18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Danmark - Tjekkiet: (AH: -0,5) 2

Match center
17. november 2010 kl. 20:15 - Fodbold, Venskabskampe
Ceres Park
Opdateret
1
3
0
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (3)
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 33-33-34%
Betvalue: 108,54%
Spilbar ned til odds: 1,97
Rigtig/forkert:
Pinnacle Spil nu hos Pinnacle
Træningskamp, NRGi Park i Århus.

Danmark er gjort til favorit i denne kamp. Måske fordi oddssætterne er nostalgiske (det er Martin Jørgensens 100. og sidste landskamp; så den bedagede midtbanemand får nok spilletid på sin århusianske hjemmebane).

Jeg har i hvert fald svært ved at se andre (og mere rationelle) årsager.

Danmark mangler hele sit normale forsvar (og senest er Krøldrup meldt tvivlsom) plus Bendter fremme, og på midtbanen virker Poulsen, Jensen og Kahlenberg ude af form. De mange nye kræfter (og man skal aldrig sige aldrig med kreative talenter som Eriksen og Krohn-Dehli) har i glimt gjort det nydeligt, som i 2-0-sejren over Cypern (oprejsning et par dage efter at danskerne havde fået smæk i Portugal), men i forhold til dén startopstilling mangler 5 mand.

Tjekkiets mandskab er ikke nær så stærkt som i de glade Nedved-dage (fx glippede VM-kvalifikationen) men kan stille cirka samme (ret solide) hold som i de seneste kampe, inklusive stjernerne Cech og Rosicky (der er naturligvis ingen garanti for at de spiller fra start, men det ser sådan ud).

Man (men det gælder jo også oddssætterne) skal passe på med betting på træningskampe; der foretages som regel mange udskiftninger, og hvordan med motivationen? Og i øvrigt har Tjekkiet kun vundet 1 af de seneste 6 træningskampe på udebane.

Men det tjekkiske mandskab er mere sammenspillet og ser simpelthen stærkere ud end det danske. Det må opveje hjemmebanefordelen (og nostalgien).

Alternative spil

X: odds 3,32 hos Pinnacle

2: odds 3,21 hos Pinnacle

X2: 1,62 hos Pinnacle (Tjekkiet +0,5)

2tal med asian handicap 0 (odds 1 ved uafgjort): odds 2,22 hos Pinnacle. 2,2 hos Eurobet og Gamebookers

Indbyrdes

Danmark og Tjekkiet mødte senest hinanden i en træningskamp i marts 2008. Opgøret blev spillet i Herning og endte 1-1.

DK: Sørensen, Kvist, M. Laursen, U. Laursen, T. Rasmussen, Rommedahl, C. Poulsen, T. Kristensen, M. Beckmann, Jon Dahl, Bendtner

Tjekkiet: Blazek, Pospech, Ujfalusi, Rozehnal, M. Kadlec, Galasek, Sionko, Jarolim, Fenin, Koller, Baros

Morten Olsen foretog 5 udskiftninger, Tjekkiet 4.

Forrige møde var i 2006, en træningskamp i Prag: 1-1.

DANMARK

DK havde en fin VM-kvalifikation. Førsteplads foran Portugal og Sverige. Kun eet nederlag (hjemme til Ungarn i sidste, betydningsløse runde). Men det slutrunde i Sydafrika var en fiasko: 0-2-tab mod Holland, 2-1 over Cameroun og 1-3-tab mod Japan. Spillet var generelt dårligt.

Problemet, ud over et par drops af normalt dygtige nøglespillere som Thomas Sørensen og Christian Poulsen, var at holdet lænede sig op ad en række folk der var over-the-hill og/eller ude af form. Folk som Jon Dahl, Martin Jørgensen, Kahlenberg...

Man kan som Morten Olsen mene at alternativet (yngre og friskere, men også mere urutinerede spillere) ville have været endnu dårligere. Uanset hvad:

Efter VM har han været tvunget til at eksperimentere med uprøvede kræfter. Dels pga nogle landsholdsstop (Jon Dahl, Martin Jørgensen, Grønkjær), dels pga skader.

I august-træningskampen mod Tyskland hvor tyskerne stillede med et b-hold, og hvor DK manglede Kahlenberg, Christian Poulsen og Nicklas Bendtner, blev det 2-2. En skidt indsats af Agger og Kjær i midterforsvaret, men holdet kæmpede sig godt tilbage efter at være kommet bagud med 0-2, og der var opmuntrende tegn i offensiven hvor Rommedahl og Junker scorede, og Nicklas Pedersen og til dels Christian Eriksen viste nydelige ting.

