18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinale 2: Optakt

Opdateret
HighrollerEkspert Highroller
Mine specialer er underholdning, betting og casino/kampagner, specialmarkeder og matematisk valuespotting generelt.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (60)

Eurovision 2019
Expo Tel Aviv, Tel Aviv, Israel
Semifinale 1:  Tirsdag den 14. maj klokken 21:00
Semifinale 2: Torsdag den 16. maj klokken 21:00
Finale: Lørdag den 18. maj klokken 21:00

Eurovision vises på DR1. Det kan ligeledes streames hos DR TV

Hvem kvalificerer sig videre fra semifinale 2, og hvordan vil det mon gå Danmark i den stærke semifinale? Hvilke odds er lovende, og hvad skal man kigge efter, når man sammensætter sine kuponer? Vi tager et kig på hvert land i denne optakt til semifinalerne ved Det Europæiske Melodi Grand Prix.

Læs optakten til finalen ved Det Europæiske Melodi Grand Prix her. 

Bemærk: Optakten om odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinaler er skrevet den 10. maj men er senest opdateret den 15. maj kl. 13:00 med en gennemgang af resultaterne fra semifinale 1.

Den første semifinale i Eurovision 2019 fandt sted tirsdag d. 14. maj. Den anden - hvor Danmark deltager - foregår torsdag d. 16. maj. Der ligger allerede en samlet optakt til Det Europæiske Melodi Grand Prix klar, som kan læses her.

Denne optakt gennemgår begge de to Eurovision-semifinaler hver for sig. Denne optakt vil blive opdateret med nye tanker og overvejelser efter semifinale 1, mens finaleoptakten vil blive opdateret efter semifinale 2. 

Danske Spil

Oddset

Odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix

Hvem kommer i finalen?
ODDS PÅ Eurovision
Se Danske Spils odds på Eurovision
NordicBet

NordicBet

Hvem sejrer i Tel Aviv? 

Hvilket nordisk land bliver bedst placeret?
ODDS PÅ Eurovision
Find Nordicbets specialspil på Eurovision 
Unibet

Unibet

Det Europæiske Melodi Grand Prix odds

Odds på alle landenes placeringer 
ODDS PÅ Eurovision
Unibet har mange specialspil på Eurovision

Resultater fra semifinale 1

De to store overraskelser, der gik videre fra semifinale 1 baseret på bookmakernes odds, var San Marino og Hviderusland, som gav henholdsvis odds 4 og 3 for kvalifikation til finalen, inden semifinalen startede. Begge sange er festlige og energiske numre uden nogen egentlig musikalsk eller vokal kvalitet, men med et catchy omkvæd og gang i den. Energiske partysange scorer altså godt i modsætning til kedelige vokale solistnumre som eksempelvis Ungarn. Dette har også været tilfældet de tidligere år, hvis man kigger på de lande, der er endt i bund i semifinalerne på grund af kedelige vokalbaserede numre. Energien kan derfor måske være et plus for eksempelvis Malta i semifinale 2.

En anden tendens i første semifinale viste, at etniske sange på eget sprog ikke får gode point - eksempelvis Ungarn, Georgien og Polen. Ungarn stod forinden som 7. favorit i semifinalen helt nede i odds 1,16 for at gå videre til finalen, men det blev den mest overraskende sang, som ikke gik videre, og den minder om Armeniens flop sidste år. Den tendens kan (måske) være en ulempe for eksempelvis Albanien i anden semifinale, som er eneste ikke-engelsksprogede sang i semifinale 2. 

Et fedt og farverigt sceneshow (eksempelvis Hviderusland og San Marino) tæller rigtig meget i indtrykket frem for selve musikkvaliteten. Her kan man få en pejling af sceneshowets helhed og styrke på en livescene ved at kigge på afstemningen blandt pressen ved sceneprøverne, som ikke lægger så meget vægt på radioversionerne. Men også pressens afstemning ramte forkert på Ungarn, Estland, Hviderusland og Georgien, så der findes ingen skudsikre løsninger. Den næste presseafstemning "forudser" blandt andet Østrig over Armenien.

Live-odds viste, at San Marino steg fra 4 til 7,5 under showet og Portugal faldt fra 2,5 til 1,6 for kvalifikation til finalen, men ellers var oddsændringerne troværdige på blandt andet Polen, Belgien, Estland og Ungarn.

Vinderodds steg efter showet på Cypern og de to semifinale 1-favoritter, Australien og Grækenland, og det faldt på Island, mens Australien faldt lidt igen, da den blev udtrukket til starte i anden halvdel i finalen sammen med blandt andet Island, Frankrig og Italien. Også favoritten Holland er faldet lidt i odds siden i tirsdag. Af de 10 deltagere, der torsdag går videre fra 2. semifinale, er der nu kun tre pladser tilbage til at blive ​​​​​​udtrukket i anden halvdel af finalen. Danmark ligger stabilt lige under odds 2 for at nå finalen.

Det bliver interessant at se, om ovenstående tendenser gentages i anden semifinale.

Lukkeodds for at gå videre fra 1. semifinale (lige før afgørelsen):

GIK VIDERE:

  • Australien: 1,01
  • Grækenland: 1,02
  • Cypern: 1,05
  • Island: 1,06
  • Tjekkiet: 1,08
  • Serbien: 1,10
  • Slovenien: 1,45
  • Estland: 1,70
  • Hviderusland: 2,50
  • San Marino: 7,50

RØG UD:

  • Ungarn: 1,32
  • Portugal: 1,60
  • Polen: 2,45
  • Belgien: 2,50
  • Georgien: 5,50
  • Finland: 8
  • Montenegro: 50

(Odds er hentet fra Betfair Spillebørs)

Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinale 2

I alt 18 lande inklusiv Danmark dyster her om 10 finalepladser. Det betyder, at et gennemsnitligt odds for at kvalificere sig ligger på 1,80. I denne semifinale deltager fem af de seks største favoritter. Det siger lidt om, hvor svær denne pulje er.

Danmark stiller som bekendt med den unge Leonora med "Love is Forever" - det er en sød sang på fire sprog skrevet af blandt andet Lise Cabble, som også stod bag Emmelie De Forrests vindersang i 2013, og to andre danske top 5-sange. Leonora har været til første sceneprøve, og her gik det rigtig godt, hvorfor odds på kvalifikation til finalen faldt til de nuværende cirka odds 1,80. Det svarer til lidt under 60 procent sandsynlighed for at gå videre til finalen. Læs min analyse af hendes chancer her. Sceneshowet er næsten det samme som ved Dansk Melodi Grand Prix, og vokalen lød ret godt. En exitafstemning for pressen vurderede hende til middelgod.

Sverige og Norge er også med i semifinale 2, og det kan give nabostemmer til Danmark. 

Tre af de seks store lande (som er sikret en plads i finalen) stemmer her. Det er Tyskland, Italien og Storbritanninen. De stemmer på lige fod med de 18 lande fra denne semifinale.

Odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinale 2

Odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinale 2 er senest opdateret tirsdag den 15. maj klokken 10:21. Bemærk; flere af deltagerne kan købes til højere odds på Betfairs Spillebørs, men likviditeten er meget varierende fra deltager til deltager. 

Som altid tæller seer- og jurystemmer hver 50 procent. Fem Jurymedlemmer per land skal rangliste alle de pågældende andre lande via en eksponentiel graf indført sidste år. Ændringen er en lille ulempe for middelgode sange som eksempelvis Danmark, og det er en fordel for favoritter og elsk-eller-had-sange. Typisk lægger juryerne især stor vægt på nytænkning og vokalens kvalitet og harmoni.

Der har været afholdt de første sceneprøver - se her og her. Ved disse gjorde især Aserbajdsjan et godt indtryk. Se pressens exitafstemninger her og her.  Det handler til semifinalerne utrolig meget om at skille sig ud.

Det er altid vigtigt at medtænke nabo- og vennelande. Et enkelt 12-tal kan være vitalt for, om et land lige akkurat går videre. Danmarks vennelande er i denne semifinale især Norge og Tyskland og til dels Sverige og Holland. Men husk, at mange andre lande også har vennelande. Det kan også være en god ide at gennemlytte sangene i den rigtige rækkefølge.

Startækkefølge i semifinale 2

Favoritterne er markeret med fed og svage lande med kursiv.

  1. Armenien
  2. Irland
  3. Moldova
  4. Schweiz
  5. Letland
  6. Rumænien
  7. DANMARK
  8. Sverige
  9. Østrig
  10. Kroatien
  11. Malta
  12. Litauen
  13. Rusland
  14. Albanien
  15. Norge
  16. Holland
  17. Nordmakedonien
  18. Aserbajdsjan

Holland fører Eurovisionworlds brugerafstemninger, mens Italien, Schweiz og Holland ligger tæt og suverænt i top i OGAE, og Italien fører på Spotify. Sveriges John Lundvik fik utrolige 8 ud af 8 toppoint fra juryerne i deres nationale finale, Aserbajdsjan gjorde et godt indtryk til sceneprøverne, og Ruslands Sergey (nr. 3 ved Eurovision 2016) er fænomenal live, men ligger dårligt i afstemninger.

Bettingtips og spilforslag (semifinale 2)

Overvej spil på Norge, som ligger nr. 4 i OGAE's afstemning og har et par nabo- og vennelande i semifinale 2. 

Nordmakedonien til ikke at gå videre til finalen til cirka odds 4 hos Betfair Spillebørs.

Albanien, som er eneste bidrag på eget sprog i semifinale 2, ligger i odds 2,50 for avancement til finalen på Betfairs Spillebørs. Den kan godt gå videre, hvis eksempelvis Armenien flopper. 

Analyse af de 18 lande - semifinale 2

1. Armenien

Dette er en af Danmarks tætteste konkurrenter i denne svære semifinale. Sangen åbner showet, hvorefter den måske kan være let at glemme senere. Landet har en god historik med ni finaler de seneste 11 år, og de stiller med en dygtig kvindelig solist, Srbuk. Studieversionen virker ret dårlig, men live til sceneprøverne virkede Srbuk ganske habil - godt hjulpet af sit baggrundskor og en masse ild-effekter. Oddset på hende er steget den sidste måned, hvilket kan indikere, at folk ikke tror lige så meget på hende som tidligere. Trods en god sanger er sangen svær at huske, da den ikke appellerer så meget til følelserne, og den er lidt maskinagtigt a la Israels overraskende flop i 2014. Armenien har ikke mange vennelande i denne semifinale, hvor de har Rusland og eventuelt Moldova, mens Aserbajdsjan og Armenien hader hinanden. Srbuk scorer middelgodt i Eurovisionworlds afstemning, men rigtig lavt i fanklubbernes OGAE-afstemning og i pressens afstemning efter sceneprøverne. Chancevurdering for finaleplads: 61 procent.

2. Irland

En poppet vestlig sang uden hale og hoved i, hvad der sker på scenen. En mulig sidsteplads. Sangeren lyder ikke særlig godt og virker meget amatøragtig - som en gennemsnitlig husmor til en X Factor-audition. Melodien og teksten er bare dårlig pop og kedelig i sig selv. Den skiller sig ikke ud og appellerer ikke nok til østlandene. Sangen er på tidligt, hvilket ikke er en fordel for svage sange. Har blandt andet Storbritannien som venneland, men scorer ekstremt dårligt i afstemninger. Irland er kun gået videre seks af 13 gange. Chancevurdering for finaleplads: 7 procent.

3. Moldova

Denne var spået som en af de svageste sange ud fra studieversionen, men har trods alt stablet et habilt sceneshow sammen med blandt andet en (båndet) optrædende sandartist. Det er set før fra Ukraine men er dog med sne frem for sand her. Nytænkende nok? Det tror jeg dog ikke. Koret virker ret dårligt og ude af trit med sangeren i en vanskelig balanceakt. En typisk "østland-prøver-at-synge-på-engelsk"-sang, men der er langt bedre vest-venlige sange i denne semifinale. Moldova har en god historik med at kvalificere sig med ni ud af 13 gange. Sceneshowet kan dog nok ikke redde en så svag sang. Har dog et par øst-vennelande i Armenien, Rusland, Aserbajdsjan og Albanien, som nok heller ikke er begejstrede. Chancevurdering for finaleplads: 21 procent.

4. Schweiz

De går med stor sikkerhed videre. Schweiz er det land, som i år har forbedret sig mest siden sidste år. De stiller i år med en helstøbt sangpakke: en god mandlig sanger, en sej dansekoreografi og vigtigst af alt - årets måske bedste melodi af alle 41 lande - i mine ører. Den rammer tidens toner i form af en Despacito-danserytme, og sangen er godt opbygget, idet både vers og omkvæd er godt. Et catchy og festligt nummer på engelsk, man kan synge med på - især studieversionen. Den er på festbarometret kun overgået af Spaniens og San Marinos partysange, men af langt højere musikalsk kvalitet. Da den er af samme scenetype som sidste års toer "Fuego" fra Cypern, kan den måske lide samme kvaler i finalen som Cypern, nemlig at juryen ikke giver den toppoint, fordi vokalen nedprioriteres af den megen dans. Men den bør gå sikkert videre, da det er en sang, stort set alle kan lide, hvilket er vigtigt i forhold til juryscoresystemets graf, hvor der ikke er stor pointforskel fra første til anden rangering fra jurymedlemmer. Den scorer point af samtlige lande i OGAE-fanklub-afstemning, undtagen Rusland, og pointene er oftest 8-10-12 point, ligesom Holland og Italien, og de tre lande ligger suverænt i toppen i OGAE-afstemningen, men dette er især bedømt ud fra musikvideoer. Den ligger nummer 5 på Eurovisionworlds afstemning, men blev overhalet stort af Sverige i pressens afstemning ved sidste sceneprøve, mens den første presseafstemning var mere lige. Den kan tabe lidt på sin favoritværdighed på grund af forventninger ligesom Rusland og Holland. Kan den holde på en scene også? Jeg synes, at det virker fint, men sceneshowet er ikke noget, der får folk til at vælte bagover som eksempelvis Australiens. Den har startnummer midt mellem en masse dårlige sange. Der er hård kamp om seerpoint. For at vinde skal der også gerne gode jurypoint til. Den skiller sig godt ud og har fint med vennelande, og den er ikke topfavorit, så favoritkonkurrenterne tør nok godt stemme på den i semifinalen. Chancevurdering for finaleplads: 90 procent.

