Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Spil-form: Valget står reelt mellem ”under 2,5 mål” eller ”under 2,25 mål”, og trods det lidt lavere odds vælger jeg den normale 2,5-linie. Jeg tilskriver chancerne for præcist to mål (med 1-1 og Barca-sejr 2-0 som de to mest sandsynlige udfald) for værende pænt store, hvorfor jeg ikke vil spekulere mig ind i en jagt på lidt højere odds blot for at få dette ”halveret” ved to scoringer.
Masser af "støj": Meget er sagt, kan siges, og vil blive sagt om denne kamp, som er årets største og vigtigste indenfor fodbold-verdenen. En search på det globale Net vil afstedkomme ikke hundrede, men tusinder af forskræp, analyser, vurderinger og anbefalinger, hvilket kan gøre det vanskeligt at rode rundt i, hvor en eventuel værdi i spil på kampen måtte ligge.
For så ikke at gøre det bedre, vil jeg også komme med et ”tip”... og det bliver af den kedeligste slags, nemlig en anbefaling af spil på få mål...
Argumenterne imod et ”under 2,5 mål”-væddemål er nemme... FC Barcelona har med Lionel Messi som den store lysende stjerne og folk som David Villa og Andres Iniesta til at supplere verdens måske mest potente offensiv, og Manchester United står heller ikke langt bag i rækken af giftige angrebshold, når man kan pege på det engelske ikon Wayne Rooney, den mexicanske wonderboy Javier Hernandez, samt Premier Leagues næsten-topscorer Dimitar Berbatov.
Alligevel er jeg altså på et under-spil.
En taktisk læsning: Under-spillet er jeg på primært af én årsag – en forsøgt taktisk læsning på kampen. Denne kan snildt tænkes at gå galt, men altså ikke desto mindre.
Som de fleste ved, mødtes FC Barcelona og Manchester United også i Champions League-finalen for to år siden, og ved den lejlighed på Stadio Olimpico i Rom vandt FC Barcelona 2-0.
For to år siden...: United startede godt ud, men efter de første 10 minutter, hvor United stressede Barca-folkene med et højt pres, faldt spillet over i de velkendte små, men mange Barca-kombinationer, og set over hele kampen var cataloniernes sejr fortjent nok. Især noterede man sig, at efter Barcelona var kommet på 1-0 (ved Samuel Eto’o efter 10 minutter på Barcas første chance i kampen), da havde United mere end vanskeligt ved at komme i nærheden af bolden, som i ægte og halv-defensiv stil (og yes, det mener jeg faktisk – Barcelona spiller ofte i, hvad jeg vil kalde en ”defensiv bold-kontrollerende stil”) blev kørt rundt i egne rækker blandt Barcelona-folkene.
Det kan måske synes en frækhed, men jeg vil faktisk vove den påstand, at Barcelona efter føringen bare satsede på at lade bolden og uret køre synkrome omgange, indtil de to gange 45 minutter var ovre (at Messi fik scoret til 2-0 20 minutter før tid ændrede ikke meget).
Kommer Barca foran = over & out for United: Denne ”bold-kontrollerende defensiv”, som jeg kalder den, vil man med sikkerhed kunne forvente igen, hvis Barcelona også i denne finale kommer foran.
Og jeg vil faktisk vove den påstand, at hvis Barca på lørdag på Wembley tager føringen, så er spillet næsten ude for Manchester United.
Dén observation er jeg sikker på, United-træner Alex Ferguson også har gjort sig. Spørgsmålet er så, hvad han vil gøre?
Reelt mener jeg, at Ferguson har to muligheder.
Scenaire I.): Den første er at kopiere indgangen til finalen for to år siden og straks fra start søge at lægge et højt pres. Det kan lade sig gøre at stresse Barcelona på denne måde, men! – det kan ikke lade sig gøre gennem en hel kamp og heller ikke bare gennem en enkelt halvleg. Det kræver ganske enkelt for meget, ikke kun løbe-mæssigt, men også taktisk og rent ”opmærksomheds-mæssig” (spillerne skal virkelig være oppe på dupperne, for en sådan taktik vil efterlade rum for de offensive Barca-folk, når det går den anden vej). Det var også lige præcist dette, der gik galt for United for to år siden.
Når det er sagt, så vil jeg ikke udelukke, at United-mandskabet kommer med en sådan indstilling – altså fuld fart på fra fløjt ét – men jeg er ret sikker på, at hvis det ikke udløser en scoring efter maksimalt 10-15 minutter, så vil de falde tilbage i en mere defensiv formation, hvor de vil trække kæderne længere tilbage på banen for at efterlade mindre rum for Barca på egen United-banehalvdel.
Når man dertil, uden at der er blevet scoret, så vil kampen glide over i, hvad jeg vil kalde scenarie 2.
Scenarie II.): Alex Ferguson har lært af finalen for to år siden, og fokus bliver ikke en offensiv satsning fra start, men simpelthen på ikke at komme bagud. United kan ikke realistisk håbe at holde Barcelona fra at køre bolden rundt i egne række til næsten uendelighed, men det gør måske heller ikke så meget med mindre altså, at United er bagud.
