Hos Danske Spil er der stor tiltro til, at en noget utraditionel regering kommer til at afløse den nuværende - nemlig en regering bestående af Venstre og Socialdemokratiet.
Fraregnet krigstider har den danske regering kun én enkelt gang bestået af Venstre og Socialdemokratiet: fra 30. august 1978 og 14 måneder frem, og dengang hed statsministeren Anker Jørgensen (S). Spørger man spillerne hos Danske Spil, skal man ikke fuldstændig udelukke, at noget lignende kan ske igen, når støvet efter årets valgkamp har lagt sig.
"Ved valgudskrivelsen gav vi pengene 40 gange igen på en Socialdemokratisk-Venstre-regering, men det odds er faldet til odds 9,00. Det er lavere end på en regering med Socialdemokratiet og Radikale Venstre. I de sidste par dage har vi modtaget langt flere spil på en Socialdemokratisk-Venstre-
Peter Emmike Rasmussen henviser til, at borgmestre på begge sider af hegnet har givet udtryk for, at en S+V-regering ikke er en dum ide. Han tør ikke fuldstændig udelukke, at det kunne komme til at ske, og oddserne lader til at være enige med ham. Den mest spillede regeringskonstellation hos Danske Spil er på en socialdemokratisk soloregering, mens en S+V-regering er den næstmest spillede.
Løkkes eneste chance?
Overfor BetXpert påpeger Peter Emmike Rasmussen, at det måske kan være appellerende for folk, at de to partier politisk er tættere på hinanden end længe, og at det måske er muligt på den måde at undgå partierne yderst på fløjene.
Samtidig lufter han muligheden for, at en S+V-konstellation kan blive en redningsplanke for den siddende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).
"Det kunne være Lars Løkkes og Venstres sidste mulighed for at forblive regeringsparti, hvilket der ellers ikke er meget, der tyder på lige nu ifølge meningsmålinger. Lars Løkke er en snu ræv og en overlever, og han har klaret mange store politiske udfordringer før," siger Peter Emmike Rasmussen til BetXpert og uddyber:
"På nuværende tidspunkt går de nok til valg på at få så mange stemmer hver især og holde blokkene, som de er. Men man kan jo aldrig vide. Jeg vil i hvert fald ikke fuldstændig udelukke det, men det kan måske være et valg for tidligt. Det kan være, det bliver mere aktuelt ved næste folketingsvalg."
Ideen om en S+V-regering er i første omgang blevet skudt ned af både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen, om end sidstnævnte ifølge DR godt kunne se noget fornuft i overvejelserne om et samarbejde.
Meningmålinger, brugerindskud og breaking news
Når man som spiludbyder skal sætte odds på et folketingsvalg, er det en lidt anden øvelse end sædvanligt. Oddset bliver naturligvis påvirket af, hvor spillerne placerer deres penge, men derudover gælder det om for Peter Emmike Rasmussen og hans oddssættere at holde nøje øje med nyhedsbilledet.
"Alt, hvad der kommer i nyhedsmedierne, spiller ind. Som for eksempel da Kristendemokraterne skiftede frontfigur i valgkampen til Isabella Arendt, som brændte igennem i den første partilederdebat. Og så holder vi også øje med meningsmålingerne," siger han.
De senere år har der både i Danmark og i udlandet været tilfælde, hvor meningsmålinger har været upræcise eller decideret skæve. Der har blandt andet allerede i denne valgkamp været eksempler på to forskellige meningsmålinger, der viser vidt forskellige resultater for et givent parti. Det er da heller ikke gået Peter Emmike Rasmussens næse forbi, og han går ikke i panik, når en enkelt måling viser noget andet, end Danske Spils odds.
"Vi kigger som regel på det vægtede snit, som man bl.a. kan finde hos Berlingske Barometer. Og så ændrer vi ikke oddset dramatisk, fordi en enkelt måling ser anderledes ud end vores odds. Der skal gerne lidt flere målinger til," siger han og tilføjer:
"Vi har samlet os nogle erfaringer tidligere og lært at være påpasselige med eksempelvis Dansk Folkeparti, fordi de ofte får flere stemmer på valgdagen, end folk angiver i meningsmålinger. Det spiller også ind i vores vurdering af flere af partierne, hvor man kan have en formodning om, at det oftere er vælgerne hos partierne på højrefløjen, der ikke altid vil oplyse, hvad de stemmer, når de ringes op af et analyseinstitut."