Den professionelle bettor Torben N. Sørensen mener at have fundet EM-værdien: Han kaster sine penge efter fire outsidere, og så spiller han tungt imod England. Læs hans EM-analyse her.
Redaktør-boss Peter spurgte for et par uger siden, om jeg ikke kunne tænke mig at lave en lille feature om den forestående EM-slutrunde vinklet skarpt på, hvor jeg finder den bedste EM-værdi.
Intet problem, tænkte jeg, og efter at have vendt odds op imod hold-vurdering, historik og sund fornuft er min vinkel klar:
Værdien ved EM-slutrunden er for mig at se så indlysende og krystalklar, at jeg vil skrive den med store bogstaver: SPIL IMOD ENGLAND!
Men lad os lige starte med oddsene, og det med fokus på England. Det indledningsvist sjove ved England er, at de giver odds 9,50 som EM-vinder, men helt op til odds 13 (11,00 hos Bet365*, Ladbrokes, SBObet) for at slutte sidst i deres indledende gruppe, hviket jeg finder ikke så lidt mere sandsynligt.
Bedste odds, man kan få på markedet, for England til at kvalificere sig videre fra indledende gruppe, er 1,09, hvilket ikke kan få mig til andet end at trække på smilebåndet.
50 år uden finale-deltagelse
Lad os kigge lidt på Englands slutrunde-statistik siden årtusindskiftet:
VM 2014 i Brasilien Røg ud i indledende gruppe (Costa Rica og Uruguay videre)
EM 2012 i Polen/Ukraine Røg ud i kvartfinalen (mod Italien)
VM 2010 i Sydafrika Røg ud i ottendedelsfinalen (mod Tyskland)
EM 2008 i Schweiz/Østrig Ikke kvalificeret
VM 2006 i Tyskland Røg ud i kvartfinalen (mod Portugal)
EM 2004 i Portugal Røg ud i kvartfinalen (mod Portugal)
VM 2002 i Japan/Sydkorea Røg ud i kvartfinalen (mod Brasilien)
EM 2000 i Belgien/Holland Røg ud i indledende gruppe (Portugal og Rumænien videre)
Ikke siden England i 1966 på hjemmebane vandt verdensmesterskabet med en finale-sejr over Tyskland har England været i en finale.
Det er 50 år og 25 turneringer siden. Stadigt taler man før hver slutrunde om, at denne gang kan England så endelig gøre det. Hver gang tror folket på det, hver gang tales holdet og de engelske spillere op til at være verdensklasse, og hver gang viser det sig, at forventningerne bliver sørgeligt skuffede.
Det skal selvfølgelig siges, at England gennem tiden har haft det med at være uheldig i straffesparkskonkurrencer. Men hvor "uheldig" vedbliver "uheldig" egentligt med at være?
Man siger jo, at en straffespark-konkurrence er som et møntkast, men den køber jeg ikke. Og mener man virkeligt, at der blot er tale om engelsk uheld og ikke noget andet, ja så betyder det jo, at man i en eventuel straffespark-konkurrence mod Italien, Tyskland, Portugal eller andre ville stille sig tilfreds med odds 2,00 på engelsk sejr...?
Jeg ville ikke.
England - intet nyt under solen
Ved den forestående EM-slutunde i Frankrig er det akkurat det samme, som det har været i 50 år i træk. Men hvad er forklaringen?
For mig at se, er den, forklaringen altså, ret enkel. Den bygger på en, naturligvis især i England men faktisk mere eller mindre worldwide, vanvittig overvurdering af engelske spillere. En overvurdering der understøttes af den engelske presse (bemærk imidlertid her, at jeg ikke tillægger den engelske presse skylden for overvurderingen, pressen skriver blot, hvad folket vil have, det gælder jo om at sælge aviser).
Overvurderingen af engelske spillere er legendarisk, og den skyldes primært, at den engelske Premier League er verdens mest populære fodbold-liga med afstand og langt foran alle andre ligaer i verden.
