Mads BS er ekspert her på sitet. Han gør sig primært i de lavere danske fodboldrækker. BetXpert har taget en snak med ham angående hans bettingtilgang, og her fik vi blandt andet et indtryk af, hvor vigtigt det er at have gode kontakter i fodboldklubberne.
OBS: BetXpert har aftalt en række bettinginterviews med nogle af sitets eksperter. Det vides endnu ikke helt præcist, hvor mange interviews det kommer til at dreje sig om. Artiklerne vil komme ud én ad gangen de kommende fredage. Dette interview med Mads BS er det andet i rækken.
De syv andre interviews finder du her: The Pede, Mick Kristensen, Jesper Nyenstad, Lasse Meineche, Scheuermann7, Degnovic og Loke Barrett.
BetXpert har snakket med sitets divisionsekspert, Mads BS, om hans tilgang til betting. Han kunne blandt andet berette om et omfattende netværk til divisionsklubberne, et stort tidsforbrug på betting, en kold og kynisk tilgang til varians og ikke mindst et flot personligt regnskab.
Har fulgt divisionsfodbold i over 20 år
Mads BS’ interesse for de lavere rækker er ikke noget, der er kommet henover natten. Divisionseksperten har fulgt sit lokale hold Hvidovre i over 20 år. Entusiasmen for sit hold er noget, der har ført ham rundt i hele landet.
”Interessen for divisionsfodbold kommer sig af, at jeg i mange år har fulgt mit lokale hold Hvidovre, der spiller i de lavere rækker (1. division i indeværende sæson, red.). Det gør, at jeg har besøgt de fleste divisionsstadions rundtomkring i landet. Alt lige fra Nykøbing Falster, Nexø på Bornholm, Bramming i Vestjylland, Hjørring helt nord på og Tønder i Sønderjylland. Så jeg har været vidt omkring.”
”Herudover har jeg i mine unge dage arbejdet med at samle resultater ind fra de lavere rækker i weekenden. Det gjorde også, at jeg begyndte at interessere mig for turneringerne under Superliga-niveau.”
Der er dog ikke kun tale om, at Mads BS har observeret, hvad der sker i foldboldverden. Han har tilmed selv haft hænderne i mulden.
”Jeg har også tidligere været inde omkring noget ungdomsfodbold. Det gjorde, at jeg fik interesse i at følge nogle talenter rundtomkring. Mange af disse ender i divisionsklubberne, hvilket gør det interessant at følge spillerne, når man selv har været inde over dem.”
”Alt i alt har jeg fulgt de lavere rækker i over 20 år. Både 1. og 2. division. Til dels også Danmarksserien.”
Godt netværk var med til at give betting en seriøs tilgang
Når man har fulgt med i over 20 år, har man naturligvis en enorm og brugbar viden om de forskellige hold og spillere. Hvad der også kan være nyttigt i bettingregi er at have et godt netværk af trænere, spillere, holdledere, andre oddsetspillere og så videre. Disse kan være udslagsgivende i forhold til at have en såkaldt edge over bookmakerne.
Sådan et netværk er lige præcis, hvad Mads BS har opbygget.
Hvornår og hvorfor begynde du at tænke, at du kunne lave penge på din interesse for rækkerne under Superligaen?
”Jeg fik somme tider en viden, som jeg vidste, at bookmakerne ikke kendte til. Så var det, at jeg for cirka 4,5 år siden tænkte, at: ”Jamen hvorfor ikke omsætte den viden, jeg har, til noget, hvor jeg kan tjene penge på det? Jeg har jo skabt et relativt stort netværk.” Indtil da havde det primært blot været en hobby med betting.”
Så du kender en masse i branchen, hvor du kan få noget viden, som bookmakerne umiddelbart ikke har lige så hurtigt, som du har?
”Ja, sådan har det i hvert fald været de sidste fire år. Der er dog ingen tvivl om, at Danske Spil* også bliver skarpere, i og med de bruger flere ressourcer på de lavere rækker. Historisk set har det altid været Danske Spil*, der har sat oddsene på Danmarksserien og 2. division. Resten af bookmakerne kopierer mere eller mindre bare oddsene herfra.”
”Så det er faktisk kun én bookmaker, man skal slå, men det er så også en bookmaker, der har styr på tingene, for de kender selvfølgelig også folk rundt omkring. Det er måske mere et spørgsmål om at vurdere informationerne bedst og så slå til på de enkelte kampe, hvor jeg tror, de ikke ligger inde med helt den samme information.”
