Dopingspøgelset hjemsøger stadig cykelverdenen, senest med Jaksches bekendelser og anklager (mod bl.a. Bjarne Riis), men le show doit continuer, som man siger. Især det største show af dem alle: Tour de France skydes i gang denne lørdag. Udgave nr. 94 af verdens mest prestigefyldte cykelløb lægger ud i Londons gader med en 7,9 km prolog. Her vil de lokale tilskuere heppe på Millar og Wiggins, men den gule førertrøje kan også gå til Cancellara eller én af de andre specialister. Derefter følger 20 etaper, de fleste i Frankrig trods den engelske start, og til sidst rundes der naturligvis af på Champs-Elysées, og de forskellige trøjeindehavere vil modtage folkets hyldest ved Triumfbuen i Paris. Business as usual, med andre ord. Comme toujours... Her på BetXpert vil vi også følge med. Vi vil levere analyser og tip. Og for at klæde vores læsere ekstra godt på, har Lars Johnsen skrevet nedenstående tour-optaktsartikel der bevæger sig fra spilstrategi over et kig på ruten til en præsentation af favoritterne og outsiderne til de forskellige trøjer. BetXperts cykelside: http://www.betxpert.com/ekspert/cykling/
Spilstrategi og links
Bookmakere vil gerne være med hvor det sker. Derfor vil nogle bookies som ikke plejer at udbyde odds på cykling, pludselig have det under Touren. Nogle af dem vælger at lave kopi-odds, mens andre laver selvstændige odds. De sidstnævnte – altså dem der vil komme med selvstændige odds, selv om de normalt ikke beskæftiger sig med cykling - er dem man skal holde øje med, da deres oddssættere ikke beskæftiger sig med cykling til hverdag og derfor måske ikke har opdaget at Zabel kun er hjælper for Petacchi (medmindre denne må stå over pga sin dopingsag). En god idé er at lede efter disse gaver, hvor en tidligere førstesprinter nu er trådt i baggrunden. Ligeledes er der på de flade etaper altid nogle ryttere der sidder langt fremme, f.eks. er Brochard næsten et sikkert kort i Top20, her kan man ved at kigge på tidligere års resultater finde et mønster i en rytters placeringer. Når vi når til bjergene er det også en god ide at gå mod hjælperyttere, som kommer i 3. led, f.eks. har Astana Paolo Savoldelli med, som vil blive ofret relativt tidligt og som regel kører en dårlig Tour. Hvis man undervejs selv vil kaste sig ud i spil, er her nogle gode sider der kan hjælpe en på vej: Danmarks største cykelside med masser af informationer og nyheder: http://www.feltet.dk/ Stor resultat database: http://www.cycling4all.com/index.php?content=banner.php Stor engelsksproget nyhedsside: http://www.cyclingnews.com/ Database på dansk hvor man kan finde rekordlister på alle ryttere: http://www.trap-friis.dk/ Tourens officielle hjemmeside: http://www.letour.fr/2007/TDF/COURSE/us/index.html
Sidste års skandale
Var Floyd Landis comeback-superman eller dope-man i 2006? Amerikaneren blev sat den ene dag – for dagen efter at flyve op af bjerget og hente den tabte tid. Han tog så også enkeltstarten og dermed den gule trøje – som han beholdt resten af vejen til Paris og op på podiet. Men siden blev han knaldet af doping-kontrollen. Officielt står han stadig som vinder af 2006-Touren, men kun fordi Tour-arrangørerne ikke kan fratage ham titlen så længe hans doping-sag kører. Og den kører stadig.
