Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Gruppe D. Runde 2 for Schweiz, runde 1 for Danmark
Ekstra-info
- Vejrudsigt for Basel: Cirka 2 grader. Risiko for regn.
Odds på Schweiz mod Danmark
Du kan også finde værdi i X hos Betsafe med odds 3,35, samt hos LeoVegas og Unibet med odds 3,25
Oddsudvikling: Åbningsodds; ingen ændringer endnu
Markedsoversigt: Markant bookmaker uden dansk licens har endnu ikke odds på kampen.
Andre spilforslag til Schweiz-Danmark
Ud over ovenstående X-spil, synes jeg det er værd at se på odds for Under 2,5 mål. Ovenstående argumenter går på Under lige så vel som på en tæt kamp. 1,67 hos NordicBet og Betsafe bør holde værdi.
Chancevurdering for Over/Under 2,5 mål: 40-60 – måske endda mere for Under
Man kan også overveje at spille på at kampen ender 0-0 eller 1-1, dvs en målfattig uafgjort, men umiddelbart synes jeg ikke oddsene frister. Unibet har 8,0 for 0-0 og 6,25 for 1-1.
Trupnyt og opstillingsbud
Schweiz: Angriber og NL-topscorer Seferovic og højrekantsmand Fernandes er skadede, ligesom forsvarsafløser Mbabu. OPDATERING: Kreatør Shaqiri blev skadet før opgøret mod Georgien og må stå over i begge kampe. OPDATERING: midterforsvarer Schär blev skadet mod Georgien og misser DK.
Bud på den schweiziske opstilling: Sommer – Lang/Lichtsteiner, Schär, Elvedi, Rodriguez – Zakaria/Freuler, Xhaka – Embolo, Mehmedi, Zuber – Ajeti/Gavranovic
Opdatering 24/3: De offensive fravær betød mod Georgien 23. marts (schweizisk 2-0-sejr; tung start, god anden halvleg) et skifte fra 4-2-3-1 til en mere defensiv 4-3-2-1: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodriguez – Zakaria, Xhaka, Freuler – Embolo, Zuber – Gavranovic
Danmark: Angrebsindskifter Andreas Cornelius er skadet, og venstrefløj Pione Sisto samt midterforsvarsreserve Jannik Vestergaard er sat af. Angrebsindskifter Nicklas Bendtner er heller ikke med.
Til gengæld er udtaget den hurtige Dortmund-venstrefløjstekniker Jacob Bruun Larsen (efter den skudstærke FCK-højrekant Robert Skov måtte melde forfald), angriber Christian Gytkjær (mange mål i polske lech Poznan) samt den talentfulde Sampdoria-midterforsvarer Joachim Andersen. Endelig har Huddersfield-midtbanemand Philip Billing mulighed for at få landsholdsdebut (lige som Andersen og Larsen).
Bud på Danmarks opstilling: Schmeichel – Dalsgaard, Kjær, Zanka, Stryger – Schöne, Delaney – Poulsen, Eriksen, Braithwaite - Jørgensen
Note: Danmark spillede 2-2 i Kosova 21. marts, men den træningskamp skal man nok ikke lægge så meget i; danskerne stillede med en del reserver.
Optakt om det danske hold
Meget kan kan sige om Åge Hareide – ”norsk hystade” har jeg fx læst et sted (ok, det var vist mig selv der skrev det...) - men han er vældigt dygtig til at organisere defensiven. Siden han blev træner for det danske landshold, har det kun tabt tre ud af 32 kampe. De seneste 24 kampe, dvs siden oktober 2016, har været nederlagsløse, og blot 10 mål er gået ind. Seneste 10 kampe: Tre mål er gået ind.
Imponerende solidt. Hvad Hareide naturligvis skal have sin del af æren for. For sine organisationsevner og for at bruge de rigtige spillere mhp at optimere soliditeten. Målmand Schmeichel, midterforsvaret Kjær og Zanka (ind i mellem Andreas Christensen), backs Dalsgaard og Stryger, samt dynamiske Delaney og snu Schöne på den bageste midtbane.
