Frankrig er favoritter, men Danmark har fine muligheder for at tage medaljer med hjem fra Kroatien og måske endda gå hele vejen. BetXperts håndboldekspert Chipurin giver her en udførlig gennemgang af alle hold og puljer samt et bud på, hvem der går videre fra det indledende gruppespil.

Langt om længe skal en håndboldslutrunde igen afholdes i det håndboldglade land, Kroatien, som har så stolte traditioner. Der er store forventninger til Duvnjak og co., der ovenpå en lang skadesperiode skal bære kroaterne til metal på hjemmebane.

Nok engang er Danmark med i favoritfeltet - blandt andet hjulpet på vej af en stort set skadesfri trup. Derfor er forventningerne til det danske landshold med den nye landstræner, Nikolaj Jacobsen, høje.

De forsvarende verdensmestre fra Frankrig er igen, igen de største favoritter, men de er ramt på skadesfronten og har desuden sagt farvel til et par rutinerede spillere.

De fremadstormende norske håndboldherrer, det rutinerede spanske mandskab, samt de fysisk stærke tyskere kommer formentlig også til at kæmpe med helt fremme om medaljerne.

Herunder tager vi et kig på det formodede seks bedste landshold ved EM i herrehåndbold – og kommer med flere bud på, hvor vi finder værdi under slutrunden.

EM i Håndbold Odds

Bookmakerne vurderer det til at blive ganske tæt løb mellem Danmark, Kroatien og Frankrig - dog med sidstnævnte som favorit:

EM i Håndbold 2018 odds på vinderen

Bedste odds Bookmaker
Frankrig 3,25
Danske Spil
Kroatien 4,00
Bet365
Danmark 5,50
Bwin
Spanien 9,00
NordicBet
Tyskland 10,00
Cashpoint
Norge 13,00
Betfair
Sverige 28,00
Unibet
Slovenien 41,00
Bet365
Ungarn 51,00
Bwin
Serbien 101,00
Betfair
Island 201,00
888sport
Makedonien 251,00 Bwin
Tjekkiet 501,00
888sport
Hviderusland 501,00
Bwin
Montenegro 1001,00
Bet365
Østrig 1001,00
Bet365

Favoritterne:

Danmark: Store forventninger til ny landstræner og danske profiler

DHF har gjort et mindre scoop med ansættelsen af succestræneren, Nikolaj Jacobsen, der har leveret store resultater i Bundesligaen med Rhein Neckar Löwen. Af samme grund er der store forventninger til den første slutrunde med Jacobsen ved roret. Han overtog posten fra islandske Gudmundur Gudmundsson, som havde en noget turbulent tid i dansk håndbold. Målsætning er klar: Danmark skal være med ved finaleweekenden i Zagreb.

Danmark er (7-9-13) ikke ramt langtidsskader op til denne slutrunde, hvilket må siges af være en sjældenhed for det danske landshold. "Det er i mine øjne de 17 bedste spillere, vi har i Danmark lige nu", har landstræneren udtalt om den danske 17-mandstrup. Lasse Svan Hansen er den eneste spiller, der har skadesproblemer, men han forventes at blive klar til den første kamp mod Tjekkiet.

Mikkel Hansen er naturligvis den helt store stjerne på holdet. Han har dog ikke spillet lige så mange minutter på klubholdet i denne sæson, som man kunne forvente. Det skyldes bl.a. tilkomsten af Sander Sagosen, der har taget mange minutter i parisernes angrebsspil – derfor forventes en ærgerrig og håndboldsulten Mikkel Hansen at stemple ind til en stor slutrunde.

Udover Mikkel Hansen er der selvfølgelig også store forventninger til landsholdsanfører Niklas Landin, der har stået et godt efterår i Kiel-målet.

Samtidig kan håndbolddanmark glæde sig over at have Rasmus Lauge tilbage i den rødhvide-trøje, efter at han missede de to seneste slutrunder. 

Blandt danske profiler er Bundesligatopscorer, Casper U. Mortensen, også værd at nævne. Han må om nogen være i sit livs bedste form, og han kan blive svær at placere på bænken, selvom landstræneren muligvis foretrækker Magnus Landin grundet hans defensive kvaliteter.

