AL-Bank Ligaens finaleserie (bedst af 7 kampe) er en dyst mellem Frederikshavn og Herning. Læs Mike Larsens optakt...
Årets finale er uden de seneste to sæsoners mestre fra SønderjyskE (og uden sidste sæsons sølvvindere fra AaB), så der skal findes et nyt mesterhold. Hverken Frederikshavn White Hawks eller Herning Blue Fox er dog uvante med at stå i finaler, selvom det er et par år siden Frederikshavn sidst var i slutkamp (Herning vandt sølv i 2009).
Det ser ud til at blive en finale, hvor målmændene kommer i fokus. Begge hold har en stærk keeper (de gjorde det begge uhyggeligt godt i semifinalerne), men hvordan er resten af holdene? Læs mere herunder.
Tips
Mike Larsen vil komme med tips i løbet af finaleserien. Så vidt muligt vil der komme en analyse af alle kampene (info eller tip), men fuld dækning kan ikke garanteres.
Mike har udlagt 107 tips i AL-Bank Ligaen siden sæsonstarten i september måned og har et samlet overskud på den periode på 34,74 units (tilbagebetaling på 132,47%).
Vinder-odds
Herning: 1,5 Gamebookers, PartyBets
Frederikshavn: 2,35 Gamebookers, PartyBets
De to hold
Herning Blue Fox blev nr 2 i grundspillet (efter SønderjyskE). I mellemspillet blev man nr 1 i Gruppe B, foran Frederikshavn og Hvidovre. Semifinaleserien blev vundet 4-1 over Rødovre.
Frederikshavn White Hawks blev nr 3 i grundspillet. I mellemspillet blev man nr 2 i Gruppe B. Semifinaleserien blev vundet 4-2 over mestrene fra SønderjyskE.
Målmænd
Herning har Lubomir Pisar som 1.-valg i målet, og han har vist sig til at være meget stærk. I grundspillet lå han på en redningsprocent på 93,24 over 37 kampe, hvilket er rigtig godt. Han tillod 2,07 mål pr. kamp i grundspillet. Det bibeholdt han i mellemspillet, hvor han han lå på 93,16 og 2,00 mål pr. kamp mod Frederikshavn og Hvidovre. Og det blev endnu bedre i semifinalen. Han havde en redningsprocent på 96,53 og tillod 0,88 mål pr. kamp mod Rødovre. Utrolige stats, som det næppe er muligt at holde over længere tid.
Frederikshavn White Hawks har den nærmest umenneskelige Frederik Andersen i målet. I grundspillet lå han på fornuftige 91,97%. Han lukkede 2,49 mål ind pr. kamp, hvilket også er ganske nydeligt. Han missede hele mellemspillet grundet hjernerystelse. Men han tog så sandelig revanche i semifinalen mod SønderjyskE. Her var det ventet, at han skulle komme på en del arbejde, da Frederikshavn stod meget defensivt på isen, og der kom da også 222 skud over over 6 kampe. Og han indkasserede kun 8 mål! Det er en redningsprocent på 96,40, og selvom det er en lille smule lavere end Pisar, så vil jeg sige, at det er bedre end Pisar grundet mængden af skud.
Målmænd, samlet
Det er 2 målmænd, der har stået et stort slutspil indtil videre, og det bliver spændende at følge hvem, der minimerer sine fejl i finalen. Det kan blive det afgørende faktum i denne serie. Jeg vil dog give et lille plus til Frederik(shavn).
Defensiven
Herning Blue Fox spiller som regel udfra en stærk defensiv, og det er ikke anderledes i denne sæson. Herning var det hold, der tillod næstfærrest mål over hele grundspillet. Bare 82 gange i 39 kampe måtte Pisar/Horan hente pucken ud af målet. Ganske imponerende. I mellemspillet var det bare 8 gange, og i semifinalen var det kun 5 gange i 5 kampe (og alle 5 mål blev scoret i de første 2 kampe).
Frederikshavn White Hawks havde recepten klar mod SønderjyskE, og det var en defensiv indstilling, hvor backene skulle tage det første skud, og så skulle Frederik Andersen tage de næste. Det lykkedes næsten til perfektion, da man kun indkasserede 8 mål i 6 kampe. Det er flot, at man kunne holde ligaens næstmest scorende offensiv nede på lidt over 1 mål pr. kamp. I grundspillet tillod man tredjefærrest mål, men man lukkede stadig næsten 30 mål flere ind end Herning, der var nummer 2 på listen.
