Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
1X2-CHANCEVURDERING: 34-31-35
SPIL-MULIGHEDER
Der er diverse spilmuligheder med cirka samme værdi: X, 2 og 2tal med asian handicap 0 (odds 1 ved kryds). Jeg snupper et spil i samme værdi-lag, men med mindre risiko: X2.
Øvrige spil med værdi:
X: 3,36 hos Pinnacle
2: 2,8 hos 188bet
2tal med asian handicap 0: odds 1,97 hos Pinnacle
DOMMER
Wolfgang Stark
Tyskland: 41 år
Seneste CL-kamp:
Februar 2011: Lyon-Real Madrid (1/8-finale): 1-1
6 gule kort, 3 til hvert hold.
PRIMERA, COPA DEL REY OG CL: 4 INDBYRDES KAMPE PÅ 18 DAGE
16. april blev det 1-1 i Madrid i en stort set ligegyldig kamp (i det omfang El Clásico nogensinde kan siges at være ligegyldig): Ligaen var allerede så godt som afgjort (Barcona var 8 point foran).
20. april blev det til Real-sejr i pokalfinalen (i Valencia). 0-0 i den ordinære spilletid; 1-0 efter forlænget spilletid.
STYRKEFORHOLD
I efterårets møde på Camp Nou var der klasseforskel. Foran 98.000 tilskuere vandt Barcelona med legende lethed 5-0. Barca-midtbanen var hurtigere og kvikkere end Reals lidt tunge Alonso/Khedira, og Real-forsvaret havde også en virkelig dårlig dag (Marcelo var involveret i det første mål, Ramos i det andet – og midterforsvaret så skidt ud ved Villas to scoringer).
I den omvendte kamp, forrige lørdag, gik det klart bedre for Real. Mourinho havde valgt at stille med midterforsvarer Pepe på midtbanen i stedet for offensive Özil, og den kompakte defensive midtbane bestående af Pepe, Alonso og Khedira lykkedes i vid udstrækning med at holde de små Barcelona-teknikere i skak midt på banen. Messi, Iniesta og Xavi fik meget lidt tid og plads til at lave noget fremadrettet. Og faktisk kom madrilenerne – i hvert fald så længe de var fuldtallige – frem til flere farlige chancer end Barca. Via kontraer og dødboldssituationer.
Mourinho brugte cirka samme taktik i pokalfinalen; ja, var faktisk ENDNU mere defensiv, med kun C. Ronaldo helt fremme (Benzema, Higuain og Adebayor startede alle på bænken). Og det gav pote i form af en sejr og et trofæ.
Undervejs var Real dog i meget store problemer, og havde det ikke været for pragtredninger af målmand Casillas, havde Barca scoret 2-3 mål i anden halvleg. Man kan omvendt sige at Real sad på kampen i første halvleg, men det var ikke SÅ markant – og en del af usikkerheden i Barcelonas defensiv i den periode har nok hængt sammen med at man stillede med reservekeeper Pinto. Og i øvrigt uden forsvarsstyrmand Puyol.
VEJEN TIL SEMIFINALEN
Barcelona
CL-gruppespil: FCK (2-0-sejr hjemme, 1-1 ude), Rubin Kazan (1-1 ude, 2-0-sejr hjemme), Panathinaikos (5-1-sejr hjemme, 3-0-sejr ude).
1/8-finale mod Arsenal: 1-2-tab ude, 3-1-sejr hjemme
1/4-finale mod Shakhtar: 5-1-sejr hjemme, 1-0-sejr ude
I Barcelonas seneste 14 udekampe i Champions League (dvs 2009-2011) er det kun blevet til 3 sejre foruden 9 uafgjorte og 2 tab (samlet målscore: 16-14).
Real Marid
CL-gruppespil: Førsteplads i Gruppe G med 16 point: 5-1-0 (15-2). Foran Milan (2-0-sejr hjemme, 2-2 ude), Ajax (2-0-sejr hjemme, 4-0-sejr ude) og Auxerre (1-0-sejr ude, 4-0-sejr hjemme).
1/8-finale mod Lyon: 1-1 ude og 3-0-sejr hjemme
1/4-finale mod Tottenham: 4-0-sejr hjemme (efter en tidlig Spurs-udvisning), 1-0-sejr ude
FORM
Barcelona
Barca der reelt allerede har vundet det spanske mesterskab i denne sæson (8 point foran, 5 runder tilbage) vandt i lørdags 2-0 hjemme over Osasuna.
Det var Barcelonas 31. ligakamp i træk uden nederlag (dvs siden 2. spillerunde, i august).
Træner Guardiolo stillede uden Piqué, Puyol, Iniesta, Xavi, Messi og Pedro fra start. Iniesta, Xavi og Messi blev skiftet ind; og Messi scorede til 2-0. Det første mål blev sat ind af Villa; dennes første mål siden marts (7 kampe uden scoringer).
