BLAST Pro Series er tilbage i København for tredje år i streg. Denne gang vender Astralis og Liquid tilbage, hvor de skal op imod Na'Vi, NiP, FaZe og Cloud9. Astralis vil give den gas for en sejr på hjemmebane, men i kulissen står Liquid klar til at vende den dårlige form, de har haft siden spillerpausen. Vil danskerne endelig vinde en BLAST Pro Series på hjemmebane, eller vil én af de nye rostere tage sejren? Læs herunder BetXperts optakt til BLAST København og bliv opdateret på alt det nyeste om alle holdene.
Counter-Strike: Global Offensive
BLAST Pro Series er tilbage i den danske hovedstad, og med sig har turneringen taget seks spændende hold. De seks hold skal kæmpe om en præmiepulje på $250.000, og for tre af holdene er der også en plads i de globale finaler på spil.
Astralis, Liquid og FaZe har nemlig allerede akkumuleret nok point i de tidligere BLAST Pro Series 2019-turneringer til at kvalificere sig til finalestævnet i Bahrain til december. NiP, Na'Vi og Cloud9 derimod kan derimod alle tre stadig nå at kvalificere sig, idet MiBR ikke har formået at hive nok point hjem i de tidligere turneringer.
NiP ligger klart bedst til til med 16 point og skal blot sikre sig sølle to point for at være sikret en plads i finalestævnet. Det vil sige, at skal det glippe for NiP, skal de ende på sidstepladsen, imens enten Na'Vi eller Cloud9 vinder i København. Kun i dét scenarie kan Cloud9 eller Na'Vi gå videre.
I København er der dog mere interessante ting at holde øje med. Astralis har netop generopret 1. pladsen på HLTVs verdensrangliste, og Liquid vil for alt i verden forsøge at vende den dårlige form, der har medført en plads som de næstbedste på verdensranglisten. FaZe, Na'Vi, NiP og Cloud9 dukker alle op med rosters, der nu har været testet en smule, og de vil alle bruge BLAST Pro København til at finpudse formen inden de sidste store turneringer i 2019.
Alt i alt vil der være mange spændende historier at følge i København d. 1. og 2. november. Inden vi dykker lidt mere ned i holdenes form og de ændringer, de har været igennem, synes jeg, vi skal tjekke turneringsspillene på de forskellige hold:
BLAST Pro Series 2019 København vinderodds:
Odds på vinderen af BLAST Pro Series 2019 København | Bedste odds | Bookmaker |
Astralis | 2,05 | |
Team Liquid | 3,15 | |
FaZe Clan | 17,00 | |
Ninjas in Pyjamas | 30,00 | |
Cloud9 | 55,00 |
Odds på Blast Pro Series 2019 København er senest er opdateret den 10. oktober kl. 15:15.
Astralis tilbage som nr. 1, men ikke uovervindelige:
Astralis er tilbage i "The Hot Spot" som nr. 1 i verden efter en sejr ved majoren i Berlin. På mange måder endte den major meget lig den i Katowice i starten af året. Astralis vadede fuldstændigt ubesværet igennem knockoutfasen og slog en underdog i finalen. Så hvad lærte vi af det? Én ting er i hvert fald helt sikkert. En spillerpause kommer altid til Astralis fordel.
Men er Astralis så tilbage som ubestridt nr. 1 ligesom sidste år ved denne tid? Det korte svar er "nej". Det fik vi et bevis på i både New York og Malmö. Her blev det til nederlag til henholdsvis Evil Geniuses (Tidligere NRG Roster) i New York og til det nydannede Fnatic i Malmö.
Hermed ikke sagt at Astralis ikke er verdens bedste hold. Med den form, Liquid har lagt for dagen efter spillerpausen, bør Astralis i mit hoved betragtes som verdens bedste. Nederlagene viser blot at det, der ikke var nogen, der formåede i slut 2018 og start 2019, er ved at ske. Astralis bliver endelig antistratet og det i en sådan grad, at det viser, at de kan slåes. Men det kræver stadig en god præstation fra et godt hold. Evil Geniuses kunne, fordi de er individuelt gode nok og har en IGL, der er dygtig, og Fnatic kunne, fordi de havde en suprise-faktor som helt nyt hold.
Jeg tror dog ikke, at nogen af de deltagende hold ved denne turnering vil fokusere på at antistrate Astralis, som det er nødvendigt at gøre for at slå dem. Derfor vurdere jeg Astralis som favoritter på hjemmebane.
Grunden til den udmelding ligger i de problemer, de andre hold skal takle op til turneringen. Liquid har heftige selvtillidsproblemer, efter de startede anden del af 2019 med kun at nå til en kvartfinale i majoren efter et forår og en sommer, hvor de ikke kunne stoppe med at vinde.
I Malmø blev det så blot til én sejr i tre kampe med nederlag til OpTic og Grayhound. Liquid kan gemme sig lidt bag en undskyldning om træthed efter en lang rejse fra New York lige op til turneringen, men ikke desto mindre varsler det nogle problemer for holdet. Selvtilliden er ikke den samme, og de døjer med at finde den deres tidligere form.
Liquid vil komme ind til BLAST København med en motivation om at få deres selvtillid og basale spil og at køre igen. Om en turnering, der består primært af BO1-kampe, er det rigtige sted, eller om Liquid blot vil se det som en turnering, der skal overstås, blive spændende at se.
De nye hold står klar til at overraske
Na'Vi, FaZe, NiP og Cloud9 kommer alle med hold der kun er blevet testet ganske lidt.
Natus Vincere (Na'Vi)
Den nye signing GuardiaN fik æren af at vise sig frem allerede ved DreamHack Malmø i starten af oktober. GuardiaN, der tidligere har spillet for Na'Vi, ser ud til allerede at være faldet godt til. Personligt er jeg vild med ideen fra Na'Vi. Hent en designeret AWP'er (der har GuardiaN tidligere har været en af verdens ubestridt bedste) og frigiv verdens bedste CS-spiller S1mple til at gøre det, han gør bedst: at vinde kampe. S1mple vil påtage sig en mere fri rolle, hvor han vil spille med riflen i nogle situationer og med den sekundære AWP i andre. Jeg har stadig mine tvivl, om den nye IGL Boombl4 kan håndtere superstjernes egoer, når de rammer svære tider, som Zeus kunne, men jeg vil lade tvivlen komme ham til gode, indtil de rammer dårlige tider.
Na'Vis problem ved disse turneringer er dog, at de ganske enkelt ikke er gode til BO1 kampe, og at de tit har tendends til at starte lidt langsomt ved turneringer. Man kan håbe, at Guardians erfaring kan hjælpe en smule, ellers ser vi måske Na'Vi klare sig dårligt ved endnu en udgave af BLAST Pro Series.
FaZe
Faze stillede op ved ESL One New York med én af de største signings til dato i form af den brasilianske superstjerne Coldzera. Derudover signede de også med en uhyre talentfuld lettisk FPL spiller kaldet broky. Mange havde uhyre store forventninger til, at Niko og Coldzera nu skulle danne rammen om et nyt superhold, men resultaterne udeblev i New York, hvor det blev til to 0-2 nederlag til henholdsvis Evil Geniuses og til danske OpTic.
Jeg vil gerne medgive, FaZe at de ikke har haft længe til at få spillet en ny roster sammen, men det ændrer ikke på, at spillet sejlede fuldstændigt i New York. Det var meget tydeligt, at det igen er Niko, der kalder skuddene, og den mangel på en regulær IGL kan igen blive et problem for FaZe. Det lader til, at de stadig insisterer på den opskrift, der går ud på at signe nogle verdensstjerne og håbe på, at det er nok til at vinde. Nu har FaZe haft lidt længere tid, men problemet med Niko som IGL tror jeg stadig vil hjemsøge dem i København.
