Den 21. til 27. august spilles der VM i badminton i Glasgow. Emirates Arena med plads til 6.000 tilskuere, der sidste år var en stor del af Commonwealth Games, huser badminton-eliten når der skal slås om årets vigtigste titler. Læs VM i Badminton 2017 optakten her.
Atypisk for langt de fleste sportsgrene, afholdes VM i badminton 2017 som den første turnering efter sommerpausen. Sidste vigtige turnering for de badminton-professionelle var således tilbage i juni, da der blev spillet Australian Open. Turneringsresultater og kampform kan der derfor ses bort fra, når vi dykker ned i de forskellige rækkers favoritter.
Det må forventes, at alle har gjort deres hjemmearbejde over sommeren og kommer i super form til Skotland, men hvem, der egentlig er bedst forberedt, er meget svært at svare på. Med dansk fokus kommer her en oversigt over, hvad vi kan forvente os af de fem forskellige rækker.
VM i Badminton 2017 Odds & Tips
Det er ikke alle bookmakere, der udbyder VM i badminton 2017 odds, men Nordicbet* markerer sig inden turneringens start med et stort udbud af væddemål. Det er blandt andet muligt at spille på, hvornår de danske deltagere bliver slået ud af turneringen.
Nordicbet* tilbyder alle deres nye kunder op til 3.250 kroner i velkomstbonus - den kan du læse mere om her.
Udvalgte vinderodds i herresingle |
Bedste odds | Bookmaker |
Chen Long | 3,75 | |
Lin Dan | 4,33 | |
Lee Chong Wei | 5,00 | |
Srikanth Kidambi | 10,00 | |
Viktor Axelsen | 12,00 |
Lin Dan vinder herresingle til odds 4,33 hos Bet365*
I herresingle har jeg fidus til den levende legende, Lin Dan. Hans lodtrækning ser tilpas god ud, og rygterne går på, at han kommer i fantastisk form efter den hemmelige kinesiske træningslejr i Chengdu. Jeg giver Lin Dan 25 procent chance for at vinde herresingle, og med odds 4,33 hos Bet365* er den spilbar ned til 4,00.
Udvalgte vinderodds i damesingle |
Bedste odds | Bookmaker |
Carolina Marin | 4,50 | |
Akane Yamaguchi | 5,50 | |
V.Sindhu Pusarla | 9,00 | |
Nozomi Okuhara | 8,00 | |
Ji Hyun Sung | 11,00 |
Herresingle
For mig cadillac’en af badminton. Den mest interessante kategori, og den jeg nyder at følge tættest. Danmark er verdensmestre for herrehold (inkluderer også double), og vi står med en okay medaljechance i denne kategori, hvor vi dog desværre ikke kommer til at se Jan Ø. Jørgensen i aktion.
Chen Long (Kina)
Chen Long er af bookmakerne blevet udråbt som favorit til titlen i herresingle, men ironisk nok havde den forsvarende mester, på trods af en rangering som nummer 5 på verdensranglisten, brug for et wild card af BWF for overhovedet at komme med i turneringen.
Hans meritter for året var simpelthen ikke gode nok til automatisk kvalifikation, da det blev gjort op i april måned. Chen Long er også den forsvarende olympiske mester, en titel der kom i hus efter, han ikke havde vundet en eneste anden turnering i 2016. Der skal derfor ikke lægges for meget i, at han ikke var direkte kvalificeret. Chen Long er et fysisk bæst og skal nok være 110 procent forberedt som resten af den kinesiske trup, der har trænet for lukkede døre i Chengdu frem mod VM.
Chen Long åbner som 5. seedet mod Julien Georges fra Mauritius og bør ikke have problemer med at nå kvartfinalerne, hvor han står til at møde Lee Chong Wei fra Malaysia. Bedste odds på Chen Long som vinder er i skrivende stund 4,00 på Danske Spil*.
Lin Dan (Kina)
Vel nok den bedste badmintonspiller nogensinde. Han er en levende legende, der har vundet alt, hvad der er værd at vinde i badminton – flere gange. Alderen trykker efterhånden lidt for kineseren, og mange spår dette VM til at være hans sidste store mesterskab. I en alder af 33 år er eksplosiviteten ikke helt den samme, som den tidligere har været, hvilket gør ham mindre farlig i især hans smashes.