Det er sandt, at Premier League nok er den bedste rent kvalitets-mæssigt, når man kigger på bredden i ligaen (penge-akkumuleringen og klubbernes budgetter i Premier League understøtter i hvert fald dette), men to ting falder i øjnene.
Den første er, at de engelske klubber vel næppe kan hævde, at de er de bedste i verden - jeg ved i hvert fald godt, hvem jeg ville holde mine penge på, hvis der blev arrangeret en mini-turnering mellem Top-3 i Premier League og Top-3 i Spaniens La Liga.
Det andet problem er antallet af engelske klassespillere. Det ville naturligvis ikke være noget problem at stille et ekstremt slagkragtigt hold bestående af spillere fra Premier League, men problemet er jo, at dette hold ville være stort set fyldt op af "udlændinge".
Stillet på spidsen, så vil jeg sige, at England ikke har floppet i de seneste 50 års slutrunder, overhovedet ikke, og hvis noget, så nærmest tværtimod. De har bare opnået de resultater, deres spillermateriale berettiger til.
Og deres spillermateriale anno 2016 er sådan set hverken bedre eller dårligere, end det England gennemsnitligt har stillet med ved slutrunder. At "verden" og især englændere ser det anderledes - for folket tror jo vitterligt, de har et godt hold - skyldes den førnævnte pr. default ekstreme overvurdering af engelske spillere.
På en sportsbar i Shanghai...
I den forbindelse kan jeg ikke undlade at komme med en lille selvoplevet oplevelse. Den finder sted på en sportsbar i Shanghai i januar 2011.
Jeg kommer i snak med en sportsjournalist fra en af de førende aviser i England, som befinder sig i Shanghai. Efter lidt gensidig introduktion falder snakken naturligt nok på fodbold, og det især den igangværende Premier League. Sportsjournalisten, hvis navn jeg vil lade forblive unævnt, spår Liverpool en meget stor sæson, og det pga. hvad han beskriver som et fantastisk nyindkøb.
Jeg er lidt forbeholden overfor hvor god Liverpools sæson nu bliver, når det kommer til stykket, men giver ham ret i, at de har lavet det bedste nyindkøb i mands minde. Og det til en totalt latterlig lav pris, tilføjer jeg. Oplivet over, at han har fundet en meningsfælle skåles der, idet han dog tilføjer, at han alligevel synes 35 mio. pund dog ikke ligefrem var decideret billigt.
Jeg retter ham til, at jeg mener prisen nu kun var 23 mio. pund, og at det klassen og potentialet taget i betragtning er et røverkøb. Vi kigger så på hinanden, og så går en prås op for mig, han mener ikke Luis Suarez hentet i Ajax Amsterdam er det fantastiske røverkøb, men derimod den dyrere tonstunge Andy Carroll, hentet i Newcastle, som godt nok er ret god i luften, men af ca. samme hurtighed og tekniske formåen som en Danmarksserie-spiller.
Jeg nævner, at det lader til, vi tænker på to forskellige spillere. Efter misforståelsen er gået op for os begge, meddeler han, at han selvfølgeligt godt er klar over, at Liverpool i januar-transfervinduet også har brugt et beløb på en eller anden ukendt uruguayer i hollandsk fodbold - men dér er de blevet godt snydt, erklærer han skråsikkert og bestiller en ny runde Guinness.
Historien var et sidespring og måske ikke særlig relevant, men den illustrerer meget godt, hvordan englændere, og selv englændere med nogenlunde forstand på fodbold, er blinde over for deres auto-overvurdering af engelske spillere.
Sammenligninger & alarmklokker
Kigger vi på problematikken, så burde der ellers ringe flere alarmklokker. Pengene er gennemsnitligt større i Premier League end i nogen anden liga i verden, men der er jo ikke således, at de ikke også kan betale gode lønninger og overgangssummer i Madrid, Barcelona eller München.
