Der er lagt op til kæberaslende nærkampe blandt de langskæggede hockeyspillere, når det tirsdag aften går løs med de to semifinaler i den danske ishockey-liga. Få alt at vide om de to opgør i Mike Larsens minutiøse optakt.
Herning skulle overraskende ud i syv kampe, før de samlet set kunne besejre Rungsted, og som det sidste hold var klar til semifinalerne. Forinden havde Esbjerg Energy (4-0 i kampe over Bulldogs Odense), Frederikshavn White Hawks (4-1 over Aalborg Pirates) samt SønderjyskE (4-1 over Rødovre Mighty Bulls) spillet sig videre.
Nu kan vi se frem til to lækkerbiskner af semifinaler.
Herning Blue Fox - Esbjerg Energy
Herning Blue Fox var som grundspilsvinder førstevælger og valgte det formodede svageste hold, Rundsted. Det fortryder de måske, for det endte med 7 opslidende kampe, hvor Herning endda måtte komme tilbage fra 1-3 i kampe til at vinde med 4-3 efter en smal 2-1 sejr i kamp 7 på hjemmebane.
Esbjerg Energy kommer fra en kvartfinale mod Bulldogs Odense, som ellers lignede den serie, der havde muligheder for at gå i 7 kampe. Esbjerg endte med at lukke serien med 4-0 efter 4 tætte kampe, hvor de havde de berømte marginaler på sin side. 3 kampe blev vundet med præcist ét mål, men den sidste blev vundet med 2 mål efter, at det sidste mål blev scoret i tomt mål.
Keepers:
Herning har en meget gammel kending af dansk ishockey i målet, Lubos Pisar, der startede sin danske karriere i Aalborg, hvorfra han tog til Frederikshavn, hvor han så endte i Herning. Der har han sat sit præg på holdet gennem en del år efterhånden.
Pisar har et fantastisk bundniveau og har altid spillet en god solid omgang målmandsspil. En redningsprocent på 93,0 samt 1,86 mål imod pr. kamp over de 7 kampe mod Rungsted vidner om en stærk målmand. I grundspillet lå han med fornemme 91,5 i redningsprocent samt 2,49 i mål i mod pr. kamp.
Esbjerg har den ellers så uskældte japanske målmand, Yutaka Fukufuji, i målet. I grundspillet var han ikke det store at råbe hurra, men man må sige, at han har fundet 15-20% ekstra til slutspillet. Hvor de er fundet er svært at sige, men det må ligge i noget sake eller lign. Han har spillet et rigtigt godt slutspil, når man kigger på nogle af de redninger, han havde mod Odense, der har flere spillere, der er farlige foran målet.
I grundspillet lå han med en redningsprocent på 88,70 og 3,04 mål imod pr. kamp. I 4 kampe i slutspillet er tallene 93,6 i redningsprocent og 1,73 mål imod pr. kamp.
Backs:
Defensiven ved Blue Fox styres i den grad af den danske landsholdsback Daniel Nielsen, der tager masser af istid i alle situationer. Han spares stort set kun, når han selv får en udvisning i kampene. Som makker er det talentfulde, Bjørn Uldall, og de har gjort det rigtig godt sammen.
Jani Honkanen har bidraget med en del fysik foran eget mål, hvor han har været stærk og god til at holde modstanderen væk fra målmanden, hvor han har fungeret rigtig godt sammen med en anden dansk landsholdsback, Rasmus Nielsen.
Unge Mathias Mortensen har virkelig grebet chancen, da Patrick Madsen er ude med skade, og han har uden tvivl været en positiv overraskelse for Herning. Mathias Pedersen har en del sæsoners erfaring fra den bedste række, og han spiller et simpelt backspil, hvor han ikke laver mange fejl. 7. manden på backsiden er Sebastian Andersen, der har spillet noget i grundspillet, men ikke så meget i slutspillet.
Den helt store spiller hos Esbjerg i defensiven er Kyle Wharton, der er stærk i spillet, og er god til at lukke ned for modstanderen. Med Wharton som sikker skanse i defensiven, så har det givet mere plads til Wade Bergman, der kan trække mere med frem over isen og skabe overtalssituationer. Det har resulteret i, at han har lavet 3 point indtil videre.
