BetXpert har tennisekspert Asger Hess-Olesen i studiet til en ærlig snak om de uundgåelige nedture, om at kæmpe sig tilbage, når det ser allermest sort ud og om at finde betvalue på 150 procent i tennis.
En tæt match-tiebreak i double blev afgjort på de mindste marginaler. Desværre var det til det forkerte par, og tennisekspert Asger Hess-Olesen måtte se endnu et rødt kryds ud for sit spilforslag.
Ligegyldigt hvad han spillede på, så gik det galt. Matchbolde blev sendt i nettet, de forkerte spillere kæmpede sig tilbage fra helt umulige situationer, og alle 50/50-bolde på afgørende tidspunkter gik imod ham.
"Vi holdt nede ved et supermarked, hvor jeg fulgte med i en double og tænkte, at okay, hvis mit double-par vinder kampen, så begynder det hele at vende for mig. Men så tabte de 10-12 i match tiebreak, og jeg slog hånden ned i rattet i ren frustration," fortæller Asger Hess-Olesen i dette afsnit af BetXpert TV.
På dette tidspunkt var han i en dyb krise, syntes han selv. Kun 4 af de seneste 16 spilforslag var gået hjem.
Men hvad skyldtes det egentlig? Ja, spørgsmålet er, om det overhovedet var en krise. For i de seneste 10 ud af 11 måneder havde Asger haft overskud, så måske var det bare marginalerne. Faktisk vidste han udmærket, at variansen er en bitch, som ikke kan tøjles.
Desperation rundt om hjørnet
"Begyndte du at tvivle på dig selv?" spørger værten Tonni Munk Jensen.
"Ja, 200 procent. Hvis man kigger tilbage på den periode, så havde jeg svært ved at grave mig op af det hul, og jeg begyndte at miste troen på, om jeg kan vende det. Har jeg overhovedet styr på det her? Og så ligger der en desperation og lurer rundt om hjørnet, for så tænker man, at nu skal man fandme ramme den næste," forklarer en ærlig Asger Hess-Olesen.
Alt dette fortæller han om i dette afsnit af BetXpert TV.
Asger Hess-Olesen er imidlertid en af de dygtigste tippere på BetXpert med en tilbagebetalingsprocent på 108 over mere end 1.300 spil.
Men eksemplet viser blot, at alle - selv de dygtigste tippere - kommer ind i perioder, hvor man bare taber og taber, og hvor tvivlen begynder at nage.
Læren af nedture
Det gode ved nedture er dog, at de kan være særdeles lærerige - således også for Asger Hess-Olesen. Tvivlen har han i dag i højere grad lært at leve mere.
Han minder sig selv om, at han ikke må være for forsigtig, hvis han har misset en del spil i træk. Har han øje på en højoddser med god værdi, men lille sandsynlighed for at gå hjem, så skal han anbefale det, selvom han kan være fristet til at springe over. Det er lakmusprøven.
At tackle nedturene er måske det mest essentielle i kampen for at blive en dygtig bettor med plus på bogen i det lange løb. Det er i nedturene, at man skal være endnu mere iskold i sine analyser.
Bookmakerne har ikke styr på college-spillere
Hør også Asger Hess-Olesen fortælle om, hvorfor man på lavere rangerende tennisturneringer kan finde vilde værdibets. Når man kommer ned i niveauet Challenger og Futures, så har bookmakerne svært ved at oddssætte spillerne. Nogle gange finder Asger Hess-Olesen betvalue på 150 procent.
"Bookmakerne kigger på rangering og en lille smule på form, og så bliver der sat odds ud fra det, og det er farligt at gøre, hvis man ved en lille smule om det," forklarer Asger Hess-Olesen og fortæller, at oddssætningen ofte er helt skæv, hvis kampen involverer college-spillere i USA.
"Der løber mange rundt og spiller 3-4 år på college, hvor de ikke forbedrer deres rangering nævneværdigt, fordi de spiller få Futures. Niveauet på college blandt de 50-100 spillere er dog voldsomt høj, men det bliver ikke afspejlet i oddset på dem, og det er jo så til vores held."
Spring i videoen og gå direkte til:
Sådan føles nedturen / det mentale aspekt
Bruger
http://www.betxpert.com/artike…
Bruger
Hvilken tortur ;-)
Da jeg for år tilbage fokuserede på underdogs var det ikke unormalt at have perioder, hvor jeg missede 15 i træk. Det var godt nok ikke specielt store indsatser, men det kunne da mærkes på psyken, når alt går én imod.
