Det danske fodboldlandshold skal have ny landstræner efter Kasper Hjulmand er trådt tilbage efter EM-slutrunden. Men hvem hiver DBU op af hatten til at overtage trænersædet? Vi har set nærmere på bookmakernes odds for næste landstræner for det danske landshold.

Spil på Danmarks næste landstræner her

Morten Wieghorst er blevet sat ind som midlertidig landstræner frem til nytår, og han er også favorit hos Danske Spil til at stå på sidelinien som landstræner, når det danske landshold kaster sig over den første VM-kvalifikationskamp i 2025.

Men blandt kandidaterne til at blive ny dansk landstræner finder vi bl.a. også Brentford-manageren Thomas Frank samt Jess Thorup og Brian Priske.

Ser vi på outsiderne, så er der spekulationer om Silkeborgs cheftræner Kent Nielsen eller måske selveste Michael Laudrup kunne komme i spil som næste landstræner.

Odds på Danmarks kommende landstræner

Næste landstræner Højeste odds Bookmaker
Morten Wieghorst 2,50
Thomas Frank 7,00
Brian Priske 12,00
Jess Thorup 12,00
Bo Svensson 12,00
Bo Henriksen 18,00
Brian Riemer 18,00
John Dahl Tomasson 18,00
Jesper Sørensen 18,00
Niels Frederiksen 20,00
David Nielsen 20,00
Ståle Solbakken 20,00
Jacob Neestrup 20,00
Michael Laudrup 40,00
Kent Nielsen 50,00

Danske fodboldfans ved EM 2024

Copyright: JAVIER SORIANO / AFP

Næste landstræner for Danmark: Her er favoritterne

DBU har meldt ud, at Morten Wieghorst skal være midlertidig landsholdstræner resten af 2024, og hans første opgave bliver at lede landsholdet gennem efterårets seks Nations League-kampe.

Den 52-årige Morten Wieghorst har været assistent for Kasper Hjulmand på landsholdet i de seneste 4 år og haft ansvar for den defensive organisation.

Morten Wieghorst har tidligere været cheftræner for FC Nordsjælland, AGF, og AaB, og så havde han ansvaret for U21-landsholdet fra 2011 til 2013.

Morten Wieghorst får nu 6 landskampe i Nations League til at vise, at han kan føre Danmark frem mod VM 2026, hvor Mexico, USA og Canada deler VM-værtskabet.

Det taler for Morten Wieghorst:

  • Han kender allerede spillestilen, DBUs visioner og landsholdstruppens styrker og svagheder.
  • Der er positive udmeldinger fra DBU's fodbolddirektør Peter Møller omkring Wieghorsts chancer for at fortsætte efter nytår.
  • Nations League-kampene kan vise, at Wieghorst er den helt rigtige til at føre landsholdet videre.

Det taler imod Morten Wieghorst

  • Hvis DBU mener, at der skal nye idéer og inspiration ind på holdet, så står Morten Wieghorst næppe øverst på listen.
  • Det kan være svært at gå fra en rolle som assistent til at være chefen, der står med ansvaret.
  • Der var få højdepunkter for Morten Wieghorst som klubtræner.

- Jeg har altid haft en liste med navne, der er i spil, og Morten Wieghorst er også på den liste. Der står nogle navne, som vi vil undersøge, og vi vil også finde ud af sammen med Morten Wieghorst, om han kan og har lyst til at fortsætte, hvis resultaterne kommer, og han trives i jobbet.

- DBU's fodbolddirektør Peter Møller

Danske Spil: Thomas Frank er også på DBU´s radar

Der er mange bud på, hvem der kunne blive næste landstræner, og spekulationerne er allerede i fuld gang hos Danske Spil:

”Det er store navne, der falder, når teorierne luftes om, hvem den næste permanente landsholdstræner bliver. Og inde hos os har vi da også flere på radaren – heriblandt Thomas Frank, som lige nu er at finde i den engelske Premier League-klub Brentford. Vi har dog også linsen rettet mod Morten Wieghorst, som er udpeget til midlertidig træner for Herrelandsholdet. Ser vi gode resultater fra Wieghorst i forbindelse med efterårets Nations League-kampe, så vil han bestemt også være en oplagt kandidat til at løfte arven efter Hjulmand,” fortæller Jesper Gullquist, der er oddssætter hos Danske Spil.

Spil på Danmarks landstræner hos Danske Spil

Thomas Frank kan være på jagt efter nye eventyr efter 6 sæsoner som manager for Brentford. Han vil være et naturligt valg for DBU, og Thomas Frank har været igennem rækkerne i DBU som U16, U17 og U19-træner.