Shinya Yanadori og Kasper Jensen er stærke backs, der kan levere på et højt niveau i kampene. Begge er landsholdsbacks for deres respektive landshold, og det kan man se på deres spil. Masser af selvtillid og erfaring.
Rasmus Christensen, Anders Krogsgaard og Andreas B. Pedersen udgør de sidste backs, hvor det er 3 talentfulde danske backs, der også leverer varen og suger godt med læring til sig fra bl.a. Wharton og Bergman.
Offensiv:
Hernings offensiv har i grundspillet været styret af en kæde med Henrik Eriksson, Petr Kalus samt Brad Schell, men de 3 spillere har været splittet en smule i kampene på det seneste, og dermed har det også givet en del mere bredde til holdet. Det hjalp også, at man kunne trækker på sponsorer, der kunne smide lidt penge, så man kunne få Victor Backman og Lou Dickenson ind på de offensive kæder. Derudover har veteranen Kasper Degn valgt at snøre sine skøjter igen og dermed givet Herning en masse rutine, som han kan give videre til de unge spillere på holdet.
Spillere som Mathias Mølgaard, Andreas Søgaard, Kristoffer Lauridsen, Markus Jensen og Joachim Linnet er spillere, der godt nok ikke scorer mange mål, men de kæmper for klubben, hvor de har haft deres opvækst, og det har en stor betydning.
Esbjerg havde Metal Ligaens mest eksplosive offensiv i grundspillet, og ganske naturligt faldt antallet af mål en smule, men en spiller som Scott Howes er steppet op i slutspillet med 8 point (4 mål + 4 assists) i 4 kampe. De andre udlændinge som Andrew Clark (1+4), Mark Derlago (1+4) samt Aaron Lee (2+1) er fortsat, hvor de sluttede grundspillet.
Ganske flot klaret af den udenlandske del af spillerne. De har ikke trukket bremsen, men de kommer ikke til mange chancer som i grundspillet, men de udnytter stadig mulighederne, når de kommer.
Af de danske spillere, der skal have ros, så er det 18-årige Søren Nielsen, der er kommet op i 2. kæden sammen med Howes og Lee, mens Michael Binderup er wing sammen med de Clark og Derlago.
KVIK Hockey Arena - Granly Arena:
Blue Fox Herning er pointmæssigt ligaens stærkeste hjemmehold sammen med Frederikshavn. Begge hold har hentet 41 point i 18 hjemmekampe. Statistikken hedder 13-2-3, hvilket er ganske godt, og det er ikke mange hold, der får noget med fra Herning de seneste sæsoner. På udebane er man det bedste hold i ligaen, så det ligner bestemt en svær opgave for Esbjerg i denne serie.
I grundspillet var Esbjerg 9-3-6 på hjemmebane, hvor det var Herning og SønderjyskE, der tog to sejre hver, mens Odense og Rungsted tog en sejr hver i Esbjerg. De 3 uafgjorte kampe er alle vundet i overtid eller straffeslag. Alt i alt en god hjemmebane, hvor de fleste hold måtte skøjte hjem uden point, men man havde igen problemer med deres største rivaler; Herning og SønderjyskE.
Indbyrdes:
12.12.2014 Herning Blue Fox - Esbjerg Energy 8-5
09.12.2014 Esbjerg Energy - Herning Blue Fox 1-3
02.11.2014 Esbjerg Energy - Herning Blue Fox 1-5
19.09.2014 Herning Blue Fox - Esbjerg Energy 7-1
I sæsonen hidtil er det blevet til ene Herning-sejre i de 4 kampe, som man har spillet mod hinanden. Herning har haft rigtig godt styr på Esbjerg i kampene i denne sæson, hvor man har scoret 23 mål imod og lukket 8 mål ind. Man skal tilbage til den 15. oktober 2013 for at finde den seneste Esbjerg-sejr over Herning, så Herning har vundet de seneste 8 kampe mod Esbjerg.
Formen:
Blue Fox Herning kommer ind i semifinalen i rimelig god form, hvor man har vundet de seneste 3 kampe, hvilket man var nød til, ellers ville man ryge ud af kvartfinalen til Rungsted. Op til slutspillet kom man ellers med 5 sejre i træk, og det lignede derfor også en let opgave med Rungsted. Det lykkedes som bekendt ikke.