Hvordan opstår sådan et netværk egentlig?
”Nogle har jeg lært at kende, fordi jeg er offentlig ekspert her på BetXpert. Folk har kontaktet mig ad den vej. Så er der også nogen, man lærer at kende, qua man tager ud og ser nogle kampe sammen. Sådan opstår et netværk stille og roligt, og så begynder man så småt at udveksle spil.”
”Det kan dog godt være svært dele spil med hinanden på de lavere danske rækker, fordi markedet er så smalt, som det er. Men det kan godt lade sig gøre nogle gange. Man kan også være heldig, at nogle af de andre bookmakere hurtigt kopierer Danske Spils odds. Derved kan man komme til at stikke ud på kampene til de gode odds hos flere spiludbydere.”
”En god ting ved netværket er også, jeg får gode inputs fra folk, der er lige så meget inde i deres favorithold, som jeg er det i mit eget.”
Selvom den mere seriøse tilgang til betting er relativ ny – set i forhold til hvor længe han har opereret i branchen – er divisionseksperten en rutineret herre indenfor feltet.
”Betting er jo noget, jeg har beskæftiget mig med i mange år. Lige fra da man skulle spille på minimum tre kampe hos Dansk Tipstjeneste, som det hed dengang. Jeg har også været bruger på BetXpert gennem mange år. Faktisk siden 2005, så det er mange år, jeg har været her. For fire år siden blev jeg så ekspert på siden.”
Researcher i lokalaviser og podcasts
2. division er ikke ligefrem landets mest eksponerede række, hvorfor nyhedsstrømmen ikke kommer af sig selv via de store tv-kanaler og trykte medier. Derfor må Mads BS ty til andre midler, hvis han virkelig skal være opdateret på holdenes tilstand. Det kan man udrede af svaret til nedenstående spørgsmål.
Nu er ”ekspert” jo ikke nogen beskyttet titel, men hvorfor er du ekspert i fodboldens 2. division?
”Jeg læser en hulens masse kampreferater og ser højdepunkter. Hvis det er muligt, kigger jeg i lokalaviser for at få et mere objektivt syn på sagerne. Det skal man så også være villig til at investere nogle penge i, for det er ikke gratis at have adgang til alle de her aviser.”
”Og så investerer man selvfølgelig også en vis mængde tid i det, da du ikke bare lige læser 12 kampreferater på ti minutter. Herudover bruger jeg også en masse timer på at høre podcasts (primært om 1. division, red.) – ikke mindst for at være opdateret på spillerskifter, når der står en ny halvsæson for døren.”
”Tager jeg så også Danmarksserien med, er der endnu flere referater, jeg skal tygge mig igennem. Her fokuserer jeg dog udelukkende på øst-holdene fra pulje 1 og pulje 2.”
Én ting er at vide, hvordan de foregående kampe er gået. Noget andet er at have fingeren på pulsen angående de kommende kampe, forklarer eksperten.
”Så er der også det med at vide, hvor holdene egentlig står her og nu. Det indebærer blandt andet, at jeg er i stand til at vurdere, om de er inde i en formnedgang, eller om de er på vej op.”
Det kan endvidere være en fordel i de lavere rækker, hvis du ikke er bange for at spille imod storfavoritten.
”Jeg ser det også som en styrke, at jeg ikke er bange for at spille på det undertippede hold. Man ser ofte i divisionsfodbold, at favoritten er gjort til for stor favorit. Her er der mange, som måske ikke har den største viden om de lavere rækker, som bare sætter deres penge på favoritten uden at være kritisk. Det kan godt nogle gange betale sig at kigge den modsatte vej.”
”Et spil skal dog underbygges af andet end dét. Man skal også vide lidt om, hvordan holdene spiller, have styr på trupnyheder, er anføreren på det ene hold ude og så videre. Det er alt sammen noget, man kan bruge til at bakke éns analyse op.”
Er du også ude på stadion og se fodbold, selvom kampene ikke involverer et hold, du holder med?
”Ja, det er jeg. Jeg prøver så vidt muligt at se minimum én kamp om ugen fra de lavere rækker. Nogle gange også flere. Det er typisk i hovedstadsområdet, men jeg prøver også at komme lidt mere rundt omkring. Jeg nyder at kunne se en kamp, hvor jeg ikke holder med nogle af holdene. Alligevel kan jeg ikke lade være med at bemærke styrker og svagheder og se, om holdene har nogle spillere, som springer i øjnene.”
