Væddemål på elektronisk simulerede sportsbegivenheder er nu en del af Danske Spils produktportefølje efter lanceringen af virtual betting i spillekiosker.
Fodboldkampe på få minutter i stedet for halvanden time eller hestevæddeløb, der overstået efter et enkelt blink i den lokale spillekiosk. Det er nu virkeligheden for mere end 80 spillekiosker, som samarbejder med Danske Spil.
Danske Licens Spil har nemlig indgået et samarbejde med Inspired Entertainment om at udbyde odds og væddemål på elektronisk simulerede sportsbegivenheder også kaldet for virtuel betting. Det kan være alt fra hunde- og hestevæddeløb til basket og motorløb.
"Vi koncentrerer os om at lancere virtual betting i de store byer, hvor vi kan se, at Cashpoint går frem. Her vil vi se på, hvordan vi kan gøre spillekioskerne (mere end 50 pct. af omsætningen fra spil, red.) mere attraktive. Virtuel betting er, som jeg ser det, det helt store scoop for dem, der ønsker at spille på fiktive væddemål," siger Niels Erik Folmann, administrerende direktør i Danske Licens Spil, til BetXpert.
Virtuel betting er stadig ansvarlighed
Kritiske røster vil sige, at virtual betting appellerer til spilafhængighedsskabende aktiviteter, fordi det er hurtigt, og der er hele tiden et nyt hestevæddemål, fodboldkamp mv. du kan spille på med et udbud 24/7. Hvordan hænger det sammen med at være ansvarlig?
"Jeg synes, at det hænger ok sammen med at være ansvarlig, for folk synes, at det er underholdende, og det bruges som tidsfordriv. Vi har lige så mange hestevæddeløb og hundevæddeløb online efter liberaliseringen. Når vi er fuldt udbyggede, har vi har 43.000 greyhoundvæddeløb om året, som man kan spille på og streame, og vi har over 30.000 hestevæddemål. Det vil sige, at der er over 75.000 rigtige heste- og hundevæddeløb, og så ved jeg ikke, hvor mange vi kan afvikle på virtual betting, men slet ikke det antal. Jeg synes faktisk ikke, at vi er mindre ansvarlige ved at udbyde virtual betting. For mig er det en tilføjelse til de rigtig løb, vi nu kan streame fra England, Irland, Frankrig og Hong Kong," siger Niels Erik Folmann.
Tror du godt, at folk kan se forskellen og er klar over, at der er tale om et fiktivt algoritmebaseret løb og ikke et rigtigt løb?
"Der lover jeg dig, at vi nok skal gøre, hvad vi kan, for at det fremstår tydeligt. Vi appellerer til vores forhandlere om at være meget, meget konkrete med, hvad der står. Det skal være tydeligt at se forskellene, for ellers vil vores troværdighed blive fuldstændig flosset."
"Virtual betting tiltaler det publikum, der ikke nødvendigvis består af super indsigtsfulde og analyserende sportsbettere, men dem der er nede og får en kop kaffe, køber noget og venter, og så smider de lige en tyver ind i noget, der bliver afviklet på tre minutter. En fodboldkamp på virtual betting varer jo ikke mere end 2-3 minutter," tilføjer Niels Erik Folmann.
Kun offline og ikke online
Danske Spil har kun lanceret odds på virtuelle sportsbegivenheder på offline-markedet. Det skyldes en finurlighed i spilleloven, der betyder, at spil om penge på virtuelle sportsbegivenheder er liberaliseret på offline-markedet, hvilket betyder, at alle med en væddemålslicens i Danmark kan udbyde det i kiosker. Online er det dog ikke liberaliseret, og det betyder, tilladelsen til at udbyde det ligger hos Danske Lotteri Spil.
Det har Spillemyndigheden bekræftet over for BetXpert.
Danske Lotteri Spil har for øjeblikket ingen planer om at udbyde væddemål på virtuelle sportsbegivenheder online.