Men det var jo altså mod et usammenspillet hold. Det kneb gevaldigt med det offensive i den første EM-kvalifikationskamp mod Island - der med møje og besvær blev besejret med 1-0 (første gang i 7 kampe at DK holdt målet rent) på scoring af Kahlenberg. Christian Poulsen var også tilbage, men Bendtner manglede stadig.

Det gjorde han også da Danmark i oktober blev udspillet af Portugal i Lissabon og tabte 1-3. Forsvaret (uden Agger) gjorde det nogenlunde mod en svær modstander, men den defensive midtbane (læs: Christian Poulsen) dummede sig fælt et par gange, og offensiven var nærmest usynlig.

Danmark fik til gengæld en opmuntring 4 dage senere med 2-0 hjemme over Cypern (normalt udesvag, men cyprioterne har for nyligt fået 4-4 i Portugal). Her var Agger (men ikke Bendtner) tilbage, og holdet bestod cirka fifty-fifty af etablerede og nye spillere. I den ene lejr Agger, Lars Jacobsen, Rommedahl, Christian Poulsen og Simon Kjær. I den anden Lindegaard, Jessen, Krohn-Dehli, Lorentzen, Junker og Nicklas Pedersen.

Danmarks seneste træningskampe:

17. nov: DK-Tyskland 2-2 (Parken)

5. juni 2010 Sydafrika-DK 1-0

1. juni 2010 Australien-DK 1-0

27. maj 2010 DK-Senegal 2-0 (Aalborg)

3. marts 2010 Østrig-DK 2-1

11. nov 2009 DK-USA 3-1 (Århus)

14. nov 2009 DK-Sydkorea 0-0 (Esbjerg)

12. aug 2009 DK-Chile 1-2 (Brøndby)

11. febr 2009 Grækenland-DK 1-1

De seneste 16 træningskampe: 4-5-7. Hjemme: 2-3-4. Hjemme, men ikke i Parken: 2-2-3

Trupnyt for DK

Trup:

Anders Lindegaard

Jesper Christiansen

Daniel Wass

Johnny Thomsen

Patrick Mtiliga

Per Krøldrup

Kris Stadsgaard

Mathias Jørgensen

Christian Poulsen

Daniel Jensen

Niki Zimling

Hans Henrik Andreasen

Martin Jørgensen

Dennis Rommedahl

Christian Eriksen

Thomas Kahlenberg

Lasse Schöne

Michael Krohn-Dehli

Mads Junker

Morten Rasmussen

Væsentlige mangler:

Agger (midterforsvar; starter)

Simon Kjær (midterforsvar; starter)

Lars Jacobsen (højreback, starter)

Bendtner (angreb; starter)

Thomas Sørensen (førstekeeper)

Leon Jessen (venstreback; starter/reserve; er startet inde i 2 af de 3 seneste kampe)

Michael Silberbauer (venstreback/midtbane; starter/reserve)

Andre fravær:

William Kvist (defensiv midtbane/højreback; starter/reserve)

Kasper Lorenzen (offensiv midtbane), startede inde og scorede mod Cypern

Nicklas Pedersen (angreb); er startet inde i de seneste 4 kampe

Tvivlsom: Krøldrup (midterforsvar)

Danmark må undvære HELE sit ideal-forsvar: Målmand Sørensen, midterforsvarerne Agger og Kjær, højreback Jacobsen samt venstreback Jessen (og Silberbauer der startede på pladsen mod Portugal).

Man kan argumentere for at det ikke er en svækkelse at talentfulde Lindegaard skal vogte buret for tredje kamp i træk (blev skiftet ind for Sørensen i første halvleg mod Portugal) – omend det i en kamp med et urutineret forsvar måske ville være rart med en erfaren keeper...

Men det kan næppe diskuteres at forsvaret som sådan ser vældigt svækket ud. Man har rutinerede Krøldrup (hvis han altså bliver klar; han er tvivlsom pga en skade, og Lyngbys Andreas Bjelland er derfor blevet ekstra-indkaldt til truppen), men derudover er der en række uprøvede kræfter, herunder Superliga-grønskollinger som Wass, Thomsen og “Zanka” Jørgensen. Det er dog værd at bemærke at Stadsgaard og Mtliga som kun har henholdsvis 2 og 4 landskampe, til dagligt spiller i den spanske liga, endda på samme hold, Malaga; et plus midt i alle minusserne.

Der er end ikke den fleksible William Kvist til at tage højrebacken. Hvilket, så vidt jeg kan se, betyder at der kun er een til at tage den plads; Brøndbys 21-årige Daniel Wass...