Men hvad er der sket med offensiven?
Men den stærke defensiv ser ud til at have tappet energi fra den offensive slagkraft. Efter en række flotte kampe med diverse store sejre i anden halvdel af VM-kvalifikationen, dvs i sommeren og efteråret 2017, har det rød-hvide hold kun scoret 12 mål i 13 kampe. Hvoraf seks er vundet, syv er endt uafgjort.
Nåja, og hvad så? Danmark har scoret flere mål end der er indkasseret, og har haft resultatmæssig succes: Gik videre i VM-kvalifikationen; gik videre fra VM-gruppen (blev kun slået via straffesparkskonkurrence af den senere finalist Kroatien); vandt Nations League-gruppen.
Er det ikke godt nok?
Måske, men havde vi ikke haft et unikum som Tottenham-offensivmand Christian Eriksen, havde det set værre ud. I i VM-kvalifikationen scorede han 11 (tre på straffe) af Danmarks 25 mål, og i NL-gruppen scorede han to (eet på straffe) af fire mål. I de 10 træningskampe der er spillet under Hareide, har Eriksen kun scoret to mål, men dertil kommer de ganske mange som han har lagt op til.
Så hvad sker der hvis han er skadet, eller hvis modstanderholdet finder formlen til at markere ham ud af spillet?
Uskarpe angribere
Hvad er årsagen til at Danmark scorer få mål? Hareides spillestil virker som en dæmper på offensiven. Midtbanen (bortset fra Eriksen) og backs spiller som oftest med livrem og seler; man ser sjældent en back foretage et gennembrud på kanten (det kniber især med indlæg fra venstre hvor Hareide insisterer på at bruge højrebenede Stryger Larsen), og i midterforsvaret er er Kjær og Zanka ganske vist solide, men de er ikke ret gode til at spille bolden frem på kreativ vis.
Men Hareides spillestil skal ikke have hele skylden. Der produceres trods alt en del chancer; de brændes bare alt for ofte. Angriberne er typisk uskarpe. Nicklas Bendtner har kun nettet én gang (på straffe) i sine seneste 7 landskampe (hvoraf dog kun 2 har været fra start). Nicolai Jørgensen har scoret tre i seneste 18. Martin Braithwaite to i seneste 15. Yussuf Poulsen tre i seneste 22. Andreas Cornelius to i seneste 14. Kasper Dolberg eet mål i sine seneste 10 landskampe.
Bendtner og Cornelius glimrer ved deres fravær i truppen mod Schweiz. Til gengæld er Christian Gytkjær med; han gør det godt i polsk fodbold. Det vil så vise sig om han kan gøre sig på højere niveau; siden 2016 er han noteret for tre landskampe, 0 mål.
Angribernes uskarphed kan Hareide (eller angrebstræner Jon Dahl Thomasson) ikke rigtigt klandres for . Men han kunne skoses for at blive med at bruge venstrefløj Pione Sisto selv om den hurtige dribler åbenlyst har været i elendig form. Sisto havde et frygteligt år 2018, hos Celta og på det danske landshold. Uden at Hareide tog konsekvensen.
NU har nordmanden endelig gjort det oplagte: Sisto er ikke med i kamptruppen. Men hvem skal så udfylde venstrefløjspladsen?
Et oplagt alternativ kunne være FCK-profilen Viktor Fischer, men han har været meget skadet og er heller ikke med i truppen. Hareide vil nok hellere ty til fleksible og arbejdssomme Braithwaite der har gjort det nydeligt efter januarskifte til spanske Legánes.
Her skal dog ymtes et håb om at se Dortmund-stortalent Jacob Bruun Larsen (udtaget efter afbud fra Robert Skov) på venstre fløj, i det mindste som indskiftningsjoker. Han kan i øvrigt også bruges på den anden fløj.