”Jeg nyder at gøre dette, da jeg er en af dem, der mener, at fodbold skal ses på stadion. Og ser man Danmarksserien, er det ofte bare en græsplane, du står på. Det nyder jeg også.”
Laver egne cv’er, inden bookmakerne kommer ud med odds
Mange har nok har prøvet at lade sig forblinde eller påvirke af bookmakernes odds. Det forsøger Mads BS at undgå ved at sætte sine egne chancevurderinger på kampene, inden spiludbyderne er ude med odds.
På hvilke parametre adskiller du dig fra den gennemsnitslige ekspert udi divisionsfodbold?
”Det er nok mest grundigheden i forhold til at sætte sig ind i holdene. Og jeg er tidligt ude, forstået på den måde at når oddsene kommer, så har jeg allerede lavet mine egne chancevurderinger. Så går jeg måske også lidt mere op i trupnyt, end andre gør.”
”Man må heller ikke glemme, at der ikke er så mange offentlige eksperter i divisionsfodbold. Markedet er jo ikke blevet mindre. Det er også noget, jeg selv kan mærke, i og med det er blevet sværere og sværere at finde gode spil i divisionsfodbold. Bookmakerne er ganske enkelt blevet skarpere.”
Skarpere bookmakere er imidlertid ikke det eneste problem, Mads BS slås med. Også bookmakernes tilbagebetalingsprocent kan være et bump på vejen.
”Hertil kommer, at dansk 2. division typisk har en tilbagebetalingsprocent på 90-91 stykker. Det betyder, du skal være meget uenig med bookmakerne, før du kan finde værdi. Det er noget, jeg har kunnet mærke i særligt det seneste halve år. Det er blevet sværere. Man kan også se det på mine spil på BetXpert. Her kan man godt sige, at efteråret ikke var nogen dans på roser.”
Foruden egne præ-odds-chancevurderinger, gode kontakter, mere end 20 års erfaring med divisionsfodbold og et hav af kampreferater og podcasts har 2.-divisionseksperten også sat sig ind i ”fjendens” arbejdsmetoder.
”Hvad der også adskiller mig fra mange andre eksperter er, at da jeg begyndte at spille for at slå markedet, der satte jeg mig for at sætte mig ind i, hvordan oddsene egentlig bliver sat. Så der talte jeg med nogle oddssættere, som jeg tilfældigvis kendte på daværende tidspunkt. Man skal ikke være bleg for at blive klogere på den front.”
Angående de chancevurderinger, du laver, inden bookmakerne kommer ud med odds: Hvis du er lodret uenig med bookmakerne, når der kommer odds ud, hvad gør du så? Tvivler på dig selv? Analyserer du kampen igen? Eller slår du til med det samme?
”Der er to faktorer: Hvor sikker er jeg på min egen cv, og hvor uenig er jeg med bookmakernes. Hvis det er en kamp, hvor jeg er meget, meget sikker på, at jeg har ret i min cv, så har jeg ikke noget imod bare at slå til med det samme.”
”Hvis det nu er en kamp mellem to hold, som jeg af den ene eller anden årsag ikke følger helt tæt, så skal der dæleme være stor forskel i min og bookmakerens cv. Det vil typisk være gældende for klubber, der ikke er så gode til at skrive kampreferater, og/eller hvor jeg ikke har de samme gode kontakter.”
Har du ellers noget kuriøst, der gør, at du stikker særligt ud? Kan du for eksempel samtlige idealopstillinger i 2. division?
”Nej, det kan jeg ikke. Det kan jeg måske bedre i 1. division. Den er noget mere åben (nyhedsmæssigt, red.) og er en meget større række rent sportsligt. Forskellen mellem Superligaen og 1. division er meget mindre rent spillemæssigt, end den er det mellem 1. og 2. division. Ikke mindst med bettingbrillerne på. Det gælder både, hvor meget du kan spille på de enkelte kampe, og hvor mange bookmakere der selv sætter odds på kampene. Det får man dem sjældent til i 2. division (mange bookmakere følger blot Danske Spils odds på 2. division, red.).”
”Her (i 2. division, red.) har jeg heldigvis en rigtig god viden, og selvom den ikke rækker til at opremse samtlige idealopstillinger, kan jeg godt nævne anførerne. Plus selvfølgelig også en hel del faste spillere rundtomkring, men ikke dem alle.”
”Det skal også med, at det mest er østholdene, jeg har fokus på. Det er her, jeg bor, og det er her, jeg kommer ud og ser de fleste kampe. Det ændrer sig dog lidt, når der er op- og nedrykningsspil i den sidste del af sæsonen. Her bliver holdene blandet, og så kigger jeg selvfølgelig også på vestholdene.”