Den 7. seedede Lin Dan møder i første runde lokale, Kieran Merrilees, og bør ikke få problemer med hverken danske Emil Holst i 2. runde eller den europæiske mester, Ouseph fra England i en 3. rundem inden han i en kvartfinale står til at møde sin 4. seedede landsmand, Shi Yuqi. Fås til odds 4.33 på Lin Dan hos Bet365*.
Lee Chong Wei (Malaysia)
Lee Chong Wei er muligvis det største sportsnavn i Malaysia og en sand folkehelt. Den 34-årige har også vundet alt, hvad der er at vinde, lige pånær et VM eller et OL. LCW er derfor blevet døbt den evige toer, da han gang på gang har stået i finaler uden at kunne tage det sidste skridt.
Han har i alt 63 titler inklusiv 11 Super Series Premier, 28 Super Series samt 4 Super Series Finals-titler. Han har stået i tre OL-finaler (2008, 2012 og 2016) og tre VM-finaler (2011, 2013 og 2015), men har ikke formået at vinde én af dem. Da han endelig fik slået sin onde ånd, Lin Dan i OL-semifinalen i Rio, stod der en anden kinser i finalen og ventede.
Lee står overfor Brice Leverdez i første runde. Brice var den første europæer til at slå Malayen i en vigtig turnering i mere end 10 år, men jeg levner ikke franskmanden mange chancer for at gentage sejren ved VM. Det ligner en svær 1/8-finale mod Tian fra Kina og derefter den helt store kvartfinale mod Chen Long. Danske Spil* har odds 5 på LCW som vinder.
Danskerne
Danmark har fire herresingler til start ved VM. Viktor Axelsen er den mest kendte af de fire efter OL-bronzen i Rio sidste år, hvor han slog Lin Dan efter at have tabt til Chen Long i semien. Axelsen er 3. seedet og står overfor en svær 1. runde modstander i japaneren, Takuma Ueda, men kommer han igennem den, ser vejen til kvartfinalerne overkommelig ud med den farligste modstander værende 9. seedede Ka Long fra Hong Kong.
I en evt. kvartfinale ligner det modstanderne Chou fra Taiwan og så forhåbentlig en semifinale mod Chen Long eller Lee Chong Wei. Axelsen har bevist, han kan slå alle de store, og jeg synes, hans lodtrækning ser tilpas fornuftig ud, da han ikke møder en af de tre største før semifinalen. Et odds 12 på Axelsen som vinder hos NordicBet* og Betsafe ser derfor ikke helt tosset ud.
Danmarks, på papiret, næstbedste herresingle, Jan Ø. Jørgensen er desværre ikke med til VM grundet skade, hvilket betyder, de tre andre danskere, vi har til start, er Anders Antonsen, Hans-Kristian Vittinghus og Emil Holst. Den mest interessante af de tre, er helt sikkert Anders Antonsen, der på rekordtid er trådt ind på den helt store badmintonscene med flotte resultater.
Den 20-årige århusianske danske mester kan være farlig for rigtig mange modstandere, hvis han rammer sit bedste. Antonsen, der er 14. seedet, bør ikke have problemer med tyske Roth i 1. runde, men står overfor den indonesiske helt, Tommy Sugiarto i 2. runde og en af de helt store outsidere til titlen, Srikanth fra Indien i en evt. 1/8-finale. Du kan få odds 50 på Anders Antonsen hos Danske Spil*, NordicBet* og Betsafe.
HK Vittinghus, der også har vist, han kan bide skeer med de største, når han rammer den absolutte topform, har en meget svær lodtrækning med Tian fra Kina i 1. runde. Emil Holst bør komme forbi svenske Burestedt i 1. runde, men står så overfor Lin Dan i 2. runde. De to danskere giver hhv. Odds 125 og 250 hos NordicBet* og Betsafe.