Mads Mensah, Michael Damgaard og Morten Olsen kan vi også tillade os at have forventninger til. De har alle tre spillet på et højt internationalt niveau i den tyske Bundesliga.

Det område, hvor Danmark stå svagest, er på højre back, hvor rutinerede Kasper Søndergaard har valgt at sige stop på landsholdet. Det betyder, at Niklas Kirkeløkke og Peter Balling får chancen. To meget forskellige spiltyper, der forhåbentlig kommer til at komplementere hinanden godt.

Danmark er kommet i en overkommelig pulje, hvor Spanien er puljens sværeste modstander. I mellemgruppen krydser Danmark klinger med de bedste hold fra Gruppe C, hvor tyskerne må forventes at være det stærkeste mandskab.

Danmark kan altså først møde Frankrig, Kroatien, Norge, Serbien og Sverige i en semifinale, hvilket gør chancerne for danske medaljer forholdsvis gode – specielt med tanke på, at Danmark traditionelt klarer sig bedre i slutrunder med mellemrunder, hvor de ikke skal direkte i knockout-fasen efter det indledende gruppespil.

Danmark bliver europamestre til odds 5,50 hos Bwin

Danmark ligner en af favoritterne til EM-guldet, og med en skadesfri trup er der grund til optimisme.  Læs resten af tippet her.

Frankrig: Igen, igen favoritter til guldet

Vi kan ikke komme uden om det. Frankrig er igen favoritter til guldet, hvilket vel nærmest har været tilfældet gennem det sidste håndboldårti. Frankrig er synonym med kvalitet og stabilitet – og selvom flere rutinerede kræfter så småt begynder at indstille landsholdskarrieren, så bliver fransk ungdomshåndbold bare ved med at spytte stortalenter ud i lange baner.

De franske håndboldikoner, Daniel Narcisse og Thierry Omeyer, er stoppet på landsholdet, hvilket giver plads til nyt blod. Franskmændene må desuden undvære profiler som Ludovic Fabregas, William Accambray, Olivier Nyokas og evig-uheldige Mathieu Grebille til slutrunden, mens Luc Abalo kæmper for at blive spilleklar.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der stadig er urimelig megen kvalitet i den franske trup – og der er igen lagt op til, at Nikola Karabatic' brede skuldre skal bære holdet frem til medaljekampene, mens legendariske Michael Guigou også tilfører holdet noget rutine.

Vincent Gerard og Cyril Dumoulin står klar til at overtage minutterne i målet fra Omeyer. Det er et lille skridt ned, men de to herrer har stået rigtig fornuftigt for deres klubhold i den første halvdel af denne sæson.

HBC Nantes sætter større og større præg på det franske landshold. Dumoulin, Lagarde, Claire og Tournat er med i truppen. Sidstnævnte overtager Fabregas' plads på stregen, hvilket er yderst fortjent, for Tournat har været inde i en blændende udvikling over de seneste par år.

Luksusproblemerne fortsætter på højre back, hvor Nedim Remili, Dika Mem og Adrien Dipanda kommer til at kæmpe om spilletiden, mens Valentine Porte også kan træde til. Porte forventes dog at skulle spille en del minutter på fløjen.

Alt i alt ser det stadig positivt ud for trænerparret Dinart og Gilles mandskab, der dog ikke ser helt lige så suveræne ud, som de har gjort tidligere. En førsteplads i en overkommelig pulje med Norge som førsteudfordrer kan dog bane vejen for den semifinaleplads, som alle regner med, at Frankrig tager.

Nikola Karabatic bliver fransk topscorer til odds 4,00 hos Bet365*

Det ser ud til, at Karabatic får et enormt ansvar for en skadesplaget fransk bagkæde. Guigou og Mahe deles om straffekastene, hvilket øger Nikolas muligheder for at blive topscorer. CV: 35% 

Nikola Karabatic scorer flere mål end Michael Guigou til odds 2,05 hos Unibet*

Michael Guigou har kæmpet med en skade op til slutrunden og forventes ikke at spille vildt mange minutter med Mahe som substitut. Karabatic skal være favorit i denne H2H. CV: 60%. 

Norge: Kan de unge nordmænd blive ved med at imponere?

Norge overraskede de fleste, da de endte i VM-finalen for et år siden mod Frankrig. En storspillende Sander Sagosen viste sig for alvor frem på den internationale håndboldscene, mens TTH-målmanden Torbjørn Bergerud viste prøver på sit enorme talent og stod en blændende turnering.

Nu er forventninger i top, når nordmændene skal bevise, at det, der skete i Frankrig, ikke var en engangsforestilling. Christian Berge og Børge Lund har lidt atypisk kun valgt at udtage én venstrefløj og én højrefløj, hvilket betyder, at der ligger et stort pres på Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen, der dog kan blive suppleret af Espen Lie Hansen og Magnus Rød, der normalt huserer på de to backs.

På stregen har man valgt at tage hele fire spillere med. Bjarte Myrhol er det klare førstevalg, mens Magnus Gullerud, Joakim Hykkerud og Henrik Jakobsen må kæmpe om de resterende spilleminutter. Gullerud og Jakobsen gør det fremragende på deres klubhold, mens Hykkerud tilfører det unge mandskab lidt rutine.

Sander Sagosen er holdets omdrejningspunkt, og hvis Norge igen skal spille med om medaljer, skal han spille på det absolutte topniveau, som han har vist i efterårssæsonen i PSG. Sagosen kæmper dog for at komme ovenpå efter en omgang halsbetændelse – men mon ikke vi ser en Sagosen i hopla, når det for alvor går løs i Kroatien.

Når Sagosen skal have et hvil, er det op til den kommende Flensburg-spiller, Gøran Johannessen, at brillere. Den nuværende GOG-spiller viste i glimt prøver på sit talent i Frankrig, men er utvivlsomt et stykke fra Sagosens niveau.

Tager vi et kig på normændenes vej til semifinalen, bør man være bekymret på vores naboers vegne. Det ligner unægtelig, at holdet må tage til takke med andenpladsen i puljen efter Frankrig, hvilket betyder, at holdet formentlig skal have maksimumpoint i mellemrunden, hvor svære hold som Kroatien, Sverige og Serbien bør vente.

Kroatien: Legendariske Cervar tilbage ved roret

Værterne fra Kroatien har hentet den legendariske træner, Lino Cervar, tilbage på posten som landstræner. Noget, der har sendt forventningerne i vejret i hjemlandet. Cervar førte kroaterne til OL-guld, VM-guld, 2x VM-sølv og 2x EM-sølv, da han regerede på den kroatiske bænk fra 2002-2010.

Der er da også god grund til optimisme i det håndboldglade land – specielt da holdets helt store stjerne, Domagoj Duvnjak, er blevet sin skade kvit. Duvnjak er Ivano Balic' efterfølger, og der hviler et stort pres på Kiel-spilleren.

Duvnjak er dog ikke den eneste, der er store forventninger til. HC Vardar-playmakeren, Luka Cindric, har haft et fremragende 2017, hvor han var en af de vigtigste aktører, da den makedonske klub overraskende tog Champions League guldet efter en finalesejr over mægtige PSG. Cindric er garant for tempofyldt angrebsspil, og han bliver en vigtig offensiv aktør for kroaterne.

De lynhurtige fløje Strlek, Cupic og Horvat skal stå for kroaternes velkendte kontrafase, som er blandt slutrundens allerbedste. Duvnjak og Cindric er ligeledes dygtige til at sætte tempo i ankomstfasen.

Kroaterne er kendt for at have et højlydt og entusiastisk hjemmepublikum, som kan skabe en magisk stemning – men også en hadsk stemning. Kroatien kommer med al sandsynlighed til at spille med stor fysik, og mon ikke kroaterne får lov til at gå lidt ekstra til stålet, når dommerne kommer under pres af +10.000 tilskuere.

Forventninger er ikke til at tage fejl af. Og det ligner unægtelig også, at kroaterne kan gå hen og spille med om de helt sjove pladser. Det forventes i hvert fald, at Kroatien vinder deres pulje og skaber de bedst mulige forudsætninger for at gå videre fra mellemrunden.  

Manuel Strlek bliver kroatisk topscorer til odds 2,85 hos Bet365*

Den lynhurtige ventrefløj bør igen være med i kapløbet om at blive holdets topscorer. Læs hele tippet her!

Tyskland: Bad boys skal forsvare EM-guldet

Tyskland endte noget overraskende med guldmedaljer om halsen, da Polen stod for værtskabet under EM i '16. Det var kulminationen på et fantastisk trænerarbejde af den daværende tyske landsholdstræner, Dagur Sigurdsson, der skabte en fremragende defensiv, som var grundstenen for tyskernes succes.

Sigurdsson er siden blevet japansk landstræner med henblik på OL i Tokyo i 2020, og nu er det den tidligere Leipzig-træner, Christian Prokop, der står i spidsen for de såkaldte tyske 'Bad Boys'. Prokop har en skadesfri trup til rådighed. En trup, der oser af potentiale og kvalitet.

På fløjene er man vanvittig godt dækket ind med Gensheimer/Dahmke og Reichmann/Groetzki. Måske den bedst fløjkonstellation ved slutrunden. I målet har tyskerne et par spektakulære typer i Andreas Wolff, der stod en exceptionel EM-slutrunde i '16, samt den altid underholdende Silvio Heinevetter.

Bagkæden er ung, men på trods af den lave gennemsnitsalder er det nogle drenge med hård på brystet. Paul Drux, Julius Kühn og Niclas Pieczkowski er alle i den kategori. Weinhold, Haefner og Fäth byder ind med rutine, mens Leipzig-spilleren Phillip Weber er en farlig joker.

På stregen er tyskerne ligeledes godt stillet. Hendrik Pekeler, Jannik Kohlbacher og Patrick Wiencek har alle enorme kvaliteter og en god fysik, mens den bare 90 kg. tunge Bastian Roschec giver tyskerne noget alsidighed på stregpositionen.

Tyskland er kommet i en spændende gruppe med tre østeuropæiske mandskaber. Tyskerne må betegnes som favoritter til at løbe med førstepladsen, mens Slovenien, Makedonien og Montenegro må kæmpe om de to sidste billetter til mellemrunden.

Uwe Gensheimer scorer flere mål end Mikkel Hansen til odds 1,50 hos Unibet*

Uwe Gensheimer er eneste venstrefløj i den tyske trup og er samtidig klart førstevalg på straffekastene. Mikkel Hansen kæmper med knæproblemer og så har Hans Lindberg formentlig overtaget positionen som straffekastskytte. CV: 70%

Tyskland ender over Spanien til odds 1,85 hos Bwin

Tyskerne har en markant nemmere gruppe og bør have fine muligheder for at gå i semifinalen. Spanien er svækket og bliver formentlig kun 2'er i gruppen. Fin værdi med en CV på 65%.

Spanien: Tre mærkværdige fravalg

Da den spanske landstræner, Jordi Ribera, udtog sin 19-mandstrup, var det uden tre markante profiler. Der var ikke plads til FC Barcelonas anfører, Victor Tomas, mens sidste sæsons EHF CL Final4 MVP, Arpad Sterbik, og klubkammerat Jorge Maqueda også måtte se sig forbigået. Tre profiler, der ville pynte på ethvert landshold.

Nuvel, der er stadig tonsvis af kvalitet i den spanske trup. Spanierne står unægtelig rigtig godt stillet i defensiven, hvor midterblokken udgøres af den rutinerede duo, Viran Morros og Gedeon Guardiola, mens man på målmandsposten står mindst lige så stærkt med dygtige Perez de Vargas og Rodrigo Corrales fra hhv. FC Barcelona og Paris SG.

Den spanske bagkæde halter dog en smule efter de høje defensive standarder. De to aldrende herrer, Raul Enterrios og Daniel Sarmiento, begynder så småt at have udsving, mens man på venstreback-positionen mangler kvalitet. Rutinerede Joan Canellas er langt fra fordums styrke, mens Iosu Goni og Daniel Dujshebaev er et stykke fra den øverste internationale hylde for venstre backs.

Heldigvis for spanierne er man en smule bedre stillet i den anden side, hvor Alex Dujshebaev holder højt niveau, mens rutinerede Eduardo Gurbindo har fundet sin anden ungdom i fransk håndbold, hvor han gjort det blændende for HBC Nantes i Champions League og den hjemlige liga. På fløjene ligner David Balaguer og Valero Rivera de klare førstevalg.

Det kunne umiddelbart se ud, som om Spaniens sidste gruppekamp mod Danmark bliver afgørende for, hvem der ender på førstepladsen i puljen og derved får de bedste forudsætninger i mellemrunden. Spaniens vej til succes ligger helt sikkert i defensiven. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at Spanien bliver blandt de mest scorende hold ved EM i Kroatien.

Spanien bliver elimineret i mellemrunden til odds 2,05 hos Bwin

Spanien kan få problemer med at nå semifinalerne ved denne slutrunde. Læs resten af spilforslaget her.

Gruppe A: Kroatien – Serbien – Sverige - Island

Kroatien 

Det ligner umiddelbart en meget tæt pulje, hvor kroaterne dog må betegnes som den klare favorit. 

Bud på gruppeplacering: 1

Serbien

Serbien med formstærke Petar Nenadic i front kan sagtens blive et ubehageligt kendskab for de fleste. Får Petar Djordic og Marko Vujin først åbnet op bagfra, ser serberne farlige ud. På målmandsposten har det østeuropæiske mandskab dog lidt større problemer. Ademar Leon-keeperen, Vladimir Cupara, står sjældent på et højt internationalt niveau, mens Tibor Ivanisevic, som vi kender fra den danske liga, ikke har fået meget spilletid efter Emil Nielsens skifte til Skjern.  

Serbien må dog forventes at få stor opbakning på lægterne, da der kun er små fire timers kørsel mellem Beograd og Zagreb. Det må forventes, at serberne tager en af de tre første pladser i gruppen, men det kræver, at de leverer på deres topniveau. 

Bud på gruppeplacering: 2

Sverige

Selvom Sverige er rekordholder af flest EM-titler, så er der lang vej for det nuværende svenske mandskab til succestiderne med -Bengan Boys'. Svenskerne har sagt farvel til at par rutinerede skikkelser i forsvarsgeneral Tobias Karlsson og alsidige Jonas Källman. Rutine finder man dog uanede mængder af i målet, hvor RNL-duoen med Mikael Appelgren og Andreas Palicka står for en af slutrundens stærkeste konstellationer.

Angrebsmæssigt hviler der et stort ansvar på den unge Kiel-spiller, Lukas Nilsson, mens Simon Jeppsson og Johan Jakobsson også skal byde ind, hvis svenskerne skal have succes. Svenskerne har en lille joker i Jim Gottfridsson, der er på vej tilbage fra en skade. Sverige bør også have kvaliteten til at kvalificere sig til mellemrunden, men alle fire hold er så gode, så svenskerne kan også sagtens ende på en fjerdeplads.

Bud på gruppeplacering: 3 

Island

Den stolte håndboldnation fra Island skal man aldrig afskrive. På trods af landets størrelse har Island leveret yderst fremragende præstationer gennem det seneste årti. I EM-sammenhæng tog islændingende i 2010 bronze med hjem fra Østrig. Sidenhen er det blevet til pladser som nummer 10, 5 og 13. Defensivt ser holdet svagt ud, og der mangler kvalitet på målmandsposten og fysik i fireblokken.

Offensivt hviler der som altid et enormt pres på Aron Palmarssons skuldre. Desværre for islændingende har Palmarsson endnu ikke fundet sit vanlige høje niveau i sin nye klub, FC Barcelona. Det er samtidigt værd at bemærke, at legendariske Gudjon Valur Sigurdsson er tilbage, hvor det hele startede landsholdsmæssigt, da han i netop Kroatien havde sin slutrundedebut i 2000. Dengang gik Island ikke videre fra puljen, og det kan sagtens blive tilfældet igen.

Bud på gruppeplacering: 4

Gruppe B: Frankrig – Norge – Hviderusland - Østrig

Frankrig

Frankrig er favoritter til EM-guldet og er naturligvis også favoritten til at nuppe førstepladsen i puljespillet.

Bud på gruppeplacering: 1

Norge

Nordmændene ånder franskmændene i nakken. Det kan være Norges chance, at de møder franskmændene i holdenes første kamp ved slutrunden.

Bud på gruppeplacering: 2

Hviderusland

Hviderusland har i mange år været lig med Siarhei Rutenka, som gennem et årti var en af de mest scorende spillere i international håndbold. Nu er Rutenka gået på håndboldpension, hvilket giver plads til Barys Pukhouski fra Motor Zaporozhye, mens der også er kvalitet at spore hos rutinerede Siarhei Shylovich, Dzianis Rutenka og Maxin Babichev.

Holdets måske største profil finder vi på stregen i 21-årige Artsem Karalek, der til dagligt tørner ud for franske St. Raphael. Karalek er en fighter og meget aktiv stregspiller, og han er en udfordring for ethvert forsvar. Hviderusserne har problemer defensivt og i målet, hvor der mangler profiler. Der er stadig kvalitet at finde i den hviderussiske trup – og mon ikke de sniger sig med i mellemrunden.

Bud på gruppeplacering: 3

Østrig

Østrig og Hviderusland er gruppens klart svageste hold og kommer til at kæmpe om tredjepladsen. Holdene mødes i den første gruppekamp, hvor resultatet formentlig bliver altafgørende for holdenes videre skæbne i tuneringen. Kiel-spilleren, Nikola Bilyk, skal tage et enormt ansvar offensivt, hvor han i bagkæden er holdets altoverskyggende profil og arvtageren efter Szilagyi-æren i østrigsk håndbold.

På fløjen har østrigerne den målliderlige Robert Weber – kommer Østrig videre fra gruppen, så kommer han til at ende helt oppe blandt de mest scorende spillere ved slutrunden. Bekymrende er det dog, at Raul Santos på den anden fløj ikke er klarmeldt, mens rutinerede Marinovic ikke længere er at finde i det østrigske mål. Hviderusland er favorit til at tage tredjepladsen, og det er svært at se, hvordan Østrig skal kunne ændre på det.

Bud på gruppeplacering: 4

Gruppe C: Tyskland – Slovenien – Makedonien – Montenegro

Tyskland

Tyskerne er storfavoritter til at tage førstepladsen og derved sikre sig det bedst mulige udgangspunkt til mellemrunden.

Bud på gruppeplacering: 1

Slovenien

Slovenien kommer fra en kæmpe succesoplevelse ved VM i Frankrig, hvor de på flotteste vis endte med at tage bronzen. Slovenerne har gennem tiderne haft et væld af dygtige playmakere. Uros Zorman er ikke længere end del af det slovenske landshold, men der er stadig urimelig megen kvalitet på den position. Bombac, Zarabec og Bezjak står klar til at tage over. På højrefløj har man et luksusproblem med Janc, Marguc og Sostaric.

Desværre for slovenerne er de løbet ind i skadesproblemer. FC Barcelona-spilleren, Jure Dolenec, kæmper for at blive klar efter sin knæoperation, mens store, stærke Matej Gaber er blevet skadet ved første træning efter nytår, og han misser dermed hele slutrunden. Heldigvis står dygtige Blaz Blagotinsek klar i kulissen. Han har haft en god halvsæson i Veszprem, hvor han har tilkæmpet sig en del spilletid. Offensivt er slovenerne rigtig godt stillet, hvilket er en hel anden sag defensivt. De forventes dog at klare sig videre til mellemrunden.

Bud på gruppeplacering: 2

Makedonien

Makedonien har hentet en stor kapacitet ind på trænerbænken. Raul Gonzales, der til dagligt er træner i HC Vardar (PSG-cheftræner efter sæsonen), står nu i spidsen for det makedonske landshold. Gonzales har overtalt Barcelona-keeper Ristovski, forsvarsduoen Aco Jonovski og Velko Markovski til at tage en tørn mere.

Offensivt hersker der ingen tvivl om, hvem der bestemmer. Kiril Lazarov er KONGEN af makedonsk håndbold og den altoverskyggende profil. Makedonien har leveret nogle fantastiske resultater, når Lazarov har været på sit bedste. Desværre har Lazarov ikke haft en specielt prangende sæson for sin nye klub, HBC Nantes.

På fløjene huserer Manaskov og Georgievski stadig. De to plejer at være blandt de mest scorende for makedonerne.

Makedonien bør have kvalitet nok i truppen til lige at snige sig med i mellemrunden som 3’er i puljen.

Bud på gruppeplacering: 3

Montenegro

Hvis Makedonien er afhængige af Lazarov, så er Montenegro mindst lige så afhængig af den hårdskydende HC Vardar-bagspiller, Vuko Borozan. Han er det klart farligste våben i en ellers lidt tandløs montenegrinsk offensiv. Uheldigvis var selvsamme Borozan medvirkende i et biluheld før jul og kom så uheldig afsted, at hans deltagelse ved EM er yderst tvivlsom.

Borozan stod for hele 50 mål ud af Montenegros 158 i EM-kvalen. Montenegrinerne må, hvis Borozan er ukampdygtig, sætte sin lid til Vasko Sevaljevic og Milos Bozovic, der også var flittig scorende i kvalifikationen. Men det ligner unægtelig et hurtigt exit for Montenegro, der aldrig nogensinde har vundet en kamp ved en EM-slutrunde. 11 nederlag og en enkelt uafgjort er det endt med.

Bud på gruppeplacering: 4

Gruppe D: Danmark – Spanien – Ungarn – Tjekkiet

Danmark

Danmark bør som tidligere nævnt have fine chancer for at tage førstepladsen i puljen og dermed sikre sig gode muligheder for avancement i mellemrunden.

Bud på gruppeplacering: 1

Spanien

Spanien ligner den største udfordrer til Danmark. Spanien skal spille på sit absolutte topniveau i defensiven, hvis de skal lukke ned for Danmarks mange stærke bagspillere.

Bud på gruppeplacering: 2

Ungarn

Laszlo Nagy-æren i ungarsk håndbold er forbi. Nagy har været og er stadig den mest komplette højreback, håndbolden har set i rigtig mange år, men er nu stoppet på det ungarske landshold.

Den mangeårige Flensburg-træner, Ljubomir Vranjes, har overtaget roret på det spanske landshold, hvilket han gjorde i takt med, at han blev træner for Telekom Veszprem. Vranjes' klubhold er også godt repræsenteret sammen med Pick Szeged på det ungarske holdkort.

Mate Lekai er i sit livs form og har spillet helt forrygende for Telekom Veszprem i denne sæson, hvor han flere gange er blevet kåret til rundens bedste spiller i Champions League. I målet er Roland Mikler det klare førstevalg, og han skal stå en stor slutrunde, hvis Ungarn skal spille med helt fremme. Det er generelt en forholdsvis smal trup, hvor der ikke er et utal af profiler – af den grund må ungarerne formentlig også tage til takke med en tredjeplads i puljen.

Bud på gruppeplacering: 3

Tjekkiet

Tjekkiet har ingen jordisk chance i denne gruppe; dertil er holdet simpelthen for svagt. Specielt med tanke på, at en af holdets bedste spillere i Tomas Babak er blevet skadet før slutrunden og deltager ikke.

Tjekkerne havde det ellers med at kunne drille flere hold ved slutrunder, da man havde legendariske Filip Jicha på holdkortet. Det er ikke tilfældet længere, og nu er det svært at få øje på profilerne. Holdets største profil sidder nok på trænerbænken. 44-årige Jan Filip, der tidligere med stor succes huserede på tjekkernes højrefløj og scorede 991 mål, er nu cheftræner for den håndboldmæssige miniputnation.

Tjekkerne skal være heldige og tage point mod Ungarn, hvis de skal videre fra puljen, men det er godt nok svært at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Bud på gruppeplacering: 4