Men Thomas Frank er tidligere blevet sat i forbindelse med storklubber som Manchester United og Bayern München. Han kan foretrække at prøve lykke med at spille med om mesterskaber og Champions League i en storklub.

Det taler for Thomas Frank

  • Thomas Frank må stå højt på DBU´s liste efter succes som U-landsholdstræner og som manager for Brentford
  • Der er en rød tråd fra Kasper Hjulmand til Thomas Frank, der taktisk følger samme filosofi og forståelse af, hvordan de vil have landsholdet til at spille.
  • Thomas Frank komme med fokus på højt pres og flydende angrebsspil med variation i formation undervejs i kampene.

Det taler imod Thomas Frank

  • Der kan ske meget frem til nytår, og Thomas Frank lader til at have ambitioner på klubplan. 
  • Vil et job som dansk landstræner være fristende, hvis der lander en kontrakt fra en europæisk storklub?  
  • Thomas Franks force er bl.a i mandskabsbehandling, og som landstræner kan han komme til at savne den daglige kontakt med spillerne.

Foto: Geoffroy Van Der Hasselt

Var Kasper Hjulmand en succes?

Danmark fandt for alvor magien ved den utrolige EM 2020-slutrunde. Her blev Kasper Hjulmand nationalhelt, da han førte Danmark helt frem til semifinalen efter en række dramatiske kampe og flotte sejre.

Der har siden været en del kritik og debat omkring Kasper Hjulmand efter det skuffende exit i gruppespillet ved VM 2022 i Qatar og den noget ujævne kvalifikation til EM 2024.

Det blev til 4 kampe uden danske sejre ved sommerens EM-slutrunde, hvor endestationen blev 2-0-nederlag til Tyskland i ottendedelsfinalen.

"Det har været en utrolig ære og privilegie at få lov til at være træner for vores alle sammens landshold igennem fire år. Jeg har givet alt, hvad jeg havde, for at opnå succes og for at få folket til at samle sig om holdet. Det at repræsentere sit land er det absolut største, jeg kan forestille mig, og jeg vil se tilbage på en fantastisk tid med stor opbakning til vores drøm. Når jeg ser to år frem mod VM, kan jeg mærke, at det vil være bedst for holdet, at der kommer et nyt ansigt og nye idéer til, som kan skrive et nyt stort kapitel for dette fantastiske hold, og derfor er det bedst, at en anden fører holdet videre. Det handler ikke om mig. Det handler om, hvad der er bedst for holdet,” siger Kasper Hjulmand i en pressemeddelse fra DBU. 

Kasper Hjulmands resultater som Danmarks landstræner

I sommeren 2020 blev Kasper Hjulmand udnævnt til ny landstræner som afløser for Åge Hareide.

Kasper Hjulmand fik i alt 54 landskampe, hvor det blev til 32 sejre, 8 uafgjorte og 14 nederlag.

EM 2020: Semifinale; 3-1-2 (12:6)
VM 2022: Gruppespillet; 0-1-2 (1:3) 
EM 2024: Ottendedelsfinale; 0-3-1 (2:4)

Danmarks kommende kampe i Nations League

Det danske landshold er landet i Nations League-gruppe med EM-vinderne fra Spanien samt Schweiz og Serbien. Første kamp bliver mod Schweiz. Det opgør afvikles den 5. september i Parken i København og bliver samtidig Morten Wieghorsts debut som landstræner.

5/9: Danmark - Schweiz
8/9: Danmark - Serbien
12/10: Spanien - Danmark
15/10: Schweiz - Danmark
15/11: Danmark - Spanien
18/11: Serbien - Danmark

Danmarks seneste landstrænere

Kasper Hjulmand 2020 – 2024
Åge Hareide 2015 – 2020
Morten Olsen 2000 – 2015
Bo Johansson 1996 – 2000
Richard Møller Nielsen 1990 – 1996
Sepp Piontek 1979 – 1990

Ofte stillede spørgsmål

Hvem bliver Danmarks næste landstræner?

DBU har valgt, at Morten Wieghorst bliver ny midlertidig landstræner til efterårets Nations League-kampe. Der er endnu ikke valgt en ny permanent landstræner.

Hvem er favorit til at blive Danmarks næste landstræner?

Danske Spil har Morten Wieghorst som favorit, mens også Thomas Frank, Brian Priske, Bo Svensson og Jess Thorup er blandt kandidaterne til at overtage landsholdet.

Hvor kan jeg finde odds på Danmarks næste landstræner?

Du kan oddse på Danmarks næste landstræner hos Danske Spil og Bet25.