”Herudover holder jeg mig som nævnt helt up to date med, hvilke til- og afgange der har været i klubberne, og ikke mindst hvad deres anførere og profiler tænker om tilstandene her og nu.”
Det med at have styr på, hvor stor en udskiftning der har været i en spillertrup, kan være af stor betydning, forklarer eksperten. Er man heldig, kan man godt fange bookmakerne på det forkerte ben.
”Alene det at vide, hvor der har været store udskiftninger kan være essentielt at vide. For eksempel var der en kæmpe udskiftning i Svendborg for tre år siden. Det havde bookmakerne ikke lagt mærke til, hvilket jeg udnyttede i forbindelse med en specifik kamp. Blandt andre NordicBet* havde selv sat odds på den kamp, og de havde VSK Aarhus til at vinde over Svendborg til odds 2,50 i første spillerunde. Efter min bedste vurdering skulle de kun give 1,80, så her var jeg ikke bange for at hugge til. VSK vandt da også 4-0. Sådan et spil, hvor bookmakeren fuldstændig overser den slags, det kommer maksimalt én gang om året.”
For lige at vende tilbage til det med idealopstillinger. Du siger, du nok kan dem bedre i NordicBet* Ligaen. Skal jeg forstå det sådan, at du har en større viden om 1. division i forhold til 2. division?
”Vidensmæssigt har jeg nok mere viden om den næstbedste række, ja. Simpelthen fordi det antalsmæssigt er en mindre række. Der er 12 hold i 1. division mod 24 hold i 2. division. Der er også mange flere tilgængelige informationer til NordicBet* Ligaen. Alene klubbernes hjemmesider har et meget større mediefokus.”
”Hvidovre, som er mit hold, ligger jo også i 1. division. Det gør, at jeg har et ekstra øje på den liga. Det betyder så også samtidig, at jeg er mere påpasselig med at spille på den række. Hvis der er ét hold, som du har rigtig meget viden om, så kan der være noget knap så optimalt ved måden, du vurderer informationen på.”
”Jeg holder mig for eksempel nok fra Hvidovre, hvis de har tre vigtige mand ude – også selvom modstanderne måske også har tre profiler ude. Problematikken består i, at jeg nok ikke vil tillægge det somme værdi, at modstanderne har tre mand ude, som jeg vil gøre det med Hvidovres fravær. Det er noget, jeg er meget opmærksom på med hensyn til betting og 1. division.”
Så er det på grund af Hvidovre, du ikke har været så meget inde over 1. division?
”Jeg har dækket den tidligere. Jeg har bare erkendt, at det er en svær række at dække. Den kræver mere tid, hvis jeg skal finde det der ene spil, som er rigtig godt. Bookmakerne har de samme informationer, som jeg har, og rækken er utrolig lige. Det er sjældent, man ser kæmpe favoritter. Det kan dog forekomme, når særligt Viborg og Vejle spiller på hjemmebane.”
Fra tanke til placeret spil
Hvis du lige hurtigt skal beskrive, hvordan din proces er fra tanke til handling, når du sætter dine spil, hvordan ser det så ud?
”Jeg finder mine spil, ved at jeg sætter en chancevurdering, inden jeg ser på oddsene. Ellers kan det være rigtig svært at vurdere værdien, synes jeg. Chancevurderingen sætter jeg, når jeg har tjekket op på runden. Stillingen og fravær i form af skader og karantæner tager jeg typisk søndag, når alle kampene er spillet.”
”Om mandagen læser jeg kampreferater løbende op ad dagen. Hvis det er muligt, kigger jeg i lokalaviser for at få et mere objektivt syn på kampene. Og man skal huske på, at 2. division er tidlig marked. I hvert fald for mit vedkommende. Jeg slår typisk lukkeoddset, hvilket jeg desværre ikke kan sige om den næstbedste række. Det giver mig også et signal om, at NordicBet* Ligaen – i hvor fald for mig – er en svær række at slå bookmakerne i. Det kan jeg også høre på mange af de andre, jeg sparrer med, at den også er for dem. Ser man på BetXperts historik på den liga, er der heller ikke noget vildt overskud.”
”Jeg har som nævnt selv leveret tips til 1. division, men mit ekspertoverskud på siden kommer fra 2. division, Danmarksserien og pokalfodbold.”
Er der ellers noget generelt, du altid slår til på? For eksempel hvis oddset er XX på en hjemmesejr eller XX på over/under i en given liga?
