18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Holland - Spanien: X

Match center
11. juli 2010 kl. 20:30 - Fodbold, VM
FNB Stadium
Opdateret
1
22
0
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (22)
Chance (1-X-2): 26-32-42%
Betvalue: 110,40%
Spilbar ned til odds: 3,13
Rigtig/forkert:
10bet Spil nu hos 10bet
Finale, Johannesburg.

Teorien om at et landsholds spillestil afspejler nationalkarakteren, holder nogenlunde stik i denne VM-finale. Spanierne er varmblodede dyrkere af det elegante, men er samtidig rutinerede tyrefægtere der udmærket ved at modstanderen er farlig og skal omgås med forsigtighed. Hollænderne er de socialliberale; der er plads til en vis form for udfoldelse, men et sikkerhedsnet sørger for at individualisterne ikke taber det hele på gulvet.

Begge hold er svære at slå; de er godt organiserede og har stærke forsvar. Begge har skam også fremragende offensivfolk, men det har knebet med sprudleriet - dels pga egen fokus på en solid organisation, dels (især for Spaniens vedkommende) pga modstandernes defensive indstilling.

Vil Holland åbne mere op end fx Tyskland (der efter at have været slutrundens bedst spillende mandskab lod sig kyse af det blotte syn af spanierne)? Både-og. Hollændernes angrebsforsøg vil nok være mere kompetente, mere giftige - men næppe bakket op af ret mange flere spillere end tyskerne vovede at sende frem. Til gengæld vil den hollandske midtbane nok yde mere modstand.

Det ligner en taktisk præget, målfattig forestilling hvor europamestrene fra Spanien har bolden mest, men vil passe på hollændernes kontrastød.

Det kan bestemt ikke afvises at det bliver til forlænget spilletid, og der er nydelig værdi i et sats på uafgjort i ordinær kamp. Selv om spanierne fortjent er favoritter; de har et bedre, mere sammenhængende hold, både defensivt og offensivt, og har vist sig meget tålmodige over for stædige modstandere.

Skulle Holland komme foran, kører kampen nok cirka videre på samme vis med et spansk hold der vil forsøge at dirke sig igennem. Skulle Spanien komme foran, skal man ikke afskrive hollænderne - mod Brasilien demonstrerede de stort fighterhjerte og evne til at komme tilbage. Omend det kan blive svært mod et spansk hold der er verdensmester i at holde på bolden.

Dommer og gule/røde kort

Holland: 15 gule kort

Spanien: 3 gule kort

Kampens dommer: Howard Webb, England

Dømte årets CL-finale mellem Inter og Bayern (3 advarsler).

VM:

Spanien-Schweiz: 4 advarsler (alle til Schweiz)

Italien-Slovakiet: 8 advarsler (4 til hver)

1/8-finale: Brasilien-Chile: 5 advarsler (3 til Chile)

Indbyrdes

Holland og Spanien har ikke mødt hinanden siden en venskabskamp i 2002 (Holland vandt 1-0).

Match-up

Målmænd:

Stekelenburg havde gjort det godt indtil Forláns langskudsmål i semifinalen; nu kan det godt tænkes at Ajax-keeperen er en smule nervøs for den drilske Jubalani-bold...

Casillas har som sædvanligt været påpasselig og solid - og desuden vist sine fantastiske reaktioner i visse situationer (bl.a. reddet et straffespark).

Forsvar:

Mathijsen og Heitinga har været stærke hele turneringen igennem, bortset fra en noget hektisk afslutning på 1/8-finalen mod Slovakiet. Unge van der Wiel på højrebacken har vist hurtighed og boldfasthed, og gamle van Bronckhorst har generelt været solid (han var dog i store problemer mod Rommedahl) og desuden kronet sin indsats med en screamer af langskudsmål mod Uruguay.

Solidt har Spaniens forsvar også været, og Piquet og Puyol har desuden udgjort stærke våben i modstandernes straffesparksfelt, primært (men ikke kun) ved dødbolde. Både Capdevila til venstre og Ramos til højre har været gode til at gå med frem, især Ramos (endda uden at han har åbnet for særlige blottelser bagved).

Defensiv midtbane:

Begge midtbaner har været særdeles effektive til at lukke ned for modstandernes offensiv. van Bommel og de Jong på noget mere brutal vis end Busquets og Alonso (omend de Jong er den eneste med 2 gule kort på samvittigheden; de øvrige tre har kun fået eet hver).

