Sæsonen 2014/2015 er slut, SønderjyskE blev fortjent mestre, og Mike Larsen sluttede med en imponerende tilbagebetalingsprocent på 116. Mike Larsen tager i denne artikel et kærligt og kritisk blik på sin egen præstation og kigger på sæsonens overraskelser, skuffelser og sætter sit All-Star hold
Årets overraskelse
Ja, der er faktisk to af slagsen. Nemlig Rungsted Ishockey og Esbjerg Energy. Rungsted var et meget spændende bekendtskab i denne sæson, hvilket var deres 2. sæson efter, at man var kommet tilbage til ligaen. Rungsted var meget tæt på at sende Blue Fox Herning ud i kvartfinalen af slutspillet, hvor Rungsted ellers var foran med 1-3 i kampe, men Herning viste stor fightervilje og endte med at vinde 3 kampe i træk og sende Rungsted ud.
Den anden er sølvvinderne fra Esbjerg – inden sæsonen havde jeg spået dem til top4 placering i grundspillet, hvilket de ikke helt levede op til. Dog slog de til i slutspillet, hvor de blev ved med at score en masse mål og defensiven stadig lukkede en del ind.
Årets skuffelse
Kan man kalde bronzevinderne for en skuffelse? Tja, det vil jeg sige ja til. Frederikshavn udtalte selv inden sæsonstart, at hvis man ikke stod i finalen som minimum, så ville sæsonen være en skuffelse. Dermed havde man lagt op til, at man næsten KUN kunne skuffe i denne sæson. I løbet af sæsonen måtte man også skifte træneren ud i løbet af sæsonen, da han ikke fungerede. Ligeledes røg klublegenden, Mike Grey, der var assistenttræner ud i kulden.
Man kom tilbage på ret køl igen, og man havde ikke problemer med at sende Aalborg Pirates ud af slutspillet i kvartfinalen, men man løb ind i store problemer mod SønderjyskE i semifinalen, hvor man blev sendt ud med 4-1 i kampe. I bronzekampene fik man en sejr og en uafgjort mod Blue Fox Herning, så man endte med at få nogle medaljer ud af sæsonen.
Mit All-Star hold
Målmand:
Zane Kalemba, Rungsted. Måske for nogen et overraskende valg, men set over hele sæsonen, så har han været den bedste målmand i mine øjne. Han skaffede en masse point til Rungsted med hans gode spil på linien, der gjorde, at han fik tilnavnet ”InZane”. I slutspillet røg Rungsted godt nok ud til Blue Fox Herning i kvartfinalen, men der var ikke nogen, der havde regnet med, at de ville trække den serie ud i 7 kampe.
Officielt blev det Joni Myllokoski fra SønderjyskE, der fik titlen, men han ligger længere nede på listen hos mig. Han nåede kun at spille 10 kampe i grundspillet for SønderjyskE, og havde dog en rimelig redningsprocent på 90,8.
Andre muligheder kunne sagtens være Chet Pickard fra Bulldogs, men han faldt sammen med resten af Bulldogs-holdet i slutningen af grundspillet samt i kvartfinalen mod Esbjerg. Sebastian Dahm i Rødovre holdt ligaens bedste redningsprocent i grundspillet med 92,7%, hvilket er ganske habilt over en hel sæson.
Backs:
Joel Johansson, Rungsted. Måske et af ligaens bedste køb på den defensive side af isen. Han havde ikke haft den bedste sæson i Troja-Ljungby forrige år, så man kan måske betegne ham som en mindre lottokupon, som man havde fået for en slik. Han var en af de bærende kræfter for Rungsted igennem sæsonen, og han havde en stor andel i, at det gik så godt for Rungsted, som det endte med at gøre.
Daniel Nielsen, Herning. En spiller, der altid giver sig 100% for holdet, og tager ekstra skift, hvis der er behov for det. Han har spillet en god sæson, hvor han flere gange har været en del af et afgørende mål på den ene eller anden måde. Han har haft sin bedste sæson i karrieren, hvis man vurderer på point.
Andre backs, der kunne komme ind omkring holdet, så skulle det være Wade Bergman, Esbjerg, der har haft en god sæson, efter, at man blev forstærket med Kyle Wharton (der også sagtens kunne være en del af holdet). Begge backs har været en del af den succesbølge, som Esbjerg har redet på gennem sæsonen.
Da Wharton kom til klubben kom der styr på defensiven i Esbjerg, faktisk blev han den spiller i Esbjerg, der havde den bedste +/- statistik. +/- statistikken regnes ud fra, at du får +1, hvis du er på isen, når eget hold scorer, mens du får -1, hvis modstanderen scorer, mens du er på isen.