Ruten
Årets Tour-rute indeholder, foruden prologen, 20 etaper som fordeler sig således: - 11 flade etaper - 6 deciderede bjergetaper - 1 medium-bjergetape - 2 enkeltstarter Ruten runder både Pyrenæerne og Alperne, dog bliver det uden besøg på de klassiske toppe Mont Ventoux og Alpe d’Huez. I stedet lægger turen for første gang vejen forbi Montée de Tignes, som er et yndet sted for skisportsentusiaster, stigningen er hele 17,9 km. lang og stiger gennemsnitligt med 5,5 %. Det sidste stykke på stigningen er det stejleste, og den kendetegner en rigtig Tour-stigning i Alperne, som ikke stiger voldsomt, men er lang og modbydelig. Dette kategori 1-bjerg skal køres på 8. etape efter feltet har passeret to andre lange kategori 1-bjerge Cormet de Roselend og Montée d’Hauteville. Denne etape bør skille fårene fra bukkene, så kun de sejeste ryttere sidder med til sidst her. Dagen efter får feltet lov at hvile ud med den første af to hviledage. Starten på 9. etape går fra Val d’Isere og lige op i 2770 meter højde til toppen af Col de l’Iseran, der er Hors Category (udenfor kategori, dvs ekstra grumt), derefter følger klassiske Col du Télégraphe og Galibier, som køres fra den stejle side med et gennemsnit tæt på 7 %, inden det går ned mod målet. Dette er en etape hvor der kan hentes mange bjergpoint, og hvis Kyllingen har været passiv dagen før, skal han nok afsted på denne etape. 13. etape er en 54 km. lang enkeltstart ved Albi, og den stiger svagt de første 23 km. og derefter går det ned og op igen, inden de sidste 15,5 km kan køres med fuldkraft. På 14. etape kan Touren allerede blive sat på plads. Efter en kedelig start rammer feltet Port de Pailhères efter 129 km. og den stiger gennemsnitligt med 7.2 % over 16,8 km. Efter en kort nedkørsel rammer rytterne Plateau-de-Beille som stiger forholdsvist jævnt med 7,9 % over 15,9 km. på toppen bliver etapen sandsynligvis afgjort. Sidste gang det skete var i 2002, hvor Armstrong satte alle konkurrenterne på plads. Til de få ryttere der stadig har nået at skyde med i benene, venter der endnu en modbydelig etape (15.) dagen efter, med Port de Balès og Col de Peyresourde som afsluttende, inden det går ned mod mål, to bjerge der tilsammen stiger små 2100 meter. Efter en fortjent hviledag kommer sidste klassements-indsats: 16. etape og Col d’Aubisque, en etape der undervejs også har et HC-bjerg og to kategori 1-bjerge. Col d’Aubisque kendetegner sig ved at variere i sværhedsgrad hele vejen op, og derfor kan det være dræbende for ryttere der er strakt til grænsen af deres ydeevne. De følgende dage kan klassementrytterne overlade scenen til diverse udbrud, inden det hele afsluttes med en 55,5 km. meget flad enkeltstart, dagen før finalen på Champs Élysées.
Rytterne
Med så krævende rute er der næppe nogen der kommer på podiet på et wildcard, det er bjergene simpelthen for hårde og enkeltstarterne for lange til. Og netop enkeltstarterne bør blive afgørende i årets Tour de France, og en decideret bjergrytter som Michael ”Kyllingen” Rasmussen, kan næppe kæmpe med om den gule trøje, da han på tidskørslerne mindst vil tabe 6 minutter til en Vinokourov eller Klöden, og sandsynligvis 10 min. Feltet til årets Tour mangler en superstjerne ligesom det gjorde sidste år, men bl.a. duellen Vinokourov vs. Valverde bliver spændende; de to ryttere kan følge op på sidste års hundeslagsmål i Vueltaen, hvor Vino vandt med 1.12 samlet ned til Valverde. I andet geled er der mange lovende ryttere, men flere af dem har for store mangler på enkeltstartscyklen til at kunne kæmpe med om sejren. Kamp skal der nok blive om bjergtrøjen. Kyllingen får modstand af Moreau og Mercado som har meldt sig fit for fight. Kampen om den grønne trøje kan også blive spændende, men den er mest en forret til bjergene; når de er overstået må vi se om der står nogle konkurrenter tilbage til Hushovd, Boonen og McEwen.
