Manolete var verdens bedste tyrefægter da han en hed augustdag i 1947 i Linares, fik sit ene lår gennemboret af tyren Islero og døde af blodtabet. Spanien var i chok, og tre dages officiel landesorg fulgte.

Helt så melodramatisk er det ikke denne gang, men onsdagens Confederations Cup-semifinalenederlag gør ondt i Spanien. USA vandt 2-0 i en kamp hvor det spanske angreb var usædvanligt bovlamt, og forsvaret pinligt ringe.

Xavi og co. havde spillet 35 landskampe i træk uden at tabe og havde vundet de seneste 15, en tangering af Brasiliens sejrsrekord. Og så snubler de stolte (og måske en smule arrogante) iberiere over et hårdtarbejdende, men temmelig primitivt amerikansk hold...

Som ikke-spansk fodboldfan er man i lidt af et dilemma. På den ene side værdsætter man at den slags kan ske - hvis favoritten altid vandt, ville det være pokkers kedeligt. På den anden side går vi nu glip af en drømmefinale mellem Spanien og Brasilien.

Hvis altså Brasilien overhovedet selv går i finalen. Anført af Kaká er Seleção med 10 scorede mål i de tre gruppekampe naturligvis storfavorit i dagens semifinale mod værtslandet Sydafrika, men som gårsdagens Manolete-fald viste, kan alt ske.

Læs analysen af kampen (start kl. 20:30) og se det medfølgende tip her.

Bemærk også eftermiddagens tennistip, fra Wimbledon.