Spillemyndigheden deltager ved Folkemødet 2017, hvor de er vært for forskellige sessions. Torsdag handlede det om eSport, hvor blandt Center for Ludomani, Danske Spil*, Anti Doping Danmark, DIF og Efterskoleforeningen deltog.
Under debatten med titlen "eSport - hvad er der på spil? arrangeret af Center for Ludomani og Spillemyndigheden under Folkemødet 2017 på Bornholm fyldte håndhævelsen af spillelovgivningen en del.
"Vi er konstant opmærksomme på, hvilke nye spil, der udbydes på markedet og går meget op i at spillerne fortsat kan spille i trygge rammer. Et vigtigt bidrag til det, er det værdifulde samarbejde, som vi blandt andet oplever med behandlingscntre for spilafhængighed, Forbrugerombudsmanden og Anti Doping Danmark," sagde direktøren for Spillemyndigheden, Birgitte Sand, under debatten ifølge en pressemeddelelse fra Spillemyndigheden.
"ESport samler jo i høj grad unge mennesker på samme måde som andre sportsgrene. Der er et fællesskab og positive rammer, men man skal selvfølgelig passe på at de unge mennesker ikke bliver indfanget i et utrygt og eller ulovligt univers," sagde Birgitte Sand endvidere.
Og netop utryg er hvad nogle forældre er, oplever Henrik Brandt, behandlingschef ved Center for Ludomani. Han oplever ugentligt opkald fra bekymrede forældre, som synes, at deres børn spiller for meget.
"Vi er meget opmærksomme på eSport. Vi skal passe på de unge mennesker og give dem nogle gode rammer for at spille, og jo mere vi voksne ved om det, jo bedre. Og så mener jeg, at der skal udvises stor forsigtighed med markedsføringen i forbindelse med eSport, fordi det jo appellerer til unge mennesker," sagede Henrik Brandt under Folkemødet i følge en pressemeddelelse fra Spillemyndigheden.
Udover oplægget om eSport har Spillemyndigheden også følgende debatter under Folkemødet 2017: "Alt om Spillemyndigheden på 10 minutter", "Har danskerne styr på deres spil?", "Det skal du vide om spil på nettet" og "Spillemyndigheden og matchfixing".