18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : AC Milan - Tottenham: (AH: -0,75) 1

Match center
15. februar 2011 kl. 20:45 - Fodbold, Europa - Champions League
San Siro
Opdateret
0
Profession: Journalist. Uddannelse: cand.oecon og skolelærer.
Har de seneste 17 år beskæftiget sig professionelt med sports-betting med plus på kontoen.
Været spilekspert og spilredaktør hos Berlingske Tidende, Ritzaus Bureau, B.T. samt de seneste syv år TIPS-bladet.
Indstiftede ved årsskiftet 2004/05 på TIPS-bladet det såkaldte Hitrate-regnskab, som løbende monitorerede tilbagebetalingen af væddemåls-anbefalinger.
Resultat 2005: 108,0 %.
Resultat 2006: 113,1 %.
Resultat 2007 (første halvår, indtil start på BetXpert): 129,5 %

Har de seneste fem år været bosiddende fifty/fifty på bookmaker-øen Malta, bl.a. som konsulent for bookmakerfirmaer, og i den italienske fodbold-metropol Milano.
Sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.
Speciale-område: Fodbold.
Med baggrund i de foregående års regnskaber må det ultimative "jagt-område" beskrives som Europa Cup’en. De seneste syv år har med én sæsons undtagelse givet solidt overskud i Champions League, UEFA Cup og Intertoto Cup. Specielt sommeren/det tidlige efterår er traditionelt overskudsgivende, hvilket vil sige Intertoto Cup’en, kvalifikationen til Champions League samt kvalifikationen og hovedturneringens 1. runde i UEFA Cup’en.
Andre fodbold-områder med traditionelt godt afkast: Landskampe, Italien, Østeuropa, Latinamerika.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 29-25-46%
Betvalue: 101,31%
Spilbar ned til odds: 2,59
Rigtig/forkert:
Pinnacle Spil nu hos Pinnacle
Tidligt Champions League-ottededelsfinale-væddemål. Det er muligt, at oddset ikke ændrer sig over de næste fem uger, men jeg vurderer risikoen for, at Milan-oddset går ned, som større end for, at det går op. Set over to kampe kan jeg ikke andet end give Milan en lille fordel over for Tottenham. Champions League-erfaring spiller en stor rolle, og Tottenham er trods alt ”rookie” i dette spil. Derudover viser de seneste fem sæsoners CL-statistik, at hjemmebane-fordelen er tung, meget tung endda.

Spil-form: Min første tanke i denne kamp var et almindeligt spil på Milan-sejr, men jeg har valgt at stramme skruen en anelse ved at satse på milaneserne på et Asian Handicap -0,75. Det betyder, at Milan skal vinde med minimum to mål, før det fulde odds kommer til udbetaling. Vinder Milan med én, bliver gevinsten til det ”halve” odds, i så fald 1,56.

Mine procenter for 1X2:

1: 54 %

X: 25 %

2: 21 %

Tidlige indskud: Jeg har valgt at lægge en række tidlige spil ud på Champions League-ottendedelsfinalerne. Den slags kan man tale både for og imod.

Plus & minus: På negativ-siden tæller naturligvis, at der med små halvanden måned til kamp-starrt kan nå at ske mangt og meget, bl.a. kan et hold blive ramt af omfattende skader, formen kan svigte, eller måske en klub (modstander-klubben) opruster kraftigt i januars transfer-vindue. Alt dette er muligheder. Modsat kan man med lige så stor ret imidlertid hævde, at skulle ting som disse ske, så kan de lige så godt tilstøde modstanderen... i gennemsnit bør negative hændelser i den mellemliggende periode mellem væddemålets indgåelse og dagen for kampen derfor jævne sig ud med positive. 

På positiv-siden er der kun ét eneste argument, og det er oddset.

Ikke noget sikkert - blot er chancen for odds-fald større: Årsagen til, at jeg har indgået disse tidlige spil, er, at jeg ser sandsynligheden for odds-skred til ugunst for mine væddemål større, end for det modsatte. Det, samtidigt med at jeg – lige nu – ser værdi i spillene, gør, at jeg åbner pengepungen allerede nu.