Her er den danske trup
Se den danske trup her.
Optakt om det schweiziske hold
Schweiz, trænet siden 2014 af erfarne Petkovic, er nr 8 på FIFAs verdensrangliste.
Ved sidste sommers VM i Rusland gik schweizerne ubesejrede videre fra gruppespillet – fik 1-1 mod Brasilien – men stødte så hovedet ind en svensk forsvarsmur og tabte 0-1.
Schweizerne var anderledes effektive foran mål i efterårets Nations League, i den bedste række. De vandt deres gruppe foran Belgien og Island, fik ni point i fire kampe og scorede i alt 14 mål. Otte mod islændingene, syv mål mod de bomstærke belgiere. Alpelandet tabte i Bruxelles, men vandt 5-2 hjemme i sidste runde.
Et par træningskampe blev tabt 0-1 mod England og Qatar (mod sidstnævnte stillede schweizerne med en del reserver), men i de officielle kampe gik det som smurt for schweizerkniven.
Hvad ændrede sig for Schweiz mellem VM og NL? Tjah, Shaqiri og Co har stort set altid produceret mange chancer, men det har ofte knebet med at omsætte til mål. Det kneb ikke i efteråret hvor angriber Seferovic pludselig viste at han rent faktisk godt kan finde nettet, og hvor forsvarerne var skarpe på hovedstød.
Holdgennemgang
Målmand er Yann Sommer. Erfaren og kompetent Gladbach-keeper. Og så sikker på sin plads i toppen af landsholdshierakiet at konkurrent Bürki fra Dortmund nu har trukket sig; han orker ikke længere at være reserve.
Venstreback er Milans skudtekniske Rodriguez, dygtig frisparks- og straffeskytte. Højreback var i mange år Lichtsteiner, men han er blevet 35 år, er ikke fast mand i Arsenal og var ikke med i efterårets NL-kampe. I stedet blev højreback-posten udfyldt af Gladbachs Lang eller klubkammerat Elvedi. Med sine 1,89 meter kan sidstnævnte talent også spille i midterforsvaret, hvilket han gjorde i 2 af sine 3 NL-kampe og typisk gør i Gladbach. Lichtsteiner er dog med i truppen mod Danmark.
Schweiz er ganske velekviperet i midterforsvaret. Ex-anfører Djourou er over-the-hill, har ikke været med siden september og er heller ikke med nu, men der er andre erfarne folk i Schär fra Newcastle og Klose fra Norwich. Samt yngre folk som førnævnte Elvedi og Dortmunds Akanji.
(OPDATERING: Schär blev skadet mod Georgien og misser DK)
Svagheden: Ingen af de nævnte midterforsvarere er venstrebenet. Elvedi er dog fleksibel og ligger typisk til venstre for Gladbach; det kan han også for landsholdet.
Et forsvar der tackler hårdt og indsamler en del gule kort, men også et målfarligt forsvar. Primært på hovedstød ved dødbolde, men Rodriguez er desuden holdets straffeskytte.
Midtbane: Hårde tacklinger
På den defensive midtbane er styrmanden Arsenals Xhaka der sjældent er meget bevendt hvis han forvilder sig frem i modstanderfeltet og som også kan slå nogle bizarre fejlafleveringer ude på banen, men som har et indædt fighterhjerte og et nydeligt overblik. Makker er nok enten den store Gladbach-mand Zakaria eller Atalantas kvikke og kreative Freuler. Rutinerede Behrami og Fernandes stoppede på landsholdet efter VM.
Offensiv: Driblinger og svage afslutninger
Den offensive styrmand er Liverpool-dribler Shaqiri der er cirka lige så bred som han er høj, men som er vældigt kvik til at flytte de korte stænger, og som kan både lægge op og sparke; fremragende skudteknik. Til venstre har han typisk Zuber der i januar skiftede fra Hoffenheim til Stuttgart. Til højre var Fiorentinas høje og meget talentfulde Fernandes idealstarteren i efteråret, men han er skadet nu, så der skal findes en anden løsning. Evt kan Shaqiri ligge til højre.
