Esport blev for alvor stort i 10’erne, og det var også i det forgangne årti, at eOddset fra Danske Spil så dagens lys. BetXpert giver dig her et indblik i, hvordan Danske Spil arbejder med esport.
Begrebet esport har været i den danske ordbog siden 2002, men det er først for alvor i sidste halvdel af 10'erne, at esporten fik sit endelige gennembrud. Esportsorganisationen Astralis blev etableret i 2016, og siden da har esporten herhjemme fået væsentlig mere opmærksomhed.
Rasmus Schmidt Christensen er en af Danske Spils eksperter på esport, og han tror på, at esporten fortsat vil vokse de kommende år.
- Jeg er ikke i tvivl om, at esporten ikke har nået sit peak endnu. Der kommer fortsat flere spiltitler, der vil lege med omkring esporten, og så længe folk vil tage i arenaer og studier for at se esport, så har det en plads i vores samfund, fortæller Rasmus Schmidt Christensen til BetXpert.
De fleste danskere vil nok nævne føromtalte Astralis, når snakken falder på esport, hvilket er utrolig stærk branding af den danske esportsorganisation.
Astralis har flere gange markeret sig som verdens bedste Counter-Strike-hold, og det er da også Counter-Strike, der har det største publikum herhjemme, vurderer Rasmus Schmidt Christensen.
- Counter-Strike er den esport med størst folkelig interesse herhjemme, og her ser vi blandt andet nye tiltag omkring nogle ligastrukturer i disse dage, som kan være med til at gøre det hele endnu mere professionelt og stabilisere Counter-Strike som esport i endnu større grad, end vi ser p.t., siger Rasmus Schmidt Christensen.
Esporten gribes an på samme måde som traditionel sport
Ved Danske Spil arbejder man med esporten på samme måde, som de traditionelle sportsgrene gribes an.
- Hos Danske Spil arbejder vi ikke anderledes med esport end med andre sportsgrene. Vi griber det an på præcis samme måde, hvor vi vurderer spillerne/holdenes styrke og laver en chancevurdering, siger Rasmus Schmidt Christensen.
Selvom Danske Spil fortæller, de ikke griber esporten anderledes an end traditionel sport, så er udvalget af esportsgrene, man kan spille på hos eOddset, væsentligt mindre end traditionelle sportsgrene. I weekenden fandt FIFA eClub World Cup sted i Milano, hvor der var dansk deltagelse af e-landsholdsspillerne Alexander ”Mr. Lillelys” Laustrup og Oliver ”DonOli” Mikkelsen, der repræsenterede den danske esportsorganisation R288. Begge spillere er også med i eSuperligaen, hvor de spiller for Lyngby. Det var imidlertid ikke muligt at spille på VM for klubhold i FIFA hos eOddset. Rasmus Schmidt Christensen begrunder eOddsets spiludvalg således:
- Jeg synes personligt ikke, at udvalget er småt, men det er klart, at vi ikke kan udbyde alle turneringer. Vi kigger først og fremmest på niveauet og herefter interessen. Der er fx en grund til, at vi ikke har odds på seriebold. Der skal være et vist niveau og penge i sporten, så udøvere ikke bliver fristet af matchfixing, samt at vi har den nødvendige viden omkring spillere og hold, lyder det fra Rasmus Schmidt Christensen, der fortsætter:
- Hvad angår FIFA, er det i øjeblikket kun eSuperligaen, der er større interesse for inden for betting hos Danske Spil. Vi vil kigge på, om vi kan tilbyde flere FIFA-turneringer, såfremt de bliver vist i fjernsynet. Fx ville eNations Cup på dansk grund kunne imødekomme de kriterier, siger Rasmus Schmidt Christensen.
Begivenheden eNations Cup kan ses som VM i FIFA for landshold. Sidste år debuterede turneringen i London, hvor Frankrig tog sejren og fik 40.000 dollars i præmiepenge. Danmark sluttede som nummer tre ved eNations Cup i London, hvilket gav 8.000 dollars i præmiepenge. I år bliver turneringen afholdt i Danmark fra 22.-24. maj. Det er endnu uvist, hvor i Danmark turneringen skal afholdes.
Pressechef: Ekstra opmærksomme på børn og unge
Danske Spils pressechef, Thomas Bille Winkel, fortæller i en mail til BetXpert, at man hos Danske Spil er ekstra opmærksomme på ikke at rette reklamer og markedsføring mod børn og unge.
- Generelt markedsfører vi eOddset på samme måde som mange af vores andre spil, men vi er ekstra opmærksomme på ikke at rette reklamer og andre former for markedsføring mod børn og unge, i og med at mange under 18 år interesserer sig for esport. Derfor sponserer vi, i modsætning til flere andre spiludbydere, heller ikke professionelle esport-hold eller laver markedsføring ved store esport-turneringer, fortæller Thomas Bille Winkel.