Den gule trøje: Favoritterne
Alexandre Vinokourov Astana-holdet var ikke med i sidste års Tour de France grundet Operation Puerto, som kostede det daværende Liberty Seguros-hold deltagelsen. I stedet blev fokus vendt mod Vueltaen, hvor de spanske arrangører ikke havde noget problem med at det nye Astana-hold skulle deltage, og det kvitterede Vinokourov med ved at vinde sin første Grand Tour, og hans landsmand Kashechkin tog sig af 3. pladsen. I år er alt lagt an på Touren, og med et hold med Kashechkin, Klöden og Savoldelli bør Astana kunne forsvare og hjælpe Vino i afgørende situationer. Vinokourovs tidligere resultater i Touren er en 5.plads i 2005 samt en 3.plads i 2003. I år har han ikke kørt mange løb, men i stedet fokuseret en del på sin enkeltstart, det resulterede i sejr på enkeltstarten under Dauphine Libere, hvor han ligeledes tog sig af 7. etape, samt forærede holdkammerat Colom sejren på 5. etape, efter de to kom sammen til mål. Vinokourov har i en alder af 33 år de redskaber der skal til at vinde, han er måske den bedste opad, og på enkeltstarten er han også gået hen og blevet den bedste af klassementrytterne, og måske af alle i feltet. Derfor kunne hans taktik være at sidde på hjul, og afgøre det på enkeltstarterne som Indurain gjorde det, men det har han nok for meget krudt i røven til. Man vil nok se et Vino-angreb eller to... Alejandro Valverde Spanieren er 27 år og i modsætning til flere af de nærmeste konkurrenter pt. så har han dermed fremtiden foran sig. Men nu må det snart være tid for Valverde til at vinde en Grand Tour. Han har endnu engang forbedret sig på enkeltstarterne og må efterhånden være at regne blandt Top5 i feltet i denne disciplin. Han er vist også den første rytter i historien der fra starten af Touren har sidste års vinder (Pereiro) som 100 % loyal hjælperytter. Derudover står vinderen af Catalonien Rundt og Schweiz Rundt Vladimir Karpets til hans rådighed, samt nr. 10 fra Giroen David Arroyo og den nykårede spanske mester Joaquin Rodriquez. Den store ulempe for Valverde er han aldrig tidligere har gennemført Tour de France. Han har flere podieplaceringer i Vueltaen, men mangler at køre i tredjeugen af Tour de France, som siges lige at gå den lille smule hurtigere. Valverde har en fantastisk acceleration og i bjergene er han normalt en sikker vinder, hvis han kommer hjem med en anden rytter, eller en gruppe. Det bliver dog svært at vinde Touren på den måde, da han sandsynligvis skal ud og hente et par minutter inden enkelstarterne i forhold til Vino. Og netop i bjergene hvor Valverde skal hente tid, endte det i sidste års Vuelta med at det var Vino der tog tid fra Valverde, så medmindre styrkeforholdet har ændret sig, ligner det kun en podieplads til en Valverde, der udgik af Dauphine Libere med maveproblemer.
Den gule trøje: Outsiderne
Klöden Tyske Klöden har taget turen fra T-Mobile til Astana, og det indebærer en rolle som hjælperytter under Touren, men han er alligevel en podiekandidat og et potentielt vinderbud. Med det luksuriøse setup Astana stiller med, kan Klöden være så heldig at han ikke behøver at arbejde for Vinokourov på bjergetaperne. Som udgangspunkt, i hvert fald: Kommer der en situation hvor de øvrige ryttere er væk, er det Klödens tur til at arbejde. Omvendt kan det jo ske at Vino må slippe på en etape, og så må Klödens rolle være at blive fremme, da han i topform holder samme niveau som Valverde. I den situation Astana er i, vil Klöden få lov at angribe, men han er bare ikke rytteren der går i offensiven, faktisk har han siden 2001 kun 2 regulære sejre, som ikke har været på enkeltstart eller i et samlet klassement. Til hans store fordel taler stabiliteten, og han er en rytter der er holdbar over 3 uger, ligeledes har han en 2.plads (ex-Landis) fra sidste års Tour og en 2.plads fra 2004. Op til Touren kørte han Schweiz Rundt, hvor han manglede det sidste opad, men han blev flot nr. 2 på enkelstarten efter Cancellara. Evans I år må det være Evans tur til at komme på podiet, en 4.plads (ex-Landis) fra sidste år og en 8.plads fra 2005 viser stabil fremgang. Den tidligere mountainbikerytter har hele tiden forbedret sin enkeltstart, som dog stadig er noget efter Vinokourovs - og det vil nok koste ham 4 min. I bjergene er han stabil, men han smider stadig en lille smule tid til