På grund af for mange nedture havde Thomas Schyth næsten lagt bettingen på hylden. Men så tog han skeen i den anden hånd og ændrede sin strategi radikalt. I BetXpert TV fortæller han om den slidsomme rejse fra hyggespiller til ekspert på den måske største og sværeste liga at slå i verden.
Hvad gør man lige, hvis den ene nedtur afløser den anden, og man går fra røde til blodrøde tal?
Man kan vælge at stoppe med bettingen og erkende, at man ikke har det, der skal til. Eller man kan vælge at tage arbejdstøjet på og kæmpe sig tilbage.
Thomas Schyth valgte det sidste og startede med et personangreb. På sig selv.
"Det kræver en meget ærlig selvrefleksion at finde ud af, at det, man gør, ikke er godt nok. Og være meget præcist med, hvor man fejler," forklarer Thomas Schyth, der er i lang tid skrev under brugertipperen UpTheSpurs.
Men hvad var det så, der ændrede sig, siden Thomas Schyth kunne gå fra underskudsgivende brugertipper til i december måned at blive hentet ind som ekspert på en af de sværeste og mest eksponerede markeder overhovedet, nemlig Premier League? Og endda med en med en imponerende start, der trods meget få spil viser et flot overskud på 9 units.
Det taler Thomas Schyth og værten Tonni Munk Jensen om i denne uges BetXpert TV.
Bredte sig over for meget
Først startede det med at rydde ud i alle begynderfejlene. Og efter at han var kommet til den - svære - konklusion, at alt han tidligere havde lavet, var forkert, så begyndte han at læse og studere. Pløje artikler igennem, læse bøger og fokusere på det psykologiske aspekt.
"Jeg bredte mig over alt, alt for meget i stedet for specifikt at gå ned og finde ud af, hvor min viden var... Før havde jeg en tendens til, at hvis jeg lige havde en times tid til at finde spil, så ville jeg også også finde et spil, og så forsøger man at presse værdi ud af noget, som måske ikke er der," siger Thomas Schyth i udsendelsen.
"Nu kigger jeg og ser, for og imod - er der noget, som giver mening at spille på? Og er der ikke, så må det blive en uge eller to uden bets."
Match-up og kampforløb
I dag forsøger han ikke at bilde sig selv ind, at han kan finde værdi på alle kampe. Han har først og fremmest respekt for bookmakernes chancevurdering i Premier League, som han ofte tager udgangspunkt i. Og derefter begynder guldgraveriet.
Nøglerne er i dag match-up og kampforløb - han spiller så at sige kampene i hovedet og prøver at stille forskellige scenarier op.
"Så kan jeg derudfra justere på nogle ting, som jeg mener, bookmakerne ikke har taget nok højde for."
Selvrefleksion, selvransagelse - og ikke mindst tid og flid er nøglerne til Thomas Schyths revitalisering som valuebettor. Han bruger i dag rigtig, rigtig lang tid på research, for han vil vide alt om klubberne.
Fx insisterer han på at se så mange kampe som muligt - og som minimum "extended highlights" fra alle kampe i Premier League.
"Det er der, jeg kan finde nogle procenter, som bookmakerne ikke har styr på."