Tværtimod kan man med en vis ret påstå, at de bedste spillere i verden før eller siden havner der (og kigger vi som en lille sidebemærkning på, hvilket fire klubber, der i øjeblikket og over de seneste par år må anses som de bedste i verden, ja så er det min påstand, at disse fire klubber befinder sig i netop Madrid, Barcelona og München).
Og nu kommer pointen så: Hvor mange englændere er det lige, der render rundt i Barca, Real, Atletico og Bayern... og hvor mange har der været der over de seneste fem... 10... eller flere... år?
Der, hvor jeg vil hen, er, at der simpelthen på intet tidspunkt meget længe har været en englænder med klasse til at spille på et af disse hold. Seneste eksempel var vel David Beckham i Real Madrid (idet jeg dog ikke skal glemme Owen Hargreaves i Bayern München) men dels er det efterhånden nogen tid siden, og dels så drejede det sig med Beckham vel mest om at sælge trøjer i Asien.
Man kan så indvende, at de engelske spillere foretrækker at blive i England, fordi deres lønninger er højere der, men/og disse lønninger bliver så også holdt høje netop og på grund af at den pågældende spiller har engelsk pas, hvilket får problematikken til at vende tilbage til udgangspunktet.
Kigger vi på det engelske landshold, hvem finder vi så af egentlige klassespillere på internationalt niveau? Mit svar er, at borset fra Joe Hart i målet, ja så kan jeg ikke få øje på én eneste. Og trust me, hvis der virkelig var tale om verdensklasse, mon så ikke de bedste klubber i Europa ville have fangarmene ude à la Gareth Bale, som Real Madrid hentede i Tottenham, men han er jo ikke englænder, men waliser.
Et specifikt kig på EM-2016
Kigger man objektivt på det, så har England til EM-2016 et hæderligt hold, absolut, men de er langt fra at være et virkeligt kvalificeret skud på EM-titlen. Kigger man på de forskellige hold og deres spillere, ja så fremstår eksempelvis et mandskab som Belgiens klasser stærkere end England.
Bettingmæssigt er England vanen tro der, hvor man kan lave sikker værdi, det ved at bette imod England naturligvis. Kigger man på deres indledende gruppe B, så er det fair nok, at England er forhåndsfavoritten i gruppen foran Rusland, Wales og Slovakiet, men med det sagt, er oddsene alt for skæve.
Eksempelvis er er for mig at se ingen tvivl om, at chancen for, England slutter sidst i gruppen, er betydeligt større end for, at de vinder EM. Det første kan man få odds 11-13 for, mens det andet ligger på 9-10.
Bliver vi lidt ved denne gruppe B, så giver England odds 1,09 for at gå videre fra gruppen. Gennemsnitligt går 2 2/3 af de fire hold fra de forskellige seks grupper videre til ottendedelsfinalerne, og det gør indlysende chancen for, at et specifikt hold kvalificerer sig videre, større, end hvad vi er vant til med det normale to af fire hold videre som ved VM- eller tidligere EM-slutrunder.
Alligevel er omkring 1,09 på England helt i skoven, meget mere interessant i denne gruppe er eksempelvis Slovakiet til et nuværende odds mellem 1,90 og 2,30 alt efter spil-udbyder (personligt sidder jeg inde med et tidligt placeret bet på Slovakiet til at gå videre fra gruppen til odds 2,49 hos Pinnacle, og det er jeg vældigt fornøjet med).
Ligeledes frister højeste markeds-odds 1,83 for England til at vinde gruppen (Bet365*, Ladbrokes og Jetbull) heller ikke, næ, så er 4,33 på Rusland eller 10 gange pengene på Slovakiet betydeligt mere interessant.
Værdien findes på Belgien
Tager jeg et kig på vinderoddsene for den endelige EM-vinder, og det med sigte på at spotte værdi, så er odds 9,50 (Bet365*) på England for mig at se intet mindre end en vittighed. Jeg kan ingenlunde garantere, at England ikke vinder EM, men at de skal være fjerde-favorit efter Frankrig, Tyskland og Spanien er så langt fra objektivitet, som man kan komme.
