I denne uge sætter vi for alvor gang i optaktsturneringerne til US Open, når Toronto huser den årlige Masters 1000-turnering i Canada. Alle stjernerne med undtagelse af Roger Federer, der ikke har givet anden grund end, at han må tænke på sit helbred ift. planlægning af sin kalender, stiller til start. Turneringen spilles skiftevis i Montreal og Toronto. Den forsvarende mester, Alexander Zverev, vandt turneringen i Montreal sidste år.

Rogers Cup, Toronto, Canada

Rang: Masters 1000
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Alexander Zverev

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen
Nadal, som vandt her i Toronto i 2008 og i Montreal i 2005 og 2013, er som verdensranglistens førerhund automatisk topseedet i turneringen, og jeg synes for en gang skyld, han har fået én af de værre lodtrækninger. Han står til at skulle møde Cilic i kvartfinalen - et muligt revancheopgør for Nadal, der tabte til Cilic i kvartfinalen ved årets Australian Open. Før en kvartfinale mellem Nadal og Cilic kan blive en realitet, skal spanieren dog igennem et par ikke helt lette runder, hvor han først skal møde vinderen af Paire-Donaldson og dernæst ligner det et tredjerundeopgør mod Kyrgios, som dog lige først skal igennem blandt andre Wawrinka. Cilic kan i værste fald risikere en vej til kvartfinalen, der hedder Coric og Edmund, så heller ikke det kroatiske fyrtårn er på nogen måde sikret en kvartfinaleplads uden først at skulle bide skeer med nogle af de stærkeste useedede udfordrere i feltet.

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen
Her har vi også en ret voldsom del af feltet samlet, og tredjeseedede Del Potro skal formentlig spille sit bedste tennis, hvis han skal gå igennem til semifinalen. Argentineren skal i sin første kamp op mod enten Nishikori eller Haase. Nishikoris meritter på hard court taler for sig selv, og han kan på sit bedste slå stort set alle spillere i feltet. Haase var i semifinalen i Montreal sidste år, så han har en ordentlig bunke point at forsvare og kommer nok heller til at lægge sig ned uden kamp. Jeg tror, Del Potro får nok at se til i sin første kamp i turneringen. Som om det ikke var nok med dét, så ligner det et tredjerundeopgør mod hjemmebanefavoritten, Shapovalov, der også nåede semifinalen i Rogers Cup sidste år. Shapovalov fik ved den lejlighed sit gennembrud på touren, og siden er det gået pænt med pil op for ham til den 26. plads på verdensranglisten, som han sidder på pt. I kvartfinalen ligner Isner, seedet 8, et solidt bud på en modstander. Isners ottendedel af lodtrækningen ser temmelig overkommelig ud, og selv om han tabte til Rubin i Washington i den forgangne uge, så er han stadig meget formstærk efter semifinale ved Wimbledon og titel i Atlanta. Isners værste konkurrenter i sin del af lodtrækningen om en kvartfinaleplads ser umiddelbart ud til at være Khachanov eller Carreno-Busta.

Den næstnederste fjerdedel af lodtrækningen
Bortset fra et førsterundebrag mellem Goffin og Raonic ligner denne fjerdedel den dårligst besatte i lodtrækningen. Dimitrov og Anderson er seedede til at møde hinanden i kvartfinalen, og selv om det er to dygtige spillere, så er der ingen, der pt. kan betragtes som deciderede titelaspiranter. Dimitrovs form er ikke imponerende, og Anderson har godt nok gode meritter på hard court, og han er uden tvivl én af tourens mest formstærke spillere, men det er bare altid lige ved og næsten med sydafrikaneren, som dog står en anelse stærkere i min bog, efter han sendte Federer ud af Wimbledon med en mentalt meget imponerende præstation. Raonic har været i kvartfinalen tre gange i træk her i Toronto og nåede sågar finalen i Montreal i 2013, og efter nogle fine uger på græsset kunne han meget vel ramme noget niveau her på hjemmebanen og som minimum tangere sine kvartfinaler herfra. Om det kan blive til meget mere, tvivler jeg stærkt på, da han stadig ikke ligner helt sig selv, og derudover virker det måske også lidt omsonst at tale om kvartfinaler osv., når han står med en lodtrækning, der har givet ham Goffin i første runde. Skulle han komme igennem Goffin, så synes jeg dog, at der ligger en ekstremt god mulighed for canadieren for at nå igennem denne fjerdedel af lodtrækningen.

Den nederste fjerdedel af lodtrækningen
Her er den forsvarende mester, Zverev, seedet til at møde Thiem i kvartfinalen, men det er langt mere interessant at kigge på 9. seedede Djokovic som den naturlige favorit til at overtage Thiems seedning. Djokovic har fremragende meritter i Rogers Cup, og i Toronto har han vundet både i 2012 og 2016. Han møder Chung i første runde, hvilket er et revancheopgør fra Australian Open tidligere i år, hvor Chung spillede blændende og gav Djokovic tilbage af sin egen medicin. Djokovic var dog ikke i nærheden af sit topniveau ved det opgør, og siden har serberen vundet Wimbledon, sådan at vi vel godt kan tillade os at sige, at han nu er, hvor han skal være igen. Jeg har meget svært ved at se, hvordan Djokovic ikke skal komme igennem til kvartfinalen, og jeg har faktisk tilsvarende svært ved at se, hvordan Zverev ikke også skulle gøre det samme. Tyskeren kommer lige fra en fin titelsejr i Washington, og med bye i første runde her i Toronto og en overkommelig lodtrækning på papiret, hvor Sock og Pouille er de værste udfordrere, så ligner det den vel nok "sikreste" kvartfinale - et opgør mellem Djokovic og Zverev - i feltet.

Outright-markedet
Nadal er favorit hos bookmakerne, og der kan pt. ikke hentes højere odds på ham end 3,50. Det synes jeg personligt er for lidt, eftersom jeg betragter Djokovic som et bedre kort i denne turnering, og 4,33 på Djokovic hos Bet365* frister mig i hvert fald mere, end oddset på Nadal gør. Grunden til det højere odds på Djokovic er formentlig, at han står til at møde Zverev i kvartfinalen, og at han derudover også har en runde mere at spille end Nadal, der har bye i første runde. Zverev til odds 9,00 hos Nordicbet* er også et kig værd, men igen skal vi huske, hvem han kan risikere at komme op mod i kvartfinalen. Af mulige spilobjekter synes jeg, at Isner til odds 17,00 hos Nordicbet* og Raonic til odds 21,00 hos Bet365* er interessante, selv om jeg nok ikke for alvor kan se én af dem gå hele vejen.