de bedste hver gang. I Dauphine Libere blev han nr. 2, 14 sekunder efter Moreau og det lover godt for Touren, da han ikke kørte vanvittigt stærkt og stadig burde have et lille stykke til topformen. Hans store svaghed er holdet omkring ham, Horner er den rytter der ser ud til at være hans bedste støtte, men han kan ikke sidde med når det for alvor går opad med de bedste, så derfor er Evans meget overladt til sig selv. I et sådant tilfælde er hans stabilitet dog et stort plus, da han som få kan finde sit eget tempo hurtigt og køre det på max, uden at gå kold. Sastre Bjarne Riis havde håbet på at vinde Touren en dag som holdleder, og med Basso lå den lige til højrebenet, desværre for ham faldt den drøm sammen, og i stedet blev Riis ladt tilbage med Sastre og Schleck-brødrene, Andy har klassen til at vinde Touren om 3 år måske, mens Frank er lidt mere tvivlsom grundet hans dårlige enkeltstart. Sastre er derved manden Bjarne må satse på, og den altid glade spanier kører altid det bedste han kan, desværre har det aldrig været nok til mere end en 2.plads i Vueltaen 2005 (rykkede et trin op da Heras blev taget for doping), samt en 4.plads i Vueltaen 2006. I sidste års Tour blev det til en fjerdeplads – den kan blive til en tredjeplads hvis Landis’ ikke har held med sin appelsag, men podiet blev det altså ikke til i Paris. Sastre vil have et stærkt hold bag sig i Touren, som hvis det skulle blive nødvendigt kan kontrollere og forsvare en trøje på flad vej, men når det for alvor går opad, er der nok kun Frank Schleck til hans hjælp. Sastre er en mester til at finde sit eget tråd, og derfor bliver han spændene at følge i Alperne, hvor stigningerne er rimelig konstante. Hans enkeltstart bliver ikke bedre end hvad den er nu, og han kører Top15 når det gælder, men vil nok tabe op til 6 minutter til en Vinoukourov i denne disciplin, derfor tror jeg ikke han kommer til at vinde en Grand Tour, men i stedet må fighte for at køre endnu et podium hjem i Touren og Vueltaen i denne sæson, inden kaptajnrollen nok skifter næste år. Leipheimer I en alder af 33 år er Leipheimer vendt hjem til holdet hvor han var uønsket i 2001, til trods for et gennembrud i Vueltaen der resulterede i en samlet 3.plads, sidenhen har han været forbi Rabobank og Gerolsteiner for at køre nogle Top10-klassementer i Touren. Sidste år var så året hvor alle inklusiv undertegnede regnede med han ville vinde, efter at Ulrich og Basso var fejet af scenen, men til trods for hans sejr i Dauphine Libere gik han ned på begge enkeltstarter samt 17. etape hvor Landis havde dopet sig. Som lektie har Leipheimer i år valgt at køre et noget langsommere Dauphine Libere der resulterede i en 24.plads, og derfor kan vi forvente hans form endnu er et stykke fra toppen. Discovery-holdet har efter sidste års fiasko, et forholdsvist sikkert klassement-håb i Levi, derudover har man Contador til ungdomstrøjen som bliver Leipheimers højre hånd, holdet består også af Gusev, Hincapie, Martinez, Paulinho og evighedstalentet Popovych som alle kan yde deres til Leipheimers kamp om en podieplacering. Menchov Rabobanks trumfkort ser endelig ud til at være en seriøs kandidat i Touren igen. I 2003 vandt han ungdomstrøjen, men det efterfølgende år måtte han udgå, og i 2005 hvor Rabobank havde hentede ham fra Illes Ballears, faldt han helt igennem og trillede til sidst i mål med gruppettoen. Dog havde han succes i Vueltaen hvor en 3.plads i 2004, og en 2.plads (som siden er blevet til en sejr efter Heras blev taget for doping) i 2005. I Touren fik han sidste år en 5.plads (6.plads med Landis) og ligeledes en etapesejr, dog gik han lidt ned i den sidste uge, og i stedet for at udfordre de foranliggende, måtte han nøjes med at forsvare sin placering. I år får Menchov primært hjælp af Kyllingen, Boogerd og Dekker, et hold som er lidt tvivlsomt eftersom Boogerd kører halvskadet rundt, omend han viste opløftende tegn under de hollandske mesterskaber med en 4.plads. Dekker kører sit første Tour de France, og Kyllingen vil medmindre Menchov er med i kampen om sejren, stadig gå på togter i bjergene. Menchov har for så vidt kvaliteterne til at vinde Touren, men han plejer at have mindst én dårlig dag, og de minutter han taber der, har han ikke råd til at tabe, da hans enkeltstart også koster ham tid i forhold til Vinokourov.