Oven i købet er EM modsat VM tradtionelt spækket med overraskelser (tænk Grækenland og Danmark) og derudover finder jeg andre hold, som bør stå foran England i en objektiv oddsvurdering.
Skal man søge efter værdi i stedet for blot at udpege engelsk minus-værdi, så appellerer de tre øvrige odds-favoritter Frankrig, Tyskland og Spanien, heller ikke til mig. Ja, de kan alle vinde, så absolut, og de er også i min bog de tre hold med størst chance for at vinde, men oddsene er for mig at se lige korte nok.
I stedet er mit blik faldet på markedets nummer fem Belgien, hvor jeg faktisk godt synes, at man kan klemme værdi ud af de odds 12, som Bet365* og Jetbull tilbyder. Spiller-for-spiller står verdensranglistens øjeblikkelige toer ikke tilbage for mange hold, og 12 gange pengene køber jeg.
Men med historikken og efterklogskabens ulideligt klare bakspejls-syn in mente... Grækenland og Danmark, så er det jo ikke nødvendigvist givet, at vi skal finde den kommende EM-vinder blandt favorittterne.
Danmark vandt EM, hvor der kun var otte slutrunde-deltagere, mens Grækenland vandt med 16 deltagere. Denne gang er der 24 hold med, og jo større, og ikke mindst længere (holdene skal denne gang gennem én kamp mere, før de kommer i finalen), turnering, jo mindre blive outsider-nationernes chancer.
Men det betyder ikke, at det er udelukket, vi vil få en ny super-overraskelse at se denne sommer i Frankrig. Givet er det dog, at for at vinde så skal man have en god organisation, et solidt forsvar, samt også helst en god "ånd" på holdet.
Der er et par hold langt nede i odds-rangeringen, som opfylder disse kriterier, og det er typisk oversete hold. Island, Irland, Rumænien, Ungarn, Nordirland og Albanien, mener jeg, har for lidt "at skyde med" til at kunne gå hele vejen, men hvad med et hold som Slovakiet?
Slovakere og tjekkere kan overraske
Slovakkerne har før gort det godt til slutrunder. For seks år siden ved VM i Sydafrika gik slovakkerne videre fra deres indledende gruppe på bekostning af bl.a. Italien, inden de i ottendedelsfinalen røg ud efter en tæt kamp mod de senere finalister Holland, og der er 10 gengangere fra VM-2010 med i truppen i Frankrig.
Slovakkerne har med Napoli-spilfordeleren Marek Hamsik som den store iscenesætter og centerforsvareren Martin Skrtel til at binde defensiven sammen et solidt harmonisk hold med god organisation og spillere, der vil kæmpe for hinanden.
Den slags er man ofte kommet langt med, og selvom det ikke bør betyde alverden (jeg lægger ikke meget i optaks- eller venskabskampe), så kommer de altså til Frankrig med bl.a. en frisk 3-1-sejr ude over Tyskland i bagagen. Odds på Slovakiet er 151,00 gange pengene (Bet365*, Jetbull, Ladbrokes, Pinnacle), og det er jeg ret sikker på, indeholder værdi. At det så alligevel ikke er særligt sandsynligt, bettet går hjem, er en anden sag, men det indikeres jo direkte af oddset.
Et andet hold, som jeg også kunne blive fristet af indskud på, er Slovakiets nabofælle Tjekkiet. Det tjekkiske mandkab vandt deres EM-kval.gruppe foran Island, Tyrkiet og fodbold-stormagten Holland, og har, lader man øjnene løbe ned over truppen, måske en smule mere at byde ind med end Slovakiet. Det berettiger til, at de odds 126,00 (Bet365*) man kan få for tjekkerne som kommende EM-vinder, skal være godkendt.
Ellers nogle? Jo, hvad med Sverige! Svenskerne har jo en vis hr. Ibrahimovic, og selvom der har været langt mellem de svenske slutrunde-snapse de seneste år, så kan svenskerne noget, når det kommer til arbejdsomhed, pålidelighed og organisation.