5. Letland

Et kedeligt og søvndyssende jazznummer, som vist nok plejer at floppe til Eurovision. Sangeren overgåes kun i manglende engagement af de endnu mere kedelige og udtryksløse musikere på scenen. Jazz kan ofte være godt, men denne her taler ikke nok til følelserne i en afstemningsproces. Det er lidt for meget Rolf & Kanylerne, som røg som de første i X Factor. Sceneshowet er om muligt endnu mere kedeligt. Det er min personlige næstdårligste sang i år kun overgået af Irland, og bookmakere og netafstemninger er enige - næstsidst på Eurovisionworld og kun to point i OGAE. Litauen, Hviderusland og Rusland er nabolande. Konkurrencen i denne svære semifinale er for hård til, at den bør gå videre. Chancevurdering for finaleplads: 10 procent.

6. Rumænien

Det er en af Danmarks direkte konkurrenter om en plads i finalen. Rumæniens sceneshow er egentlig ganske flot med antikt tema og ild-effekter. Spørgsmålet er så, om selve sangen vil nok og kommer ud over kanten og ind i hjerterne? Der mangler lidt aha-oplevelse. Selve sangen er bluesrytme og er i 6/8-takt ligesom Rusland. Moldova er venneland. Ester Peony slog to store favoritter i den nationale finale (på grund af gode jurypoint, men den tabte på seerpoint.) Jurypoint er vitale for de middelgode lande i denne semifinale, hvor Rumænien er tolvte favorit. Rumænien har en flot kvalifikationshistorik, og har faktisk kun floppet et år: sidste år. Den scorer en lille smule dårligere end Danmark i afstemninger. Det kan blive tæt løb med Danmark. Chancevurdering for finaleplads: 38 procent.

7. Danmark

Leonoras "Love is Forever" er en sød sang på fire sprog skrevet af blandt andet Lise Cabble, som også stod bag Emmelie De Forrests vindersang i 2013 og to andre danske top 5-sange. 18 lande dyster om 10 finalepladser. Det betyder, at et gennemsnitligt odds for at kvalificere sig ligger på 1,80. Desværre deltager fem til seks af de største favoritter i vores semifinale, hvilket gør Leonoras chancer en hel del mindre. Det efterlader fire til fem pladser til de øvrige. Oddsmæssigt ligger Danmark lige nu på en 10. plads for at kvalificere sig til finalen. Til gengæld ser det fint ud med vennelande her i semifinal med især Norge og Tyskland (og eventuelt Sverige, Holland, Storbritannien, Irland, Østrig og Schweiz.) Toppoint kan være vitale, da eksempelvis et 12-tal kan være bedre end ti et-taller. Sverige og Holland må dog forventes at hente mange af de nordvestlige 10-og 12-taller her.

Leonora har været til sceneprøver, og her gik det ganske godt. Alt klappede, og vokalen lød god og sikker. En exitafstemning for pressen vurderede hende til lidt under middel. Sceneshowet efterligner Dansk Melodi Grand Prix, der er blot nogle flere statister med. Alligevel står odds på Betfairs Spillebørs til cirka 2,00 for en finaleplads, som svarer til 50 procents sandsynlighed. Fordelen ved sangen er, at den er så glad og positiv. Den er nem at synge med på. Tyskerne kan også godt lide den tyske strofe. Den skiller sig lidt ud som én af få søde og enkle sange.

Det største mod-argument er, at resten af verden ikke er så vilde med vores sang. Den scorer enten svagt eller middelgodt i diverse afstemninger - selv fra vennelande. Anti-Israel demonstrationer kunne øge vores chancer på grund af strofen "dont get too political." Leonoras sejr ved Dansk Melodi Grand Prix var ikke overvældende. Hun vandt hos juryen, men ikke hos seerne. Sangen skal nok sætte sin lid til juryerne, og ændringen i juryens stemmesedler indført sidste år vil være en ulempe for de middelgode bidrag som Danmark, men nok også nogle af konkurrenterne. Vores nærmeste direkte modstandere er Armenien, Albanien og Rumænien. Jeg forventer en 8.-12. plads af de 18 sange. I 10 af 14 semifinaler er Danmark gået videre. Det kan blive tæt. Chancevurdering for finaleplads: 53 procent.

8. Sverige

En af Eurovisions stærkeste nationer, som næsten altid får 12 point af Danmark, undtagen i dårlige år. Dette er et af de gode år. Lidt utroligt vandt John Lundvik Melodifestivalen med otte ud af otte mulige 12-taller fra internationale juryer. Han ligger nummer fire på Eurovisionworlds afstemning, som har gættet tre af de seneste fire vindere rigtigt (Holland fører denne afstemning helt suverænt), og han ligger nummer seks på OGAE. Så der er ikke rigtig nogen steder, han fører, men efter sceneprøverne faldt han ret meget i odds som samlet vinder - fra omkring 16 til odds 6, således at han nu er andenfavorit. Han slog Schweiz suverænt i pressens afstemning ved sceneprøve 2. Når man ser ham og hans gospelkor på scenen, så lyder det vokalt bare fantastisk og professionelt, og man føler, at han har en god chance for en topplacering. Den minder utrolig meget om sidste års tredjeplads fra Østrig, som fik flest jurypoint. John Lundvik har også skrevet Storbritanniens sang i år, som er i samme genre, men ikke lige så stærk live. Eurovision elsker ofte relanceringer af forglemte musikgenrer, som Common Linnets country, Cezars opera og Sampsons gospel. Sverige har gode nabolande i Danmark og Norge. Den er den næststørste kandidat til at vinde denne semifinale, hvor Holland er favorit. Den går stensikkert videre, alene på jurypoint. Chancevurdering for finaleplads: 98 procent.

