Har en bettor en edge i et puljespil som Lynholdet*? Over de kommende fire uger vil vores faste cykelekspert Jesper Sørensen forsøge at finde svar på netop dét spørgsmål. Læs om hans strategi her.
Jeg er såmænd blevet betroet hvervet som styrmand for BetXperts nye managerhold hos Lynholdet. I løbet af de næste fire uger står jeg i spidsen for et Superliga-hold og vil i den forbindelse prøve at bruge værditankegangen fra betting til at lave nogle skillinger.
Du kan i de næste uger følge - eller grine og håne af - mit hold gennem en række artikler.
Lynholdet* er kort fortalt et managerspil, som afvikles over ganske få dage eller nogle gange blot få timer. Tidsperspektivet er altså helt anderledes end ved tradtionelle managerspil.
I denne artikel - og fremover - vil jeg gennemgå mine idéer og tanker, når det kommer til holdudvælgelse, forskellige strategier eller bare nogle af de dilemmaer, man møder undervejs i et format som dette.
Det er nemlig ikke helt så lige til, som det måske lyder. Det kræver nok en solid omgang research hver eneste uge, hvis man virkelig skal skaffe sig en edge - og det er jo det, jeg er på jagt efter.
Som udgangspunkt forsøger jeg mig af med Superliga-kampe, og du skal være mere end velkommen til at tage kampen op. Her kan det eventuelt være en god idé at have læst BetXperts anmeldelse af Lynholdet.
NFL kickstartede interessen for daglige managerspil
Først går vi lige tilbage i tiden.
For en håndfuld år siden meldte jeg mig ind i en NFL Fantasy-liga. Jeg havde måske set fire-fem kampe på daværende tidspunkt, men ligaen manglede en ekstra deltager.
Den dag i dag er jeg stadig ikke blevet helt bidt af sporten. Bevares, jeg følger med og ser NFL Red Zone til de tidlige søndagskampe, men derudover er jeg ikke voldsomt inde i sporten, og jeg kan stadig kun de helt basale regler.
Til gengæld blev jeg bidt af fantasy-delen. Jeg bruger voldsomt mange timer hver evig eneste uge på at optimere mit hold. Jeg adder, cutter og trader spillere i stor stil for at skabe det optimale hold – og jeg er i al beskedenhed ret skarp til det.
Ikke desto mindre tror jeg, at Julio Jones – der for øvrigt er en af stjernerne på mit primære fantasy-hold – kunne vade forbi mig uden at jeg ville ane, hvordan han så ud. Ligeledes kan jeg nok også kun nævne 5-10 defensive spillere i hele NFL. Man kan vel sammenligne det lidt med ’Green Lumber Fallacy’.
I stedet for bare at spille mod venner og bekendte, kunne det være rart at tjene lidt penge på det, tænkte jeg. Eller i al fald forsøge, at se om jeg kunne. Jeg havde på det tidspunkt hørt meget om de daglige fantasy-spil, der giver dig mulighed for at sætte en opstilling til en given runde og konkurrere mod andre.
Hurtigt og effektivt. Lige som jeg kan lide det. Så jeg forsøgte straks at oprette en profil hos en af de to sider, der altid reklamerede under NFL-kampene. Men ak – ingen af siderne tillod kunder uden for USA og da slet ikke Danmark.
Dermed døde den drøm lidt.
Lynholdet* kom på banen
Det skulle dog vise sig kun at være kortvarigt. For cirka et år siden stiftede jeg første gang bekendtskab med Lynholdet, der er en afløber af de traditionelle og lidt længerevarende managerspil fra Swush.com.
Fedt, tænkte jeg. Så kunne jeg for alvor komme i gang med at tjene penge på fantasy-spil – og kort herefter glemte jeg alt om den idé. NFL-sæsonen var langt væk, og jeg opdagede sitet på et tidspunkt, hvor cykelsporten hang mig langt ud af halsen, så det var heller ikke aktuelt.
Og fodbold? Jeg har altid haft et ambivalent forhold til diverse fodboldspil i samme format, der løber over turneringer (som EM og VM) samt sæsoner.
I tv-serien The League - som forøvrigt beskriver mit forhold til fantasy meget godt - tyr de i et enkelt afsnit til fodbold-fantasy, da NFL-sæsonen ikke for alvor er startet endnu, men til deres store frustration lader pointene vente på sig meget længe i en 0-0-kamp.
Jeg har intet problem med fodbold og lavtscorende sportsgrene, men i et fantasy-format (eller drømmeholdsformat, om man vil) må jeg erkende, at jeg har en tendens til at foretrække formater, hvor mange forskellige spillere kan score meget høje pointsatser - og det forekommer bare oftere i højtscorende sportsgrene som fx NFL.
Så fodbold blev også afskrevet. I stedet valgte jeg at pakke tankerne om Lynholdet* lidt væk og vente til NFL-sæsonen kørte.
Men NFL sæsonen kom - og er over halvvejs - og jeg kom aldrig om bord på toget.
Der kan være potentiale i puljespil
Skæbnen ville dog, at muligheden opstod for at prøve sig af med formatet, og derfor tænkte jeg, at jeg straks måtte slå til.
Det bliver primært kørt over Superligaens resterende runder inden vinterpausen, men lur mig om jeg ikke lige prøver NFL-formatet af også - andet ville næsten være en fejltagelse.
Det vil forløbe således, at jeg i et par artikler vil lege med formatet og smide mine tanker på papiret. Jeg ved ikke alverden om Superligaen, men formålet med dette er ikke så meget resultatet på kontoen hos Lynholdet* - men snarere processen bag.
For puljespil brager frem i alle slags formater i øjeblikket, og jeg vil gerne vove at påstå, at daglige managerspil kommer til at bide sig fast i markedet. Som bettor har man typisk en viden inden for en sportsgren, og lur mig om den viden ikke sagtens kan bruges i disse daglige managerspil?
Det kræver dog nok - jf. den førnævnte artikel om Green Lumber Fallacy - at man har en viden om formatet og rammerne, og det er lige netop dette, jeg vil forsøge at fokusere på i dette projekt.
Der er ingen tvivl om, at jeg har tænkt over tingene i forbindelse med de mange bookmaker-afgange på det danske marked. Det bliver næppe lettere for en "niche"-ekspert som jeg i fremtiden, så måske er det på tide at udvide horisonten lidt og kigge længere end blot de normale, traditionelle bookmakere.
Jeg kan afsløre, at den første artikel allerede er på trapperne. Den kommer til at tage udgangspunkt i at sætte et hold - en størrelse der absolut ikke er så let, som det måske lyder.