Kreativiteten er så den klare mangelvare, men der har man jo Zlatan. Meget står og falder med den svenske superstjerne, men til odds 101,00 (hos Bet365*, Jetbull og Ladbrokes - man bemærker, at Pinnacle til sammenligning er nede i odds 61), så mener jeg godt, man kan forsvare et mindre skud på svenskerne.
Fire EM-bud - og England
Samlet mener jeg at spotte værdi på i hvert fald to, men i alt måske hele fire nationer, som EM-vinder: Belgien og især Slovakiet (odds 151 ér simpelthen for meget!) mener jeg indeholder værdi, og efter min mening kan man med de forhåndenværende markedsodds også hive en smule værdi ud af Tjekkiet samt måske også Sverige.
Men det allerbedste odds på EM overhovedet. Ja, det ligner et "stensikkert" et af slagsen. Jeg bevæger mig for at finde det over til ikke-dansk-licenterede Pinnacle. De giver nemlig odds 1,117 for at England IKKE vinder EM, og skulle jeg nogensinde være fristet til at gå amok og sætte hele min rulle på ét bet, ja så ville dette være en særdeles god kandidat.
Bruger
http://www.betxpert.com/artike…
Bruger
Jeg kan godt følge dig i at Belgien kvalitetsmæssigt er bedre England.
Det er jo heller ikke fordi der er SÅ stor forskel på vinder-oddsene for Belgien og England.
Men Torben, har du slet ikke set nærmere på forskellen i niveauet i gruppespillet og haft knock out-fasen inde i overvejelserne?
England er havnet i en meget overkommelig gruppe. Det er Belgien ikke, og her (mener jeg) er, at forklaringen på at England bliver vurderet til at have bedre chancer end Belgien.
Knock out-fase: Hvis Belgien vinder gruppen skal de møde 2´eren fra Gruppe D; det ligner at det bliver enten Spanien eller Kroatien.
Bliver Belgien nr. 2 så skal de møde vinderen af Gruppe F, hvor Portugal er storfavorit.
Så kan man mene, at Belgien har gode chancer i disse kampe, men sammenlignet med England er det en sværere vej gennem slutspillet.
Hvis England vinder gruppen skal de op imod en 3´er. Bliver England nr 2 skal de op imod nr 2 i Gruppe F; med Portugal, Østrig, Ungarn og Island.
Og så mener jeg at Harry Kane er en klassespillere på internationalt niveau ;-)
Bruger
Jeg er samtidig lidt påpasselig med at vurdere alt for meget på Englands dårlige historiske resultater til slutrunder. Ejeren af betting syndikatet Smartodds og spillebørsen Matchbook, Matthew Benham, sagde i 2014 følgende på Brentford FC's fanforum:
"People find this difficult to believe but luck is just a massive factor in the international game, because there are so few matches in knock out competitions. Even in a 46 game league season, the 7th best side can get the rub of the green and win the league - doncaster!
So England have had the same level as Holland, in my view, since 1996, but Holland have reached 5 semi finals and England none, with luck accounting for 99% of that. That's not to say that the english game can't learn a lot from the very best, like spain and germany."
Og samme Matthew Benham i et interview med det tyske magasin 11Freunde i 2013 (frit oversat fra tysk):
"England hat tabt de seneste seks straffesparkskonkurrencer. Det engelske U21 hold er i samme stil 0 for 2 i straffesparkskonkurrencer. Tyskland har derimod, med undtagelse af finalen i 1976, vundet samtlige straffesparkskonkurrencer til slutrunder.
Der er dog ikke noget mystisk i dette, selvom straffesparkskonkurrencer skulle være møntkast. Det vil simpelthen ske af ren og skær tilfældighed, at nogle hold havde gode serier og andre dårlige, når du har en pulje med så mange landshold. Der behøver altså ikke være tale om tysk effektivitet og manglende engelsk effektivitet.