9. Østrig

Studieversionen lyder kedeligt, men live har Paenda en fantastisk stemme. Østrig står i odds cirka 3,4 for avancement til finalen og kan måske med lidt held overhale Danmark bagfra på en god dag. Sangen har dog også ulemper. Den er ligesom Danmarks bidrag ret sød og feminin, men ikke helt så stærk som Danmark. Der skal nok satses mest på point fra juryen. Tyskland, Italien og Schweiz er nabolande. Østrig havde en god sceneprøve, og blev rangeret tredje- og fjerdebedst efter stærke favoritlande i pressens afstemning med langt over dobbelt så mange point som Danmark. Men det kan også skyldes krokodilletårer. Under alle omstændigheder var vokalen sublim. Østrig er gået videre seks af 10 gange. Denne semifinale er utrolig svær med fem-seks favoritter, så det kan blive en hård opgave at få en af de sidste fire-fem pladser. Chancevurdering for finaleplads: 27 procent.

10. Kroatien

Kroaterne er gået videre seks af de seneste 12 år. Roko har egentlig en fin operaagtig stemme, og havde det været X Factor, ville han nok gå videre. Men denne overstiliserede klichefyldte sang "The Dream" scorer som en af de laveste i afstemninger, og så er der lige det med, at han bærer englevinger på scenen. Den ligger nummer 16 baseret på odds får finalekvalifikation, og den kan let blive slagtet af jurymedlemmerne med bundpoint. Den er dog ikke helt uden kvalitet, og jeg tror ikke, den ender allersidst, men denne semifinale er nok bare alt for svær, og de fire nabolande stemmer ikke i denne semifinale. Der er ikke rigtig nogen målgrupper at ramme med hensyn til at få point. Chancevurdering for finaleplads: 16 procent.

11. Malta

Nummeret er moderne, dansevenligt, spændende og skiller sig ud med sit elektroniske basbeat a la Sloveniens sidste år - blot meget bedre. Trumfkortet er det flotte koreograferede sceneshow med LED-skærme fyldt af farver, og så har sangen kørt som reklame til Youtubes Eurovision-videoer. Men selve sangerens vokal lyder ikke god, hvilket juryen kan bemærke, selvom det nok ikke gør så meget til denne type sang. Havde hun sunget en stille balladem var hun ikke gået videre. Maltas odds er faldet efter sceneprøverne, hvor den fik en pæn rating af pressen. Den scorer fint i afstemninger og er kun 8. favorit, hvilket gør, at de andre favoritlande ikke er bange for at stemme på den som konkurrent. Malta har kvalificeret sig til finalen seks af de seneste 13 forsøg. De vinder nok ikke, men i år bør den gå videre trods flere gode modstandere. Italien er venneland og stemmer her i semifinalen. Chancevurdering for finaleplads: 86 procent.

12. Litauen

"Running With The Lions" går ikke videre, tror jeg. Nummeret er temmelig poppet, alt for vestlig, og så rammer solosangeren ikke alle de høje toner helt rent (ligesom Estland og Belgien i semifinale 1), hvilket gør ondt på sådan en type sang og får det til at lyde lidt fladt og nervøst. Omkvæddet kunne optimalt lyde som en solid omgang storladen gospel ligesom Sveriges, men det gør det ikke, da sangerens melodiregister ikke bakkes nok op af koret. Den scorer dårligt i afstemninger. Kun Letland er naboland. Landet er gået videre 8 af de seneste 14 gange. Sangen er nem at glemme trods enkelte gode musiske effekter, og scenehowet giver intet. Den har potentialet, men opfylder det ikke rent vokalt og skiller sig ikke nok ud. Chancevurdering for finaleplads: 22 procent.

13. Rusland

Kun et år er Rusland ikke lykkedes med at kvalificere sig, og det var sidste år med et elendigt bidrag. I 2016 blev Rusland dog flot nummer tre med en favoritsang sunget af Sergey Lazarev, som genopstiller i år. De havde et lidt skuffende resultat i 2016. Sergey fik gode seerstemmer, men blev straffet urimeligt meget af juryerne. Den gang var det nemmere at straffe hadelande. Flere lande gav ham nul point. Om det skyldes, at sangen var for arrogant og ufølsom, at juryerne ikke kunne se det storslåede show i salen, som vi andre så på tv, Krimhalvøens annektering eller homoseksuelles rettigheder står hen i det uvisse. Dette års sang har samme kvaliteter: en ekstrem dygtig sanger og et stort og lidt sjælløst sceneshow, som næsten er lige så klinisk arrogant som i 2016. Sangen, som er en powerballade i 6/8-takt, virker lidt konstrueret og ufølsom. Da sangen blev offentliggjort, steg Ruslands odds, hvilket indikerer, at folk ikke er helt glade for produktet i forhold til forventningerne til supergode Sergey. Favoritværdighed er en ulempe. Jeg forventer dog lidt flere jurystemmer i år. Måske skylder vi Sergey en sejr? Rusland har altid et stort opland af "vennelande." Rusland ligger flot nummer to i Eurovisionworlds afstemning, men kun nummer ni i OGAE. Ved pressens afstemning til prøverne lå den sammen med Aserbajdsjan godt, men ikke suverænt. Den er tredjefavorit her i semifinalen og bør gå sikkert videre. Chancevurdering for finaleplads: 96 procent.

14. Albanien

Albanien ligger nr. 11 i odds og er dermed ikke en af favoritterne til en plads videre til finalen. Men det er en fordel at skille sig ud i semifinalerne. Det gør Albanien, da den er den eneste sang af 18 lande i denne semifinale, som ikke synges på engelsk. Endvidere er Albanien forholdsvis sent på. Det er en etnisk sang, som spiller på Jonidas gode og dybe kvindevokal. En lidt mystisk, underlig og måske lidt kedelig sang. Men efter 13 popsange på engelsk kan nogle seere måske godt trænge til lidt anderledes. Det var den første sang, der blev frigivet, og da den ikke var så god, blev den hurtigt dømt ude, men de 40 konkurrenter, som siden kom til, var overordnet ikke så gode, og det har markedet måske ikke justeret efter, men blot brugt førstehåndsindtrykket. Her op til showet er den dog faldet en lille smule. Den scorer middelmådigt i afstemninger,  og den minder i genre om Ungarns etniskinspirerede sang i 2017, som fik gode seerpoint, men har slet ikke samme visuelle kvalitet i sceneshowet. Til gengæld sidder vokalen lige i skabet, men kan også i vestlige ører lyde som noget skrigeri, og der er mange vestlige lande i denne semifinale. Makedonien er naboland, og i OGAEs afstemning fik den otte point af Rusland. Landet er gået videre syv ud af 14 gange. Det er en stærk semifinale med kun få løse pladser, og den er desværre på lige efter en favorit, og kvalifikation vil kræve, at eksempelvis Danmark eller Armenien flopper. Det gælder om at ligge højt på nogle af stemmesedlerne, og måske kan dette etniske bidrag lige netop skille sig nok ud, selvom det ikke er en radiovenlig sang. Albanien er Danmarks nærmeste forfølger. Chancevurdering for finaleplads: 44 procent.