På midtbanen ser det heller ikke for godt ud. Der er erfarne folk som Christian Poulsen, Daniel Jensen og Kahlenberg, alle med flotte klubnavne på visitkortet (Liverpool, Werder, Wolfsburg) – men de spiller ikke ret meget (og heller ikke særlig godt) på deres respektive klubhold. Jensen er startet inde i de seneste kampe for Werder, men har spillet skidt.

Nåja, og så er der jo gode, gamle Martin Jørgensen (spiller i den næstbedste række for AGF) der egentlig er stoppet på landsholdet, men får lov til at sige farvel – med sin indsats nr 100. Der bliver altså spilletid til ham - og endda en startplads, ifølge Olsens tirsdags-udmelding.

Og så er der talentfulde, men urutinerede og svingende kreatører som Krohn-Dehli, Eriksen og Schöne.

Endelig er der angrebet hvor man mangler Bendtner (og Nicklas Pedersen der er startet inde i de seneste kampe) – og står tilbage med to ret ens typer: Junker og Morten “Duncan”. De har målnæse, men er derudover ret begrænsede – og har næppe international klasse.

Ifølge Morten Olsens presse-udmelding tirsdag, bliver der startplads til Martin Jørgensen, Wass og Hans-Henrik Andreasen (målfarlig, men ikke noget teknisk vidunder).

Bud på DK-opstilling

Junker/Duncan

Krohn-Dehli/Schöne/Eriksen - M. Jørgensen - HH Andreasen - Rommedahl

C. Poulsen

Mtiliga – Stadsegaard – Krøldrup? – Wass

Lindegaard

TJEKKIET

Tjekkiet blev skilt fra Slovakiet 1. januar 1993. I fodboldmæssig sammenhæng fortsatte samarbejdet indtil udløbet af kvalifikationen til VM-1994 (holdet kom ikke med).

Derefter var det især Tjekkiet der udfyldte Tjekkoslovakiets imponerende støvler (Tjekkoslovakiet vandt sølv ved VM i 1938 og 1962, samt guld ved EM i 1976).

Det nuværende tjekkiske mandskab er slet ikke på højde med det storhold der vandt sølv ved EM-1996 og nåede semifinalen ved EM-2004 (efter at have tævet DK med 3-0 i kvartfinalen) - men dog også, mindre imponerende, missede kvalifikationen til VM i 1998, 2002 (her blev tjekkerne kun nr 2 i kvalifikationsgruppen, efter DK...).

Tjekkiet kom endelig med til VM i 2006, men røg ud i det indledende gruppespil. I 2008 var holdet med til EM for fjerde gang i træk, men røg også ud i gruppespillet.

Kvalifikationen til VM i 2010 glippede; Tjekkiet blev nr 3 i kvalifikationsgruppen, langt efter Slovakiet og Slovenien. Især 1-2-hjemmebanetabet mod de pt mere talentfulde slovakiske naboer gjorde ondt (det blev dog 2-2 i Slovakiet).

Efter VM-fiaskoen kom den gamle landsholdsspiller Bilek til på trænerposten.

Tjekkiet startede kvalifikationen til EM-2012 med en decideret brøler: 0-1 hjemme mod Litauen (et land der svinger helt enormt; i VM-kvalifikationen blev det både til 2-1-sejr over Serbien og 1-2-nederlag mod Færøerne!).

I oktober hentede tjekkerne dog to sejre, 1-0 hjemme over Skotland og 2-0 ude over Liechtenstein.

Tjekkiet har spillet følgende træningskampe i 2010:

11. aug: T-Letland 4-1

26. maj: USA-T 2-4

22. maj: Tyrkiet-T 2-1

3. marts. Skotland-T 1-0

I 2009 og 2010 har landet i alt spillet 9 træningskampe: 4-2-3. Ude: 1-2-3.

Verdensklassespillere som Nedved og Poborsky er for længst stoppet (2006), ligesom andre rutinerede folk som offensivmanden Smicer (2005), midtbanemand Galasek (2008), den tårnhøje targetman Koller samt de stærke forsvarere Ujfalusi og Jankulovski. De sidste tre stoppede alle i 2009 – og da var både de og Tjekkiet som sådan over-the-hill.

Tilbage, af deciderede klassespillere, er vel kun Chelsea-keeper Cech og Arsenal-kreatør Rosicky (og så Milan Baros der kun er 29, men alligevel synes et stykke fra tidligere tiders storspil). Men derudover er der en række solide folk i gode klubber; FCKs højreback Pospech er et eksempel.