Klassementet: Top10-håb
Dessel Ser ud til at køre klassement for AG2R hvor Moreau får en fri rolle, og Gadret nok bliver bundet til Dessel. Dog har han langt fra set overbevisende ud i optakten, og selv om han stadig ville have kørt Top10 sidste år hvis man tager de minutter fra ham han fik i udbruddet, så er det noget mere tvivlsomt om han holder niveau i år. Pereiro Sidste års mulige vinder (afhænger af forløbet af Landis-sagen) har måtte kæmpe for at komme på holdet i år, og hans rolle bliver som 100 % hjælperytter for Valverde. Han har tidligere to 10.pladser i Touren, og har nu vist at det ikke er en mand der skal have en halv time i et udbrud. Karpets Ligesom Pereiro er han der for Valverde, han har vundet Catalonien Rundet og Schweiz Rundt og står måske på tærsklen til sit gennembrud over 3 uger, dog er han en stor rytter, der nok er lidt for tung i de høje bjerge. Bedste resultat i Touren var en 13.plads i 2004, hvor han vandt Ungdomskonkurrencen. Frank Schleck Da han vandt sin etapesejr i Schweiz Rundt, snakkede man om podiumkandidat; dagen efter da han gik ned, snakkede man om en mand der aldrig kommer til at vinde Touren. Faktum er at han har en alt for dårlig enkeltstart, men i flere tilfælde har han vist flot kørsel opad, bl.a. ved at slå Cunego på Alpe d’Huez sidste år. Derudover mangler Schleck stabilitet - før for han kan komme op hvor det bliver rigtig sjovt. Zubeldia Nu er Euskaltel uden Mayo, i stedet har Igor Anton stukket hovedet frem, men Zubeldia er klassementsrytteren til andet er bevist. Sidste år blev det til en 8.plads (ex-Landis) og hans bedste resultat var i 2003 hvor det blev til en 5.plads. Han har en god enkeltstart og er god i bjergene, men er en rytter der i modsætning til mange landsmænd kører defensivt. Beltran Som 36-årig er Beltran i karrierens efterår, og det har betydet et skifte til Liquigas hvor han får lov at køre sin egen chance. Holdet har meldt ud at de regner med Top10, og takterne var lovende i Dauphine Libere. Sidste år blev han nr. 9 i Vueltaen, og han har gennem årene på Discovery udviklet en nydelig enkeltstart, bjergene er dog hans primære terræn. Valjavec Lampres slovenske mester får lov at køre sin chance i år, sidste år blev han nr. 17 (ex-Landis) i Touren, og han har længe stået på spring til at slå igennem som etapeløbsrytter. I en alder af 30 år ser det dog noget tungt ud, og spørgsmålet er om han nogensinde kommer til at være god over 3 uger. Han blev nr. 9 i Dauphine Libere, og hvis han kan klare det samme i Touren, er hans mål opfyldt. Fothen Den ene af Gerosteiners to kaptajner. Han tabte meget overraskende ungdomstrøjen til Cunego sidste år, hvor han ellers en overgang havde et stort forspring, og før den afsluttende enkeltstart som er hans speciale, blot havde 5 sekunder op. Han slog igennem med en 12. plads i Giroen 2005, og Gerolsteiner kører ham i stilling som Tysklands nye Tour de France-håb, dog mangler han en del i bjergene og ligeledes på enkeltstarterne, men forvent at han til trods for et dårligt Dauphine Libere fortsætter sin udvikling i Touren. Garate Quick Step kører for Garate. Om det er en bjergtrøje eller et klassement står lidt åbent, men han er en spansk rytter der har kørt en masse flotte Giroer. I år er han så linet op til Touren hvor han måske satser på et flot resultat, eller også sparer han kræfter til Vueltaen som han ligeledes skal køre. Rogers T-Mobile satser på