Anders Antonsen kan overraske
Jeg har fidus til Danmarks nye stjerneskud, Anders Antonsen. Jeg kan ikke se ham vinde VM, da jeg ikke tror, at han har fysikken til at stå distancen endnu. Jeg tror dog, at han kan godt, og der er ikke mange, som jeg ser ham chanceløs mod. Der kan godt dukke et par gode spil op på Anders Antonsen i løbet af turneringen.Damesingle
Med danske øjne nok den mindst interessante kategori, da vi ikke rigtig har nogle, der kan gøre sig gældende i forhold til medaljer. Der er rigtig mange med en realistisk chance for at vinde titlen, hvilket tydeligt afspejles ved, at seks spillere giver odds 10 eller under for at vinde. Personligt har jeg ikke den store interesse i damesingle, primært nok på grund af de manglende danske muligheder, så jeg vil ikke bruge meget spalteplads herpå.
De seks favoritter er den forsvarende verdens- og olympiske mester fra Spanien, Carolina Marin (seedet 3), japanske Akane Yamaguchi (seedet 1), ligeledes japanske Nozomi Okuhara (seedet 7), Ratchanok Intanon fra Thailand, Sundhu Pusarla fra Indien (seedet 4) og Ji Hyun Sung fra Sydkorea (seedet 2).
Danmark er repræsenteret ved Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt, der begge bør have fine chancer for at nå 2. runde, men herefter bliver det svært. Jeg ved, begge er sultne efter at lave et stort resultat, og hvem ved, hvis de har en god dag, kan alt lade sig gøre i sportens verden.
Herredouble
Også i herredouble er der seks par, der skiller sig ud som favoritter inklusiv et dansk par, der har pæne chancer for at lave medaljer. Herredouble på dette niveau kan være fantastisk underholdende og vil bestemt være værd at følge med i.
Boe/Mogensen
De danske veteraner blev, da sæsonen sluttede i juni, kaldt det bedste herredouble-par i verden. En helt utrolig præstation efter Carsten Mogensens hjerneblødning i starten af 2016, hvor han måtte hasteopereres i Kazan i Rusland under EM i badminton. Det tog noget tid, før danskerne for alvor var tilbage i form, men nu ses de blandt favoritterne til titlen i Skotland.
Danskerne er ved at være oppe i alderen (Mathias Boe 37 og Carsten Mogensen 34), så dette kan også meget vel være det sidste store mesterskab, hvor vi ser dem. Danskerne gør alt, hvad de kan, for ikke at komme til at spille lange dueller. Deres serv/retur er muligvis det bedste i verden og de er i en klasse for sig selv til at ødelægge modstandernes rytme med psykisk spil.
Det er underholdning i sig selv at se, hvordan danskerne agerer mellem hver eneste bold. Boe/Mogensen sidder over i første runde og møder så et stærkt malaysisk par i 2. runde. Danskerne giver odds 5 til at blive verdensmestre hos både Bet365*, Danske Spil*, NordicBet* og Betsafe.
Der er mange om buddet i herredouble, og på dagen er der mange par, der kan slå hinanden på kryds og tværs. Hos bookmakerne er de største konkurrenter til danskerne de 1. seedede kinesere Li/Liu, de 3. seedede indonesere Gideon/Sukamuljo, de 5. seedede Goh/Tan fra Malaysia, Liu/Zhang fra Kina (seedet 8) og Kamura/Sonoda fra Japan (seedet 4).
De andre danskere
Det er ikke kun Boe/Mogensen, der har vist, de kan gøre sig gældende i herredouble blandt danskerne. Mads Conrad Petersen og Mads Pieler Kolding må betragtes som Danmarks næstbedste konstellation, og de er bestemt et par, der kan være med, hvor det er sjovt.
De 7. seedede danskere sidder også over i 1. runde og står over for et par fra Hong Kong i 2. runde. Derudover har vi også 12. seedede Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen samt 16. seedede Mathias Christiansen og David Daugaard til start.