15. Norge

Gruppen Keiino stiller med en fin sang: "Spirit In The Sky". Det er det eneste nummer i semifinalen, som ikke synges af en solist. Den indeholder samisk sang, "joik", som sammen med nordlys giver en utrolig stærk nordisk stemning af natur, skove og naturfolk blandet med dancebeat. Etnicitet møder modernitet, kan man vel sige, og selvom mange kritiserer dens retro-90'er-beat, er jeg og mange andre vilde med sangen. Næsten alle Youtube-ønskelister har den i top 10. Den ligger nummer 7 i Eurovisionworlds store afstemning og nummer 4 i OGAEs. Den er frisk, spændende og afvekslende, og både vers, omkvæd og mellemstykke er smukt. Men jeg må anerkende, at den nok kan score lavt hos juryen, som elsker nytænkning, hvilket den ikke er. Sceneshowet er jeg indtil videre ikke fan af, og den mangler lidt etnicitet her som modvægt til dancebeatet, og den steg efterfølgende i odds og blev rangeret middelmådigt af pressen med henholdvis 10 og 35 point. Den scorede meget højt hos seerne ved den norske finale, mens kun én af juryerne gav den toppoint. Udlandet roste Norges Melodi Grand Prix for årets musikkvalitet, og Keiino var favorit. Melodisk er sangen god, og den bør kunne slå lande som Danmark og Albanien på især seerpoint. Især den kvindelige sanger lyder godt og giver en god harmoni med de to mænd, især Tom Hugo. Den mangler dog nytænkning og låner fra Finlands 2018-sang. Det er en lille fordel at være sent på gulvet. Norge er gået videre ni af 12 gange. Danmark (max 8 point) og Sverige er blandt vennelandene i semifinalen. Chancevurdering for finaleplads: 70 procent.

16. Holland

Årets største favorit er Holland. Duncan Laurence synger den smukke og stille sang "Arcade". Den topper suverænt afstemningen på Eurovisionworld med tre gange så meget som andenpladsen. Da den blev udgivet og endda før, blev den lynhurtigt spillet i bund. Sangen er ganske godt produceret. Den er stille og virker generelt bare velskabt. Den kan appellere til både jury og seere. Men skal man nævne ulemper ved den, så er den temmelig kedelig og ikke så catchy. Den ligner meget Norges 2014-sang med Carl Espen, som kun endte på en 8. plads. Duncan fik som favorit lave ratings af pressen ved sceneprøverne, hvor Holland overhalet af Rusland, Aserbajdsjan og Nordmakedonien. Sangen ligner ikke tidligere vindersange, og det er aldrig en fordel at være topfavorit, da konkurrenterne ikke giver gode point af strategiske årsager. Personligt siger sangen mig ikke så meget, men man skal ikke undervurdere, at de fleste afstemninger har den i top - også østlande - og at Eurovisionworlds afstemning har ramt rigtigt med tre af de seneste fire vindere. Eurovisionworld repræsenterer seerstemmer bedre end jurystemmer på grund af stemmemetoden. Toppoint er vigtige. Der er ikke mange andre sange i år, som appellerer til både jury og seere, og Holland har ikke vundet i over 40 år. Er sent på. Mulig semifinalevinder sammen med Sverige. Chancevurdering for finaleplads: 98 procent.

17. Nordmakedonien

En feministisk sang og en stærk stemme. Det er en fordel for sangen at være så sent på. Desværre er den klemt inde mellem to gode sange. Den havde en rigtig god sceneprøve 1, hvor den overhalede Holland, men faldt en del ved den anden prøve. Albanien er vennelandm og Ruslands fanklub gav den hele 10 point i OGAEs afstemning. Den er følelsesladet og med en kraftfuld stemme. Jeg ved ikke, om den er lige så kraftfuld som Armeniens, der er dens nærmeste forfølger? Sangens titel "Proud", og det er aldrig dårligt, men helt sikker for finaleplads er den ikke. Landet har en dårlig historik med finaleplads, hvor det kun er blevet til fem finalepladser de seneste 15 år. De seks seneste år har de floppet. Nordmakedonien er et af de tre lande, hvis chancer ligger lige foran Danmark. Chancevurdering for finaleplads: 70 procent.

18. Aserbajdsjan

En klokkeklar topkandidat til en god placering. Det er en virkelig god sang med et godt omkvæd og en festlig stemning. Den er moderne i sit udtryk, har et genialt LED-sceneshow, og vokalen sidder lige i skabet. Den kom som underdog og slog blandt andet gode Rusland ved første presseafstemning. Den minder i vokaludtryk en del om Sveriges 2017-sang "I Can't Go On", som blev nummer 5 med gode jurypoint, men denne her er vokalt klasser over. Landet har en god historik, og sidste år var første og eneste flop. Vennelande er især Rusland, Moldova og Albanien. Aserbajdsjan slutter showet af, hvilket normalt er en fordel. Chancevurdering for finaleplads: 93 procent.

Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinale 1

Det er ingen hemmelighed, at den første semifinalepulje er den ubestridt letteste at avancere fra. 17 lande dyster her om 10 billetter. Det betyder, at et gennemsnitligt odds for at kvalificere sig i teorien ligger på 1,70. Denne semifinale har et land mindre end de 18 i Danmarks semifinale 2, efter at Ukraine selv valgte at trække sig trods en glimrende sang, pga. politisk tv-fnidder.

Herudover deltager ingen af de seks største favoritter i denne semifinale. Det siger lidt om, hvor nem denne semifinale er, når selv et land som San Marino har middelgode chancer for at kvalificere sig med sangeren Serhat, som tidligere er endt på en semifinale-sidsteplads...

Tre af de seks store lande (som er sikret en plads i finalen) stemmer i semifinale 1. Det er Spanien, Frankrig og værtslandet Israel. De stemmer på lige fod med de 17 lande fra denne semifinale, og de får fremvist deres sang på dagen.

Odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinale 1

Odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinale 1 er senest opdateret tirsdag den 14. maj klokken 13:45. Bemærk; flere af deltagerne kan købes til højere odds på Betfairs Spillebørs, men likviditeten er meget varierende fra deltager til deltager. 

Som altid tæller seer- og jurystemmer hver 50 procent, som lægges sammen. Fem Jurymedlemmer per land skal rangliste alle de pågældende andre lande via en eksponentiel graf indført sidste år. Ændringen er en lille ulempe for middelgode sange og en fordel for favoritter og elsk-eller-had-sange. Typisk lægger juryerne især stor vægt på nytænkning og vokalens kvalitet og harmoni.

Når man oddser på Eurovision 2019 i Tel Aviv er det som altid vigtigt at medtænke begreber som nabo- og vennelande, originalitet, seer- og jurydynamik, startnummer, originalsprog, sceneshow, likeability, sceneprøver, historik og meget mere. Her er især vennelande vigtige. Et enkelt 12-tal kan være vitalt for, om et land lige akkurat går videre. Men pas på med at stirre dig blind på det, da de to puljer er seedede med hensyn til venner. Samtidigt har de andre lande jo også ofte vennelande. Cypern/Grækenland falder i øjnene. Serbien og Montenegro. Portugals ikke-engelske sang har kun Spanien.

