Vinter-OL i Beijing starter officielt fredag den 4. februar, og Danmark sender rekordhøje 62 atleter af sted. BetXpert bringer her de bedste odds på Danmarks vinter-OL 2022. 

Danmark er ikke ligefrem en vintersportsnation, hvilket vores samlede medaljehøst i vinter-OL-historien vidner tydeligt om. Her finder vi blot en enkelt af sølv. En medalje, som curlingkvinderne sikrede i Nagano i 1998. 

Danmark har hele 62 atleter med ved vinter-OL, hvilket er det højeste nogensinde. Du kan se de danske atleter i aktion i curling, ishockey, alpint skiløb, speedskating og skiskydning. I både curling og ishockey er Danmark med på både kvinde- og herresiden. 

Du kan læse BetXperts optakt og odds til vinter-OL her

Odds på Danmarks vinter-OL 2022

I det følgende finder du de bedste odds på Danmark ved vinter-OL i Beijing. Du kan se vinter-OL direkte på DR og TV 2 samt deres streamingtjenester. Derudover kan du også se vinter-OL på discovery+. 

Curlingkvinderne vinder guld 176,00
Viktor Hald Thorup vinder OL-guld i speedskating 300,00
Ishockeyherrerne vinder guld 101,00
Ishockeyherrerne vinder en medalje 21,00
Ishockeykvinderne vinder guld 251,00
Casper Dyrbye vinder guld i slalom 501,00

Odds på Danmark ved vinter-OL i Beijing er senest opdateret onsdag den 2. februar klokken 13.49. Vi opdaterer artiklen løbende med odds. 

 
Som det kan ses i ovenstående oddstabel, så levner bookmakerne ikke mange chancer for dansk succes ved vinter-OL i Beijing. Du kan få odds 15,00 hos Danske Spil* på, at de danske curlingherrer vinder en medalje, og du kan få odds 21,00 hos Bwin på, at ishockeyherrerne får metal med hjem fra vinterlegene. Hvis du er interesseret i at læse forslag til oddset fra BetXperts ekspertpanel, kan du finde dem alle her. 

En sejr at være med

For størstedelen af de danske atleter ved vinter-OL er det en sejr i sig selv bare at være med. Det fortæller Nicolai Kristensen, der er vintersportsekspert her på BetXpert.

- For langt de fleste af dem er det en sejr at være med ved OL, så mine forventninger til de danske atleter er, at de lever op til de præstationer, de er blevet udtaget på, fortæller Nicolai Kristensen og fortsætter:

- Ukaleq Slettemark, som er med i skiskydning, er aldrig blevet bedre end nummer 62 i World Cuppen. Hun skyder ganske pænt, men farten i langrend er ikke god. 

Nicolai Kristensen tror dog på, at den 20-årige Slettemark kan slå sin far, der selv deltog ved vinter-OL i Vancouver i 2010. 

- Ukaleqs far var med ved OL i 2010, hvor han blev tredjesidst og sidst i sine to starter, og det bør hun kunne slå, siger Nicolai Kristensen.

Casper Dyrbye blev nummer 26 ved VM sidste år, men Nicolai Kristensen tror ikke på, at han kan ende lige så godt ved OL, da niveauet i slalom har været højt på det seneste. 

I curling og ishockey skal vi heller ikke gøre os forhåbninger om noget som helst ifølge vintersportseksperten. 

- Fælles for ishockey og curling er, at det er en kæmpe sejr at være med ved OL. Dem har jeg ingen forventninger til, og de kan kun overraske undervejs. De skal være glade for hver sejr i turneringen, fortæller Nicolai Kristensen.

Bedst muligheder i speedskating

Hvis Danmark skal vinde den første OL-medalje siden Nagano i 1998, skal det være i hurtigløb på skøjter, mener Nicolai Kristensen.

- Danmark har to med i massestart: Stefan Due Schmidt og Viktor Hald Thorup. Det er en meget åben distance, hvor der skal held til undervejs, for ingen af danskerne kan vinde en medalje i en stor spurt, siger Nicolai Kristensen og fortsætter:

- De skal begge forsøge at ramme et udbrud undervejs, som nogle gange holder hjem, så det er lidt ligesom cykelløb. 

Viktor Hald Thorup blev nummer fem ved OL i 2018, og det er den bedste individuelle danske præstation nogensinde ved et vinter-OL.

- Thorup blev nummer to i en World Cup-konkurrence lige før jul, og Due Schmidt er blevet nummer ni og ti i World Cuppen i denne sæson, så der skal held til, men rammer en af dem det rigtige udbrud, så kan Danmark stå med en medalje, fortæller Nicolai Kristensen, der iført de danske briller glæder sig mest til netop massestarten den 19. februar.