Rogers som er tre-dobbelt verdensmester på enkeltstart. I modsætning til sine kollegaer Millar og McGee har han klaret springet til etapeløbsrytter, og han blev nr. 9 ved sidste års Tour. I år har optakten været dårlig, og han måtte udgå med knæproblemer af Schweiz Rundt, dog har han meldt sig klar til Touren, og det bliver spændende at se om han kan forsvare sin Top10-placering. Kashechkin Man må ikke glemme kazakhen når man snakker Top10, men i og med at Astana både har Klöden og Vinokourov, vil Kashechkin nok spille tredje violin. Det vil betyde at han i flere tilfælde vil blive ofret tidligt, og det vil koste meget tid. Det blev til en samlet 3.plads i Dauphine Libere, hvor man så at han manglede det sidste opad. Kashechkins store mål i år er dog Vueltaen, hvor han med stor sandsynlighed får kaptajnrollen, med hjælp fra Vino. Dér skal han forbedre sidste års samlede 3.plads.
Pointtrøjen
McEwen Ligeså stor favorit Kyllingen er til bjergtrøjen, ligeså stor favorit er McEwen for mig til pointtrøjen. Han er altid stabil og gennemfører løbet, ligeledes ender det altid med han jagter de indlagte spurter når trøjen er inde for rækkevidde, og sidst men ikke mindst er han en snu rytter, man aldrig må afskrive på en sprinter afslutning. Sidste år snuppede han 3 etapesejre i Touren samt pointtrøjen, i 2005 blev han nr. 3 i kampen om den grønne trøje, i 2004 vandt han den, i 2003 tabte han den med 2 point til Baden Cooke i et af de drabeligste opgør der længe er set, hvor Cooke tog den fra McEwen med sin 2.plads på Champs Elysées foran McEwen. Og i 2002 vandt han den. Op til årets Tour har han mistet sin leadoutman Gert Steegmans til konkurrenten Boonen, og i stedet må han nøjes med Fred Rodriquez, men med den frækhed McEwen har i positionskampene, kan han frit vælge at vrage mellem de forskellige hjul, og lur mig om han ikke ligger hos Petacchi, Boonen eller Hushovd de fleste dage. Boonen Efter en god start på sæsonen, gik han helt ned da det gjaldt i Flandern Rundt og Paris Roubaix, faktisk gik det så galt at han ikke har vundet siden d. 31 marts i E3 Prijs Vlaanderen. Under sidste års Tour kørte Boonen rundt i den gule trøje i 4 dage, men til sin store irritation kunne han ikke tage nogen etapesejre. Eneste gang Boonen nåede til Paris var i 2004, hvor han til gengæld snuppede sejren på Champs Elysées. Pointtrøjen var ikke noget han kørte efter dengang. Eftersom han ikke har vundet en sejr i lang tid, samt kun har gennemført Touren 1 gang, vil jeg ikke vurdere Boonen til at stå med de bedste kort i kampen om den grønne trøje, og lige pt. ser det ud til der er en håndfuldryttere der er hurtigere end ham. Hushovd Sidste år slap vi for at høre nordmændene gjalde løs på Champs Elysées, men det vil Thor gerne lave om på i år. Fakta er at han ingen sejre har i år, og sidste år måtte han se sig slået stort i kampen om den grønne trøje. Som en lille trøst startede og sluttede han med at sejre, og senere på sæsonen vandt han pointtrøjen i Vueltaen. Som leadoutman har han tidligere CSC rytter Julian Dean. Ligesom Boonen virker Hushovd lidt ved siden af sig selv, og på 1. etape af Dauphine Libere blev det kun til en 6.plads slået af flere B sprintere. Ligeledes blev han slået af en upåagtet landsmand i spurten om det norske mesterskab. Bennati Lampres sprinter er ved at være oppe i Superligaen, men mangler stadig en stor sejr. Han har i år valgt at satse på Touren og vil