Matchfixing-mandag! Europol melder om en kæmpe sag der involverer 380 kampe, og i Danmark vil DBU afsløre detaljerne i julens fix-sag kl 14...

Dagens buzzword er matchfixing! I formiddag chokerede den europæiske politimyndighed Europol fodboldverdenen ved at fortælle om en gigantisk sag om aftalt spil der involverer 380 europæiske kampe i 15 lande (herunder diverse topkampe, også Champions League og VM-kvalifikation) og 425 personer - spillere, klubfolk, dommere samt asiatiske spillesyndikat-folk.

Europol har endnu ikke fremlagt navne eller konkrete kampe, men efterforskningen har indtil videre varet i halvandet år og udløst 50 arrestationer.

I eftermiddag er det Danmarks tur til byde ind. kl 14 afholder DBU pressemøde hvor forbundet vil fremlægge detaljerne i den hidtil navnløse matchfixing-sag der blev afsløret i december. Vi bringer naturligvis detaljerne når de foreligger.

Der er tale om en sag på det såkaldte niveau 2: "...flere personer, der i forening spiller på bestemte udfald i kampe, som de selv er deltagere i, og for egen eller andres vindings skyld’.