Men man bør bide mærke i, at hvad jeg siger, er ikke, at odds på disse væddemål, jeg her lancerer tidligt, vil falde. Hvad, jeg siger, er, at jeg vurderer chancen for, at de vil falde, som større end chancen for, at de vil stige. Jeg regner med, man forstår.

Sværvægter mod ny dreng i klassen: Over til selve kampen. Vi har et møde mellem en af Europas helt store Champions League-sværvægtere, Milan, som har vundet Champions League/Europa Cup’en for Mesterhold syv gange (kun overgået af Real Madrids ni titler), og så i denne sammenhæng en af de nye drenge i klassen, Tottenham. Nu er det ikke sådan, at Tottenham er nogen ”lille” klub, men erfaren i Champions League-sammenhæng er London-klubben ikke, og det vejer tungt i min bog.

Hjemmebane-fordelen: Tungt vejer ligeledes Milans hjemmebane-fordel, som statistik er særdeles betydningsfuld i kampe som disse.

Historisk/statistisk blik på hjemmebanens betydning: Tvivler man på det, så lad os kaste et blik tilbage på sidste års EC-cupfase i foråret 2010. Fra ottendedelsfinalerne til semifinalerne blev der spillet i alt 28 kampe (finalen er jo som bekendt på neutral grund), og af disse 28 sluttede de 18 i hjemmesejr, fire sluttede uafgjort, og seks med udesejr. Hvis det ikke er statistisk tungt, så ved jeg snart ikke... men, okay, det skal også med, at året før, i 2009, da resulterede blot 10 af de 28 cup-kampe i hjemmesejr, hvilket et højt antal uafgjorte i den sæson var skyld i. 12 opgør sluttede nemlig remis, mens udeholdene ligesom sidste år vandt seks gange.

I 2008 var der 15 hjemmesejre, syv uafgjorte, og seks udesejre.

Kigger vi på de seneste fem sæsoner for at få et mere overordnet billede, er det samlede antal hjemmesejre/uafgjorte/udesejre 67-43-30, hvilket i procenter vil sige, at 48 procent af samtlige cupfase-kampe er sluttet med hjemmesejr, 31 procent med uafgjort, og 21 procent med udesejr.

Går vi et skridt videre, så betyder det, at  ”fair” overordnede 1X2-odds på disse kampe vurderet ud fra et rent statistisk grundlag bør være 2,08 – 3,23 – 4,76.

... af temmeligt indlysende årsager :-)...: Sådan kan man naturligvis ikke blindt regne, idet der af indlysende årsager skal justeres kraftigt for, hvilke hold, der møder hinanden, men det er altid godt at have den ovedrordnede statistik med i baghovedet, når man søger at procentvurdere chancer, og man skal være med på, at i gennemsnit har (af temmeligt indlysende årsager :-) hjemmeholdene og udeholdene været lige stærke.

Topper Serie A: Og efter alt den statistisk-snak igen tilbage til de to hold. Milan topper her kort inde i anden sæson-halvdel den italienske Serie A, og det pænt suverænt, idet de har skabt sig et lille hul på fire point ned til næstplacerede Napoli. Serie A er dog en af Europas mest tætte top-ligaer, og Milan har langtfra været super-stabile.

Mange skader p.t.: En negativ faktor er det endvidere, at ganske mange Milan-spillere slås med skader, men det kan nå at vende, før Champions League-ottendedelsfinalerne løber af stablen. Af Milan-profilerne er det kun Filippo Inzaghi, som på nuværende tidspunkt kan siges definitivt ude til kampene mod Tottenham, men den aldrende mål-tyv er trods alt kun reserve.

Goodbye Ronaldinho: Milan-træner Massimiliano Allegri har her i starten af januars transfer-vindue måttet sige farvel til den tidligere verdensstjerne Ronaldinho (well, ikke endnu, men det kommer meget snart), men det er næppe noget stort tab. Ronaldinho var efterhånden mest bænkevarmer og mere ”navn” end ”gavn”. Og der er hentet en interessant erstatning i Cassano.