Jeg fortryder i hvert fald ikke, at jeg er gået over til asian handicap ift. langskud. Jeg vil næsten hellere tabe 2% af min indsats på asian handicap end vinde 2% ved underdogs. Det er simpelthen så hårdt for kroppen, når varians spiller én et puds. Og det vil man ofte komme ud for ved langskud.
Bruger
Hvordan man bedst tackler nedture i gambling handler også om ens moneymanagement synes jeg. Hvis man har en konservativ MM hvor man ikke spiller for mere end 1% pr. bet, bliver det lidt nemmere at komme igennem en større nedtur fordi den ikke har så stor effekt på ens rulle.
Bruger
En ting der har slået mig de senere måneder det er at der er mange klap på skulderen til eksperterne når det går godt og det ene spil efter det andet går hjem og man ser en masse nye brugere i trådene med 0-10 indlæg der virker som om de er ved at sige jobbet/uddannelsen op fordi de skal være klar på tasterne når den varme ekspert bringer potentielt guld på banen kl 11 om formiddagen, MODSAT så er der ofte "larmende tavshed" dvs 0 indlæg når spillene ikke går hjem og der må vi som brugere, mig selv incl. nok blive bedre med lidt opmuntring, for som Asger selv siger det, så er det faktisk der det gør mest ondt, at skuffe de mange der har smidt penge efter spillet i tillid til eksperten og så er "larmende tavshed" nok ikke lige den bedste medicin til at komme op på hesten igen, lidt som en dårlig joke i en stor forsamling ingen griner af :-) men dog nok trods alt bedre end for år tilbage her på siden hvor der ofte blev sendt en sviner afsted til den uduelige ekspert :-). Så nu må det være tid at gå fra "sviner" til "larmende tavshed" til "opmuntring" så vi kan beholde det gode panel af eksperter der pt er på siden.
Bruger
Bruger
Jeg startede med 150 units, som egentlig på et par måned fik en god start og endte op på 300-400 units. Der tænker man hold da kæft det er nemt det her, det hele kører, men pludselig så rammer man de mørke uger/måneder der kan ske, og pludselig røg jeg tilbage på under startbeløbet.
På det tidspunkt som var i starten af september/slutningen af september, så får man lyst til at trække stikket ud og tænke, når ja så tager vi pengene ud og dropper det helt. Men på den anden side set, havde jeg tidligere spillet poker, hvor der også er høj varians til tider, som egentlig havde gået fint. Så der tog jeg det med mig, at selvom du gør tingene rigtig kommer resultaterne ikke altid som ventet i starten, eller du kan ramme en dum periode.
Jeg tænkte også, når dem jeg fulgte herinde og andres steder generelt set havde plus, må jeg have været "uheldig" og ramme de bets som så ikke gik hjem i den periode. Jeg valgte så egentlig at forsætte med at spille, for jeg ligesom i Poker, så ved man aldrig hvornår den "positive varians" kommer frem, som egentlig bør komme mere til syne end den dårlige. Det endte med at jeg gik fra ca. 120 units frem til 900 units i slutningen af marts.
Og når man tænker det går alle bedst, og der ikke noget der kan slå en ud igen, så kommer de dumme perioder igen, jeg gik fra 900 units ned til 600 units på et par måneder, men når man er på et skib som sejler henimod guldet, så skal man aldrig give op. Der vil altid komme udfordringer og problemer undervejs, og skuden blev vendt igen til en kæmpe periode fra EM af henimod November, hvor jeg kom fra 600 til 1900 units, og nu vi så ramt ind i en halv dårlig periode igen de sidste par uger, hvor man er gået fra 1900 units til 1700 units.
Så kort sagt, alt går op og ned, og man skal aldrig give op drenge ;)
Lad mig tilføje noget af det værste og bedste jeg husker:
Det bedste jeg husker, var en weekend for et par måneder siden, hvor jeg i en weekend rammer stort set alt, tror jeg misser 5 ud af 50 spil. Spil som var ved at blive tabt, blev reddet af et push af flere omgange, eller blev til wins til sidst. (Man egentlig godt gå hen og blive ret euforisk når man vinder, fordi det hele flasker sig) I den weekend ramte jeg Alaves sejren over Barca, og jeg husker at Messi mener jeg det var skyder bolden forbi stolpen i sidste minut på en stor chance.
Omvendt husker jeg en weekend, hvor jeg tabte 40 ud af 50 spil, alt gik modsat og man blev sådan lidt gnaven, men det bedste man kan gøre er egentlig bare at have is i maven, tænke på de gode tidspunkter, tænk betting ligesom aktier. Du ser aldrig en aktie kun stige, den får også dårligere perioder, og hvis du "handler" korrekt, så får du også den forventede profit i sidste ende.