Esbjerg er i fremragende form. De kom ind i slutspillet med 5 sejre i træk, og lukkede serien mod Odense i 4 kampe. Esbjerg er dermed oppe på 9 sejre i træk.
Samlet:
Herning har en stærk defensiv og en stærk målmand, der ikke lukker mange mål ind i kampene. Offensivt har man et par kanoner, der kan komme til at score mål, men man har mest fokus på defensiven. Dog har man spillere, der kan afgøre kampene på egen hånd. Som altid skal man ikke afskrive Herning i slutspillet.
Esbjerg har fundet melodien i slutspillet, og ligner bestemt et hold, der kan komme til at drille de fleste hold. Man har fået toppet holdet på det rigtige tidspunkt af sæsonen, hvilket er stor cadeau til trænerstaben. Esbjerg har fået gang i defensiven, hvilket man ikke så i grundspillet, og man kan se, hvor vigtigt det er, at holdet kan holde nullet.
Vurdering:
Den gamle klassisker i dansk ishockey fra 90'erne bliver genoplivet i semifinalen. Herning er smalle favoritter til den samlede sejr, da man har hjemmebanefordelen, og så har man det psykologiske overtag på Esbjerg, som man har vundet over de seneste mange gange. Dog skal man huske på, at det havde Herning også over Rungsted, men de drillede dem nu alligevel.
Umiddelbart vil jeg sige, at vi kommer ud i 6 eller 7 kampe. Ender den i 6 kampe, så tager Herning den, tror jeg, men hvis den skulle komme i 7 kampe, så kan Esbjerg sagtens drille Herning.
Oddsmuligheder:
Esbjerg får det nok svært i første kamp i serien, da de har ligget stille i nogle dage, da de sluttede deres serie først. Derimod kan det være spændende at kigge på dem i de andre kampe, da de vil have friskere ben end Blue Fox Herning.
Målmæssigt er det svært at sige, da holdene har spillet en del målrige kampe mod hinanden i grundspillet, men tendensen i slutspillet er, at der kommer færre mål i kampene, så det kommer an på, hvordan oddset ligger i kampene, om det er der, at der skal være fokus.
-------------
SønderjyskE - Frederikshave White Hawks
I kvartfinalerne valgte SønderjyskE Rødovre, som man ellers havde haft lidt problemer med i løbet af sæsonen - især i Rødovre. SønderjyskE var dog stærkest i stort set alle kampe, og derfor var det fortjent, at SønderjyskE lukkede serien med en storsejr på hele 8-0 i SE Arena. SønderjyskE sejrede med 4-1 i kampe, og Rødovre vandt som ventet en kamp på hjemmebane.
Frederikshavn White Hawks kommer fra en serie, hvor man spillede mod lokalrivalerne fra Aalborg Pirates. Det var vurderet, den kunne gå langt ud, men Frederikshavn var for stærke til Aalborg. Frederikshavn sejrede med 4-1 i kampe, hvilket man ikke kunne sætte en finger på. De fleste af Frederikshavns sejre var på mere end ét mål – faktisk kun den sidste kamp i Frederikshavn, hvor man skulle have overtid til, selvom Frederikshavn var foran med 3-0 inden sidste periode.
Keepers:
Joni Myllokoski er den tredje målmand i SønderjyskE i denne sæson, og han har haft et godkendt slutspil, hvor det er blevet til en redningsprocent på flotte 94,30 samt 1,40 mål imod pr. kamp.
Rødovre kom dog ikke med den store scoringstrussel, så det var forholdsvis nemt for SønderjyskEs backs at holde Rødovrespillerne væk fra målet, så de fik kun sendt små 25 skud imod i gennemsnit i kampene. Der skal mere til, hvis man skal overliste en stærk målmand som Myllokoski.
