Er man typen, der ynder at oddse hos Danske Spils forhandlere rundt omkring i Danmark, skal man i fremtiden huske et såkaldt spilkort for at kunne gennemføre sine spil. Det skriver Danske Spil i en pressemeddelse i dag.
Danske Spil vil bruge de kommende måneder på at få den endelige tekniske løsning på plads men skriver, at kortet både bliver tilgængeligt fysisk og elektronisk. Løsningen forventes at være klar i løbet af 2020, og Danske Spil vurderer, at det bliver en god kundeoplevelse for de loyale spillere, der bruger forhandlerne.
Kortet skal bekæmpe hvidvaskning og ludomani
Det nye spilkort er en del af Danske Spils arbejde med at sikre ansvarlighed i branchen. Formålet er delvist at bekæmpe hvidvask af penge, hvilket tidligere har kostet koncernen en millionbøde, men også at udelukke børn og unge fra at spille før, at de er gamle nok.
Danske Spils administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, udtaler i forbindelse med beslutningen:
"Danske Spil er hele Danmarks spilleselskab, og vi vil ikke tolerere, at der kan være usikkerhed om, hvorvidt vores tilbud til danskerne om hyggelige og sjove væddemål kommer i hænderne på vores børn og unge eller misbruges til at vaske ulovlige penge hvide. Vi gennemfører allerede omfattende kontroller af f.eks. væddemål i kiosker og arbejder tæt sammen med bagmandspolitiet for at spore mistænkelige personer, der kunne have kriminelle hensigter, men vi kan ikke leve med tvivlen om, hvorvidt en kriminel går under vores radar," siger hun i pressemeddelelsen.
Udover at hjælpe i kampen imod hvidvaskning af penge skal det nye spilkort også udelukke unge mennesker fra at benytte Danske Spils produkter hos forhandlerne.
"I Danske Spil vil vi kun vædde med voksne. Overholdelse af aldersgrænser har længe været et fokusområde for os, og med spilkortet får vi et vigtigt og stærkt redskab i hånden. Spil om penge er for voksne og ikke for børn," siger den administrerende direktør.
Ændringer kan mærkes på bundlinjen
Det forventes ikke overraskende, at ændringen vil have en negativ effekt på bundlinjen hos Danske Spil.
"Det er ikke muligt helt præcist at beregne den negative konsekvens af indførslen af spilkortet. Det må forventes, at en del af det spontane spil vil falde bort, og at det vil koste os et betydeligt trecifret millionbeløb på vores omsætning i hvert fald på den korte bane. Den nedskrivning må vi tage, ganske enkelt fordi vi ikke vil acceptere alternativet," afslutter Susanne Mørch Koch.
Danske Spil oplyser i pressemeddelelsen i øvrigt, at det stadig vil være muligt at spille lotterispil uden det nye spilkort, da lotterispil ikke forbindes med ludomani eller hvidvask.
Lotterispil vil ikke være omfattet af ordningen, da disse spil som udgangspunkt ikke forbindes med ludomani eller hvidvask.