De to spaniere er bedre til at gå med i de hurtige kombinationer end de to hollændere, men spillestilen er også en anden. Hos Spanien svinger Xavi dirigentstokken, men hele midtbane, ja hele holdet, går med i spillet - mens det hos Holland typisk handler om at få bolden hen til Sneijder eller Robben.

I øvrigt: van Bommel har kun fået een advarsel indtil videre ved dette VM. Hvilket må tilskrives held og inkompetente dommere - for han har flere gange været alvorligt ude med riven. Men måske får han kortere snor i finalen; i hvert fik han en advarsel af Webb i CL-finalen.

Kanter:

Kuyt har arbejdet stenhårdt på den hollandske venstrekant, mens Robben har trukket en masse frispark på højrekanten. Hos Spanien er spillet mere fleksibelt; Iniesta (og evt Pedro; han fik i hvert fald chancen mod Tyskland) flagrer mere, går mere ind i banen. Ofte med det til følge at det spanske spil bliver for snævert.

Kreatør:

Sneijder og Xavi har begge været fremragende spilfordelere. Den mere egoistiske Sneijder har desuden scoret 5 gange (hvis man tæller det brasilianske selvmål med), Xavi 0. Som Guardian-journalisten Henderson engang (sådan cirka) skrev om Éric Cantona: "En poet der er så generøs at han giver sine bedste replikker til medspillerne..."

Begge kreatører (og kanterne) kan få det svært i denne kamp hvor forsvar og defensive midtbaner er virkelig stærke.

Centreforward:

Selv med en Torres i store formproblemer, er det spanske center-angreb en formidabel kraft, via den lille Villa med den store målnæse. Her kan Hollands van Persie slet ikke være med. Når han ikke lader sin egoisme ødelægge spillet, er Arsenal-forwarden dog en god angriber, udfordrende og meget bevægelig.

HOLLAND

Nr 4 på FIFAs verdensrangliste

Holland har spillet 25 kampe i træk uden tab (seneste nederlag var i en venskabskamp mod Australien i efteråret 2008; 1-2).

Ved EM-08 vandt Holland sin indledende pulje på suveræn vis med 3-0 over Italien, 4-1 over Frankrig og 2-0 over Rumænien. Men i 1/8-finalen blev det til nederlag mod Rusland (Arshavin og co): 1-1 i ordinær kamp, 1-3 efter forlænget spilletid.

Dengang - under van Basten - spillede Holland også med to defensive midtbanefolk (de Jong og Engelaar; van Bommel ville ikke spille under van Basten), men spillestilen var generelt mere offensiv og kastede flere mål af sig. Måske også fordi man dengang havde en klasse-centerforward i Nistelrooy.

Mandskabsmæssige forskelle på EM og VM:

EM: Nistelrooy var centerforward. VM: van Persie.

EM: van der Saar stod i mål. VM: Stekelenburg.

EM: Robben startede kun i een kamp, pga en skade. VM: Robben har spillet 4 kampe, scoret 2 mål.

EM: Sneijder spillede på venstrekanten (van der Vaart centralt). VM: Sneijder var central kreatør.

EM: Boulahrouz og Ooijer var startere. VM: Reserver.

EM: Engelaar var de Jongs makker på den defensive midtbane. VM: van Bommel (og ikke bare fordi han er trænerens svigersøn).

VM 2010

6-0-0, 12-5

Holland - Danmark 2-0

Holland - Japan 1-0

Holland - Cameroun 2-1

Holland - Slovakiet 2-1

Holland - Brasilien 2-1

Holland - Uruguay 3-2

Flyvende hollændere?

Hollænderne har vundet 6 ud af 6 kampe ved denne slutrunde, men flyvende kan man ikke kalde dem. Snarere jordvindende og solide.

I modsætning til tidligere tiders elegante total-fodbold fra Oranje, er Bert Marwijks hold primært kendetegnet ved en ret defensiv indstilling og et benhårdt løbearbejde.

Symptom 1: To defensive midtbanespillere der meget sjældent befinder sig foran bolden (bortset fra når en temmelig svinsk spillende van Bommel går efter manden i stedet for bolden...), to backs der er forsigtige i eventuelle fremstød og sjældent foretager overlaps samt to midterforsvarere der nødigt passerer midterlinjen.

