Ladbrokes, Unibet* og Bet24 var sammen med advokatfirmaet Bech-Bruun i dag til foretræde i Skatteudvalget på Christiansborg.
De 3 spilleselskaber havde på dagen forenet sig i bestræbelserne på, at gøre politikerne opmærksomme på en række bekymringer og i samme moment fremlægge et løsningsforslag i forhold til den kommende nye spillelovgivning der er planlagt til at skulle til afstemning i Folketinget d. 1. juni.
Den primære bekymring går på den såkaldte overgangsordning hvor man allerede fra d. 1. juli i år planlægger, at indføre DNS blokering mod online spilleselskaber der ikke har en dansk licens.
En licens der allertidligst vil kunne blive bevilget af Spillemyndigheden når den nye spillelovgivning træder i kraft (1. januar 2011). Realiteten er dog, at datoen for licensudstedelse kan være langt senere for udenlandske spilleselskaber med IT servere placeret i andre lande (fx Malta eller Gibraltar). Idet Spillemyndigheden forinden skal have indgået en række kontrol- og indberetningsaftaler med de relevante lande. Lovforslaget giver ingen garantier for, hvornår sådanne aftaler er på plads.
Der hersker derfor megen tvivl om hvordan de online spilleselskaber, der ønsker at søge en dansk licens skal forhold sig i denne overgangsperiode. Samme usikkerhed og frustration vil utvivlsomt opstå blandt de hundredetusinder af danskere, der i dag har spillekontoer hos udenlandske spilleselskaber.
Ladbrokes, Unibet* og Bet24 savner også en reel begrundelse for hvorfor staten ønsker at indføre blokering mod spilleselskaber, som danske forbrugere i en lang årrække har benyttet sig af og som om ganske kort tid bliver en ny indtægtskilde for den danske statskasse i form af den planlagte spilleafgift på 20 %.
Kort sagt spænder overgangsordningen ben for en succesfuld liberalisering og modvirker reelt lovens formål. Hvilket jo er at moderniserer det danske spillemarked og imødekomme forbrugernes krav om, at der skal være flere alternativer end blot Danske Spil*. Samtidig er overgangsordningen i klar strid mod EU retten.
Ladbrokes, Unibet* og Bet24 har derfor allerede indgivet en klage til EU Kommissionen, der er ved at se nærmere på sagen.
Derfor fremlagde Ladbrokes, Unibet* og Bet24 i dag et konkret løsningsforslag til Skatteudvalget. Et forslag som er enkelt og tilgodeser alle hensyn.
Nemlig at der i overgangsperioden etableres en dispensationsordning for de spilleselskaber der indsender en licensansøgning og betaler det proklamerede ansøgningsgebyr.
Fordelene i en sådan dispensationsordning er bl.a.:
• Bevare spillerne i kontrollerede rammer - beskyttelse af spillerne
• Sikre, at indtjeningen lægges hos de selskaber, der vil søge dansk licens og fremover betale afgifter til staten
• Sikre de indtægter som staten forventer at det fremtidige spillemarked vil skabe
• Bevare spillernes frie valg mellem flere selskaber
• Sikre at det nye regulerede danske spillemarked har et godt udgangspunkt når den nye lov træder i kraft d. 1. januar 2011
Ladbrokes danske manager, Richardt Funch ”Det er jo en historisk dag når Ladbrokes, Unibet* og Bet24 i forening kan gå sammen til Christiansborg. Anledningen er at vi savner en reel begrundelse for hvorfor staten ønsker at indføre DNS blokering mod spilleselskaber, som danske forbrugere i en lang årrække har spillet hos, og som om ganske kort tid bliver en ny indtægtskilde for den danske statskasse”
”Den nye spillelovgivnings formål er jo at moderniserer det danske spillemarked og imødekomme forbrugernes krav om, at der skal være flere alternativer end blot Danske Spil*. Vi mener at denne overgangsordning kun vil skabe tvivl blandt de fremtidige licenshavere og allervigtigst frustration blandt de danske spillere”
”Så vi håber at politikerne ser mulighederne og fornuften i vores forslag om en dispensationsordning til de fremtidige licenshavere. Sådan at fokus rettes mod at gøre scenen klar til et nyt moderne reguleret spillemarked til gavn for staten, spilleudbyderne og forbrugerne”