Jeg ville nok ikke vurdere det til at være 50/50, hvis Tyskland og England mødtes i en straffesparkskonkurrence, men det ville være tæt på."
Jeg siger ikke, at han har ret. Der er dog sindssygt meget held involveret til slutrunder. Tyskland var ikke langt fra at ryge ud til Algeriet i 1/8-finalen til VM 2014, hvor de skulle i forlænget spilletid. Spanien kunne nemt være røget ud til Portugal i straffesparkskonkurrence til EM 2012.
Jeg tvivler ligeledes på, at England er meget dårlige på straffespark end alle mulige andre. De har nok bare været uheldige. Selvom de skulle have været dårlige historisk set, så er det nye spillere i denne omgang, hvorfor det nok ikke har den store betydning.
Bruger
Jeg er helt med på, at statistik blot viser, hvad hvad der ér sket, ikke nødvendigvis hvad der vil ske (eller at mønten/roulette-kuglen ikke har nogen hukommelse, om man vil).
Men hvis man mener, at straffespark-konkurrencer pr. definition er stort set tæt på fifty/fifty, så tror jeg, man tager fejl. Et eksempel: - peg på én eneste gang ét Sub-Saharan afrikansk klub- eller landshold har trukket sig sejrrigt ud af en straffespark-konkurrence mod et europæisk eller sydamerikansk hold? Eller for at gøre samplen noget større - peg på, hvornår et europæisk eller sydamerikansk hold har tabt en afgørelse fra 11 m-pletten mod et hold udenfor Europa/Sydamerika. Og ved de kløgtige bookier og spillere dette? - ja, naturligvis gør de det.
Et eksempel. Ved kvartfinale-kampen mellem Uruguay og Ghana ved VM-2016 i Sydafrika befandt jeg mig Sydøstasien i IBCbet's "headquarters". IBCbet's livebet-omsætning er betydelig, og denne kamp var bestemt ingen undtagelse. Kampen gik ud i straffespark-konkurrence, og odds blev diskuteret heftigt. Den ansvars-havende compiler måtte træffe en hurtig beslutning og lagde Uruguay til at vinde straffespark-konkurrencen op til odds 1,60, mens Ghana blev sat til 2,40. Bogen kom ikke i balance, risken blev størst på Uruguay, som da også vandt. Coinflip? - no way (efterfølgende fortalte risk manageren mig, at de oplevede næsten samme mønster, da Paraguay i ottendedelsfĩnalen eliminerede Japan på straffe).
Jeg tror, at afgørelser fra straffepletten på én eller anden måde er tæt forbundet til selvfølgelig sparkerens generelle kompetance, men også "coolness" samt ikke mindst en dybere fodbold-kulturel baggrund, som er tæt sammenknyttet med, hvor han er opvokset.
Og jeg tror, man på den baggrund kan finde noget af forklaringen på, hvorfor afgørelser fra 11 m-pletten ikke bare er et cointoss.
@ Frank
Jeg har ikke overset holdenes videre færd frem, men jeg mener, det er tillagt for stor betydning. Seedningen/forhåndsforventningerne skal blot sprænges ét sted, så kan det hele se anderledes ud. Desuden er jeg ikke helt 100 på, at Italien/Sverige/Irland nødvendigvis er vanskeligere end Rusland/Wales/Slovakiet. Med 67% chance for at gå videre som treer kan det vigtigste bĺive at slå gruppens dårligste hold, og ville mit lod her falde på Irland.
Kane...? ... c'mon ;-)
Bruger
Sverige tror jeg ikke på, Unibet har et andet sjovt spil Gritzmann til 6 gange ( i formentlig 7 kampe hvis Frankrig når semien) til at score flere mål end Sverige ( som får højest 3 måske 4 kampe og godt kan få svært ved at score i deres gruppe kampe ( Italien, Belgien og Irland).