Udvalgte vinderodds i herredouble |
Bedste odds | Bookmaker |
Junhui Li/Yuchen Liu | 5,00 | |
Mathias Boe/Carsten Mogensen | 5,00 | |
Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo | 6,00 | |
V Shem Goh/Wee Kiong Tan | 7,00 |
Damedouble
I modsætning til damesingle er Danmark ikke uden chancer i damedouble. Tre par skiller sig ud fra mængden som favoritter, og heldigvis er et af dem danske.
Rytter Juhl/Pedersen
Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen var få bolde fra at vinde OL-guld i Rio sidste sommer. Danskerne har længe været det danske flagskib i damedouble-kategorien og det eneste danske par, der har kunnet gøre sig gældende.
Vi er også repræsenteret ved 15. seedede Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, der efter en bye i 1. runde bør kunne overkomme enten Findley/Pringle fra Skotland eller Lefel/Tran fra Frankrig i 2. runde. Jeg ser dem dog uden chance i en evt. 1/8-finale mod Jung og Shin fra Sydkorea.
Rytter Juhl/Pedersen er 2. seedede efter deres overdamer fra OL-finalen, japanske Matsutomo/Takahashi, der var altdominerende på touren sidste år. Vejen til en revanche-kamp er svær, men ikke umulig. Der er mange gode asiatiske par, der kan gøre sig gældende, og ingen kampe bør blive lette. Heldigvis for danskerne er det bedste kinesiske par, 4. seedede Chen/Jia i øverste halvdel af drawet og står til japanerne i semifinalen. NordicBet* giver odds 5 på danskerne som vindere af VM.
Udvalgte vinderodds i damedouble |
Bedste odds | Bookmaker |
Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi | 3,00 | |
Qingchen Chen/Yifan Jia | 4,00 | |
Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen | 5,00 | |
Ye Na Chang/So Hee Lee | 7,50 |
Mixdouble
Også her har Danmark mulighed for at hive metal med hjem, og dette er muligvis den sidste chance i en årrække.
Fischer/Pedersen
Udover damedouble, spiller Christinna Pedersen også med i mixdouble med den efterhånden aldrende Joachim Fischer Nielsen. Danskerne har tidligere lavet flotte resultater, dog uden nogensinde at komme helt til tops i nogle af de store mesterskaber. Bronze ved OL i London 2012 må stå som det stærkeste resultat, men det er også blevet til bronze ved både VM i 2009 og i 2014.
Jeg spår dette VM til at være Fischers sidste store mesterskab, og Badminton Danmark er i gang med at finde en ny partner til Christinna, men Fischer og hans fight på banen vil blive savnet - ingen tvivl om det.
Fischer/Pedersen er 6. seedede og har derfor oversidning til 2. runde, hvor formodet overkommelig tysk eller engelsk modstand venter. Herefter bliver det sværere, da det 10. seedede par fra Hong Kong, Lee og Chau venter. I en evt. kvartfinale venter de 2. seedede kinesere, Lu og Huang, hvilket jeg tror, bliver enden for Joachim Fischers karriere i forhold til store mesterskaber.
Også Christiansen/Fruergaard skal forsvare de danske farver, men efter en bye i 1. runde, venter svær asiatisk modstand og favoritterne til titlen, Zheng og Chen fra Kina i en 1/8-finale.
Udvalgte vinderodds i mixdouble |
Bedste odds | Bookmaker |
Siwei Zheng og Qingchen Chen | 3,75 | |
Kai Lu/Yaqiong Huang | 5,00 | |
Nan Zhang/Yinhui Li | 6,50 | |
Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen | 7,00 | |
Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir | 7,00 |
Og hvordan klarer danskerne sig?
Som overskriften røber, så tror jeg, Danmark kommer hjem fra Skotland med fire medaljer. Jeg tror på, at Axelsen kan skaffe en i herresingle, som han gjorde det for næsten præcis et år siden i Rio.
Boe/Mogensen har en, på papiret, tilpas god lodtrækning, og jeg ser dem nå semifinalen. Når de først er nået hertil, så kan de lige så godt vinde som de tre andre par.
Damedoublen tager også en medalje og forhåbentlig denne gang af fineste karat.
Den sidste medalje kommer også i herredouble, hvor jeg tror på, at Conrad og Kolding kan finde formen og på lørdag stå i en VM-semifinale for første gang.