”Jeg har jo sat en chancevurdering på kampen, inden oddsene kommer ud. Så der skal som regel bare være værdi ud fra det.”
”Dog kan man godt sige noget generelt også. Jeg har markeret nogle hold i 2. division som værende ”over-hold.” Hvis jeg kan få over 1.60 på over 2,5 mål i disse holds kampe, så vil det typisk være interessant. Det er en liga, hvor der i snit kommer lidt flere mål end i de andre rækker.”
”Det er dog ikke sådan, at jeg kan sige, at jeg altid vil slå til i de tilfælde. Det begynder dog at blive interessant, når oddset kommer over 1,60. Ikke mindst fordi standardoddset for over 2,5 mål i 2. division ligger i de der 1,55-1,60. Står den så pludselig til eksempelvis 1,67-1,70 stykker, jamen så er det klart, at det fanger min interesse.”
Sådan slår Mads BS markedet
Helt overordnet set: Hvorfor kan du slå markedet?
”Jeg kan stikke ud tidligt. Og så har jeg den viden og grundighed, jeg nu har. Jeg hører podcasts om 1. division, jeg læser op på de fleste kampreferater, jeg holder mig ajour på spillertil- og afgange, får hørt lidt fra de forskellige trænere og dem, jeg nu kender ude i klubberne. Det behøver ikke være bettingrelationer. Det kan også være private bekendtskaber.”
”Jeg spørger gerne ind til, hvordan de har trænet, og ikke mindst hvornår de gerne vil peake og så videre. Det er nemlig meget forskelligt fra klub til klub. Nogle trænere kører det på en bestemt måde frem mod sæsonstarten. Her kan formålet være, at holdet skal være 100 procent klar fra start af. De skal simpelthen præstere maksimalt i de første tre runder af en ny halvsæson.”
”Andre trænere fokuserer måske mere på kamp nummer fire, fem og seks, fordi de her møder de modstandere, de skal måle sig med. Ergo er det ikke liv og død, om de første to-tre kampe vindes. Det er vigtigere at vinde kamp fire, fem og seks, hvorfor man har doseret træningsmængden efter dét. Derfor er de måske kun på 95 procent, når sæsonen begynder, og så sigter man efter at være på 100 lidt længere inde i turneringen.”
Om klubberne sigter efter at være på 95 eller 100 procent ved turneringsstarten, afhænger meget af, hvordan de ligger i tabellen, forklarer divisionseksperten.
”Det er typisk de hold, der spiller med om op- og nedrykning, der skal være klar fra start af. Holdene, der er sikre på at komme i kvalifikationsspillet, hvis vi tager 2. division som eksempel, har måske nogle andre fokusområder.”
”Et eksempel fra den nuværende sæson kunne være, at der er et hold, der er sikre på at komme i nedrykningsspillet, og de møder så suveræne FC Helsingør i en af de første kampe. De vil måske være villige til at sælge den kamp og bare fokusere på den næste. Sådan noget kan man godt gå ind at kigge på.”
”Herudover kan man også med rette se på, hvad holdene måtte have af pokalkampe. Hvis for eksempel VSK Aarhus skal møde AGF i en pokalkamp, så er det en kamp, som spillerne for enhver pris ikke vil gå glip af. Man skal dermed ikke forvente at se dem gå 100 procent ind i tacklingerne i kampen forinden.”
”Den form for motivation eller mangel på samme er noget, jeg selv bruger en hel del i min betting. Hvad der yderligere taler for at gøre dette er, at de fleste 2.-divisionshold kun spiller pokalkampe i efteråret. Dermed har de stadig masser af tid til at rette op på det, hvis de skulle tabe en kamp eller to i ligaen som en konsekvens af et øget pokalfokus.”
Deltidsbettor på fuldtidsset-up
Det kan være svært at holde betting og interesse adskilt, erkender Mads BS. Det ene følger som regel det andet.
Hvor meget tid bruger du særskilt om ugen på din interesse for divisionsfodbold og din ditto på betting? Og kan de to ting overhovedet adskilles?
”Nej, det kan de ikke rigtig. I og med at jeg har venner og familie, der skal ses, har jeg ikke al tid i verden. Alligevel er det ikke langt fra de 40 timer om ugen. Det er inklusive én-to kampe på stadion, læse referater, skrive analyser, bogføre spil og så videre.”
