Den begrænsende danske succes ved OL i Vancouver smittede af på danskernes interesse for legene.

Det var forbavsende roligt på vintersportsfronten. I det mindste hvad angår dansk interesse. 

"De øvrige nordiske lande har jo noget større traditioner for vintersport end vi har i Danmark," siger pressechef Per Marxen fra Unibet*. "Og derfor falder det kunderne i de lande mere naturligt at spille på vinter-OL. Danskernes interesse for spil er stadig stigende, men de spiller altså på de ting de plejer, nemlig fodbold, tennis og håndbold.”

Det havde nok været anderledes, hvis det danske ishockeylandshold havde kvalificeret til sig til OL-turneringen eller hvis curling-holdene havde klaret sig bedre end tilfældet er. 

At de nationale præstationer smitter af på spillelysten, ses også i de øvrige nordiske lande: I det forvænte Norge er interessen for at spille på de lokale ski- og skøjtehelte i top og det samme gør sig gældende i Finland, hvor OL er med til at drive interessen op til nye rekorder.

"Ishockey er nu engang vores nationalsport – og især live-betting på OL-kampene har været med til at sætte rekord" fortæller Unibets finske chef Liisa Matinvesi fra Helsinki. ”Live-betting på OL har i det hele taget været det store hit ved dette OL.”

Selv i semifinalen, hvor Finland blev rundbarberet af USA, blev der sat ny rekord på live-betting på en ishockeykamp.