Derfor kan Sir Alex’ fokus blive ganske, ganske simpel – at holde Barcelona fra at score.
Fergie kan jo lære af andre: Og FC Barcelona kan faktisk stækkes. Det er svært, men både Inter (og Rubin Kazan) sidste år, samt Arsenal i år har i Champions League-sammenhæng vist, hvordan man med succes kan spille imod Barcelona ud fra et taktisk defensivt udgangspunkt.
I de fem høj-profilerede kampe, hvor Josip Guardiolas Barca-mandskab er stødt ind i Real Madrid i denne sæson, er det faktisk også gået ganske okay for Barca-ærkefjenden José Mourinhos tropper, når man ser bort fra den første kamp i efteråret på Camp Nou, hvor et offensivt(!) Real Madrid-mandskab blev straffet med næsten-tennis-cifre 5-0. Derefter holdt Real Barca til 1-1 i ligaen hjemme på San Bernabeu, en 1-0-gevinst efter forlænget spilletid i Copa del Rey-finalen i Valencia, og okay, så 0-2 hjemme i den første Champions League-semifinale, men hvordan var det gået, hvis ikke Pepe var blevet præsenteret for det røde kort? (tv-billederne efterfølgende viste i øvrigt nul kontakt, men sådan er der så meget...). Derefter blev returen på Camp Nou uafgjort 1-1.
Faktisk vil jeg mene, at Real Madrid i 2011 (uanset den megen kritik Mourinho har fået for den taktiske indstilling) har vist, hvordan Barca skal spilles. Var Pepe ikke blevet udvist, kunne første CL-kamp have udviklet sig helt anderledes, og bortset fra den, så har Real altså to uafgjorte og en pokalfinale-sejr.
I forlængelse af det skal man heller ikke glemme, at Ferguson angiveligt har konsulteret Mourinho on inside-viden omkring Barcelona...
Barca ér uanset favoritten, men jo tættere på neutralisering, jo tættere på et coin-flip...: Uanset, hvor taktisk korrekt et mandskab spiller en kamp imod FC Barcelona, så vil Barca-mandskabet nu om dage ikke kunne undgå at være favoritten, og det ganske berettiget. Barcas 11 er simpelthen verdens bedste i disse år.
Men når det er sagt, så kan et kompetent hold – som f.eks. Inter sidste år, og Real Madrid eller Manchester United i år, med den rette taktik godt nå ganske tæt op på de 50 procents chance.
Og spørgsmålet er, om ikke Ferguson netop har luret det.
Under/over-vurderingerne: En hurtig scoring indenfor det første kvarter – vel og mærke, hvis den falder til Manchester United – kan slå dette ”under 2,5 mål”-væddemål ihjel, men sådan vil det ofte være med under/over-spil.
Derfor er det også en risiko, hvis Ferguson vælger det taktiske ”scenarie I”, som jeg har kaldt det i ovenstående, men dels så vil Barcelona qua erfaringen for to år siden være indstillet på det – Barca-træner Josip Guardiola er langt fra nogen dum mand – og dels tør Ferguson gentage denne høj-risiko-gambling én gang til? Det kan godt være, at diverse fora rundt om syntes, at United gjorde helt rigtigt i at satse offensivt for to år siden, for Barca kom i indledingen momentvis på glatis, men det var altså ikke desto mindre denne offensive satsning, som i efter-rationaliseringens klare lys nærmest afgjorde finalen til Barcelonas fordel.
Dén situation tror jeg ikke, at Ferguson har lyst til at gentage, og derfor tror jeg, at vi vil se et United-mandskab stå meget kompakt, også selvom det kommer til at koste for egne offensive muligheder. I forlængelse af det regner jeg med, at vi får Javier Hernandez at se som Uniteds eneste reelle angriber, ikke på papiret, men i praksis.
Ingen taktisk analyse kan naturligvis blive komplet ved at kun at søge at klargøre, hvordan det ene hold vil spille, men når FC Barcelona er part i en fodbold-kamp, så er det ikke desto mindre lige før.
Barcas taktik - temmelig forudsigelig... med små justeringer: FC Barcelona har under Josip Guardiola sin egen helt fast-tømrede spillestil, og med den succes, Barca-mandskabet har haft med den, så virker det utænkeligt, at det bliver ændret.
Visse detaljer vil formentligt blive justeret, f.eks. forventer jeg, at en spiller som Daniel Alves vil blive bedt om at skrue ned for de offensive aktioner de første 20 minutter, og lidt i den dur. Barca vil formentligt gerne starte kampen stille og roligt, erobre bold-overtaget, spille den lille runde rundt, og stille og roligt forsøge at finde åbninger i United-defensiven. Ikke noget uforudsigeligt her.
Intet at berette: Teamnews er hurtigt overstået for begge holds vedkommende. Til glæde for fodbold-entusiasterne er begge mandskaber i stand til at stille op i absolut stærkeste.
Trupnyt - FC Barcelona: Eneste fraværende hos FC Barcelona er reserve-målmand José Manuel Pinto, der har karantæne.