”Én af grundene til at jeg bruger så meget tid på det er jo for at tjene nogle penge via betting – og for at levere nogle gode input til brugerne på BetXpert. Skulle jeg ikke bruge det til betting, ville jeg nok fokusere mere på blot at følge mit eget hold.”
”Det skal lige siges, at de 40 timer er sæsonbaseret. Når der er vinterpause, er det nok ikke mere end én time om dagen, jeg bruger på betting. Det er knap så tidskrævende, fordi jeg primært følger andre eksperter i den periode.”
Confirmation bias – ekspertens kryptonit
Nu har vi snakket en del om, hvad du kan, og hvad du er god til. Hvori ligger dine svage sider, som du skal udvikle dig på?
”Jeg skal blive bedre til at begrænse mig, forstået på den måde at jeg skal sætte færre spil på kampdagene. Herudover skal jeg blive bedre til ikke at lade mig forblinde af én information, der tikker ind. Det kaldes for confirmation bias og handler om, at du simpelthen tillægger for meget værdi til nogle informationer. Det er jeg meget opmærksom på, at jeg ikke skal lade mig rive med af.”
”Et eksempel kan være, hvis du får at vide, at en given spiller er ude til en kamp, hvorefter du tænker: ”Så taber hans hold helt sikkert.” Du tillægger informationen for meget værdi og ser kun efter punkter, der kan bakke den holdning op. Det er et helt klassisk eksempel på confirmation bias.”
Det er imidlertid ikke kun mådeholdenhed, man kan bøvle med, når man bruger så meget tid og følger de danske rækker helt tæt. Det handler også om, at man skal følge med i, hvordan tingene udvikler sig, lyder det fra Mads BS.
”Så skal jeg også blive endnu bedre til at revurdere min vurdering af holdene løbende. Den viden og vurdering, jeg havde for et par runder siden, står måske ikke længere målt med virkeligheden. Her skal jeg blive bedre til at tilpasse mig en ny vurdering.”
”Det kan også være mere generelt om markedet og ligaerne. Den tilgang, jeg havde for et par år siden, holder måske ikke længere vand i dag.”
Slutteligt erkender eksperten også, at han kan blive bedre til at analysere og ”forudsige” kampene, inden de bliver spillet.
”Før kampene skal jeg også have større fokus på kampscenarieanalysen. Den del af min betting har jeg ikke så meget fokus på. Det er mest på nyheder, som bookmakerne ikke har, at jeg baserer mine spil. Her er det, jeg skal have mere fokus på det taktiske aspekt. Mere analyse på, om det ene hold vil gå offensivt eller defensivt til værks og den slags."
”Nogle gange ved jeg selvfølgelig godt, at der er trænere, der vil have en defensiv tilgang til en kamp, hvilket kan favorisere et under-spil.”
”Jeg er naturligvis også klar over, at der er nogle hold, der presser højt og den slags. Så det er ikke, fordi jeg ikke har det taktiske og analytiske i min bettingtilgang, men det kunne godt blive endnu mere.”
Iskold overfor varians
Hvordan tackler du varians – god såvel som dårlig af slagsen?
”Der er jeg nok lidt iskold, hvilket både kan være en god og en dårlig egenskab. Jeg er godt klar over, at det går op og ned, så det er ikke noget, der rigtig påvirker mig. Selvfølgelig vil jeg hellere vinde end tabe, det siger sig selv. Men det er ikke sådan, at dårlige perioder går ud over mit sociale samvær eller noget. Det føler jeg i hvert fald ikke. Der er heller ikke noget med at prøve på at vinde det tabte tilbage. Jeg er helt klar over, at betting er et langt, sejt træk.”
”Det er heller ikke sådan, at fordi jeg har haft en rigtig god uge eller måned, så begynder jeg at tænke, at jeg kan slå Premier League-markedet. Det ved jeg godt, jeg ikke kan. Min strategi er heller ikke en, man kan føre over til Premier League.”
”Så hvis BetXpert-brugerne ser, at jeg lige pludselig tror, at jeg kan slå Premier League, så sig lige: ”Hov hov, husk lige den artikel, der blev skrevet om dig.”
Går du ind og analyserer, hvis du har en serie af tabte spil?
”Ja, der går jeg ind og ser, hvor jeg har været uenig (med bookmakeren, red.), og hvor har jeg ikke været uenig og så videre. Det uheldige ved et så smalt marked er, at de allerbedste spil ofte er åbenlyse. Tit er der flere, der opdager dem, så man skal virkelig være hurtigt ude for at nå de gode odds. Oddset kan dermed også meget vel nå at falde, inden jeg når at smide en analyse ud på BetXpert.”