Ninjas in Pyjamas (NiP)
NiP har haft et horribelt 2019 indtil nu. Flere holdskifte og et hav af ubehagelige sager for organisationen har plaget holdet og har sat sit klare aftryk på spillernes form. Specielt legenden og tidligere verdensstjerne GeT_RiGhT har været hårdt ramt. Længe har rygterne gået på, at NiP ville skille sig af med ham, og det skete umiddelbart inden DreamHack Malmø. Ud med GeT_RiGhT og ind med twist, som sad på bænken hos Fnatic.
I Malmø så det ud, som om NiP igen var glade for at spille CS, og det tydede på, at twist har pustet en smule liv tilbage i et hold, der ellers var i en heftig negativ kurve. Spillet var selvfølgelig ikke perfekt i Malmø, men med kort tid til at træne inden var det ganske godkendt. f0rest var tilbage i form, og Plopski viste, hvorfor han er at betragte som én af Sveriges største talenter. Fortsætte det på samme måde, kan NiP måske være på samme vej som Fnatic og endelig få den svenske CS scene tilbage i verdenstoppen.
Cloud9
Cloud 9 kommer som turneringens største joker. En samling af spillere, som af den ene eller anden grund ikke passede ind andre steder, er gået sammen med én af spillets mest legendariske IGL'er, daps. daps har længe været kendt som en IGL, der meget lig danske karrigan er uhyre god til at sammensætte spillere til et velspillende hold. Denne gang kan det dog se ud, som om daps har mistet sit gyldne touch. I de seneste tre måneder er det blevet til 20 maps spillet, og heraf er blot seks vundet, to spillet uafgjort og 12 tabte. Og det imod hold både fra den absolutte verdenstop, men også hold, som man spiller for spiller ville sige, at de burde slå.
Cloud9 ligner ikke et hold, der kan udfordre de fem andre hold i København, men med den situation, FaZe, Na'Vi og NiP er i, er det ikke helt usandsynligt, de kan tage én eller to overraskende sejre. Måske som minimum trække en kamp op på de 26,5 runder, der så ofte er linjen i over/under spil.
Turneringsstuktur:
BLAST Pro Series er efter et lille eksperiment med en ændret struktur i Los Angeles gået tilbage til den traditionelle struktur med et gruppestadie og én finale.
Gruppestadiet:
- Hvert hold spiller mod hinanden i en kamp, der består af bedst af 1 map.
- Her åbnes altså for, at man kan spille på den klassiske 1X2 og en 12 Draw No Bet.
- En sejr giver tre point, og en uafgjort giver 1 point. Nederlag giver selvfølgelig 0 point.
- De to bedste hold går videre til finalen.
Finalen:
-
Spilles som en bedst af 3 maps-kamp
Turneringens program:
Runde 1:
- Cloud9 vs. NiP - BO1
- Astralis vs. FaZe - BO1
- Na'Vi vs. Liquid - BO1
Runde 2:
- Na'Vi vs. FaZe - BO1
- Astralis vs. NiP - BO1
- Cloud9 vs. Liquid - BO1
Runde 3:
- Liquid vs. Astralis - BO1
- Cloud9 vs. Na'Vi - BO1
- FaZe vs. NiP - BO1
Runde 4:
- Na'Vi vs. Astralis - BO1
- Cloud9 vs. FaZe - BO1
- Liquid vs. NiP – BO1
Runde 5:
- Na'Vi vs. NiP – BO1
- FaZe vs. Liquid – BO1
- Astralis vs. Cloud9 – BO1
Blast Pro Series Stand Off:
- Nr. 3 vælger én af de 3 hold der ikke skal deltage i finalen
Finalen:
- BO3 mellem nr. 1 og nr. 2 fra gruppespillet