prøve at veksle sine topplaceringer til sejre i årets Tour. Han har fået Napolitano med som leadoutman, men også som konkurrent hvis han ikke får succes. Sidste år gennemførte Bennati ikke, men han er en robust rytter, som kører bedre opad end mange sprintere, og derfor skal han regnes som en trussel hvis han begynder at vinde. Han tog sig af pointtrøjen i Schweiz Rundt, hvor det blev til to 2.pladser efter Zabel og McEwen. En outsider til trøjen som dog skal have tur i den, så han ikke mister modet. Hvis han til gengæld er med i kampen om pointtrøjen, vil han givetvis fighte til den bitre ende. Petacchi Den italienske supersprinter har et helt hold omkring sig, men i skrivende stund er der tvivl om han stiller op, grundet en lidt for stor dosis af astmamedicin under Giroen. Hvis han ikke stiller op, vil Zabel blive forfremmet, og være med i kampen om den trøje han ejede i 90erne. Petacchi er dog i mine øjne ikke en konkurrent til trøjen, da han senest gennemførte Touren i 2001, siden er han udgået, eller har ikke stillet op.
Bjergtrøjen
Rasmussen Bookmakernes helt store favorit er endnu engang Kyllingen. Sidste år blev han presset af David de la Fuente, men satte det hele på plads på 16. etape, hvor han efter blot 10 min af etapen kørte væk, og efter at havet siddet sammen med Casar og Valjavec, satte han dem fuldstændigt til vægs senere på etapen. I år kørte Kyllingen Giroen som optakt inden turen hvor han var forholdsvis anonym, hvor han dog på 19. etape var i udbrud, men ikke kunne følge Mayo til sidst. Han viste lovende takter ved at side fint med opad til et vist punkt på flere etaper. Kyllingen har luftet tankerne om at køre et godt klassement, frem for at jagte etapesejren, men hvis det er tilfældet har han valgt det forkerte år, da Touren består af to lange flade enkeltstarter, hvor han nok taber 10 min til de bedste. Det kan måske også blive hans fordel af disse to enkeltstarter ligger der til sidst i Touren, da en Vinokourov godt vil lade Kyllingen vinde en stor bjergetape med et par minutters forspring, måske endda uden han har tabt tid først, da Vino og co. ved at de minutter henter de igen på enkelstarterne. I forhold til sidste år bliver Kyllingens største problem i kampen om bjergtrøjen, at Boogerd ser ud til at være noget fra den form han havde sidste år (og dermed ikke kan hjælpe Menchov så meget), samt at Menchov er en oplagt podiekandidat. Det kan betyde en mindre grad af frihed, til at komme ud og snuppe de 80 point på en enkelt etape, som før har afgjort det. Ligeledes er der i år andre ryttere der har meldt ud, at bjergtrøjen er i deres interesse. Moreau I disse år er Moreau desværre for fransk cykelsport deres bedste håb på noget stort. Og det i en alder af 36 år. Men med den franske-tricolour på skuldrene og en flot sejr i Dauphine Libere for nyligt, er der lagt op til noget stort. Moreau har selv luftet idéen om at tabe en halv time, og så gå efter bjergtrøjen og modtage folkets hyldest som Virenque og Jalabert har gjort. Moreau har efterhånden indset at man ikke husker hvem der blev nr. 8 i 2007, men man husker bjergkongen, især hvis han var fransk. Ligeledes har AG2R kørt Dessel i stilling som klassement-bud, mens Moreaus enkeltstarter er faldet meget i niveau. I Dauphine Libere faldt han helt igennem dagen efter han havde taget den gule trøje, mens han under de franske mesterskaber blot blev nr. 10 på enkeltstarten, en