Forwards:
Thomas Spelling, SønderjyskE. Han har spillet et godkendt grundspil, men hans slutspil må siges at være uovertruffen. I den sidste kamp var det Spelling, der hev guldet hjem til det sønderjyske for 3. sæson i træk. Han har vist god teknik, høj speed på skøjterne og et rigtig godt blik for holdkammeraterne også.
Andrew Clark, Esbjerg. Han har præsteret over hele sæson, hvor han blev topscorer i grundspillet med 75 point i 36 kampe, og han fortsatte i slutspillet, hvor han endte med 25 point i 15 kampe. Det blev ikke til så mange point i kampene mod SønderjyskE samlet set udover i den ene kamp, hvor Esbjerg kom tilbage. SønderjyskE var gode til at lukke ham ude af kampene.
Cory Quirk, SønderjyskE. En stærk og hurtig forward, der har et godt skud, og han har sammen med Spelling været en farlig del af 1. kæden i Vojens. Den bedste forward for SønderjyskE i grundspillet, hvor han endte med 58 point i 36 kampe og dermed topscorer. Han fortsatte i slutspillet, hvor han lavede 27 point i 15 kampe.
Andre forwards, der kunne komme omkring holdet: Det er svært at komme udenom Hernings målkonge, Henrik Eriksson, med hans 42 mål (35 kampe) i grundspillet. Han viste bare ikke noget i slutspillet, hvor han blev holdt nede på 4 mål (12 kampe). Et skuffende slutspil gør, at han ikke kommer på holdet.
Mark Derlago og Scott Howes, begge Esbjerg, har spillemæssigt også kvalificeret sig til holdet, men store disciplinære problemer med begge gør, at de ender udenfor mit All-Star hold.
All-Star (U20)
Jeg har også kigget lidt på hvilke unge spillere, der har gjort det godt over sæsonen. De har måske ikke fået det store spilletid i nogle af klubberne, men det er spillere, der skal holdes øje med i fremtiden i dansk ishockey. Med tillid fra træneren så kan de sagtens udvikle sig til stærke spillere, som landsholdet kan få glæde af i fremtiden.
Målmand:
Nicolaj Henriksen, Esbjerg. Den unge målmand fra vestkysten blev smidt ind i nogle af de store kampe i slutspillet, hvor han gjorde det rigtig flot, og han ligner en målmand, der har en god fremtid foran sig. Bl.a. blev han smidt ind i en kamp i Herning i semifinalen, hvor det så meget sort ud, og Esbjerg endte med at vinde den. Ligeledes var han målmanden i kampen, hvor Esbjerg sendte Herning ud af slutspillet. Nede med 0-3 og man kom tilbage til at vinde kampen med 10-4.
Backs:
Matias Lassen, Rødovre. Han har været et godt talent de seneste sæsoner i dansk ishockey, men har været ramt af nogle skader i løbet af sæsonerne, så han er aldrig rigtig slået igennem. Det skete i denne sæson, hvor han var en del af den stærke Rødovre defensiv, der ikke lukkede mange mål ind.
Anders Krogsgaard, Esbjerg. En stærk back, der var med U20VM, der blev spillet i Canada. Han har spillet en stærk sæson, hvor han har scoret nogle mål og været med til at lukke godt ned for modstanderen. Han tager ikke mange udvisninger i løbet af sæsonen; dog en matchstraf i slutspillet ellers ikke det store. Han var med til at slå den tidligere danske landsholdsspiller, Kasper Jensen, af holdet. Han skulle ellers have været en af de stærke spillere på holdet.
Forwards:
Nicklas Andersen, Esbjerg. En stærk ung gut, der måske ikke var mange, der kendte inden sæsonen. Man fik vist sig godt frem sammen med nogle af de udenlandske profiler i Esbjerg. Han spillede en god sæson, der gør, at han måske får nogle tilbud fra svenske klubber. Spændende spiller at følge i fremtiden, og bliver han ved med at få spilletid, så kan han kun blive bedre.
Søren Nielsen, Esbjerg. Endnu en ung Esbjerg spiller, der fik en del spilletid sammen med de udenlandske spillere i Esbjerg. Han spillede en god sæson, hvor han også scorede nogle vigtige mål i flere af kampene. Ikke en spiller, som man ligger meget mærke til. En stærk spiller begge veje af isen, der satser hjemad, så modstanderen ikke kommer i overtal på den konto.
Tobias Ladehoff, Aalborg Pirates. Tja, det kan måske se lidt farvet ud med en Aalborg spiller på holdet, men Tobias Ladehoff har haft en god sæson, hvor han grundet skader var oppe at spille i 2. kæden. Mens han spillede i den kæde, så spillede han sig i hvert fald ikke af holdet. Masser af energi og rigtig god til at stresse modstanderen, så de måske kan komme til at lave en fejl i opspillet, som holdet så kan udnytte.