Bruger
England har 5 spillere fra Liverpool, 5 spillere fra Tottenham og 3 spillere fra United. DErudover er det lidt spredt mellem Man City, Arsenal, Everton og Leicester, men alt i alt et hold hvor mange spillere kender hinanden fra dagligdagen.
En anden faktor der er værd at tage med er, at England er gået væk fra deres gamle 4-4-2 system. Man har nu smidt en ekstra mand på den centrale midtbane (Formentlig Dier), der skal styre den defensive organisation på midtbanen, og på den måde håber man at kunne få et overtag på den del af banen. Dier, Alli, Wilshere/Henderson/Milner er ingenlunde verdensstjerner udenfor England, men hvis man finder en kombination med 2 ud af 3 centrale midtbanespillere fra samme hold, så er man allerede et godt stykke af vejen på at have et hold der er spillet sammen.
Men igen - Enig i, at der ikke er værdi på England, men jeg synes nu så heller ikke umiddelbart at der er værdi i at gå imod dem.
Bruger
Kane, Alli, Dier, Sterling, Stones, Barkley & måske Rashford ville nok være bedre til VM2018 med en slutrunde erfaring i bagagen og lidt mere modnet kan det være den slutrunde hvor de peaker som landshold.
Bruger
Bruger
Jeg ser Tjekkiet som havende et lidt bredere hold end Slovakiet, men som du er inde på, er tjekkernes gruppe alt andet end nem (faktisk anser jeg denne gruppe med Spanien, Kroatien og Tyrkiet som slutrundens sværeste). Derfor mener jeg, at man stort set kan ligestille Tjekkiet og Slovakiet, når det kommer til en sammenligning af deres EM-chancer. I en direkte duel (hvilken nation når længst) vil alt over odds 2,10-2,15 på slovakkerne efter min mening være fint.
Bruger
Eksempel:
Oddsene på Wales' og Ruslands vinderchancer er nogenlunde ens. Rusland ligger i odds 80 og Wales ligger i odds 90 hos Betfair for at vinde turneringen. Hvis man derimod kigger på oddsene for de to holds gruppekampe og avancement fra gruppe B, så er det tydeligt, at Rusland er det klart stærkeste hold af de to.
Det giver kort sagt ingen mening, at Rusland knap nok er større titelfavoritter end Wales. Jeg vil egentlig vurdere, at Russerne burde have mere end dobbelt så stor chance for at vinde turneringen ift. Wales. Det er jo alligevel vanvittigt, at markedet kan være så skævt kort før slutrunden starter.
Bruger
Lidt interessant læsning omkring England - kilde dr.dk.
http://www.dr.dk/nyheder/webdo…
Mvh
Vinder13plus
Bruger
Fuldstændig enig.
Bruger
Hvor tit sker disse matchups i straffesparkskonkurrencer mellem et europæisk/sydamerikansk hold og et ikke EU/SA hold egentlig? Det må være ret sjældent? Men ved seneste VM slog Costa Rica jo Grækenland ud efter straffe. Og i 2002 slog Sydkorea Spanien ud. Men derfor kan der sagtens være forskelle verdensdelene i mellem.
Men nu er England jo Europa, og så bør de vel ikke sparke meget ringere straffespark end fx. Tyskland eller Italien, men alligevel er deres statistik så meget ringere. Sandsynligvis uheld langt hen af vejen.
Det er desuden lidt sjovt med store slutrunder og samplesizes. I årevis fik man tudet ørene fulde med at et europæisk hold ikke kunne vinde fx. VM i 2010 eller 2014, fordi de aldrig havde vundet udenfor egen verdensdel. Rigtig mange slugte denne statistik råt, på trods af at der har været mindst ét europæisk hold i alle VM-finaler siden 1954.
Bruger
Enig langt hen ad vejen (og undskyld, hvis jeg nu skriver en sætning, jeg har skrevet mange gange før) - statistik viser kun, hvad der ér sket, ikke nødvendigvis hvad der vil ske.