enkeltstart som ellers programmæssigt gav ham mulighed for at give sig 100 %. Moreaus største problem kan blive formen, som har toppet i juni og som for en normal cykelrytter vil være faldende under Touren, derfor kan han få svært ved at følge med Kyllingen og de øvrige i kampen om bjergpointene. Mercado Den lille spanier er en fremragende klatrer, som i mange år har kørt for store hold, hvor der ikke har været plads til hans personlige ambitioner, nu har han for andet år i træk kontrakt med det lille franske Agritubel hold, som har fået et Wild Card til Touren. Det er bestemt ikke et hold man skal kimse af, med ryttere som Jalabert, Vogondy, Salmon, Duenas og Mercado er det et hold der har gode chancer for en etapesejr. Sidste år trådte Mercado igennem på 10. etape, efter udbrud med Dessel tog Mercado etapen, og Dessel den gule trøje. Siden hen udgik Mercado på 17. etape. Mercados tidlige meritter tæller en 5.plads i Vueltaen 2001, en etapesejr i Touren 2004, samt en 10.plads i Vueltaen 2005. Mercado og resten af Agritubel holdet varmede op til Touren med Route du Sud, hvor Mercado ikke ligefrem viste Tour form. Sportsdirektør David Fornes har udtalt at Mercados mål er en etapesejr, bjergtrøjen og et så godt klassement som muligt. Med Touren som det eneste løb af betydning på Mercados løbs kalender, skal han frem og vise flaget, og hvis det ikke bliver til en etapesejr, skal han kæmpe med om bjergtrøjen.
Ungdomstrøjen
Contador Den helt store favorit til ungdomstrøjen er vinderen af Paris-Nice. En samlet 6.plads i Dauphine Libere viser at formen er på rette vej. I 2005 blev Contador samlet nr. 31, og nr. 3 i kampen om den hvide trøje, men siden da er han steget noget i niveau. Discovery har meldt ud at det er alle mand for Leipheimer, Contador ser dog ud til at være det stærkeste kort af de øvrige, og derfor kan en Top10 placering og en ungdomstrøje sagtens være en naturlig konsekvens af at hjælpe Leipheimer. Ligeledes er Leipheimer ikke en mand der beder sit hold om at sætte tempo, det er nok overladt til Astana, CSC og Caisse d’Epargne. Derfor kan Contador på mange af etaperne køre sig selv til det yderste i håbet om at komme langt frem i klassementet. Kohl Den anden kaptajn på Gerolsteiners hold (den første er Fothen) er den østrigske bjergrytter, der sidste år imponerede med en 3.plads i Dauphine Libere. I år er det ikke sæsonens mål og med en 13. plads viste han også der er et stykke vej til topformen. Kohl skal i år køre sin første Tour, og mange ryttere har det med at falde lidt igennem første gang de kører Touren. For at gøre ondt værre, er det blot Kohls anden Grand Tour; den første var Vueltaen 2005 hvor han trillede hjem som nr. 111. Selv om der er forhåbninger om en stor Tour af Kohl, tvivler jeg på han kommer meget længere op end Top20, og han vil nok få svært ved at tage ungdomstrøjen. Dekker Det nye hollandske håb, som man håber kan komme til tops i Touren og indfri de forventninger Boogerd aldrig klarede. Hans bedste våben er en fantastisk enkeltstart, men ligeledes er han stærk i kuperet terræn, på de helt store bjerge mangler han endnu at vise sig frem. I år har han vundet Romandiet Rundt samt 6. etape af Schweiz Rundt, og viste dermed at formen er på rette vej. Han har erfaring fra en Grand Tour, som var Giroen i 2005 hvor han blev nr. 75 samlet. Men det kan ligesom hos Kohl blive hans problem at den store erfaring over 3 uger ikke er der.