand Diarra var hæderlige (omend langt fra det niveau de viste i de første to kampe). Men ellers dumpede de franske spillere.
Den dårlige indsats mod svenskerne fik åbenbart de franske temperamenter til at koge. Ifølge sportsavisen Equipe var der ophedede diskussioner i omklædningsrummet efter kampen. Spillere kritiserede hinanden (og Nasri blev sur over at Diarra ikke udtrykte sin kritik på høflig vis), men det voldsomste skænderi var mellem landstræner Blanc og offensivmanden Ben Arfa fordi denne i første omgang var mere fokuseret på sin mobiltelefon end på trænerens efterkamps-kritik.
Diskussionerne gik dog ikke så vidt som ved VM-2010 hvor Anelka blev smidt hjem efter at have kaldt landstræner Domenech en horesøn - men Ben Arfa starter næppe inde mod Spanien (også fordi han ikke var ret god mod Sverige hvor han fik lov til at at starte)...
TRUPNYT FOR FRANKRIG
Fravær: Mexés (midterforsvar)
Milan-midterforsvarer Mexés der spillede fuld tid i alle tre gruppekampe, har karantæne. Det giver plads til Arsenals Koscielny. En svækkelse? Ikke hvis man ser på hvor skidt Mexés har gjort det, men det er næppe nemt for Koscielny at komme ind på holdet; han har kun 3 landskampe i bæltet og fik ingen spilletid i gruppespillet. Han og Rami har meget begrænset sammenspils-erfaring: de dannede makkerpar i februar-træningskampen mod USA samt i 28 minutter i maj-testkampen mod Serbien.
Hvor der ikke er så meget at rafle om i midterforsvaret (truppen har kun 3 deciderede centerforsvarere), og heller ikke på højrebacken hvor Debuchy har haft et flot EM (med Sverige som en hæderlig undtagelse), er der tvivl på venstrebacken. Skal man bruge rutinerede Evra eller hurtige Clichy? Evra spillede skidt mod England. Clichy fik chancen mod Ukraine – og greb den med en god indsats. Men også han dumpede mod Sverige.
Havde det ikke været for den dårlige kamp mod Sverige, havde det næppe været tvivl om Clichys startplads, men hans ustabilitet taler imod ham. Man kan ikke afvise at Clichys speed kan give ham starttjansen, men det sandsynlige er nok at Blanc satser på at Evras rutine er det rigtige valg mod Spanien. Personligt vil jeg sige at Evras rutine ikke nytter ret meget når han ikke kan lade være med at træffe dumme beslutninger – som da han begik et tåbeligt frispark mod England der derefter scorede.
På midtbanen er det en klar forstærkning at Cabaye – blandt holdets allerbedste mod både England og Ukraine – er klar efter at være bleve sparet mod Sverige. Han er nemlig effektiv både defensivt og offensivt.
Mod Sverige startede både Diarra og M'´Vila (begge er opryddere) inde – og de var ikke meget bevendt fremefter. Midtbanens tredjemand var kreative Nasri – og han glemte alt om sine defensive pligter, samtidig med at han offensivt var en belastning fordi han undlod at slippe bolden i tide.
Så spørgsmålet er: Starter Nasri inde mod Spanien? På højrekanten hvor han startede mod England, er der næppe plads. Ganske vist scorede han mod englænderne, men det var da han trak lidt tilbage og strejfede over til venstre, og Menéz gjorde det flot som højrekant da han fik chancen mod Ukraine (mod Sverige var det Ben Arfa der fik chancen, men den greb han mildest talt ikke).
Så hvis Nasri skal spille, skal det nok være på midtbanen. Men det kræver at Blanc giver ham ordentlige dessiner, og at City-spilleren følger dem!
Noget andet: Hvis Nasri droppes, bliver det så til fordel for M´Vila (Diarra ligner en oplagt oprydderstarter efter sine foreløbige indsatser) eller Malouda? En ekstra decideret oprydder eller en mand der kan arbejde både tilbage og fremad.
Tjah, instinket siger måske nok en meget kompakt-defensiv midtbane i håbet om at kunne dæmme op for det gode spanske pasningsspil. Men det fungerede bare ikke ret godt med både Diarra og M´Vila på banen mod Sverige, og en Cabaye i stedet for Nasri ville ganske vist forstærke det defensive element, men det offensive aspekt ville nok stadig være for tyndt...
Bud på Frankrigs opstilling:
Lloris – Debuchy, Rami, Koscielny, Evra (Clichy) – Cabaye, Diarra, Nasri (Malouda/M´Vila) – Ménez, Ribéry - Benzema
Opdatering lørdag: Sportsavisen football365.fr forventer at Nasri og Diarra (og måske Clichy) ryger på bænken. Oprydder på midtbanen skulle så være M´Vila, og ved siden af ham skal Malouda og Cabaye arbejde både defensivt og offensivt.
Det betyder ikke nødvendigvis at det bliver sådan (football365 fik ret i at både M´Vila og Diarra ville være at vinde i startopstillingen mod Sverige, og i at Ménez ville være bænkevarmer, men tog fejl i gættet på at Debuchy ville starte ude), men chancen er god.
Startopstillingsbud fra football365.fr:
Lloris – Debuchy, Rami, Koscielny, Clichy/Evra – M’Vila, Cabaye, Malouda – Ménez, Ribéry – Benzema
Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.
Seneste 10 kampe
EUNLA
Spanien |
3 : 0 |
15/10-2024 1
Serbien
|
EUNLA
Spanien |
1 : 0 |
12/10-2024 Danmark |
EUNLA
Schweiz |
1 : 4 |
08/09-2024 1
Spanien
|
EUNLA
Serbien |
0 : 0 |
05/09-2024 Spanien |
EM
Spanien |
2 : 1 |
14/07-2024 England |
EM
Spanien |
2 : 1 |
09/07-2024 Frankrig |
EM
Spanien 1 |
2 : 1 EFS |
05/07-2024 Tyskland |
EM
Spanien |
4 : 1 |
30/06-2024 Georgien |
EM
Albanien |
0 : 1 |
24/06-2024 Spanien |
EM
Spanien |
1 : 0 |
20/06-2024 Italien |
EUNLA
Belgien |
1 : 2 |
14/10-2024 1
Frankrig
|
EUNLA
Israel |
1 : 4 |
10/10-2024 Frankrig |
EUNLA
Frankrig |
2 : 0 |
09/09-2024 Belgien |
EUNLA
Frankrig |
1 : 3 |
06/09-2024 Italien |
EM
Spanien |
2 : 1 |
09/07-2024 Frankrig |
EM
Portugal |
0 : 0 (3 : 5) |
05/07-2024 Frankrig |
EM
Frankrig |
1 : 0 |
01/07-2024 Belgien |
EM
Frankrig |
1 : 1 |
25/06-2024 Polen |
EM
Holland |
0 : 0 |
21/06-2024 Frankrig |
EM
Østrig |
0 : 1 |
17/06-2024 Frankrig |