Symptom 2: Dirk Kuyt, den lidt primitive, men evigt fightende Liverpool-spiller, bruges på venstrekanten i stedet for fx den mere kreative van der Vaart eller stortalentet Elia (der har gjort det flot med sin speed og teknik når han er blevet skiftet ind).

Svære at slå

Det har gjort Holland til et hold det er svært at score imod og dermed at slå.

Efter rene lagener mod Danmark og Japan, blev der indkasseret et mål i den sidste gruppekamp mod Cameroun, men det var på straffe (og i øvrigt i en kamp hvor resultatet reelt var ligegyldigt). I 1/8-finalen mod Slovakiet blev der også kun lukket en straffesparksscoring ind, til allersidst (forud var dog gået 10-15 nervøse minutter). I 1/-4-finalen scorede Brasilien et tidligt mål - der nok kan tilskrives at Mathijsen blev skadet kort før kampstart, og at afløser Ooijer lige skulle finde sig til rette - men blev ellers lukket ned af den hollandske defensiv.

Så var der semifinalen hvor Uruguay scorede to mål. Det første på et langskud som målmand Stekelenburg nok burde have nuppet, det andet til sidst hvor hollænderne førte 3-1 og nok blev en kende ukoncenterede.

Ikke kun knokleri

Men selvfølgelig har der også været offensive godbidder hos Holland. Primært fra Sneijder med god boldfordeling og et godt spark og fra Robben der efter at have misset de første kampe, har givet holdet både målfarlighed og kreativitet på højrekanten (og det selv om han ikke synes at være i topform). Og så fra unge Elia der har fået alt for lidt spilletid på venstrekanten...

Ego-problemer

Men det kunne have set endnu bedre ud, offensivt - hvis det ikke havde været for de orange stjerners ekstreme selvfølelse der ind i mellem går ud over holdet. Kun Kuyt kan siges at være en loyal soldat; de andre spiller ofte mere for sig selv.

Slemmest er van Persie (især var hans indsats mod Brasilien under al kritik; flere gange kunne han have afleveret til en bedre placeret medspiller, men valgte at gå selv), men også Robben kan - sine mange kvaliteter ufortalt - af og til være en belastning. Han er MEGET glad for bolden og sørger ikke altid for at slippe den i tide. Han kreerer så også nogle genialiteter ind i mellem, men hvis han kunne finde en bedre balance, så ville holdet nok være stærkere.

Der er dog også eksempler på at selvglæden kan være en fordel for holdet. Som da Sneijder scorede til 2-1 mod Uruguay; bolden var på vej til en godt placeret Kuyt, men Sneijder insisterede på at snuppe den og afslutte.

SPANIEN

Nr 2 på FIFAs verdensrangliste

Siden EM-triumfen i 2008 har Spanien spillet 32 kampe. To er tabt. 0-2 mod USA i sidste sommers Confederations Cup-semifinale, og 0-1 mod Schweiz ved dette VM.

VM 2010

5-0-1, 7-2

Spanien - Schweiz 0-1

Spanien - Honduras 2-0

Spanien - Chile 2-1

Spanien - Portugal 1-0

Spanien - Paraguay 1-0

Spanien - Tyskland 1-0

Hvad blev der af målene?

Spanien scorede 12 mål i seks kampe ved EM-08; kun defensive Italien holdt målet rent mod de fyrige spaniere. I de seks kampe ved VM har Spanien nettet 7 gange.

Hvad blev der af målene? Tjah. Umiddelbart er der tre årsager. For det første spiller Spanien mere forsigtigt nu - med to defensive midtbanefolk (ved EM var der kun een; typisk Senna). For det andet har Torres været i elendig form. Han scorede kun to mål ved EM, men bidrog derudover med godt spil og skabte dermed plads til Villa. Ved VM har han slet ikke scoret og kun lagt (indirekte) op til eet mål.

For det tredje har modstanderne i vid udstrækning gravet sig ned - og det gør det altså svært at kreere åbne chancer når 10-11 fjender befinder sig i eller omkring straffesparksfeltet.

Dette var helt ekstremt mod Schweiz, og her løb spanierne panden mod muren. Samtidig gik det galt i den anden ende da Casillas blev passeret på en freaky, afrettet afslutning. Uden at sprudle gjorde Spanien det noget bedre mod Honduras og Chile. Mod sidstnævnte var det dog bemærkelsesværdigt at spanierne, efter 2-0 ved pausen, ikke formåede at score i anden halvleg selv om de var 11 mod 10 (i øvrigt en urimelig udvisning; Torres smed sig - og Estrada burde ikke haft gult kort). Tværtimod fik flot kæmpende Chile reduceret.

