Unibet * vurderer at der er stor sandsynlighed for, at Danmarks kommende EU-kommissær hedder Connie Hedegaard - og at det bliver en nyoprettet post som Klimakommissær, der bliver hendes arbejdsområde.

I sidste uge kom det frem, at kommissionens formand, José Manuel Barroso, meget gerne vil have Connie Hedegaard med på sit hold. "Og det vil komme bag på de fleste – ikke mindst oddssætterne – hvis det ikke ender med en post med fokus på klimapolitikken,” siger pressechef Per Marxen fra Unibet * .

”På Klimatopmødet i København træder Connie Hedegaard for alvor ind på den internationale scene - og topmødet vil give hende og klimaagendaen et ekstra momentum, som EU-kommission agter at udnytte".

Connie Hedegaard giver kun pengene 1,20 gange igen som ny dansk kommissær og har dermed for længst distanceret Venstre-kvinderne Eva Kjer Hansen og Ulla Tørnæs.

"Danmark vil have den tungest mulige post i den nye kommission - og selvom det er normal praksis, at kommissæren kommer fra den siddende statsministers parti, er der ingen tvivl om at Connie Hedegaard er det absolut stærkeste kort Lars Løkke kan spille," siger Per Marxen.


Hvilken portefølje får den næste danske EU-kommissær?
Klima 1,35
Energi 5,00
Landbrug 6,00
Handel 8,00
Konkurrenceforhold 10,00
Andre 2,75