Mht. Costa Rica burde jeg i øvrigt have skrevet et latinamerikansk hold (og ikke et sydamerikansk, en tanketorsk fra min side). Yes, Sydkoreas straffesejr over Spaniens er mig bekendt eneste undtagelse fra "reglen", men blev det ikke efterfølgende år senere konstateret, at dommerne var bestukket i Sydkoreas kampe mod Italien og Spanien...?
Årsagen til, at jeg bragte dette på bane, var, at jeg oplevede hvordan meget kompetente compilere og deres risk manager prissatte Uruguays straffe-konkurrence mod Ghana til 1,60-2,40 (samt Paraguay-Japan til 1,70-2,30), og det syntes jeg, var ret tankevækkende.
Bruger
Statistik fra tidligere slutrunder er på mange måder ikke specielt anvendeligt. Der er altså fire år imellem hvert EM, hvor der kan være sket en del i mellemtiden. Derudover har Torben har ret i at det er beskrivende statistik, der fortæller noget om fortiden. Man bliver nødt til at analysere det (sortere tilfældighederne fra), hvis man skal bruge det til at forudsige fremtiden.
Bruger
Bruger
Vovet, og muligvis også halv-provokerende, men hvorfor ikke? - det i hvert fald indtil en bedre forklaring kommer på banen.
Jeg husker stadig klart, at efter-evalueringen hos compilers og risk manager var, at de på både Uruguay og Paraguay havde tilbudt 0,05-0,10 for meget (og det ikke fordi Uruguay og Paraguay vandt, for dens slags er de prof-iskolde overfor). Som zAAz skriver i hans seneste indlæg, kan der næppe være tvivl om, at nogle hold bare er bedre end andre, når det kommer til afgørelser fra straffe-pletten.
(i den forbindelse virker det interessant at kigge på Portugal til at brænde straffe... er der nogle, der har taget et hårdt blik på Miss Ronaldos udnyttelses-procent fra pletten? - 70% måske...? - og hvorfor er det i øvrigt ham og ikke f.eks. Bale, der tager sig af de direkte frispark for Real Madrid? - undskyld sidespringet :-)
Bruger
Jeg er såmænd enig i, at det ikke er decideret 50/50 ved straffesparkskonkurrencer inden der er blevet slået plat/krone, men hvordan er det, at du linker de kulturelle forskelle og stempler et helt kontinent som dårligt? Det er ikke en bedre forklaring end så meget andet. Det kunne også være noget kampspecifikt, der har været med til at psyke enkelte spillere.
Bruger
Egentlig synes jeg England har mere dynamiske end normalt, men at de skal være 60% favorit mod Slovakiet, har jeg svært ved at få til at give mening.
Vh.
Allez
Bruger
De asiatiske døjer måske lidt med højde og rækkevidde og de afrikanske er ofte et kapitel for sig.
Måske kan det også forklare Costa Rica sejren over Grækenland. Deres målmand spiller jo nu i en af verdens største klubber.
Bruger
Bruger
Bruger
Bruger
Bruger
Fsva Brexit: Det spiller ingen som helst rolle, hvorvidt UK er med i EU eller ej. De har altid været fodslæbende og ville have særordninger. Måske kan de i stedet lave en lille union med vikingerne fra Island, der så kan lære dem lidt om dyder i fodboldspillet, når man spiller på et landshold!
Bruger
Bruger
Bruger
Bruger
Bruger
Bruger
Hvordan i alverden kan han spille Raheem Sterling? Hvordan kan han tro han kan vende kampen ved at bringe Jack Wheelchair for Eric Dier i pausen? Hvorfor i alverden venter han til 87. minut med at bringe Rashford for en fuldstændig fejlplaceret Wayne Rooney? Hvorfor i alverden sparkede Harry Kane hjørnespark i første kamp osv. osv.?
Min påstand er at British Airways stadig havde stået på en fransk landingsbane hvis Löw, Lagerbäck eller Conte havde siddet i Hodgsons stol.
Alle på BetXpert ønskes et fortsat godt og indbringende EM og en varm og solrig sommer.
CZ