Efter gruppespillet har mønstret været tydeligt: Een efter een forsøgte Portugal, Paraguay og Tyskland at forsvare sig til sejr - og de måtte alle bøje sig for den spanske organisation og boldkunnen. Især Portugal og Tyskland var patetiske; de viste stort set ingenting fremefter (primært pga manglende mod). Paraguay var en større hurdle, men den spanske sejr var i sidste ende fortjent - omend den burde have været på 2-1 snarere end 1-0.

En stærk defensiv

Bortset fra det indkasserede mål mod Chile (altid pinligt når 10 scorer mod 11) har Spanien haft en virkelig solid defensiv. Puyol og Piquet har spillet stærkt, og Casillas har taget det der trods alt kom igennem.

Det har naturligvis også hjulpet på defensiven at der er to defensive midtbanespillere til at agere bølgebrydere når modstanderne slår kontra. Organisationen har været upåklagelig. Selv Sergio Ramos - meget glad for at gå frem på højrekanten - har ikke været årsag til ret mange blottelser.

Gode kombinationer - og Villa...

De to defensive midtbanefolk - Busquets og Alonso - har desuden været ret gode (Alonso har dog afgivet en del indkast) til at deltage i de hurtige kombinationer orkestreret af Xavi og Iniesta. Spanierne kan kombinere dagen lang - indtil der findes en blottelse.

Det har bare ikke ført til ret mange åbne chancer mod de defensive modstandere, men heldigvis for Spanien skal Villa heller ikke have ret mange muligheder. Han er hypergiftig - uanset om han trækker ud på venstrekanten eller lurer på nedfaldsbolde i straffesparksfeltet. I modsætning til en formsvag Torres der da også var sat af til kampen mod Tyskland.

TRUPNYT

Hos Spanien er forsvarsreserve Albiol sandsynligvis ude af stand til at spille. Midtbanemand Fabregas (nok en bænkplads, uanset) er desuden tvivlsom med en skulderskade, men han skulle kunne spille. Ellers skulle alle mand være klar. Spørgsmålet er om man stiller med Torres og dermed en 4-4-2, eller med fx Pedro i en (fx) 4-2-3-1.

Hos Holland har målmand Stekelenburg døjet med et hofteproblem efter semifinalen, men de seneste meldinger er at han kan spille; han har trænet normalt (kilde: goal.com). Og ellers skulle der ikke være større skadesproblemer, pt (midtbanereserve de Zeeuw der blev sparket i ansigtet, skulle også være klar). I forhold til semifinalen vender midtbanemand de Jong og højreback van der Wiel tilbage fra karantæne; sandsynligvis til startopstillingen.

Bud på startopstillinger

Holland:

van Persie

Kuyt - Sneijder - Robben

de Jong - van Bommel

van Bronckhorst - Mathijsen - Heitinga - van der Wiel

Stekelenburg

Spanien:

Villa

Iniesta - Xavi - Pedro

Alonso - Busquets

Capdevila - Puyol - Piquet - Ramos

Casillas

  • Høj tilbagebetaling
  • Mange asian handicap linier
  • Tidlige odds

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Lørdag 28. September 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
05:00 Holger Rune vs Yoshihito Nishioka 2
2,75
Placer Bet
13:30 Newcastle - Manchester City: Over 10,5 Hjørnespark
1,93
Placer Bet
16:00 Everton - Crystal Palace: Over 2,5 Mål
1,92
Placer Bet
16:00 AGF - Randers FC: Over 10,0 Hjørnespark
1,98
Placer Bet
16:00 Nottingham F. - Fulham: Over 1,5 Andreas Pereira skud
2,34
Placer Bet
18:30 Wolverhampton - Liverpool: Over 0,5 Matheus Cunha skud på mål
2,20
Placer Bet
Søndag 29. September 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:00 AaB - SønderjyskE: x
3,70
Placer Bet
15:00 Ipswich - Aston Villa: 2
1,94
Placer Bet
18:00 Empoli - Fiorentina: Under 2,5 Mål
1,72
Placer Bet
Tirsdag 5. November 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
23:30 Hvilket parti får flest stemmer?: Republicans
4,50
Placer Bet
Onsdag 6. November 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
00:05 Wisconsin: Democrats
7,00
Placer Bet

Kommentarer

Feedback