Firer i Premier League: Tottenham forsøger efter bedste evne at gøre sine hoser grønne i Englands Premier League, og i skrivende stund er klubben på fjerdepladsen, otte point efter førende Manchester United. Meget kan imidlertid nå at ske endnu, og det kan sagtens blive til både fugl og fisk for Harry Redknaps tropper. Selvom Tottenhams spillere ivrigt står i kø for at melde op, at de kan vinde mesterskabet, så vil en Top-4-placering være godkendt, men med Chelsea p.t. efter i tabellen med kun ét point færre, så er en sæson-fiasko også stadig en mulighed.

Ingen liga-nedprioritering i vente: Givet er det, at Tottenham ligesom Milan bliver nødt til at ofte fuld opmærksom på den hjemlige liga. Det kan godt være, at Champions League-kampene får marginalt større opmærksomhed fra de to herrer trænere Redknapp og Allegri, men nogen decideret ned-prioritering af Premier League/Serie A til fordel for Champions League skal man næppe forvente. På dette punkt står de to klubber lige.

CL-gruppespillet - Milan: AC Milan sluttede toer efter Real Madrid i sin Champions League-gruppe i efteråret, mens Tottenham vandt sin gruppe foran Inter (hvorfor Tottenham i ottendedelsfinalen får den lille fordel at slutte af på hjemmebane).

Milan gjorde, som italienske hold har for vane, kun det nødvendige for at komme videre fra gruppespillet. En 2-0-hjemmesejr over Auxerre i første kamp blev efterfulgt af en taktisk kalkulerende 1-1’er ude mod Ajax Amsterdam, og derefter fulgte et 0-2-nederlag ude mod Real Madrid. Så kom en 2-2-uafgjort hjemme mod Real Madrid, samt 2-0 ude over Auxerre, hvorefter kvalifikationen til ottendedelsfinalerne var sikret. Derfor var det faktisk helt efter bogen, at Milan i sidste spillerunde tabte 0-2 hjemme til Ajax Amsterdam.

CL-gruppespillet - Tottenham: Champions League-debutant Tottenhams indsats i gruppespillet var præget af voldsomt underholdende kampe, mange mål, men også til tider kraftigt slinger i valsen rent defensivt. Tottenham startede med en 2-2-uafgjort ude mod Werder Bremen, hvor efter det blev til en 4-1-hjemmesejr over Twente. Så fulgte et 3-4-nederlag hos Inter (hvor Tottenham var nede 0-4), en 3-1-hjemmesejr over Inter, og en 3-0 hjemmesejr over Werder Bremen, hvilket sikrede billetten frem til forårets cup-fase. I sidste kamp sluttede Tottenham så af med at spille 3-3 ude mod Twente.

Interessant iagttagelse - er de to hold "lige"?: Som jeg var inde på i indledningen, så spiller Milans Champions League-erfaring en stor rolle for mig i vurderingen af dette opgør, ligesom den altid tunge hjemmebane-fordel gør det. I den forbindelse kan man gøre sig en interessant lille iagttagelse.

Hvis man f.eks. stiller Milan og Tottenham ”lige”, altså vurderer dem som lige stærke og dermed siger, at den samlede kvalifikation er fuldstændig åben, så peger statistikken på, at det skulle blive til hjemmesejr 48 procent af gangene.

Men ér de to hold ”lige”? Ikke i min bog.

Konklusion: Jeg kan ikke andet end give Milan en lille, men alligevel markant fordel. Tottenham er i Champions League-sammenhæng hverken Manchester United eller Chelsea, og jeg kan ikke andet end give CL-rutinerede Milan fordelen set over to kampe. Bookmakerne er enige med med, idet deres gennemsnits-vurdering ”to qualify” lyder på Milan 52 % og Tottenham 48 % (jeg er dog ikke sikker på andet, end at jeg vil give Milan en lille smule mere end det).

Med dén justering, og den i Champions League statistisk bevislige altid tunge hjemmebane-fordel, så ligner det Milan-sejr på San Siro.

Jeg vil om morgenen på kamp-dagen opdatere analysen med teamnews, sandsynlige start-opstillinger samt odds-udvikling.

  • Markedets højeste odds
  • Ingen personlige limits
  • Mange asian handicap spil

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback