Det er blevet efterårsferie, og derfor byder Denmark Open endnu engang verdens bedste badmintonspillere velkommen. Læs BetXpert-ekspert Higuains optaktsartikel hvor han gennemgår favoritter og outsidere (og danskerne) i single og double, hos mænd og kvinder - og hold øje med tips og livespil...


Scroll ned eller klik på et link i faktaboksen til højre.


Turneringen blev første gang afholdt i 1935, hvor samtlige 5 kategorier fik danske vindere. Siden er der sket meget på den front, da asiaterne har sat sig solidt på badminton-tronen. Sidste år sejrede danskerne ikke i en eneste kategori, hvorfor de bør være overordentligt revanchelystne. Det er da også kun sket 3 gange i dette årtusinde, at Denmark Open er blevet afholdt uden at få en dansk vinder i mindst een af de 5 kategorier.

Med Tine Baun og Peter Gades karrierestop ser det dog særdeles svært ud for de danske badmintonspillere, hvor damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christina Pedersen og herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen må være de bedste bud på en rød-hvid topplacering.

Denmark Open er blevet en Premier Super Series-turnering, hvilket betyder, at præmiepengene er skruet i vejret og samtidig skal top-32 i verden deltage i disse turneringer. Det er derfor et voldsomt stærkt felt, der stiller til start i herresingle, og der er garanti for god badminton når turneringen spilles onsdag til og med søndag (kvalifikationsturneringen spilles tirsdag).

Jeg vil i denne optakt give mit bud på de forskellige kategoriers favoritter, outsidere og danske spillere, som forhåbentlig kan gå hen at overraske.

Odds & tips (og livespil i chatten)

Jeg forventer, at en del bookmakere vil udbyde spil på turneringen. Bet365* og Partybets plejer at være de førende og har normalt også livebetting fra to baner samtlige dage. TV3 Sport transmitterer live.

Med spilstart tidligst kl. 11.00 vil der være rig mulighed for at følge spilforslag på BetXpert. Tips (Higuain) vil blive udlagt om aftenen/morgenen. Desuden vil jeg forsøge at bringe live-spil i chatten løbende under turneringen. De dage, hvor jeg sidder klar til at dele livespil, vil jeg skrive en kommentar til denne optakt.

Steen Pedersen - ex-landstræner i badminton - vil også komme med Denmark Open-tips her på BetXpert.


Herresingle

Bud på top-4:

  1. Lee Chong Wei

  2. Chen Long

  3. Du Pengyu

  1. Tien Minh Nguyen

Seedede spillere:

Seedning

Navn

Land

1.

Lee Chong Wei

Malaysia

2.

Chen Long

Kina

3.

Du Pengyu

Kina

4.

Kenichi Tago

Japan

5.

Jan Ø. Jørgensen

Danmark

6.

Tien Minh Nguyen

Vietnam

7.

Tommy Sugiarto

Indonesien

8.

Boonsak Ponsana

Thailand

Afbud

Der er ingen afbud i herresinglerækken, hvor de 32 bedste stiller til start.

OP

Favoritter: Lee Chong Wei (Malaysia) og Chen Long (Kina)

Lee Chong Wei er verdens nr. 1. Malayen er sammen med Lin Dan den bedste herresinglespiller, der nogensinde har spillet. Han mangler dog stadig at vinde enten VM eller OL og har tabt de seneste tre finaler i tre tætte sæt til Lin Dan. Lee Chong Wei har siden Super Series turneringernes indtog i 2007 vundet hele 32 af slagsen og har ligget nr. 1 i verden i flere sæsoner i træk. Han er helt fortjent topseedet ved Denmark Open og kommer også som forsvarende mester.

Vinder Lee Chong Wei Denmark Open, vil det være hans karrieretitel nr. 50 og formår han at vinde både Denmark Open og French Open i efteråret, så vil det blive hans mest vindende år nogensinde med 7 Super Series titler.

Malayen er altså på en mission og når han rammer sit topniveau, så er Lin Dan den eneste modstander, som kan true ham. Lee Chong Wei må siges at være storfavorit til at vinde Denmark Open. Desværre har Lin Dan kun spillet VM det seneste år og er derfor placeret langt nede på ranglisten. Det er endnu uvist om den kinesiske kæmpestjerne fortsætter karrieren.

Chen Long må betegnes som førsteudfordrer til Lee Chong Wei. Den 2. seedede kineser ligger nr. 2 i verden og har flere gange slået verdensetteren Lee Chong Wei. Kinesiske Chen Long er fysisk stærk og spiller med stor power, kombineret med en virkelig solid defensiv.

I 2011 vandt den tidligere U-Verdensmester Denmark Open, da han slog Lee Chong Wei i finalen. Lee Chong Wei fører 7-6 H2H, men Chen Long har vundet deres seneste to indbyrdes opgør – senest med en finalesejr i to sæt ved All England i April.

Chen Long kan bestemt gøre sig gældende og det kunne meget vel blive endnu en finale mellem disse to. Chen Long skal dog spille op til sit absolut bedste, hvis han skal formå at slå Lee Chong Wei. Malayen er nemlig i forrygende form og har kun tabt 3 ud af 41 kampe i 2013. Chen Long har kun spillet en enkelt kamp siden VM, nemlig til Japan Open, hvor han skuffende tabte til en upåagtet japaner.

Kineseren kan drage fordel af en nemmere lodtrækning end Lee Chong Wei. Malayen skal nemlig forbi Jan Ø. Jørgensen og 3. seedede Du Pengyu.

OP

Outsidere: Jan Ø. Jørgensen (Danmark), Du Pengyu (Kina)

Danske Jan Ø. Jørgensen vandt Denmark Open i 2010 og er lidt af en showmand, som elsker at spille foran hjemmepublikummet og ofte formår at hæve sit niveau. Jan har ikke været i specielt god form siden VM, hvor det er blevet til nogle halvsløje nederlag. Under VM var Jan Ø dog særdeles godt spillende og var millimeter fra VM-medaljer, da han tabte i ombolde i 3. sæt i kvartfinalen.

Den energiske dansker skal finde dette spil frem ved turneringen, hvis han skal have chancer for at overraske. Jan har fået en svær lodtrækning og kan møde Lee Chong Wei allerede i kvartfinalen. Han kan dog bryste sig af at have slået verdensetteren en enkelt gang før og så vandt Jan Ø. Jørgensen denne turnering tilbage i 2010, da han fik sit helt store gennembrud.

Kinesiske Du Pengyu er blandt outsiderne og den 3. seedede kineser kan på gode dage true de bedste qua sin store fysik. Det er dog kun blevet til en enkelt sejr i 9 forsøg mod Lee Chong Wei, som Pengyu står til at møde i semifinalen, hvis han formår at holde sin seedning. Chen Long har han dog et pænt tag på med 4-4 indbyrdes. Du Pengyu har kun spillet en enkelt kamp siden VM, og det er svært at vide, hvor kineseren står formmæssigt.

Det er svært at pege på outsidere i en turnering, hvor de allerbedste er så suveræne, som det er tilfældet. Når alt kommer til alt, så er chancerne for en finale mellem Lee Chong Wei og Chen Long overordentligt store.

OP

Danskere: Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Hans-Kristian Vittinghus

Udover Jan Ø. Jørgensen viser Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus det danske flag i herresingle-kategorien. Viktor Axelsen er odenseaner og det unge kæmpetalent har tidligere overrasket stort på hjemmebane, da han forrige år bl.a. slog den tidligere olympiske mester, Taufik Hidayat. Unge Viktor Axelsen kan dog ikke forvente at gå langt i denne turnering. 1. rundekampen mod tyske Marc Zwiebler kan blive svær nok i sig selv, og derefter venter nok Lee Chong Wei i 2. runde.

Til gengæld har Hans-Kristian Vittinghus fået en yderst interessant lodtrækning og kan, hvis han rammer topniveauet og en ordentlig portion held, godt spille sig i en semifinale. Chancerne er ikke store, men de er til stede. Således møder ”HK”, som han kaldes, en ung thailænder i 1. runde, som han har slået sikkert de seneste gange. I 2. runde venter 6. seedede Tien Minh Nguyen, der lever højt på sin rå fysik, men som står godt til den altid fightende HK. HK er endt i den kvarte del med den klart svageste af de top-4 seedede. Enten venter 4. seedede Kenichi Tago eller kinesiske Zhengming Wang i kvartfinalen og HK har før slået begge disse spillere.

Der er bestemt muligheder for danskeren, der har et meget højt topniveau, men et tilsvarende lavt bundniveau. Skal HK overraske så skal han finde topniveauet frem ugen igennem.


Herredouble

Bud på en top-4:

  1. Ahsan/Setiawan

  2. Boe/Mogensen

  3. Cai/Chai

  1. Lee/Yoo

Seedede spillere:

Seedning

Navn

Land

1.

Ahsan/Setiawan

Indonesien

2.

Boe/Mogensen

Danmark

3.

Endo/Hayakawa

Japan

4.

Koo/Tan

Malaysia

5.

Liu/Qiu

Kina

6.

Kim/Kim

Korea

7.

Ko/Shin

Korea

8.

Lee/Yoo

Korea

Afbud:

Lee/Tsai (Taiwan) ligger nr. 10 i verden og kan normalt udfordre de bedste på dagen.

Ivanov/Sozonov (Rusland) ligger nr. 14 i verden og har haft deres bedste sæson, men har måttet trække sig fra turneringen med en skade.

Latif/Tazari (Malaysia) ligger nr. 22 i verden og har tidligere præsteret på et højt niveau. De er ikke med ved dette års Denmark Open.

Herredoubleforventes langt mere tæt end herresinglerækken. Godt nok har der været nogle skadesafbud og nye konstellationer stiller til start, men der er rigtig mange par, der kan spille med om den samlede sejr.

Pga. afbud er der blevet plads til flere unge danske par. Det betyder en enorm spredning i niveauet fra de 8-10 bedste par til de resterende. Der vil med stor sandsynlighed komme mange favoritsejre i de første runder, mens der fra kvartfinalerne er lagt op til nogle rigtigt fede kampe.

OP

Favoritter: Mohammad Ahsan/Hendra Seitawan (Indonesien), Carsten Mogensen/Mathias Boe (Danmark)

De topseedede indonesere Ahsan/Setiawan, må anses som værende ret klare favoritter efter en outstanding sæson. I august vandt man VM uden at tabe et eneste sæt, og derudover har sæsonen budt på 4 Super Series turneringssejre i en kategori, som er virkelig tæt. De to indoer supplerer hinanden ekstremt godt og er ekstremt stærke i servefasen, hvilket modstanderne har haft problemer med at knække. Uanset hvad kan man ikke komme uden om dette par når man snakker favoritter.

Mathias Boe/Carsten Mogensen er Danmarks store vinder-håb i dette års Denmark Open. I august vandt man VM sølv i en sæson, der ellers ikke har været prangende og samtidig præget lidt af skader. Danskerne virker dog til at være i fin form og vandt forventeligt en mindre turnering i London i forrige uge. Danskerne er et absolut top-par, der kan slå alle på dagen.

Parret vandt Denmark Open i 2010 og ynder at gøre det godt på hjemmebane. Danskerne er 2. seedede i turneringen og af de øverst seedede par har man fået en rigtig fin lodtrækning, hvor man bør gå forholdsvis sikkert i semifinalen. Opbakningen er ekstra solid på hjemmebane, men ydermere er det også en klar fordel at spille på dansk grund. Det kræver nemlig tilvænning for asiaterne at spille på et andet kontinent, da jet-lag altid er en faktor.

OP

Outsidere: Xiaolong Qui/Zihan Liu (Kina), Kien Keat Koo/Boon Heong Tan (Malaysia), Lee Yong Dae/Yoo Yeon Seong (Korea), Ko Sung Hyun/Shin Baek Choel (Korea), Biao Chai/Cai Yun (Kina).

Der er ikke stor niveauforskel på favoritterne og outsiderne i et felt, der har rigtig mange potentielle vindere.

Qui/Liu er det nyeste kinesiske skud på stammen, hvad angår herredouble. Parret er tiltænkt at skulle overtage tronen fra de olympiske mestre Fu/Haifeng/Cai Yun, som nu er blevet splittet. Qiu/Liu vandt All England i foråret og har et rigtigt højt topniveau. Stabiliteten mangler dog, og samtidig har man ikke samme erfaring som mange af de øvrige par, hvorfor man endnu ikke har bidt sig helt fast i top-5. Ved Denmark Open er man 5. seedede og drager fordel af ikke at skulle spille 1. runde pga. afbud fra modstanderne.

Koo/Tan fra Malaysia kan ikke nævnes som favoritter, men vil altid være outsidere, uanset hvilken turnering de stiller op i. Malayerne er humørspillere så det batter og kan slå de bedste på gode dage, men falde helt sammen på dårlige dage. Malayerne har dog ikke vundet en turnering siden 2009, men de var stærke i denne periode i sidste sæson, hvor de var i OL finalen og Denmark Open finalen. Samtidig har malayerne rigtigt gode erfaringer fra Denmark Open, som man vandt i både 2009 og 2007.

Koreanerne har jeg med som outsidere, selvom det er meget svært at vide, hvordan de står. Man har nemlig splittet de normale par og forsøger sig med helt nye sammensatte konstellationer. Lee/Ko ligger nr. 1 på verdensranglisten og er blandt de tre bedste par i verden. Lee Yong Daeer den måske bedste doublespiller i verden og til Denmark Open stiller han altså op med en ny makker i form af Yoo.

Førhen hed konstellationerne Lee/Ko og Shin/Yoo, som lå henholdsvis nr. 1 og 8 på ranglisten. Nu hedder den så Lee/Yoo og Ko/Shin og det bliver spændende at se, om koreanerne kan skabe endnu bedre par med disse konstellationer. De er alle 4 fantastisk dygtige doublespillere, som alle optræder i både herredouble og mixdouble. Det er ikke til at vide, hvordan de nye par vil præstere sammen, men med hver deres meget høje individuelle niveau skal de automatisk være blandt outsiderne ved denne turnering.

Shin/Yoo vandt Denmark Open sidste år, mens Lee Yong Dae vandt turneringen i 2011 med en anden makker. Koreanerne kan bestemt blive en faktor, hvis de undlader at fylde sig med for mange hot-dogs. Tro det eller ej – de elsker hot-dogs og spiser dem i hobetal under turneringen!

Kineserne har ligeledes splittet et par konstellationer op for at forsøge sig med et par nye. De olympiske mestre Fu Haifeng/Cai Yun var igennem flere sæsoner verdens klart bedste par, men har den seneste sæson ikke spillet så meget og har ikke præsteret voldsomt godt siden OL i London.

Nu spiller Fu Haifeng så med Wei Hong, mens Cai Yun er sat sammen med Biao Chai. Da Fu/Cai spillede sammen var Cai Yun ”hjernen”, mens Fu Haifeng var den rå power. Derfor undrer det mig også, at Fu Haifeng er sat sammen med Wei Hong, som er en 1,90 meter høj gut, der slår som en hest, men har mangler i bevægeligheden og på det tekniske. Det bliver en uhyggeligt powerfuld herredouble, men overfor stærke defensiver tror jeg ikke, det er nok.

Biao Chai er en dygtig doublespiller, som er forsøgt sat sammen med forskellige spillere de seneste sæsoner. Bl.a. vandt Chai en Super Series turnering med verdensetteren i mixdouble, Zhang Nan, men det var ikke nok på den lange bane. Nu er Chai så sat sammen med en fantastisk doublespiller i Cai Yun, og kan han finde motivationen og storspillet frem, så bliver dette nye kinesiske par giftigt og kan med stor sandsynlighed bide fra sig i denne turnering allerede. Samtidig har man fået en rigtig fin lodtrækning.

OP

Danskere: Carsten Mogensen/Mathias Boe, Nichlas Nøhr/Nikolaj Overgaard, Kasper Antonsen/Oliver Babic, Anders Skaarup Rasmussen/Kim Astrup Sørensen, Mads Conrad/Mads Kolding, Frederik Søgaard/Søren Gravholt, Mathias Christiansen/David Daugaard.

Med en del afbud er der blevet plads til rigtig mange unge danske herredoubler. Carsten Mogensen/Mathias Boe må dog forventes at være det eneste danske par, der kan gøre sig gældende ved Denmark Open.

Mads Conrad/Mads Kolding er et relativt nyt par, som dog spillede sammen i ungdomsrækkerne. Det er bestemt et dygtigt doublepar, men der er lang vej til toppen og pt. er man placeret som nr. 85. Man kan i momenter spille fremragende, men parret står i 1. runde til Lee/Yoo og har næppe en chance.

Oliver Babic/Kasper Antonsen er et ungt par, som kan blive spændende at følge. I foråret blev de U19 europamestre, men har endnu ikke vist sig på seniorniveau. De møder i 1. runde Biao Chai/Cai Yun og er formentlig uden chancer.

Kim Astrup Sørensen/Anders Skaarup Rasmussen har gjort det godt på EBU niveau, som er den europæiske Tour, et par niveauer under Super Series. Kim Astrup har døjet med skader, men har rejst sig og vandt overraskende Belgian Internationel i forrige måned. De er underdogs i 1. runde mod engelske Adcock/Ellis, men kunne, som et af de få danske par godt overraske i 1. runde.


Damesingle

Bud på en top-4:

  1. Ratchanok Intanon

  2. Xuerui Li

  3. Ji Hyun Sung

  1. Wang Yihan

Seedede spillere:

Seedning

Navn

Land

1.

Xuerui Li

Kina

2.

Ratchanok Intanon

Thailand

3.

Juliane Schenk

Tyskland

4.

Saina Nehwal

Indien

5.

Wang Yihan

Kina

6.

Ji Hyun Sung

Korea

7.

Shixian Wang

Kina

8.

Tzu Ying Tai

Taiwan

Afbud:

Jindapon (Thailand) ligger nr. 15 i verden og er det eneste markante afbud ved Denmark Open i damesinglerækken.

Damesingle er endnu en kategori, hvor der er rigtigt mange om buddet og hvor de 6 øverst seedede er fra forskellige nationer. Desværre er danskerne meget svagt stillede i denne kategori, hvor kineserne har domineret de seneste år.

OP

Favoritter: Xuerui Li (Kina), Ratchanok Intanon (Thailand)

Kinesiske Xuerui Li er topseedet ved Denmark Open qua hendes ranglisteplacering som nr. 1 i verden. Den unge kineser blev overraskende olympisk mester i London i 2012 og har siden da været blandt de bedste i verden. Dog satte Intanon en kæp i hjulet under VM i august, hvor Li blot blev nr. 2. og 2013 har også kun budt på en enkelt Super Series sejr. Alligevel skal kineseren være blandt favoritter, da hun har fået en god lodtrækning. Hun spiller badminton i et højt tempo, og kan hun holde fejlene nede på et lavt niveau, så vinder hun sine kampe.

Unge Ratchanok Intanon fra Thailand blev meget overraskende verdensmester tilbage i August måned. Ratchanok er blot 18 år, men har vundet U-VM hele tre gange og har siden 16-års alderen været blandt de bedste damesingler i verden. Ratchanok er utrolig dygtig teknisk og har enorm fart i benene. Teenageren bliver bare bedre og bedre, og hun er et godt bud på en Denmark Open vinder, da formen er god, mens mange andre damesingler har mistet niveau de seneste sæsoner. En forsvarende verdensmester vil altid være blandt favoritterne, og Ratchanok møder først for alvor modstand i semifinalen.

OP

Outsidere: Wang Yihan (Kina), Saina Nehwal (Indien), Juliane Schenk (Tyskland).

Wang Yihan er blandt de 4-5 kinesere, der har domineret damesinglerækken de seneste 3-4 sæsoner. Hun ligger pt. nummer 5 i verden og er også seedet 5’er ved Denmark Open. Wang Yihan er en fantastisk singlespiller med stor sikkerhed i sit spil. Hun er teknisk begavet og besidder et stort slagrepertoire. Wang Yihan vandt OL-sølv i London og blev verdensmester i 2011. 

Hun har stor erfaring fra disse mesterskaber og har også vundet Denmark Open tilbage i 2010. Hun har ligeledes haft en rigtig fin sæson med turneringssejr ved German Open, Asiatiske mesterskaber og Singapore Super Series og skal under alle omstændigheder været blandt outsiderne til Denmark Open titlen.

Saina Nehwal er den største kvindelige sportsstjerne i Indien og tjener mere end samtlige danske badmintonspillere – til sammen! Saina Nehwal spiller aggressiv badminton og holder gerne samtlige bolde nedad. Denne offensive stil betaler sig når det kører for hende, men er også meget risikobetonet, da det af og til kan kaste mange fejl af sig.

Nehwal ligger nr. 4 i verden – samme som sin seedning ved Denmark Open. Rammer hun sit topniveau, så vil hun altid være en mulig turneringsvinder, men budnniveauet er tilsvarende lavt og Nehwal har bestemt ikke haft noget godt år, hvor det endnu ikke er blevet til en turneringssejr.

Juliane Schenk er den bedste europæiske damesingle. Hun er seedet 3’er ved turneringen og ligger også nr. 3 i verden. Schenk har haft en god sæson med hele 4 turneringsfinaler, men hun har tabt samtlige 4.

Hun er en fighter af Guds nåde og kan spille op med de bedste. Hun vil dog altid være underdog mod spillere som Intanon og Li, men på europæisk grund skal hun have ekstra gode chancer. Samtidig vil danskerne bakke det tyske damesinglehåb op, når hun møder asiatiske spillere. Schenk har dog fået en svær lodtrækning, da hun allerede i 1. runde skal møde et stort kinesisk talent, Li Han.

OP

Danskere: Line Kjærsfeldt

Line er et af de få danske damesingletalenter. Hun ligger dog kun nr. 72 i verden og er lysår efter de bedste. I 1. runde møder hun verdens nr. 55 fra Singapore. Hun har små chancer for at vinde her, men står så til Wang Yihan i 2. runde og er efter alt at dømme uden chancer.

I kvalifikationsturneringen er 9 af 16 spillere danskere, og der bør komme 3-4 danske damesingler ind i hovedturneringen. Det bliver dog med en dårlig lodtrækning og når vi rammer 2. runde i hovedturneringen tør jeg godt love, at Danmark maximalt har en enkelt dansk damesingle tilbage i turneringen.

Efter Tine Bauns karrierestop er nationen meget svagt besat i denne kategori.


Damedouble

Bud på en top-4:

  1. Wang/Yu

  2. Pedersen/Juhl

  3. Matsutomo/Takahashi

  4. Jung/Kim

Seedede spillere:

Seedning

Navn

Land

1.

Wang/Yu

Kina

2.

Pedersen/Juhl

Danmark

3.

Matsutomo/Takahashi

Japan

4.

Jung/Kim

Korea

5.

Bernadeth/Pradipta

Indonesien

6.

Ma/Zhong

Kina

7.

Duanganong/Kunchala

Thailand

8.

Maheswari/Polii

Indonesien


Afbud:

Der er ikke afbud fra top-10 (på nær de kinesiske konstellationer, som er ændrede til denne turnering). Der er dog mange afbud uden for top-10, men ikke fra par, som ville kunne gøre sig gældende. Derfor er der fundet plads til de mange danske par.

En kategori, som mange finder en smule kedelig inkl. jeg selv. Parrene er ofte langt stærkere i defensiven end i offensiven, hvorfor det ofte ender i langtrukne dueller i et langsomt tempo. Det er den kategori, jeg følger mindst, men det er samtidig en af de kategorier, hvor Danmark har fine chancer for finaledeltagelse.

OP

Favoritter: Wang Xiaoli/Yu Yang (Kina)

Jeg har blot en favorit i denne kategori, fordi disse kinesere er så suveræne i kategorien, at det næsten er unfair for de øvrige par. Wang/Yu fik enorm opmærksomhed under OL, hvor man blev diskvalificeret for at tabe en kamp med vilje. Det gav 2 sæsoners karantæne, som senere hen blev annulleret, hvorfor de kinesiske verdensettere nu er tilbage på toppen og tilbage i August vandt VM i ret sikker stil.

Wang/Yu har været altdominerende de seneste sæsoner. I seneste turnering i September vandt de China Masters uden at afgive et sæt. I 2013 har verdensetterne vundet 5 af de 6 turneringer, man har spillet. Det vil sige et enkelt nederlag i 30 kampe. Sidst man deltog i Denmark Open var i 2011, hvor man vandt turneringen og kun afgav et enkelt sæt undervejs.

OP

Outsidere: Zhong Qianxin/Ma Jin (Kina), Kamilla Rytter Juul/Christina Pedersen (Danmark), Bao Yixin/Tang Yinhua (Kina).

Zhong/Ma er nysammensatte og derfor kun 7. seedede i turneringen. Det er dog gode doublespillere og Ma Jin har sammen med en anden makker været blandt de eneste par, der har kunnet true Wang/Yu. Specielt Ma Jin har masser af erfaring, men det er næppe nok til at true verdensetterne, som man dog først kan møde i finalen. Til gengæld skal de møde danske Pedersen/Juhl allerede i kvartfinalen.

Danskerparret Juhl/Pedersen er 2. seedede i turneringen og har fået en pæn lodtrækning. Danskerne har masser af power, hvilket er deres klare fordel overfor de små asiatere. Desværre kan den angrebsivrige stil ofte kaste mange fejl af sig og bundniveauet er ikke synderligt højt. Ved VM fik man dog en flot bronzemedalje og pressede Wang/Yu ud i 3 sæt i semifinalen. På en god dag kan man true verdensetterne og skal det endelig være, så skal det være på hjemmebane foran et medlevende hjemmepublikum.

Bao/Tang er et andet nysammensat kinesisk par. Det er begge gode doublespillere, som på sigt kan blive en rigtig stærk double, hvis man holder fast i konstellationerne. Sidst Wang/Yu tabte en kamp, var det med Bao Yixin på den anden side af nettet, så den ene halvdel af denne nye damedouble har prøvet at slå de allerbedste. De står dog til Wang/Yu allerede i kvartfinalen.

OP

Danskere: Kamilla Rytter Juhl/Christina Pedersen, Emilie Furbo/Kerstin Hartwig Nielsen, Lena Grebak/Maria Helsbøl, Iben Bergstein/Zenia Dam Larsen, Camilla Martens/Mia Sejr, Celine Juel/Josephine Van Zaane, Julie Finne-Ipsen/Rikke S. Hansen, Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, Line Kruse/Marie Røpke, Amanda Madsen/Isabella Nielsen.

Rigtigt mange unge danske par har fået en plads i hovedturneringen. Udover Juul/Pedersen er det dog kun Kruse/Røpke, der har chancer for at overraske og førhen har vist højt niveau på den internationale scene. Desværre står de til et stærk kinesisk par i 2. runde og kommer næppe længere end det. Jeg forventer, at alle øvrige 9 danske par taber i 1. runde.


Mixdouble

Bud på en top-4

  1. Zhang/Zhao

  2. Ahmad/Natsir

  3. Xu/Ma

  1. Fischer/Pedersen

Seedede spillere:

Seedning

Navn

Land

1.

Zhang/Zhao

Kina

2.

Xu/Ma

Kina

3.

Ahmad/Natsir

Indonesien

4.

Fischer/Pedersen

Danmark

5.

Chan/Goh

Malaysia

6.

Rijal/Susanto

Indonesien

7.

Kido/Bernadeth

Indonesien

8.

Ko/Kim

Korea

Afbud: Ingen nævneværdige afbud.

Mixdouble er endnu en spændende kategori, hvor kineserne de seneste sæsoner har domineret. Både det 1. og 2. seedede par er da også kinesisk, men danske Joachim Fischer og Christina Pedersen har fine chancer for at lave et godt resultat, da de plejer at kunne løfte niveauet på hjemmebane. Danskerne er seedet 4 ved turneringen.

OP

Favoritter: Zhang Nan/Zhao Yunlei (Kina), Xu Chen/Ma Jin (Kina), Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir (Indonesien).

Zhang Nan/Zhao Yunlei ligger nr. 1 i verden og har været det bedste par igennem de seneste par sæsoner. Man blev olympiske mestre i London og har været i finalen i 10 af de 12 turneringer man har spillet i 2013. I August tabte man dog VM semifinalen, men har siden da vundet China Masters og Japan Open. Det topseedede par er det bedste mixdoublepar og skal være favoritter til Denmark Open titlen.

Xu Chen/Ma Jin har været førsteudfordrer til Zhang/Zhao den seneste sæson og stod også på modsatte side af nettet i OL finalen i London. Specielt Xu Chen har løftet sit niveau de seneste sæsoner, og det har bragt dem helt op i toppen af denne kategori. De er dog stadig niveauer under Zhang/Zhao, som man kun har slået 2 gange i hele 15 forsøg. Kineserne har haft en fin sæson og fik VM-sølv. Man er 2’er på ranglisten og seedet nr. 2 ved Denmark Open. Sidste sæson vandt man turneringen i Odense.

Indonesiske Ahmad/Natsir vandt på forrygende vis verdensmesterskaberne i August, da man slog de kinesiske top-2 par i semifinalen og finalen. De kan spille på et uhyggeligt højt niveau og hæver ofte niveauet ved store mesterskaber. Udover VM har de også vundet All England i denne sæson og sidste år var de i finalen ved Denmark Open.

OP

Outsidere: Joachim Fischer/Christina Pedersen (Danmark).

Det danske mixdoublepar er nr. 4 i verden og 4. seedede ved Denmark Open. Danskerne har haft en svingende sæson, der har været plaget en smule af skader. Alligevel er det blevet til to turneringssejre, men man er gået fra at være et par, som altid var blandt de sidste 4 i turneringerne, til ofte at tabe i de første runder. Bl.a. tabte man i 2. runde på meget skuffende vis ved VM i August.

Fischer/Pedersen har de seneste måneder ikke vist et niveau, hvor de kan udfordre de allerbedste, og derfor skal de maximalt være outsidere til titlen. De elsker dog at spille på hjemmebane, og Fischer er en sand showmand, der kan få det bedste frem i sig selv, når publikum er med ham. Senest parret vandt en turnering var ved Swiss Open og danskerne har det godt på europæisk grund. Samtidig har de vundet turneringen i 2008, 2009 og 2011 og uanset hvad må man ikke glemme dette danske par, som på dagen kan slå alle.

OP

Danskere: Joachim Fischer/Christina Pedersen, Kim Astrup Sørensen/Maria Helsbøl, Mads Kolding/Kamilla Juhl, Anders Skaarup Rasmussen/Lena Grebak, Anders Kristiansen/Julie Houmann.

Mads Kolding/Kamilla Juhl har flere gange vist højt niveau og kan på gode dage gøre sig gældende. Desværre møder man de topseedede kinesere i 2. runde og her bliver det næppe til videre avancement.

Anders Kristiansen/Julie Houmann har en del international erfaring og har flere gange spillet op med de bedste. Man er placeret som nr. 18 på verdensranglisten. De kan naturligvis også drage fordel af hjemmebanen, og selvom de står til de 6. seedede indoer i 1. runde, så spår jeg dem fine chancer i kampen og pæne muligheder for at gå i en kvartfinale.