Real Madrid
Efter to Barca-kampe i træk tog Real en puster i lørdags med en reelt ligegyldig (Real sidder tung på andenpladsen; Valencia bør hjemtage tredjepladsen) liga-udekamp mod Valencia.
Real stillede med en række reserver – faktisk var der fra pokalfinalens startopstilling kun Casillas og Carvalho (og sidstnævnte har karantæne i første CL-semifinalekamp). Alligevel blev det til en flot 6-3-sejr efter storspil af især Kaká.
Opstilling: Casillas – Garay, Albiol, Carvalho, Nacho – Diarra, Granero, Canales, Kaká – Benzema, Higuain
(Alonso og C. Ronaldo blev skiftet ind midtvejs i anden halvleg).
TRUPNYT
Real Madrid
(kilde: http://www.realmadridvsbarcelonaenvivo.com/)
Trup:
Målmænd:
- Casillas
- Dudek
- Adán
Forsvar:
- Pepe
- Sergio Ramos
- Marcelo
- Arbeloa
- Albiol
- Garay
Midtbane:
- Lass Diarra
- Granero
- Xabi Alonso
- Kaká
- Di María
- Özil
Angreb:
- Cristiano Ronaldo
- Benzema
- Higuaín
- Adebayor
Fravær:
Carvalho (midterforsvar – starter)
Khedira (defensiv midtbane - starter)
Gago (defensiv midtbane – reserve)
Misser returkampen i tilfælde af kort: Albiol, C. Ronaldo, Di María, Ramos
I de seneste to indbyrdes kampe har Mourinho i vid udstrækning haft succes med at stille med 3 defensivfolk på midtbanen. Mon ikke han bruger opskriften igen, og mon ikke det igen bliver med den fleksible midterforsvarer Pepe som den ene af de 3.
Der er dog et problem: rutinerede og superdygtige Carvalho har karantæne, og det efterlader et hul i midterforsvaret. Albiol der havde karantæne i pokalfinalen, er ganske vist tilbage, men hvis jeg var Mourinho ville jeg være væsentligt mindre tryg ved et midterforsvar bestående af Albiol og højreback Ramos, end ved Carvalho-Ramos sådan som det så ud i pokalfinalen (med reserven Arbeloa som højreback).
Alternativet er at trække Pepe tilbage til midterforsvaret og bruge terrieren Diarra på midtbanen. Diarra har været skadet og er gået glip af de to første Barca-kampe, men spillede fuld tid mod Valencia i weekenden.
Men sagen er at den solide midtbane-defensivmand Khedira mangler pga en skade. Og hvad gør man så? Bruger Granero? En mulighed, men ideelt er det næppe.
Et andet tvivlsspørgsmål er offensiven. I den nylige ligakamp mod Barcelona, stillede Mourinho med Benzema fremme, med Di María og C. Ronaldo på flankerne. Og medÖzil på bænken. I pokalfinalen var den kreative tysker derimod med, som offensiv kreatør – på bekostning af Benzema i angrebet (hvor C. Ronaldo så var ene mand).
Hvad gør Mourinho i denne kamp?
Der er i øvrigt også den mulighed at stille med Kaká på banen; den brasilianske stjerne har haft en skadespræget sæson, men var i storhopla mod Valencia. Det kunne være interessant at se ham mod Barca. Jeg er dog bange for at det højst bliver til en jokerfunktion til Kaká; han er måske nok mere genial, men til gengæld noget mindre løbestærk og dermed mindre defensivt brugbar end Özil.
Bud på Real-opstilling
Benzema
Özil/Di María - Ronaldo
Alonso – Pepe/Granero - Diarra
Marcelo – Albiol – Pepe/Ramos - Ramos/Arbeloa
Casillas
Eller:
Ronaldo
Di María - Özil
Alonso – Pepe/Granero - Diarra
Marcelo – Albiol – Pepe/Ramos - Ramos/Arbeloa
Casillas
Barcelona
(kilde: marca.com)
Trup: Valdés, Pinto, Alves, Piqué, Puyol, Xavi, Villa, Messi, Mascherano, Keita, Sergio, Pedro, Milito, Afellay, Jeffren, Fontàs, Thiago, Montoya, Sergi Roberto
Fravær:
Adriano (venstreback - starter)
Maxwell (venstreback - reserve)
Abidal (venstreback/midterforsvarer - starter) har været ude siden 13. marts, pga en svulst i leveren (er blevet opereret).
Bojan (kant/angreb – reserve)
Iniesta (midtbane - starter)
Misser returkampen i tilfælde af kort: ingen
Den fiffige midtbane-tekniker Iniesta var tvivlsom pga en skade i lægmusklen - og det har vist sig at han ikke kan være med. Helt klart en svækkelse, selv om der er andre kvikke teknikere i truppen, fx Thiago.
I forsvaret får man den rutinerede forsvarsstyrmand Puyol tilbage efter at han (pga en forstrækning) gik glip af pokalfinalen (og weekendens ligakamp). Men det kan meget vel være at han ikke skal bruges i midterforsvaret; derimod som venstreback. Her blev Adriano nemlig skadet i pokalfinalen, afløser Maxwell blev skadet i weekenden, og Abidal er fortsat ukampdygtig efter sin svulst-operation.
Dermed står man uden deciderede venstrebacks (man har de unge Montoya og Fóntas, men de er henholdsvis højreback og midterforsvarer), og så ligner løsningen den erfarne og fleksible Puyol (har tidligere udfyldt pladsen, så vidt jeg husker).
I midterforsvaret kan man så, som i pokalfinalen (og i udekampen mod Shakhtar), bruge den kvikke (men lille) midtbanemand Mascherano, som makker til Piqué. Der er også Mascheranos argentinske landsmand Gabriel Milito, men han er temmelig langsom og er blevet brugt meget lidt i denne sæson (startede dog i weekenden). Et mere realistisk alternativ er midtbanemand Busquets (det ville øge hovedspilsstyrken i forsvaret); i givet fald kunne Mascherano så bruges på midtbanen.
I målet må man forvente at førstekeeper Valdés er tilbage; Pinto havde kun tjansen i pokalfinalen fordi han havde spillet i de øvrige pokalkampe.
Bud på Barca-opstilling
Villa – Messi - Pedro
Thiago? - Xavi
Busquets/Mascherano
Puyol – Mascherano/Busquets – Piqué - Alves
Valdés
Pokalfinale 20/4
Barca-Real (i Valencia): 0-0 (0-1 efter forlænget spilletid)
Real Madrid var bedst i første halvleg med flere farlige forsøg (Barcelonas reservemålmand Pinto reddede et par, men viste også dårlig placeringsevne).
I anden halvleg var det derimod Barcelona der sad på både spil og chancer. Diverse store af chancen, efter gode angreb (solo-ting fra Messi, men også gennemspillede angreb). Men Real-keeper Casillas stod fremragende.
I den forlængede spilletid var det fortsat Barcelona der havde spillet, men nu kneb det med kræfterne til at omsætte det til chancer. Og efter at have været tæt på med et skud, scorede C. Ronaldo med hovedet på et indlæg fra Di María (der havde spillet 1-2 med venstreback Marcelo).
Kampen var som forventet mere intens og brutal end forrige lørdags ligakamp – og der skulle nok have været uddelt flere kort end de 8 gule (2 blev vekslet til et rødt; Di María, til sidst) det blev til.
Opstillinger:
Barca: Pinto – Alves, Piqué, Mascherano, Adriano – Busquets – Xavi, Iniesta – Pedro, Messi, Villa
Real: Casillas – Arbeloa, Ramos, Carvalho, Marcelo – Khedira, Pepe, Alonso – Özil, Di María – C. Ronaldo
Ligamøde i Madrid lørdag 16/4
Real-Barca: 1-1
Barcelona havde bolden meget, men kunne ikke rigtigt kreere noget i første halvleg (i anden halvleg åbnede spillet sig pga udvisningen af Reals Albiol) mod Reals kompakte defensive midtbane (især Pepe var effektiv). Faktisk havde Real Madrid flere farlige chancer end Barca i første halvleg.
Her havde Barca reelt kun 3 muligheder: Messi fik en flot fremlægning, men hans lob blev nuppet af Casillas. Villa fik en stikning, men i svær vinkel, og Casillas var hurtigt ude (Villa appellerede for straffespark, men forgæves; han nåede bolden først, men berøringen sendte den ud over baglinjen; han havde ikke nået den uanset om han blev væltet af Casillas eller ej. Der var ikke straffe). Og Messi bantede sig flot igennem til frit skud, men Casillas reddede flot.
Real havde i hvert fald 5 nogenlunde farlige forsøg – hvoraf Cristiano Ronaldo stod for de 4 (herunder et frispark på stolpen, 2 nærgående hovedstød efter hjørnespark samt et flot angreb hvor han blev (legalt) generet i skudøjeblikket).
Selv i anden halvleg hvor Real i 40 minutter måtte spille 10 mod 11 efter Albiols udvisning (klodset nødbremse på Villa; Messi scorede på straffesparket), var madrilenerne farlige, især efter indskiftningen af en veloplagt Özil. Og udligningen (Ronaldo på straffe efter at Alves klodset havde nedlagt Marcelo) var rimelig nok. Barcelona lænede sig for meget tilbage i sædet efter føringsmålet og udvisningen (fik dog også en del muligheder).
Jeg synes kampen bar præg af ikke at betyde alverden for de to klubber (i forhold til de følgende 3 møder). Vel var der tale om El Clásico, en dyst ingen har lyst til at tabe, men indsatsen lugtede af at man skulle spare kræfter og tricks til senere. I vidt omfang var det en omgang følen—hinanden-på-tænderne; der manglede intensitet (der kom dog lidt kog i gryden, lidt skærmydsler, til sidst – måske fordi Barca følte at stoltheden blev krænket da Real udlignede 10 mod 11).
Den manglende intensitet gav sig udtryk i relativt fair play. Der blev såmænd begået temmelig mange frispark (36; Real begik de 22 – til gengæld fik Barca flest kort), men meget få virkelig grove, og selv om der blev uddelt mange kort (7 gule og et rødt), var de primært for ubrutale håndbremser og protester. De mange kort fortæller nok mere om en over-korrekt dommer end om spillets intensitet...
Opstillinger:
Real: Casillas – Ramos, Carvalho, Albiol, Marcelo – Alonso, Pepe, Khedira – C. Ronaldo, Benzema, Di María
Ofte var det dog kun C. Ronaldo og Benzema der lå fremme; Di María lå tilbagetrukket og foretog temmelig få løb fremad på venstreflanken.
Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Villa
Efterårets kamp
29. november: Barcelona-Real Madrid 5-0
(Det var femte Barca-sejr i træk i indbyrdes kampe; heraf 2 i Madrid).
Barca havde bolden 67% af tiden og leverede 15 afslutninger (6 indenfor målrammen); Real kun 5 (2 ramte målet).
Mål:
10: Xavi
18: Pedro
55: Villa
58: Villa
90+1: Jeffrén
Opstillinger
Barca:
Villa – Messi - Pedro
Iniesta – Busquets - Xavi
Abidal – Puyol – Piqué - Alves
Valdés
Real:
Benzema
Di María – Özil – C. Ronaldo
Alonso - Khedira
Marcelo – Carvalho – Pepe - Ramos
Casillas
CR7 VS. MESSI
C. Ronaldo (eller CR7 som han også kaldes, pga rygnummeret) har scoret 29 Primera-mål (heraf 7 på straffe) i 30 kampe i denne sæson; 6 CL-mål i 10 kampe.
Messi har nettet 31 gange (4 på straffe) i 30 Primera-kampe; 9 i 10 CL-kampe
Efter målet i pokalfinalen er C. Ronaldo oppe på 2 scoringer mod Barcelona (8 kampe; et brændt straffespark), sat ind i de seneste 2 kampe.
Messi har scoret 8 mål mod Real – men straffesparksscoringen i ligakampen 16/4 var hans første mod Mourinho (dvs inklusive kampe mod Chelsea og Inter).
Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.
Seneste 10 kampe
SSPD
Real Madrid |
4 : 0 |
09/11-2024 Osasuna |
ECL
Real Madrid |
1 : 3 |
05/11-2024 AC Milan |
SSPD
Real Madrid |
0 : 4 |
26/10-2024 Barcelona |
ECL
Real Madrid |
5 : 2 |
22/10-2024 Borussia Dortmund |
SSPD
Celta Vigo |
1 : 2 |
19/10-2024 Real Madrid |
SSPD
Real Madrid |
2 : 0 |
05/10-2024 Villarreal |
ECL
Lille |
1 : 0 |
02/10-2024 Real Madrid |
SSPD
Atletico Madrid 1 |
1 : 1 |
29/09-2024 Real Madrid |
SSPD
Real Madrid |
3 : 2 |
24/09-2024 Deportivo Alaves |
SSPD
Real Madrid |
4 : 1 |
21/09-2024 Espanyol |
SSPD
Real Sociedad |
1 : 0 |
10/11-2024 Barcelona |
ECL
Røde Stjerne |
2 : 5 |
06/11-2024 Barcelona |
SSPD
Barcelona |
3 : 1 |
03/11-2024 Espanyol |
SSPD
Real Madrid |
0 : 4 |
26/10-2024 Barcelona |
ECL
Barcelona |
4 : 1 |
23/10-2024 Bayern München |
SSPD
Barcelona |
5 : 1 |
20/10-2024 Sevilla |
SSPD
Deportivo Alaves |
0 : 3 |
06/10-2024 Barcelona |
ECL
Barcelona |
5 : 0 |
01/10-2024 Young Boys |
SSPD
Osasuna |
4 : 2 |
28/09-2024 Barcelona |
SSPD
Barcelona |
1 : 0 |
25/09-2024 Getafe |