Kioskture og dalende interesse for Danmarksserien
Hvad med dig og limits? Er det til at få noget igennem online?
”Jeg er uheldig med, at mit fokus er et sted, hvor Danske Spil* sætter markedsoddset til at begynde med. Derfor må jeg ofte en tur i kiosken, da jeg har limits hos alle onlinebookmakere.”
”Selvfølgelig kan jeg få lidt igennem hos online bookies, men det er ikke noget, der rykker for alvor. Så det er kioskture.”
I og med at Danske Spil* i efteråret ændrede forudsætningerne for at spille på Danmarksserien, dalede interessen for landets fjerdebedste række.
”I efteråret valgte Danske Spil* ikke at udbyde spil på Danmarksserien i kioskerne. Det var et nyt tiltag. Det gjorde selvfølgelig, at jeg mistede interessen lidt, da jeg så ikke rigtig kunne få noget igennem mere.”
Flot personligt regnskab
De mange timer, som Mads BS investerer i sin betting, har ikke været skønne spildte kræfter. Eksperten har et meget flot regnskab, både det personlige såvel som her på BetXpert.
Må vi få noget at vide om din tilbagebetalingsprocent i dit personlige regnskab?
”Den ligger samlet set på 108. Det omfatter mine egne spil og de eksperter, jeg følger. Det er hovedsageligt Superligaen, 2. division, Danmarksserien, pokalkampe og venskabskampe, jeg har tjent penge på.”
Hvor mange spil er de 108 procent over?
”Åh, det er sgu mange! Nok til, at jeg ikke kunne bruge det gamle Betwatcher. Over 10.000 spil. Men igen, det var også inklusive spil, jeg ikke selv står for. Herudover var der spil, hvor jeg tog forskellige linjer hos forskellige bookmakere. Det er også med til at øge antallet af spil. Det skal også med, at disse tal er fra min helt spæde start som bettor. Det indebærer, at mange spil har været med en anden indsats og ikke mindst en anden limit, end hvad virkeligheden er i dag.”
”Men det er cirka der, jeg ligger (på de 108 procent, red.). Det er endda lavere, end hvad jeg ligger på hos BetXpert (113 procent for 233 spil, red.). Det kan ikke udelukkes, at min tilbagebetalingsprocent her på siden vil ryge ned omkring de 108 på et tidspunkt.”
Uanset hvordan man vender og drejer det, vil de fleste nok være glade for at ligge på 108 i tilbagebetalingsprocent over så mange spil. Den kyndige divisionsekspert mener dog, det er en nødvendighed at ligge i det leje, hvis man skal tjene nok til, at det er alt arbejdet værd.
”Mit mål er at ligge omkring de 110 procent. Det er her, jeg synes, det begynder at give mening, i forhold til hvad du kan få ud af det. Du skal ikke ligge og ramme de 101-102 procent. Så er det ikke nok i kroner og øre.”
Det kommer vel an på, hvor meget man har spillet for?
”Ja, lige præcis, men jeg mener også i forhold til limits på mine markeder, og hvornår bookmakerne begynder at lukke ned for spil og den slags. Man skal ikke under de 108 procent (på Mads BS’ markeder, red.), så vil det ikke være nok i kroner og øre. Kan du omvendt ligge på 101 procent i Premier League, kan du tjene meget, meget mere, end du kan på mine markeder. I Premier League kan du få sekscifrede beløb igennem hver gang.”
Marienlyst-spiller sikrede kæmpegevinst
Nå, nu har vi været vidt omkring. Jeg tror, det er ved at være tid til at høre, om du har en god bettinganekdote til at runde interviewet af med …?
”Ja, det har jeg. I 2018 skulle Marienlyst spille mod Brøndby i pokalturneringen. Her havde Danske Spil* nogle specialspil ude, og i det tilfælde kom min viden om de her spillere fra Marienlyst mig til gode.”
”Jeg vidste blandt andet, at en af Marienlyst-spillerne havde en rigtig, rigtig god sparketeknik. Mads Jørgensen hedder han (spiller i dag i Hartford Athletic i USA’s næstbedste liga, red.). En ung gut med en sindssyg god sparketeknik. Det skal lige med som en sidebemærkning, at det her faktisk var i samme sæson, som Robert Skov høvlede frispark i kassen for FCK. Det gjorde ham her Mads altså også, bare i 2. division for Marienlyst. Så han gik lidt mere under radaren i forhold til Robert Skov.”
