I går besluttede EU-kommissionen sig officielt for at kræve en redegørelse fra den danske regering om, hvorfor det danske spillemarked er reguleret som det er. Dette er første skridt fra EUs side, der kan ende med at den danske stat trækkes i EU-domstolen for de restriktive licens- og annonceregler.
- Der findes ikke længere tvivl om, at de europæiske spillebarrierer vil blive revet ned. Snart vil de nationale spillemonopoler være en del af historieskrivningen, og det er ikke en dag for tidligt. Europa ses som et stort marked i alle andre sammenhænge, og der findes ikke andre løsninger end at få reguleret markedet på en ny måde, siger Per-Ivan Selinder, adm. direktør i Expekt*.com.
I november kom dommen i den meget omtalte Gambelli-sag fra EU-domstolen. Domstolen underkendte da den italienske regerings håndtering af spillemarkedet i forhold til EU-ret. Nationale restriktioner i samhandel på tværs af grænserne samt etableringsretten kan ikke retfærdiggøres, når de statslige spillemonopoler selv opfordrer til spil gennem markedsføring af egne produkter.
EU-kommissionens spørgsmål til den danske regering beror på det forhold, at regeringen forbyder andre europæiske spilleselskabers mulighed for at markedsføre sig i Danmark samtidig med at spillemonopolet, Dansk Tipstjeneste, kraftigt markedsfører sine egne spil.
- Dette er en meget vigtig og principiel sag. Kommissionen ville ikke have taget dette skridt uden at føle sig på sikker grund. Andre monopoler vil komme efter det danske og blive gransket. Det er samtidig en vigtig sejr for European Betting Association (EBA), som vi jo netop startede for at få skabt ændringer på dette område, siger Per-Ivan Selinder.
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Expekt.com støtter EU-initiativ
- Velkomstbonus uden gennemspilskrav
- Stort udvalg af sportsmarkeder og oddsmarkeder
- Super effektiv kundesupport
- Høj tilbagebetalingsprocent