Men ellers kender jeg godt det som Asger siger, man kan godt blive lidt gnaven, men sådan har jeg det også med andre spil som ikke indeholder penge, jeg vil vinde, jeg hader at tabe. Sådan er ens hjerne bare, men typisk har jeg det enten med at skrive mine frustationer ud eller lige råbe "For helvede hvor er det ringe det skud", og så man ligesom kommet videre ;)
Bruger
Man kan vel stilfærdigt konkludere, at folk er meget glade for at vinde på en sugebon uanset hvor grim sejren så har været og kede af at tabe uanset, hvor godt spillet så var og hvor mange marginaler der var i mod.
Eksperter er nu engang underlagt vind eller forsvind-princippet.
Men generelt synes jeg da tennisdebatten herinde er okay til at nuancere tingene. Men jeg er enig i, at der til tider måske mangler et par heads up til de tabte spil, der måske reelt var sindsyge gode.
Bruger
Hvis man slår lukkeoddset så har det sandsynligvis været et godt tip, selvom det ikke gik hjem. Det siger meget lidt om en eksperts evner, hvorvidt han har ramt 4 eller 12 af de sidste 16 anbefalinger.
En ekspert der derimod slår lukkeoddset på 12 ud af 16 tips er sandsynligvis overskudsgivende, selvom kun de 4 af dem gik hjem.
Jeg kan dog sagtens følge Asger, når han siger de dårlige perioder er ulidelige som ekspert. Jeg kunne ikke være ekspert af denne grund. Jeg er typen, der ville tjekke oddsudviklingen på min anbefaling 30 gange i døgnet. Derudover ville jeg nærmest ikke kunne se kampen af ren nervøsitet.
Jeg håber dog ikke det er så slemt for eksperterne herinde. De er forhåbentlig lidt mere hårdføre :-)
Bruger
Hvis eksperten generelt slår lukkeoddset, så er det et godt tegn uanset udfaldet. Det er jo totalt intetsigende om en eksperts evner, hvorvidt han har ramt 4 eller 12 af de sidste 16 anbefalinger.
En ekspert burde i høj grad bedømmes på evnen til at slå markedet, når vi kun har en lille sample af bets. Hvis man slår lukkeoddset på 20 ud af 30 bets, så er det faktisk signifikant. Det ville være en imponerende bedrift, der med 99% sandsynlighed skyldes en edge.
Jeg kan dog sagtens følge Asger, når han siger de dårlige perioder er ulidelige som ekspert. Jeg kunne ikke være ekspert af denne grund. Jeg er typen, der ville tjekke oddsudviklingen på min anbefaling 30 gange i døgnet. Derudover ville jeg nærmest ikke kunne se kampen af ren nervøsitet.
Jeg håber dog ikke det er så slemt for eksperterne herinde. De er forhåbentlig lidt mere hårdføre :-)
Lukke oddset på de små markedet kan sagtens være misvisende.
F.eks. på E-Sport og Skiskydning, kan der svinges absurd meget på kort tid, og folk der bare spille ud i tågen. Det har jeg oplevet flere gange når jeg har fulgt med.
Men også på Superligaen kan der komme et vildt udsving på ting lige før kampstart, som ellers allerede var lagt frem for flere dage siden, men markedet pludselig stiger 2,50 til 3,00.
Men snakker vi de helt store markedet som PL, CL, Grand Slams sågar i tennis også f.eks. Så vil jeg nok sige det endu mere relevant og nærmest en princip sag at de skal slåes.
Bruger
Nu er jeg ikke ekspert mere herinde (Jeg er på pause i øjeblikket indtil tiden bliver bedre).
Men du rammer den meget godt. Går spillet hjem, så er folk altid klar med en positiv kommentar om hvor godt, at det er ramt eller lignende. Det er også rigtig dejligt.
Men lige så dejligt er det, hvis tippet misser, at der kommer nogle opmuntrende ord til eksperten, så man mærker, at brugerne står bag én, også når det går skidt.
Jeg har selv været inde i lignende stimer med uheld - det kommer for alle bettere, uanset erfaring. Jeg arbejder mig bare igennem dem og stoler på, at jeg har fat i den lange ende og fortsætter. Måske man tøver lidt med en odds 4-5 stykker, så tager man måske DNB eller inkl. overtid i stedet.
Så godt, som Asgers betvalue rammer hans CV'er, så var det næsten ham, der skulle have været inde til det program i stedet for mig :D
/Mike Larsen