Bettingsæsonen 14/15
Nu vil jeg kigge lidt på bettingsæsonen i Metal Ligaen for mit vedkommende her på BetXpert. Hvor er det gået godt, og hvor er det gået mindre godt siden september måned, hvor sæsonen startede?
Resultat
Først et kig på det samlede resultat. Her kan jeg ikke klage på nogen måde. Det er blevet til et overskud på 28,26 units på 128 bets fra Metal Ligaen inkl. 3 tips på Champions Hockey League. En samlet TBP på 115,82 er for mig ganske imponerende, og jeg har som oftest set, at markedet har bevæget sig i min retning.
En del gange i løbet af sæsonen har jeg været ude med det rigtige spot, og jeg har også forsøgt at vente til, at de fleste bookmakere var ude med odds – det er dog ikke lykkedes hver gang grundet arbejdet og andre ting, men det er blevet forsøgt.
Gik efter de høje odds
I løbet af sæsonen begyndte jeg at tage outsiderne til at vinde inkl. overtid, da jeg opdagede, at værdien som regel var en del bedre her end i ordinær. Spillet ville stadig gå hjem i ordinær tid, hvis det var der, at de vandt, men der var gode muligheder i at tage de 5 minutter ekstra samt evt. straffeslag med.
Jeg benyttede det i flere omgange, hvor Rungsted var på udebane, hvor de bl.a. drillede Herning og Esbjerg flere gange.
De seneste sæsoner har jeg ikke været bleg for at gå efter et af de højere odds til 4,00+, og af de 128 spil i løbet af sæsonen har 12 af dem været til høje odds. 5 af de 12 spil er gået hjem til samlet gevinst på 9,43 units, hvilket jeg er ganske stolt af. Især i starten af sæsonen havde jeg god succes med at hive de høje odds hjem, hvor holdene måske ikke præsterer så godt i alle kampene, og der er det nogle gange muligt at fange bookmakerne på det forkerte ben.
Det farlige ved de høje odds er dog, at der kan være stor varians. Jeg er dog ikke i tvivl om, at det betaler sig at gå efter de høje odds.
Danske Spil* åbnede også op for en mulighed, der hed, at man kunne spille på antallet af mål af et af holdene i 1. periode, hvor der mange gange var gode odds at hente på spillene. Det skal dog med, at det er noget mere chancebetonet at spille på det, men oddset er også derefter.
Elendig start
Jeg havde en forfærdelig start på sæsonen, hvor jeg kun ramte 3 af de første 15 spil på Metal Ligaen. Egentlig underligt for mig, da jeg normalt har meget godt styr på sæsonstarten, når jeg har fået skrevet min optakt til BetXpert. Pucken ville bare det anderledes end jeg ville, men så må man bare arbejde hårdt på at rette op på det.
Jeg tog et kig på, om jeg måske havde for meget om ørene, eller om jeg var udbrændt og ikke havde forberedt mig godt nok på den nye sæson. Jeg har haft min egen hjemmeside i et års tid, og om det var den, der gjorde, at jeg ikke kunne præstere på BetXpert, skal jeg lade være usagt. Jeg meddelte til Jens, at jeg ville hellige mig 100% til BetXpert, og dermed ville min analyse kun være her, og ikke på min egen hjemmeside mere.
Det var åbenbart det, der skulle til, for efter den beslutning, så ramte jeg pludseligt 11 af de næste 15 tips. Jeg var glad for, at jeg havde vendt den dårlige stime, men det er bare at køre videre med det hårde arbejde, så skal belønningen nok komme på et tidspunkt.
Det var ikke fordi, at jeg spillede ”sikkert” og tog de lave odds for at få lidt selvtillid igen; jeg tog stadig de højere odds, men nu ville de pludselig gå hjem. 5 af de 11 vundne spil var til odds 3,00+, så det var en god vending på en dårlig sæsonstart. Men igen skal man selvfølgelig også være klar over, at varians kan spille ind.
Enkelte svipsere i løbet af sæsonen, hvor nogle hold underpræsterede en smule, mens andre hold (bl.a. Bulldogs Odense) var inde i en stærk stime. Så det var lige med at ramme holdene, når de overraskede, og hvornår de skuffede. Ikke altid nemt, men det lykkedes meget godt.
Stærk slutspil
Normalt plejer slutspillet ikke at passe mig, da holdene nu spiller stærkere end normalt, og nogle hold falder igennem (Bulldogs Odense), mens andre hold (Rungsted Ishockey og Esbjerg Energy) præsterer på et godt niveau. I år endte det med at gå noget bedre, for det endte med et med overskud på 6,99 units og 121,84 i TBP over 32 kampe, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med.
Lad mig endelig høre, om der er noget, som I gerne vil have uddybet eller noget I gerne vil spørge ind til. Dog er statistikken ikke den bedste at grave data fra, da resultaterne er lagt sammen med tidligere tips i Metal Ligaen.