På nettet kan findes afstemninger på blandt andet Eurovisionworld.com (har også alt indenfor pointhistorik) og OGAE's rangerede fanklubafstemning ud fra især musikvideoer. I disse to større afstemninger fører Cypern semifinale 1 foran blandt andet Grækenland og Island. Bemærk, at OGAE er geografisk vægtet, men at Georgien, Montenegro, San Marino og Moldova ikke er med i OGAE.

Der har været afholdt de første sceneprøver - se her og her. Ved disse gjorde især Australien et godt indtryk i forhold til det forventede. Se pressens exitafstemninger her og her. Det handler ved semifinalerne utrolig meget om at skille sig ud. Det kan være en god ide at gennemlytte sangene i den rigtige rækkefølge.

Startækkefølge til semifinale 1

Favoritterne er markeret med fed og svage lande med kursiv.

  1. Cypern
  2. Montenegro
  3. Finland
  4. Polen
  5. Slovenien
  6. Tjekkiet
  7. Ungarn
  8. Hviderusland
  9. Serbien
  10. Belgien
  11. Georgien
  12. Australien
  13. Island
  14. Estland
  15. Portugal
  16. Grækenland
  17. San Marino

Bettingtips og spilforslag til semifinale 1 ved Det Europæiske Melodi Grand Prix

Overvej evt. Portugal til at gå videre fra semifinale 1 til odds ca. 2,40 efter kommission hos Betfair Spillebørs. Chancevurdering: 45 procent. Oddset på Portugal steg meget efter sceneprøven, og de ligger højt i afstemninger. Puljen er svag.
En anden overraskelse kunne være Georgien til at gå videre til odds 5,50 hos Unibet. Chancevurdering 21 procent.

Det kan være en god ide at lure lidt på oddsene på Betfairs Spillebørs, da odds på underholdning som Det Europæiske Melodi Grand Prix ofte svinger meget. Eller skimte til mine procenter herunder i landeanalyserne.

Der kan spilles live under showet på Betfairs Spillebørs, hvor der blandt andet kan spilles på vinderspil, gå videre/ikke videre og top 3-spil. (Vær opmærksom på at præcise resultater fra semifinalerne ikke offentliggøres, før finalen er afsluttet lørdag.)

Der er netop blevet åbnet op til for multispil ved Danske Spil, hvor man kan kombinere flere lande, man tror går videre/ikke går videre. Det kan være en stor fornøjelse. Men er man værdispiller, så skal man være opmærksom på, at der ikke er værdi i blot at spille blindt på et land til at gå videre og den nærmeste konkurrent til ikke at gå videre, da bookmakernes margin på nogle udfald kan være i - i gennemsnit omkring otte procent.  Jeg har regnet på det, og man kan typisk cirka øge værdien (betvaluen) med 5 procent ved at kombinere to lande i modsatte udfald. Så man skal lede efter to modsatte udfald hver med en betvalue på over 97,5 procent. Det er smartest at vælge odds over 1,50.  Dvs. fokuser især på fx Portugal, Polen, Estland eller San Marino videre i kombi med fx Belgien, Estland, Polen, Serbien, Ungarn, Tjekkiet eller Portugal ikke videre. Følg også løbende med i artiklens kommentarspor, hvor jeg vil opdatere med interessante spiltanker, spilforslag, værdiovervejelser og oddsudviklinger.

Pas på med at fravælge sange alene ud fra din egen musiksmag og husk også, at der kan være kæmpe forskel fra en flot musikvideo med producereffekter til en livescene, hvor al sang og kor skal synges live. Sceneprøver (rehearsals) kan ses på Youtube (korte klip uden kameraarbejde).

Odds på Det Europæiske Melodi Grand Prix semifinaler hos Danske Spil her

Analyse af de 17 lande - semifinale 1

1. Cypern

Sangen "Replay" er festlig og catchy, og den vandt sceneprøvernes presseafstemning foran svage modstandere. Den får nok to gange 12 point af Grækenland i semifinalen, og den appellerer bredt til øst og vest. Ulempen er, at Cypern kopierer sit eget gode bidrag fra sidste år. Den er ikke særlig nytænkende, hvilket kan koste ved juryerne. Den ligger nr. 5 i OGAEs rangerede fanklubafstemning, som er geografisk fordelt, og nr. 11 på Eurovisionworld. Jeg forventer, at den går ret sikkert videre i denne svage semifinale. Chancevurdering for finaleplads: 91 procent. 

2. Montenegro

Landet har blandt andet Serbien som venneland, men har dårlig historik for at gå videre. I år stiller landet op med en meget ung sanggruppe, som trækker aldersgennemsnittet ned - de fleste er blot teenagere. Vokalt lyder det egenlig fint, men selve melodien er for svag og mainstream-poppet, og sceneshowet for kedeligt. De ligger helt i bund i alle afstemninger, kommer på tidligt efter en favorit, og de bør nok ikke gå videre, selvom denne semifinale er svag. Chancevurdering for finaleplads: 6 procent.

3. Finland

Det er et skuffende svagt popdance-bidrag, at 90'er-ikonet Darude stiller med her. Der er ikke mange vennelande udover måske Estland. Men kan han gøre mere ud af det end til sceneprøverne, så begynder odds 11 snart at se fint ud. Så dårlig er den heller ikke, og mange af modstanderne er også ringe. Finland scorer dårligt i afstemninger, hvor de blandt andet fik sølle to point ved pressens afstemning efter sceneprøven, og de vil have svært ved at gå videre. Chancevurdering for finaleplads: 11 procent.

4. Polen

Et noget særpræget bidrag på polsk lidt a la de russiske bedstemødre fra 2012 blot uden god musik. Men den skiller sig meget ud genremæssigt ved sin gammeldags etnicitet, hvilket er godt i forhold til stemmeprocessens matematik, som favoriserer elsk-eller-had-sange. Men måske er den ikke ambitiøs og moderne nok. Der findes mange polske immigranter i Europa. Den er på tidligt efter to dårlige sange. Kvalifikation afhænger nok af konkurrenterne Portugal, Belgien og Estland. Chancevurdering for finaleplads: 50 procent.

5. Slovenien

Endnu en sang, som skiller sig ud ved at være minimalistisk og drømmeagtig. Der sker ikke meget i den lidt ensformige elektroniske duet, som synges på originalsproget. Den var en stor overraskelse, da den vandt den nationale afstemning, men det, der sker på scenen, virker. Der er en sød ungdommelig magi imellem de to unge mennesker uden for meget pop. Som 2017-vinderen Salvador Sobral så smukt sagde: "Musik skal ikke være fyrværkeri og fastfood". Den sætning trak han dog senere tilbage. Jeg kan godt lide den. I afstemninger scorer den kun middelmådigt, hvilket dog burde være tilstrækkeligt i en svag semifinale. Men den har kun Ungarn som naboland, og landet er kun gået videre 5 af 15 gange. Chancevurdering for finaleplads: 68 procent.

