Spilgiganten vil lancere nyt værktøj og forskningsprojekt, der skal overvåge kundernes spillevaner...
På baggrund af et nyt forskningsprojekt vil den statslige spillevirksomhed udvikle et system, der kan stoppe kunder med et usundt spillemønster, inden det går for vidt.
Thomas Rørsig, Danske Spil*
»Vi vil gerne være med til at udvikle et system, der kan stoppe problemspillere, inden de er kommet for langt ud, til at man kan hjælpe dem. Vi har alle en interesse i at stoppe en negativ udvikling på spillemarkedet, hvor det ser ud, som om især unge mennesker bliver fanget af de hurtige spil på nettet og på mobilen«, siger Danske Spils informationschef, Thomas Rørsig til Politiken.
Forskningsporjektet skal kortlægge ludomaners adfærd blandt andet på baggrund af henvendelserne til Danske Spils egen telefonrådgivning, LudomanLinjen. Derudover er to af landets førende ludomanieksperter tilknyttet og skal kortlægge ludomanernes typiske træk, så der kan etableres et overvågnings- og advarselssystem for alle typer af spil.
»Vi har i forvejen udviklet en test, hvor vi kan skelne mellem pokerspillere, der er ludomaner, og pokerspillere, der ikke er ludomaner. Nu skal vi forsøge at udvikle et tilsvarende system for alle andre typer af spil«, siger en af projektets bærende kræfter, Jakob Linnet, forsknings- og funktionsleder ved Dansk Kompetencecenter for Ludomani (DKL), der integrerer behandling, forebyggelse og forskning i ludomani.
På baggrund af systemet vil Danske Spil* i nogle tilfælde tage kontakt til den enkelte spiller, og gøre vedkommende opmærksom på, at spillemønstret er farligt.
Det vil dog næppe ende i en decideret overvågning af alle kunders spillemønstre, da det ikke vil blive godkendt af Datatilsynet. Til gengæld har tilsynet givet Danske Spil* og eksperterne tilladelse til at gennemføre en anonymiseret undersøgelse af danskernes spilleadfærd.
»Man kan selvfølgelig ikke bare gå og overvåge folks adfærd. Det ved vi udmærket godt. Derfor forestiller vi os, at dette starter som en frivillig ordning, hvor spillerne selv skal give os lov til at overvåge deres spilleradfærd. Risikoen er så selvfølgelig, at vi ikke får fat på dem, der virkelig har brug for at blive stoppet. Men vi ved også, at mange spillere og ludomaner faktisk gerne vil have hjælp og gerne vil stoppes« siger Thomas Rørsig.
Læs mere om den kommende tiltag her.