I målet har Frederikshavn White Hawks slutspillets bedste målmand indtil videre i amerikanske Joe Fallon. Han var den store årsag til, at Aalborg ikke scorede mere end 7 mål i de 5 kampe. Faktisk scorede Aalborg 3 af målene i den sidste kamp i serien, hvor Fallon ikke spillede sin bedste kamp. Han har en redningsprocent på fantastiske 95,10 samt 1,34 mål imod pr. kamp. Det er fremragende stats af amerikaneren, der ellers har været en smule udskældt i det nordjyske over det meste af sæsonen
Backs:
Defensiven i SønderjyskE styres bl.a. af den danske landsholdsback Mads Bødker, der har holdt et godt niveau i store dele af sæsonen. Derudover har man Michael Eskesen, der også ligger omkring landsholdet, hvis der kommer skader. Han har også spillet et godt slutspil indtil videre.
Tyler Gotto er en stærk offensiv back, men han har også vist gode defensive tendenser over hele sæsonen. Han er ikke den store målscorende back, men han ligger op til en del mål.
Anders Overmark er en god dansk back, der er en kriger på isen, og engang imellem tager nogle ikke så heldige udvisninger, der kan koste mål i kampene.
Daniel Galbraith, og Alexander Ribbenstrand er gode backs, der også har spillet godt i slutspillet. SønderjyskE har en stærk defensiv bredde, hvor man har et par unge backs som backups, der begge har fået noget spilletid i grundspillet.
Frederikshavns defensiv styres af danske Mads Bech, der har spillet et godt slutspil indtil videre. Derudover har finske Jesse Jyrkkiö og amerikanske Steve Birnstill produceret rigtig godt for nordjyderne, der har annonceret, at alt andet end en finale vil være skuffende.
Anton Mylläri fylder godt i defensiven med sine 187 cm og 107 kg. En spiller, som man slår sig på, og han er en stærk defensiv back, der trods sine mange kilo placerer han sig godt på isen.
Mark Müller Larsen, Rasmus Søndergaard samt unge Emil Birk Christensen udgør resten af defensiven, og de har alle spillet godt på det seneste, hvor man har lukket godt ned for Aalborg Pirates og en del af skuddene kom fra vinkler, hvor han burde redde dem.
Offensiv:
Offensiven i SønderjyskE styres af førstekæden, der består af Thomas Spelling (5 mål + 6 assists), Cory Quirk (3+6) samt Kim Lykkeskov (3+6). En hyperfarlig kæde, der har stor speed og en rigtig god kemi og dermed er farlig for alle hold i ligaen. Holder man den kæde sammen, kan den bringe SønderjyskE til finalen.
Danske Mads Lund har virkelig steppet op i kvartfinalerne, hvor han har scoret 3 mål på 5 kampe, hvilket er godt klaret. Dog har Patrick Asselin været en mindre skuffelse i forhold til grundspillet, hvor han var en evig trussel. Krigerne Steffen Frank og Nick Dineen har scoret et par mål, men man har været gode i arbejdet, mens modstanderen har pucken.
Samlet set har man 3 stærke kæder, der alle kan score mål i kampene, mens man har en 4. kæde, der arbejder hårdt, når de er inde på isen, og dermed giver mere ro til topkæderne, så de er friskere, når de er inde.
Offensivt har Frederikshavn 3 stærke kæder samt en 4. kæde, der arbejder hårdt for holdet. Især Adam Miller har blomstret op under serien mod Aalborg. Han er topscorer med 7 point (3 mål og 4 assists) sammen med kædekammerat, Colin Vock. De 2 har spillet rigtig godt, og har været en evig trussel for modstanderen. Den tredje mand i kæden er normalt Mathias Bau Hansen, men han har været lidt skadet i serien, og i det fravær har Rasmus Astrup taget flot over.
Robin Bergman, Lasse Lassen, Morten Lie og Kristoffer Jonsson er alle stærke spillere, der ville forstærke alle hold i ligaen, men de har ikke præsteret i slutspillet endnu. Jonsson havde en enkelt stærk kamp i Aalborg, men ellers ikke.
Derimod er det dejligt at se spillere som Nicolai Meyer og Thomas Søndergaard, der begge er blomstret op og er en evig trussel, når de kommer ind i modstanderens zone med god fart.