6. Tjekkiet

En lidt cheasy sang, som mange godt kan lide middelgodt, da den er glad og letfordøjelig. Jeg tror, den kan appellere lidt til det homoseksuelle miljø med sit vennetema. Den scorede tredjebedst af otte lande i pressens afstemning ved prøven mod dårlige modstandere, hvilket trækker op. I mine øjne er den ikke stærk, men konkurrenterne er nok blot endnu svagere i denne semifinale. Kun Polen er naboland her. Glade sange er altid godt, den er catchy, tøjet er casual, og så er den på efter fire dårlige sange i træk. Musik skal appellere til følelser ikke fornuft, og det går let ind her. Tjekkiet er floppet 5 ud af 7 år. Måske er den overvurderet - oddset for kvalifikation til finalen er helt nede i odds 1,16. I OGAE's afsmtningen fik den nul point af lande i denne pulje, og den ligger femtesidst på Eurovisionworld. Modstandere er i så fald Portugal, Polen og San Marino. Chancevurdering for finaleplads: 80 procent.

7. Ungarn 

Joci Papai stillede op i 2017 med en etnisk sang, hvilket endte med en flot 8. plads, hvor især seerne kunne lide den Sangen er etnisk og melankolsk, og hans stemme er rigtig god, hvilket bør hjælpe ham videre fra denne svage semifinale, da seerne ofte belønner gode enkle vokaler uden for meget konfetti. Den scorede flot i pressens exitafstemning lige efter Tjekkiet, men scorer ellers ikke godt i afstemninger - lidt ligesom Tjekkiet. Kun Serbien er naboland. Det vil være synd, hvis en så god vokal ikke går videre, men den synges på originalsproget, og exit her i semifinalen kan ikke helt udelukkes, selvom oddset for kvalifikation til finalen er nede i 1,22. Modstandere er i så fald Portugal, Polen og San Marino. Chancevurdering for finaleplads: 83 procent.

8. Hviderusland

En af årets yngste kvindelige sangere stiller op med en rigtig generisk popsang. Intet er nytænkende. Vokalen er ikke superb. Sceneshowet er klassisk pop-underdog. Den scorer nul point i OGAE's afstemning, men den scorer urealistisk højt på Eurovisionworld (hvilket formentlig skyldes stemmefusk fra landet selv ligesom Georgien.) Kun Polen er naboland, og alle vennerne, som især Aserbajdsjan, Armenien og eventuelt Rusland, er ikke i denne semifinale. Den scorede halvsvagt i pressens afstemning, og den vil få rigtig svært ved at gå videre trods ringe modstandere og engelsk tekst. Det er trods alt 7 af 17, der skal sorteres fra. Chancevurdering for finaleplads: 30 procent.

9. Serbien

Til sceneprøven syntes jeg, at Nevena lød ualmindelig godt. Ulempen er, at den ikke synges på engelsk - kun nogle få linjer, og man ikke fatter et ord af det serbiske. Den minder meget om Ungarns bidrag, men blot i kvindeudgave og lidt mindre etnisk. Der er ikke mange andre gode kvindevokaler i denne semifinale, medmindre Grækenlands Katerine opper sig lidt. Især Montenegro er venneland her. Den lå flot nummer 2 af 8 i pressen afstemning ved prøven, men den scorer lavt i forhåndsafstemninger. Jeg tro,r den går videre. Chancevurdering for finaleplads: 86 procent.

10. Belgien

Jeg kan egenlig godt lide studieversionen, men sangeren virker i mine ører til at synge pivfalsk i omkvædet, trods et supergodt kor. Den synges på engelsk, og den scorede middelmådigt til sceneprøvens presseafstemning, da sceneshowet ikke er særlig nytænkende. Alt i alt en god melodi med en dårlig sanger i en svag semifinale. Den klemmer sig nok videre, da den scorer middelgodt i OGAE's afstemning, og den har et godt kor og radiovenlige melodi, men kan også floppe på grund af forsangeren, og den skiller sig ikke meget ud. Belgien er kun gået videre 5 ud af 14 år, men den ligger i den nemme semifinale i år. Odds for kvalifikation til finalen ligger i cirka 1,6. Chancevurdering for finaleplads: 65 procent.

11. Georgien

Selve sangen er en af de dårligste i år, og den synges aggressivt på lokalsprog, som ingen forstår, hvilket ikke passer godt til denne sang. Selve sceneshowet og koret var et af de bedre og mest intense ved sceneprøven, og den scorede middel ved pressens afstemning mod gode modstandere. I OGAE's afstemning får den nul point, men den scorer urealistisk højt på Eurovisionworld (hvilket formentlig skyldes stemmefusk fra landet selv). Georgien har kvalificeret sig hele 7 af 11 gange. Det bliver spændende at se, om den kan klemme sig videre, fordi den skiller sig ret meget ud, og nytænkning er værdsat. Chancevurdering for finaleplads: 30 procent.

12. Australien

Her bliver det interessant, fordi sceneshowet er "one of a kind" - noget man vil huske mange år efter. Med et formidabelt, eller i hvert fald mindeværdigt sceneshow, klarede Australien sig som det bedste af otte gode lande til sceneprøverne. Sangerinden Kate er iført et frihedsgudindesmukt diadem, pæn kjole, og svæver frem og tilbage på en lang bøjende pæl, som passer til sangens titel "No Gravity". Samtidig svæver to andre figurer ved siden af og skal symbolisere depression. Australien er et land med en god top 10-historik. Samtidig er Australien et topengageret Eurovision-land, som altid selv belønner de festlige og skæve kreative indslag med gode toppoint (formentlig 12 seerpoint til Island eller Schweiz i år, og godt med seerpoint til eksempelvis Tjekkiet og Cypern). Australien elsker bare fest. Desuden giver de ofte gode point til Danmark og omvendt, men deres finalevinderodds er måske en lille smule overvurderet (cirka odds 40), da musikken i sig selv ikke er prangende. Opera er et sats og deler vandene. Den scorer rigtig dårligt i forhåndsafstemninger, men den slog en solid modstander i den nationale finale, hvor juryerne var ret enige om Kate. Ændringen i juryens scoresystem fra sidste år gør det sværere at straffe elsk-eller-had-sange i forhold til tidligere år. Bør gå ret sikkert videre i en svag semifinale. Chancevurdering for finaleplads: 96 procent.