Trupnyt - Manchester U: Hos Manchester United er eneste mand, der ikke kan være med, den evigt skadede defensive midtbane-spiller Owen Hargreaves, hvis kontrakt alligevel udløber denne sommer.
Holdene: De sandsynlige start-opstillinger:
FC Barcelona (4-3-3): Victor Valdes; Daniel Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Adriano Correia, Sergi Busquets, Andres Iniesta, Xavi, David Villa, Pedro Rodriguez og Lionel Messi.
Manchester U (4-4-1-1): Edwin Van der Sar; Fabio Da Silva, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra, Antonio Valencia, Michael Carrick, Ryan Giggs, Ji-Sung Park, Wayne Rooney og Javier Hernandez.
Præcist to mål i de tre seneste CL-finaler: Set fra en statistisk synsvinkel kan det være lidt vanskeligt at finde ud af, om dette er et godt spil eller ej, men man kan dog notere sig, at de seneste tre års Champrions League-finaler (Inter-Bayern München 2-0, FC Barcelona-Manchester U 2-0 og Manchester U-Chelsea 1-1) alle er sluttet med færre end tre mål.
Alt i alt synes jeg, at mange scenarier i kampen – det er faktisk kun, hvis United kommer tidligt foran, at jeg vil være rigtigt ked af dette væddemål – peger på en relativt scorings-fattig affære.
Tv-kiggere vil se mål... men for trænere og spillere gælder det bare om at vinde: Det er vigtigt at ihukomme, at uanset vi som fodbold-entusiaster og for de flestes vedkommende også kommende tv-kiggere til denne årets største kamp gerne vil se mål, så vil hverken trænere eller spillere nødvendigvis. De vil vinde, og det kan man altså også gøre ved at sørge for, at modstanderne ikke kommer til scoringer.
Et under/over-spil kan sjældent være noget super-sikkert væddemål, og det er dette da heller ikke på nogen måde. Alligevel føler jeg mig overbevidst om, at procenterne og værdien er at finde på under-siden.
For egen rulle har jeg spillet ”under 2,5 mål” for to ud af fem mulige units.
Den kommende odds-udvikling...: Afslutningsvis lidt om den forventede odds-udvikling for dette under/over-spil. Jeg er af den formening, at ”under”-oddset faktisk ”burde” blive trykket lidt ned, men jeg tror ikke, det kommer til at ske, idet jeg forventer det store flertal af amatør-gamblere gå på ”over”-siden. Denne tendens vil formentligt komme til at udligne, at de færre, men indskuds-mæssigt tungere, prof-spillerne vil lægge sig på ”under”-siden.
Det kan være, at jeg får uret i denne forudsigelse på, at markedet allerede nu har fundet en slags ekvilibrium, men det er mit bud på, hvordan det vil udvikle sig de kommende dage. Skal jeg endelig gætte på en mindre udvikling/tendens, vil det være, at ”over”-oddsene fremme ved fredag og første del af lørdag vil blive trykket lidt ned, for derefter at stige til måske lidt over, hvad de er nu, når vi kommer tættere på kamp-start, og de helt store spillere/syndikater rykker ind med indskud.
- Velkomstbonus uden gennemspilskrav
- Stort udvalg af sportsmarkeder og oddsmarkeder
- Super effektiv kundesupport
- Høj tilbagebetalingsprocent
Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.
Seneste 10 kampe
SSPD
Real Sociedad |
1 : 0 |
10/11-2024 Barcelona |
ECL
Røde Stjerne |
2 : 5 |
06/11-2024 Barcelona |
SSPD
Barcelona |
3 : 1 |
03/11-2024 Espanyol |
SSPD
Real Madrid |
0 : 4 |
26/10-2024 Barcelona |
ECL
Barcelona |
4 : 1 |
23/10-2024 Bayern München |
SSPD
Barcelona |
5 : 1 |
20/10-2024 Sevilla |
SSPD
Deportivo Alaves |
0 : 3 |
06/10-2024 Barcelona |
ECL
Barcelona |
5 : 0 |
01/10-2024 Young Boys |
SSPD
Osasuna |
4 : 2 |
28/09-2024 Barcelona |
SSPD
Barcelona |
1 : 0 |
25/09-2024 Getafe |
EPL
Manchester United |
3 : 0 |
10/11-2024 Leicester |
EEL
Manchester United |
2 : 0 |
07/11-2024 PAOK Thessaloniki FC |
EPL
Manchester United |
1 : 1 |
03/11-2024 Chelsea |
EELC
Manchester United |
5 : 2 |
30/10-2024 Leicester |
EPL
West Ham |
2 : 1 |
27/10-2024 Manchester United |
EEL
Fenerbahce |
1 : 1 |
24/10-2024 Manchester United |
EPL
Manchester United |
2 : 1 |
19/10-2024 Brentford |
EPL
Aston Villa |
0 : 0 |
06/10-2024 Manchester United |
EEL
FC Porto |
3 : 3 |
03/10-2024 1
Manchester United
|
EPL
Manchester United 1 |
0 : 3 |
29/09-2024 Tottenham |