Næsten al sport er aflyst eller udsat på ubestemt tid. Det mærker man til hos Center for Ludomani.
Det er næppe gået nogens næse forbi, at der ikke bliver afholdt megen sport i disse tider. Det betyder blandt andet, at spillelystne folk ikke har den samme palet af muligheder for at spille på sport.
Det er noget, man har mærket til hos Center for Ludomani, siger centerleder Michael Bay Jørsel til Jyllands-Posten.
”Vi kan konstatere, at antallet af nye klienter er dalet i denne periode (de seneste to uger, red.).”
Da det stadig er muligt at spille på mindre profilerede sportsbegivenheder, mener Michael Bay Jørsel, at man også skal finde noget af forklaringen i tv-reklamer – eller rettere manglen på samme.
”I de seneste år har vi set en mangedobling i antallet af bettingreklamer. Nu står vi i en helt ny situation, hvor vi næsten ikke har nogen reklamer. Det bliver interessant at se, hvilken effekt det har. Jeg er sikker på, at det vil have en positiv indflydelse på antallet af personer, der havner i spilafhængighed.”
Frygter mørketal
Hos Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitet behandler man også spilafhængighed. Her kan klinikleder Thomas Marcussen berette, at man ”slet ingen henvendelser får” i øjeblikket.
At folk ikke henvender sig for at få hjælp for deres spilafhængighed, betyder dog ikke nødvendigvis, at folk ikke spiller, siger Thomas Marcussen.
”Vi ser også andre perioder uden henvendelser. Det ser vi eksempelvis også under fodboldslutrunder, hvor folk virkelig går til stålet, og så kommer de først frem bagefter. Vi kan først konkludere på det, når situationen vender tilbage til en mere normal tilstand.”
Kliniklederen uddyber ved at fortælle, at han frygter, at folk med et spilleproblem i stedet tyr til spilformer i højrisikokategorien. Det er for eksempel kasinospil og automater.
Samtidig lyder vurderingen, at de, som ikke har et decideret spilleproblem, vil skrue ned for spilvolumen og i stedet bruge tiden på familien.
DOGA-direktør ikke enig i bekymring
Formanden for Danish Online Gambling Association (DOGA), Morten Rønde, deler imidlertid ikke Thomas Marcussens bekymring.
”Hvis man er interesseret i sportsspil, går man ikke bare over til en spilleautomat i stedet for. Man har ofte en favoritdisciplin, og der rykker man sig ikke ofte væk fra.”