13. Island

Skal du kun se og høre én sang denne aften, så bør det være denne! Her kommer der attitude og smæk på drengen, med læder- og latextema. "Had må sejre" er titlen på sangen, som synges på islandsk. Efter et par skuffende år uden finale for Island har de i år klogelig valgt at satse lidt (som et ef meget få lande), og det betaler sig. Den lyder ikke godt rent musikalsk første gang, man hører den (som jo så er semifinalen), men derefter bliver den bedre og bedre. Det er en af årets "guily pleasures", som man ikke kan glemme. At den vokser med tiden gør, at den har større chancer i finalen, hvor de skandinaviske vennelande også er med. Så meget skiller den sig ud fra de andres tamme elevatormusik. Noget unikt, nordisk og autentisk. Måske endda lidt kult. Den genopfinder 80'er-punken, men på sin egen måde, og så tilsætter den dødsmetal i et storslået dystert show. Desværre kommer den på lige efter Australien, hvilket giver to unikke sceneshows på rad. Ulempen er derudover, at den desværre at ikke er familievenlig, og mange børn og unge stemmer til Eurovision.

Det bedste ved den er, når sangeren med den lyse stemme synger. Det giver en god modvægt mod ham med den dystre sangstemme. Det fungerer som en slags kamp mellem en hvid engel og en rød dæmon. Livets lyse og mørke sider. Det dårlige er, at musikken måske ikke er det allermest radiovenlige. Det er en vaskeægte elsk-eller-had-sang. Disse sange får af natur mange seerstemmer, men kan blive straffet hos juryen, hvor mange jurymedlemmer nok vil finde den musikalsk afskyelig og vil straffe island (de skal rangliste alle sange). Men sidste år blev der dog lavet en ændring i juryens scoresystem, hvor det bliver langt sværere at straffe hadesange. Herved vil én topscore og fire sidstepladser hos et lands jury give samme point som fem midterplaceringer. Og mange - især fans - lader til at elske Island. Den scorer sjettebedst på Eurovisionworlds afstemning og ottendebedst ved OGAE's afstemning (som ranglister). Den tabte dog lidt til sceneprøven i forhold til den nationale finale. Den bør gå sikkert videre, da den er så unik. Chancevurdering for finaleplads: 87 procent.

14. Estland

Jeg kan godt lide denne sang. Den minder lidt i genre om Litauens friske sang i 2016, som blæste mig omkuld live, men jeg anerkender, at det mere rockede i sangen med mandlige forsangere i læderjakker har en dårlig historik med at gå videre. Den er en sød og enkel, og det er en harmonisk og velfungerende hybrid mellem klassisk ballade, blød rock og lidt country, som plejer at score højt. Den har få vennelande i denne semifinale udover Finland. Sangeren virker likeable og har en fin dyb stemme, men selve omkvæddet kan lyde lidt skingert live - det reddes dog fint af koret. Desværre for Estland er de på lige efter Island, hvor folk nok stadig har tanke på Islands og årets i særklasse mest unikke show. Belgien og Estland kan slås om mainstream-stemmerne. Sangen er fin. Nogle gange skal det hele ikke være så finkulturelt og symbolistisk moderne. Den taber dog på ikke at skille sig så meget ud, men bør kunne gå videre fra en svag semifinale. Chancevurdering for finaleplads: 54 procent.

15. Portugal

Tidligt på sæsonen blev denne af mange mennesker spået som vinder. Den er næsten lige så unik som Island, skiller sig ud og er årets "skøre" bidrag. Musikken er underlig. Dansen er underlig. Lyrikken er underlig, da den synges på portugisisk, som vel kun vennelandet Spanien forstår lidt af. Spanien stemmer i denne semifinale. Fordelen er, at den har mange superfans, som på en eller anden måde kan se meningen med galskaben. Derfor vil den nok få ok med point trods mange bundrangeringer. Jeg tør godt love, at den ikke falder i danskernes smag og ikke vil få danske point, skulle den komme i finalen. Det er et af de lande, som skuffede allermest til sceneprøven. Tøjet var dårligt. Musikken var dårlig. Den virkede bare flad, usammenhængende og dårlig. Den fik en syvendeplads af otte  pressens exitafstemning, og det siger altså noget om en forhåndsfjerdefavorit i denne semifinale. Oddset er derefter steget meget fra cirka 1,5 til nu 2,52, hvilket egentlig er meget godt betalt. Den får en 16. plads af 41 i OGAE's afstemning og en omkring en tiendeplads ved Eurovisionworlds afstemning, hvilket samlet cirka er femtebedst i denne semifinale. Chancevurdering for finaleplads: 39 procent.

16. Grækenland

En Adele-lignende stemme kan aldrig gå helt galt i byen. Sangen er storladet, og musikvideoen er en af de bedre. Det er ikke en glad sang, men nærmere en seriøs "her konstruerer vi noget stort"-sang, hvilket måske kan straffes lidt, da det måske kan virke for arrogant og sjælløst fra en favorit. Ligesom Rusland. Men sangen er en af de bedre i denne semifinale, og jeg kan personligt godt lide selve sceneshowet, der dog bliver slået af Australiens. Kan Katrine Duska lyde lige så godt live som i sin musikvideo, så lover det rigtig godt. Problemet er, at det er jeg ikke helt sikker på. Til Eurovision in Concert blev hendes performance kritiseret, og hun undskyldte det med sygdom. Folk, der var til stede til sceneprøverne, siger, at hun lød godt og fejlfri, men når jeg hører videoen fra prøven, lyder det dårligt - som om hun synger falsk og ikke rammer tonerne og korets toner. Måske skyldes det lydkvaliteten af videoen - jeg ved det ikke. To gange 12 sikre point fra Cypern her. Chancevurdering for finaleplads: 97 procent.

17. San Marino

Serhat deltog i 2017, hvor han endte på en suveræn sidsteplads i semifinalen. Manden kan nærmest ikke synge, men lyder som en hæs hvisken. Han kommer i øvrigt fra Tyrkiet, hvilket måske kan give mange stemmer fra tyrkiske emmigranter i de andre lande. Modsat 2017-sangen er dette års bidrag lige i skabet med en diskosang i Village People-stil, der er catchy, glad og helt lavpraktisk på en glad-i-låget-agtig måde. Det er tomme kalorier, der går direkte ind. Mange kan godt lide dette nummer. Den scorer middelsvagt i afstemninger, men blev modtaget ok ved pressens afstemning ved screneprøverne. Desværre stemmer nabolandet Italien ikke i denne semifinale. San Marino har en elendig historik, selv i de år hvor sangene har været gode, og der er mange sidstepladser i blandt. Jeg tror ikke, at den går videre, men den står i lige under odds 4 for at gå videre til finalen.. Mange mennesker elsker kitchede underdogs, og den er en smule "guilty pleasure". Det er også en fordel, at San Marino slutter showet af. Chancevurdering for finaleplads: 27 procent.

God fornøjelse med musikfesten!

Eurovision 2019
Expo Tel Aviv, Tel Aviv, Israel
Semifinale 1:  Tirsdag den 14. maj klokken 21:00
Semifinale 2: Torsdag den 16. maj klokken 21:00
Finale: Lørdag den 18. maj klokken 21:00

Eurovision vises på DR1. Det kan ligeledes streames hos DR TV

Kommentarer

Feedback