Trupnyt for Tjekkiet (kilde: bl.a. sports.yahoo.com)

Målmænd: Petr Cech (Chelsea), Jan Lastuvka (Dnipropetrovsk).

Forsvar: Tomas Hubschman (Shakhtar Donetsk), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), David Limbersky (Plzen), Zdenek Pospech (FCK), Jan Rajnoch (Ankaragucu), Marek Suchy (Spartak Moscow).

Midftbane: Mario Licka (Brest), Milan Petrzela (Plzen), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Jan Polak (Anderlecht), Daniel Pudil (Genk), Tomas Rosicky (Arsenal).

Angreb: Roman Bednar (West Bromwich Albion), Michal Hubnik (Olomouc), Tomas Necid (CSKA Moskva, Jan Rezek (Plzen)

Væsentlige mangler:

R. Hubnik (midterforsvar, starter)

Baros (angreb; starter; 38 mål i 79 kampe; ude i de seneste 2 kampe)

Tjekkiet mangler umiddelbart to spillere fra ideal-startopstillingen, den høje midterforsvarer Hubnik og den hurtige (og en gang vældigt målfarlige) angriber Baros.

Dertil kan nævnes folk som Sionko (højrekant der er blevet 33 og ikke er at regne som fast mand), og angriberne Sverkos, Magera, Fenin og Vaclav Kadlec.

Til gengæld har man udtaget angriberne M. Hubnik og Rezek – delte topscorere i den tjekkiske liga med 10 mål i 15 kampe.

I forhold til startopstillingen i seneste landskamp, EM-kval-kampen mod Liechtenstein mangler kun een: Hubnik i forsvaret. I forhold til kampen forinden (1-0 hjemme over Skotland) mangler Hubnik og angriber Magera (4 kampe, 0 mål).

I forhold til seneste træningskamp (4-1 hjemme over Letland) mangler Hubnik samt angriberne Baros og Fenin (1 mål). I den kamp foretog træner Bilek i øvrigt 6 udskiftninger.

Man kan altså stille med stort set samme hold som i de seneste kampe – inklusive storspillere som Cech i målet og Rosicky (stadig god, selv om han oftere er indskifter end starter hos Arsenal) i kreatørrollen. Dynamiske Pospech på højrebacken. Yderst kompetente og rutinerede Plasil og Polak på midtbanen.

At dømme efter den træningskamp og de seneste kval-kampe kunne et bud på startopstillingen lyde sådan:

Bud på startopstilling

lfølge den engelsksprogede tjekkiske webside Czech Football Daily, vil Tjekkiet stille i følgende 4-5-1-formation:

Petr Cech — Zdenek Pospech, Jan Rajnoch, Marek Suchy, Michal Kadlec — Jan Rezek, Tomas Rosicky, Tomas Hubschman, Jaroslav Plasil, Daniel Pudil — Tomas Necid

I løbet af kampen hvor træner Bilek åbenbart har tænkt sig at give spilletid til alle i truppen, bortset fra reservekeepern, vil Tjekkiet desuden (stadig ifølge nævnte website) afprøve den formation/taktik der er tiltænkt EM-kvalifikationskampen mod Spanien næste år.

  • Markedets højeste odds
  • Ingen personlige limits
  • Mange asian handicap spil

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

I morgen
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
15:00 Cagliari - Lecce: Under 2,5 Mål
1,83
Læs spiltip
15:00 Sassuolo - Sudtirol: 1
1,53
Læs spiltip
15:00 Nottingham F. - Southampton: 1X2 + begge hold scorer: 1 + Nej
2,32
Læs spiltip
15:00 Manchester United - Brighton: (AH: +0,5) 2
1,83
Læs spiltip
17:30 Werder Bremen - Augsburg: 1
1,86
Læs spiltip
21:00 Philadelphia Eagles - Los Angeles Rams: Saquon Barkley over 21,5 rushing attempts
1,94
Læs spiltip
21:00 Philadelphia Eagles - Los Angeles Rams: Saquon Barkley mindst 25 rushing attempts
3,15
Læs spiltip
21:00 Philadelphia Eagles - Los Angeles Rams: Saquon Barkley's længste løb over 18,5 yards
1,83
Læs spiltip
Mandag 20. Januar 2025
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Villarreal - Mallorca: 1
1,79
Læs spiltip
Søndag 25. Maj 2025
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:30 Nedrykning Serie A: Venezia rykker ned i Serie B
1,61
Læs spiltip
Tirsdag 10. November 2026
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
20:00 Statsminister: Nicolai Wammen
10,00
Læs spiltip

Kommentarer

Feedback