OPDATERING. Shaqiri må stå over!
Wolfsburgs Mehmedi er en erfaren joker (det var Dzemaili også, men han har ikke været med siden VM og har nu stoppet sin landsholdskarriere). Schalke-talent Embolo er også en mulighed i offensiven, selv om han ofte er skadet.
Centreforward er normalt Seferovic. Han var i årevis berygtet som en glimrende tekniker uden afslutnings-is i maven – utallige afbrændere på klub- og landshold - men fandt eller genfandt sine målstøvler da han sidste sommer skiftede fra Eintracht til Benfica. Han scorede fem mål i efterårets Nations League, heraf et hattrick mod Belgien i sidste runde.
Men nu er han skadet – så hvad gør man så? Alternativ som spidsangriber kunne være førnævnte Embolo eller en mere erfaren herre som Gavranovic (eller for den sags skyld Derdiyok og Drmic, men de har ikke været med siden sidste sommer). Fælles for dem er dog at de synes at lide af samme sygdom som Seferovic plejede at have – de scorer for lidt. Men 21-årige Ajeti ser lovende ud. Netter flittigt for Basel og scorede en enkelt gang i efterårets Nations League hvor han fik tre indskiftninger der samlet gav ham 25 spilleminutter.
Sådan ser du Schweiz mod Danmark
Du kan se kampen på Kanal 5
Tjek BetXperts TV Guide
Disse bookmakere tilbyder odds på kampen
Danske Spil, LeoVegas, NordicBet, Unibet, Betsafe, Betfair Sportsbook
Bet365 er ikke på banen endnu, men er nok på trapperne.
Sådan opretter du dig hos bookmakerne og får startbonus:
Her får du bonus på kampen
Når Danmark spiller landskamp, er der typisk bookmakere der benytter lejligheden til at servere kampagnetilbud til kunderne. Det er der også denne gang. Tjek vores tilbuds-oversigt her.
Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.
Seneste 10 kampe
EUNLA
Spanien |
3 : 2 |
18/11-2024 Schweiz |
EUNLA
Schweiz |
1 : 1 |
15/11-2024 Serbien |
EUNLA
Schweiz |
2 : 2 |
15/10-2024 Danmark |
EUNLA
Serbien |
2 : 0 |
12/10-2024 Schweiz |
EUNLA
Schweiz |
1 : 4 |
08/09-2024 1
Spanien
|
EUNLA
Danmark |
2 : 0 |
05/09-2024 2
Schweiz
|
EM
England |
1 : 1 (5 : 3) |
06/07-2024 Schweiz |
EM
Schweiz |
2 : 0 |
29/06-2024 Italien |
EM
Schweiz |
1 : 1 |
23/06-2024 Tyskland |
EM
Skotland |
1 : 1 |
19/06-2024 Schweiz |
EUNLA
Serbien 1 |
0 : 0 |
18/11-2024 Danmark |
EUNLA
Danmark |
1 : 2 |
15/11-2024 Spanien |
EUNLA
Schweiz |
2 : 2 |
15/10-2024 Danmark |
EUNLA
Spanien |
1 : 0 |
12/10-2024 Danmark |
EUNLA
Danmark |
2 : 0 |
08/09-2024 Serbien |
EUNLA
Danmark |
2 : 0 |
05/09-2024 2
Schweiz
|
EM
Tyskland |
2 : 0 |
29/06-2024 Danmark |
EM
Danmark |
0 : 0 |
25/06-2024 Serbien |
EM
Danmark |
1 : 1 |
20/06-2024 England |
EM
Slovenien |
1 : 1 |
16/06-2024 Danmark |