SE Arena - Scanel Hockey Arena:
SønderjyskE har en stærk hjemmebane, hvor der ikke er mange hold, der får noget med hjem fra. I grundspillet var man 11-4-3 på hjemmebane, hvor det var Odense, Frederikshavn og Herning, der alle fik en sejr med hjem i ordinær tid. En stærk hjemmebane, hvilket man også viste i kampene mod Rødovre i slutspillet. 3 kampe og 3 sejre med en samlet målscore på 18-4, hvilket må siges at være ganske imponerende i slutspillet, hvor der normalt ikke scores så mange mål.
Frederikshavn White Hawks har været stærke på hjemmebanen i Scanel Hockey Arena, hvor man er 13-1-4 i grundspillet. Det vidner om en stærk hjemmebane, hvor modstanderen sjældent får noget med hjem. I serien mod Aalborg vandt man alle 3 kampe, hvor man dog måtte bruge overtid til at vinde den ene af kampene. De første 2 kampe var vundet med 4-0 og 3-1 i rimelig overlegen stil.
Indbyrdes:
10.02.2015 Frederikshavn White Hawks - SønderjyskE 3-1
27.12.2014 Frederikshavn White Hawks - SønderjyskE 4-3
21.11.2014 SønderjyskE - Frederikshavn White Hawks 0-1
10.10.2014 SønderjyskE - Frederikshavn White Hawks 2-0
Som man kan se, så har Frederikshavn vundet de seneste 3 kampe over SønderjyskE i grundspillet. De har generelt spillet meget tætte kampe mod hinanden i gennem de seneste sæsoner, så det bliver spændende at se, om der er et af holdene, der kommer til at få et overtag i serien. En sejr på udebane bliver vigtig, så man kommer til at se et par hold, der står stærkt defensivt på hjemmebane.
Formen:
SønderjyskE sejrede i de sidste 3 kampe op til slutspillet, og med sejr i 4 af 5 kampe i slutspillet, så må man sige, at man er i en god stime. 7 af de seneste 8 kampe er endt med en sejr til SønderjyskE. Kigger man på kampene i SE Arena, så har man vundet de seneste 9 kampe på hjemmebane. Det vidner også om en stærk hjemmebane i det sønderjyske.
Frederikshavn gik ind til kvartfinalerne med 3 sejre i træk, og med 4 sejre i 5 kampe mod Aalborg Pirates, så kommer man godt til semifinalerne. Nederlaget mod Aalborg kom efter overtid, hvor man også havde nogle chancer til at vinde kampen.
Samlet:
SønderjyskE har et stærkt og bredt hold, hvor man bl.a. har en stærk 1. kæde, der har scoret godt med mål. De andre forwards har ikke scoret så meget, men som de arbejder på sagen, så skal det nok komme. Man har en stærk målmand og en solid defensiv, der lukker modstanderen godt ned, og holder dem til sende lette pucke afsted mod Myllokoski.
Frederikshavn har et stærkt og bredt hold, hvor man har en masse spillere, der har spillet en del slutspilskampe. De har stor erfaring, som man kommer til at benytte sig af, når kampene spidser til. En stærk målmand og defensiv samt en på papiret stærk offensiv, der dog ikke har fungeret optimalt endnu. Dog har de en stærk offensiv, der kan gøre det slemme mod de fleste hold.
Vurdering:
Uha, for en serie, vi kan vente os her. De forsvarende danske mestre mod Frederikshavn har sagt, at hvis man ikke går i finalen, så er det en skuffende sæson. Jeg må sige, at jeg forventer, at den går i min. 6 kampe. Måske bliver det en gentagelse af finalen fra 2012/2013 sæsonen, hvor den først blev afgjort i overtiden af 7. og afgørende kamp.
Jeg synes dog, at SønderjyskE har været gode i slutspillet, og jeg forventer, at hjemmebanen bliver afgørende. De kan lige snuppe en enkelt kamp i Frederikshavn, så SønderjyskE vinder serien med 4-2 i kampe.
Oddsmuligheder:
Mulighederne i serien kan sagtens være under antal mål i kampene. Begge hold har været stærke defensivt, og det er mest den ene kæde, der har scoret målene for begge hold. Bliver de lukket ned, så bliver det svært at se mange mål i kampene.
Hjemmebanen kan også blive afgørende for SønderjyskE og Frederikshavn, så der kan være muligheder for at tage bookmakerne på sengen med en udesejr, hvis oddset lokker.
Bruger
http://www.betxpert.com/artike…