”Nå, men Danske Spil* udbød odds 22,00 på, at Mads ville score udenfor feltet. Jeg vidste godt, at hvis Marienlyst overhovedet skulle have en chance mod Brøndby, så skulle det komme fra Mads Jørgensen. Og det skulle enten være på et frispark eller et langskud. Og ganske rigtigt. Kort før pausen bringer han Marienlyst foran på et langskud, hvor han var en meter udenfor feltet. Der gik odds 22 hjem, og jeg nåede da at få relativt meget igennem på den. Det er svært at sætte en præcis chancevurdering på sådanne spil, men jeg kunne godt se, at oddset var lidt skævt.”
Vil du ud med, hvor meget du fik igennem på den?
”Jeg fik sat 3.000 kroner på den, så jeg var relativt glad, da han scorede. Her var der tale om, at noget konkret viden om en spiller virkelig kom mig til gode. Noget andet er så, at man faktisk ikke har hørt så meget til Mads Jørgensen siden Brøndby-kampen, fordi han tog til USA kort efter.”
Da Mads BS alligevel er så godt i gang med at fortælle historier, tænker han, at han lige vil komme med en mere. Denne gang er der tale om et tip, som mange BetXpert-brugere måske kan huske.
”Hvis vi lige kan nå en mere, så har jeg en fra 2. division i forrige sæson. Det var faktisk et spil, jeg lagde op på BetXpert. Det gik ud på, at Næstved skulle rykke op i 1. division.”
”Hvidovre og Næstved var helt forrygende i 2. division den sæson. Ved vinterpausen var det dog Hvidovre (nummer ét, red.) og Kjellerup (nummer to, red.), der lå på de to oprykningspladser. Jeg mener, at Næstved lå nummer fire og havde fire point op til Kjellerup. Marienlyst indtog tredjepladsen.”
”Jeg talte med rigtig mange i branchen, og de havde alle sammen Næstved som klare favoritter til at rykke op. Og Næstved gav altså et sted mellem odds 5 og 7,5 for bare at rykke op. Det vil sige, at de ikke engang skulle vinde rækken. Det var nok bare blive etter eller toer. Jeg nåede at lægge spillet op til odds 6,00 på BetXpert.”
”Jeg var endda nok en smule konservativ i min cv på spillet. Alle var som nævnt overbeviste om, at Næstved ville rykke op. Marienlyst var ved at gå nedenom og hjem. Det sagde de faktisk også selv. Kjellerups omstændigheder og set-up pegede heller ikke på en oprykning.”
”Hvad der også talte for spillet var, at Næstved havde mødt Hvidovre (rækkens etter og klart stærkeste mandskab, red.) to gange, mens både Kjellerup og Marienlyst havde begge opgør mod Hvidovre til gode.”
”Det hele endte med, at Marienlyst og Kjellerup begge satte alt for mange point til, og Næstved sikrede sig oprykningen flere runder før tid sammen med Hvidovre.”
”De personer, jeg snakkede med om det, havde ikke engang nødvendigvis et bettingmæssigt fokus. Det var blot fagfolk, som kunne sige, at Næstved var klare favoritter til at rykke op.”
Nu kan jeg jo ikke lade være med at spørge, hvad du fik ud på de odds 7,5 …?
”Jeg mener, det var et par tusinde. Måske også lidt mere til lavere odds end de 7,5. Så nok en 3.000-4.000 i alt.”
Så det var endnu en af de gode.
”Ja, bestemt. Samtidig var jeg også meget glad for, at den gik hjem til BetXperts brugere. Der er også noget ære forbundet med det at lægge tips ud offentligt. Det er lige før, det går mig mere på, når et spil ikke går hjem på BetXpert, end når mine egne ikke gør det. BetXpert-spillene er jo noget, andre måske går med på, og her vil man gerne bare levere varen.”
Er du blevet hooked på at følge Mads BS’ kyndige tips fra de lavere danske rækker? I så fald kan du tilmelde dig ekspertmails fra ham her. I BetXpert-regnskabet ligger han p.t. på en tilbagebetalingsprocent på 113 for 233 spil. Ganske imponerende.
Det er måske heller ikke noget dårligt tidspunkt at begynde at følge Mads BS. Han er nemlig brandvarm for tiden – det endda blandt andet på spil fra 1. division, som han ellers selv siger er en svær størrelse.
Den gode stime har sørget for, at Mads BS har ramt sine seneste fem tips – heriblandt flere pæne odds. Den flotte stime har resulteret i en tilbagebetalingsprocent på 196 for de seneste 30 dage.