Defensiven, samlet
Kigger man på styrkerne i de 2 hold, så vil jeg sige, at Herning Blue Fox har en fordel, da de har nogen gode offensive backs, der har et godt skud udefra, som de sender afsted i powerplay. Det bliver nok også nødvendigt, da Frederikshavn lukkede godt ned for SønderjyskE i powerplay.
Offensiven
Herning scorede 154 gange i grundspillet, hvilket var flest af alle hold. Holdet råder over ligaens farligste kæde i Morten Poulsen (60 point i grundspillet: 25 mål, 35 assists), Bryan Marshall (grundspils-topscorer med 79 point; 29 mål og 50 assists) samt Kevin Gardner (56 point: 30 mål og 26 assists), en trio der i alt nettede hele 84 gange i grundspillet. De fortsatte det målsøgende arbejde, da de nettede hele 12 gange i mellemspillets 4 kampe. I semifinalen slappede de lidt af, og det blev bare til 8 mål i 5 kampe.
Herning Blue Fox har også andre strenge at spille på, også 2. kæden med Björkstrand, Spelling og Staal har vist sig meget stærk.
Frederikshavn White Hawks scorede tredjeflest mål i grundspillet, hvor man fik målene delt godt ud på forskellige spillere, så det er ikke sådan, at man er afhængig af een kæde. Jake Morisette blev topscorer i grundspillet for Frederikshavn, men efter skaden, som han fik mod slutningen af grundspillet, har han ikke spillet lige så godt.
Frederikshavn White Hawks har en masse unge drenge, der fighter flot for holdet. Derudover har man de erfarne lokale spillere, Grey, Reinert, Jesper Jensen, der trækker store læs.
Offensiven, samlet
Som jeg ser det, så har Herning flere strenge at spille på i den offensive del af spillet. Man har ligaens farligste kæde, og den vil nok komme til at afgøre kampe, da man vil have situationer, hvor Todd Björkstrand får den kæde ind mod Frederikshavns 3.-kæde eller lign. Bredden offensivt hos Herning ser også ud til at være noget større end hos Frederikshavn. Herning har 3 kæder, der er begyndt at score flere og flere mål, mens det er 3-4 spillere hos Frederikshavn, der scorer målene. Det gør det lettere for Herning at holde de spillere væk fra målet.
Skader/Mangler
Herning Blue Fox er sandsynligvis uden den skadede Bjørn Østergaard (forward) i hele serien.
Fra 3. finalekamp ser man ud til at være uden Rasmus Knudsen (back) samt Thomas Spelling (forward), der er udtaget til at forsvare de danske farver ved U18 B-VM i Slovenien.
Frederikshavn White Hawks er uden Christian Schoildan (back) i hele serien, da han blev skadet i den første semifinale mod SønderjyskE, og siden er han blevet opereret og har lagt skøjterne på hylden.
Fra 3. finalekamp ser man ud til at være uden Martin (forward) og Mikkel Højbjerg (forward) samt Thomas Søndergaard (forward), der alle er udtaget til U18 B-VM.
Indbyrdes:
08/03-11 AL-Bank Ligaen Slutspil Frederikshavn White Hawks - Herning Blue Fox 4-9 FT
02/03-11 AL-Bank Ligaen Slutspil Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks 6-1 FT
01/02-11 AL-Bank Ligaen Frederikshavn White Hawks - Herning Blue Fox 0-3 FT
07/01-11 AL-Bank Ligaen Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks 4-1 FT
26/11-10 AL-Bank Ligaen Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks 6-1 FT
30/10-10 AL-Bank Ligaen Frederikshavn White Hawks - Herning Blue Fox 5-4 OT
02/10-10 AL-Bank Ligaen Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks 5-4 PEN
Herning har haft et rigtig godt tag på Frederikshavn i denne sæson, hvor Herning er 5-2-0 i ordinær tid. Af de uafgjorte kampe er der gået én sejr til hvert hold. Kigger man længere tid tilbage, så har Frederikshavn White Hawks ikke vundet en ligakamp i Herning siden 2002. Skal man have mesterskabet til Nordjylland, så skal man altså bryde den negative stime på udebane i Herning.
Kommentarer
Det blev en længere optakt til en finaleserie end jeg havde regnet med, men jeg skulle gerne have været omkring det meste af det. Hvis der er nogen spørgsmål til den, så smid dem endelig som en kommentar, så vil jeg se, om jeg ikke kan svare på dem for Jer.